Annons

Annons

Karl-Gustavsgatan

3D-visningar blir den nya trenden – så kommer det se ut i framtiden

Svensk Fastighetsförmedling presenterade sin trendspaning för kommande år och en av de mest spännande punkterna är utvecklingen av digitala visningar i 3D och förstärkt verklighet.

Annons

Det pratas mycket om 3D, 4D, 4K, virtuell verklighet och andra termer som signalerar en hastig digital utveckling. Och vad man än anser om att lägga tiotusentals kronor på att kunna se på film i 3D, finns det områden där ny teknik kan ha verkligt stora effekter. Ett av dem är mäklarbranschen.

Läs mer: Här kan du se Sveriges första livesända lägenhetsvisning

En bostadsannons som erbjuder 3D-visning har i snitt fyra gånger längre visningstid än en annons med endast stillbilder och budgivningen kommer också igång snabbare, säger Marcus Larsson på Svensk Fastighetsförmedlings samarbetspartner, Object360.

Inom en snar framtid menar han att vi kommer kunna söka lägenheter efter vilken stil vi gillar – och även virtuellt styla om dem direkt via datorn eller mobilen, för att se hur de skulle se ut efter en renovering. Du kommer också kunna applicera aktuella trender från exempelvis bildsajten Pinterest för att se hur det skulle se ut i ditt framtida hem.

Karl-Gustavsgatan

I dagsläget säger en av tio svenskar att de skulle kunna tänka sig att köpa en bostad som de endast sett online. Samtidigt säger 44 procent att de vill se digitala lägenhetsvisningar i framtiden. Det gör att spekulanter har möjlighet att uppleva många fler lägenheter utan att behöva åka runt, samtidigt som köpare kan få fler budgivare.

– Snart kommer vi skratta åt hur vi var på 16 visningar på en förmiddag, och även hann med lunch, säger Marcus Larsson.

Här visar han upp ett smakprov av en så kallad ”augmented reality”-visning, eller förstärkt verklighet. Det innebär att du inte bara kan vandra runt i hemmet precis som du vill, det finns även massor av information inbäddat i bilden. Om du tittar ut genom fönstret ser du till exempel vilket väderstreck det är, och om du klickar på en vägg får du fram takhöjden.

Allt det och mycket mer är redan tillgängligt med dagens teknik, och experterna tror att det inom kort kommer bli en standard. Samtidigt poängterar de att de traditionella visningarna kommer finnas kvar under överskådlig framtid.

– Sen kommer vi gå på visning via hologram, men då pratar vi kanske fem år fram i tiden, säger Marcus Larsson.

Foto: Anders Bergstedt Styling Malin Simson för Entrance Mäkleri

Läs mer:
9 tips – så tar du snygga bilder när du ska sälja din bostad
Så många ville titta på Sveriges första livesända lägenhetsvisning
Då ska du sälja din bostad för att gå med mest vinst – enligt mäklarna

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar