Annons

Annons

Foto: John W. Banagan

6 färgglada byggnader som höjer humöret

I Sverige är det ovanligt med riktigt färgglada hus - kanske är det just därför vi finner det så fascinerande utomlands?

Annons

Färgglada husväggar dränkta i solsken är något alldeles extra. Kanske för att vi i Norden är vana vid något annat. Här är 6 byggnader som garanterat höjer humöret:

1. La Boca, Buenos Aires, Argentina

Hamnkvarteren i La Boca, kring gatan El Caminito, är ett av Buenos Aires mest fotograferade och populäraste turistmål. Det är också tangons födelseplats. Här är till och med lyktstolparna färgglada!

Foto: Bernardo Galmarini / Alamy

Foto: Bernardo Galmarini/Alamy

2. San Francisco, Kalifornien

Dessa vackra hus kallas för The Painted Ladies och byggdes runt år 1850. Här stannar många turister till för att fota husen – inte bara för att de är speciella utan för att de även har varit med i TV-serien Huset Fullt.

Foto: Neale Clark/Corbis

Foto: Neale Clark/Corbis

3. Pelourinho, Salvador, Brasilien

Salvador var landets första huvudstad (1549-1763) och idag är staden Brasiliens tredje största. De svarta avlånga, pittoreska balkongerna sätter pricken över i:et till de färgglada husväggarna.

Foto: John W. Banagan

Foto: John W. Banagan

Läs mer: Få hemmet att se lyxigare ut – 9 knep som verkligen fungerar

4. Willemstad, Curaçao

Willemstad är huvudstaden i det nederländska området Curaçao i Västindien. Här bor cirka 125 000 kronor och turismen är stadens främsta inkomstkälla. Precis som resten av Västindien är Willemstad full av vibrerande färgklickar.

Foto: David Sanger Photography/Alamy

Foto: David Sanger Photography/Alamy

5. Happy Rizzi Haus, Braunschweig, Tyskland

Det är nästan omöjligt att inte dra på smilbanden åt detta hus. Idén till byggnaden kom upp mellan konstnären James Rizzi och galleriägaren Olaf Jäschke. Några månader senare och med ett bygglov i handen anslöt arkitekten Konrad Kloster. Två år senare stod huset klart.

Läs mer: Hit åker flest på smekmånad – Europas 13 populäraste städer

6. St. John’s, Newfoundland & Labrador, Kanada

Enligt National Geographic Magazine är St. John’s en av världens 10 bästa sjöstäder. Staden blir ofta jämförd med San Francisco med tanke på dess kuperade terräng och färgglada hus.

Foto: Elena Elisseeva/Alamy

Foto: Elena Elisseeva/Alamy

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar