Älskar du rosé? Då måste du testa frosé

Frosé står alltså för ”frozen” och ”rosé” och är sommarens hetaste drink. Dessutom är frosé den perfekta törstsläckaren under varma sommardagar.

Annons

Rosévinsäsongen är i full gång, men när temperaturen börjar stiga ytterligare är det dags att byta ut den kylda vätskan mot roséets  frysta kusin – frosén.

Läs mer: 6 fräscha vinslushies att svalka sig med i sommar

Frosé

Receptet är beräknat för 4 personer

Du behöver:

  • En flaska rosévin, gärna torrt
  • 6 msk sockerlag
  • 6 msk citronsaft
  • Citronskal, för garnering
  • En skvätt Campari

Gör så här:

1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.

2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till en slät konsistens. Hyvla av en bit skal, gärna i spiralform. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.

3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera!

Foto: W & P Design

Läs mer: Testa sommarens hetaste drinktrend: 4 goda coctails på tapp

Publicerat 17 juni 2016
Annons