Annons

Annons

Bla-nyanser

Kvalitetdesignern bakom Ateljé Alt firar tre år med ny elegant kollektion

När Agnes Bülow startade Ateljé Alt. år 2013, blev företaget snabbt en succé och numera finns produkterna bland annat på NK och Miljögården. Under hösten lanserades en ny kollektion prydnadskuddar och plädar som kom upp på webben i mellandagarna och nu riktar Agnes blicken mot Norge.

Annons

Agnes Bülow tar emot i Ateljé Alts lokaler på Östermalm. Lokalerna är varma och ljusa och Agnes bjuder på te. Längs väggarna finns hyllor med företagets produkter. Bland annat färgglada prydnadskuddar ur den nya kollektionen. Det blev hela femtiotvå kuddar till slut, och plädar i olika färger.

Bla-nyanser_7-700x467

Från början var ambitionen med Ateljé Alt. att göra trendiga sängkläder av hög kvalitet. Så blev det också, liksom prydnadskuddar som passar ihop med sängkläderna. Sedan kom Walk in closet – kollektionen med knoppar, småbord och en dambetjänt. Idén till en sådan föddes när Agnes väninnor började gifta sig.

– Jag ville att man skulle kunna hänga upp sin långklänning och ställa sina skor på en hylla. Ofta har man inte höjden för långklänningar i sin garderob och en vacker långklänning vill man ju dessutom visa upp!

Bla-nyanser_5-700x467

Agnes Bülow har läst marknadskommunikation på Berghs, jobbat med homestaging och på Ikea bland annat. Det var innan hon tog steget och startade eget företag.

Läs även: Agnes Bülow delar med sig av sina bästa inredningstips

Hon säger att styrkan med Ateljé Alt. är den höga kvaliteten och färgbredden. Men färgerna ska inte vara grälla eller hårda. De olika kuddarna måste gå att kombinera trots att de har olika färger. Prydnadskuddarna och plädarna i den nya kollektionen är också elegant dämpade.

– Mina färger kan man blanda med varandra! Folk älskar färg men är också rädda för färg. Därför är det bra att jag har hittat lite mjukare nyanser, säger Agnes.

Bla-nyanser_6-700x467

Vad betyder namnet Ateljé Alt?

– Ateljé står för ateljésömnad och Alt. står för alternativ. Kunden kan beställa olika färger på kuddarna eller låta sy upp sängkläder i specialbeställda mått, säger hon.

I februari fyller Ateljé Alt. tre år och nu finns tankar på att expandera utomlands. Ett av Agnes framtidsmål är att lansera Ateljé Alt. i Norge.

– I Norge är de otroligt fokuserade på hem och kvalitét så även där finns en kundgrupp för mig, säger hon.

Intresset för inredning väcktes redan i barndomen. Agnes föräldrar är formgivare och förde intresset vidare till sina barn. Agnes beskriver ett elegant hem fullt av skaparglädje.

– Det var högt i tak hemma hos oss. Jag och mina bröder blev uppmuntrade att vara kreativa!

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar