Annons

Annons

poolbygge tips

Arkitekterna ger sina 6 bästa tips till dig som vill bygga pool

Drömmen om en egen pool att glida ner och svalka sig i lockar allt mer. Men vad är viktigt att tänka på? Arkitekterna ger oss sina bästa tips.

Annons

Arkitekterna Andreas Martin-Löf och Jonas Lindvall berättar i nya numret av Residence Magazine om sina egna poolbyggen och ger oss värdefulla tips på vad som är bra att ha koll på innan bygget sätter igång.

1. Kostnad, teknisk lösning och placering

Det är främst tre saker att ta hänsyn till innan poolbygget sätter igång. Bestäm hur mycket bygget får kosta – en pool kan kosta mellan några tusenlappar till många miljoner. Det är också klokt att tänka igenom hela den tekniska lösningen och inte bara utseendet; hur stänger man poolen om natten, ska det vara helautomatisk teknik och hur vill ni göra med poolen under vinterhalvåret? Placeringen är minst lika viktig. Går det att undvika sprängning eller är det just det som ger poolen karaktär?

2. Undvik skjutbara pooltak

Om du vill ha en snygg pool bör du undvika att installera ett skjutbart pooltak. Om man önskar ett tak över sin pool är en inomhuspool egentligen det bästa alternativet. Undvik även mönstrad liner till varje pris, det blir inte snyggt.

3. Snåla inte på längden

Bygg en lång pool, helst 50 meter, säger Jonas Lindvall. De flesta har kanske inte plats för en så lång pool, men 12 meter är enligt Jonas absolut minimum. Helst ska det gå att simma ordentligt.

4. Bygg poolen direkt

Vänta inte med att bygga pool om ni är nyinflyttade. Risken är att man blir bekväm, tycker att gräsmattan är fin som den är och att återigen ta tag i ett stort projekt känns alldeles för mastigt.

5. Fundera över hur omgivningen ser ut

Att hänga vid poolen är en stor del av själva poollivet. Om du har barn kan det vara klokt att bygga en djup trappa för att komma ner i poolen. Då kan man sitta på trappstegen och leka med barnen.

6. Säkerhet

Du är ansvarig för din pool och antas ha koll på alla som hoppar i. Se till att det finns någon form av skydd eller täckande tak (om än ett snyggt sådant) som hindrar barn och eventuella djur att ramla i poolen när den inte används.

Läs mer: 
9 infinitypooler att drömma sig bort till
3 spektakulära inredningar av Milanos främsta designstjärnor
Prisbelönta arkitekten visar upp sitt egetritade sommarhus

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar