Annons

Annons

crostini

Så lyckas du med crostini med bönröra och pesto

Ett glas bubblig prosecco och några knapriga crostini – inte bara galet gott, ­utan väldigt värdvänligt. Med andra ord: den perfekta nyårsmaten.

Annons

Crostini med bönröra, cirka 24 stycken

Du behöver: 
2 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk smör
1 tsk socker
2 tsk rosmarin
2 burkar vita bönor (à 410 g), avrunna
½ citron, rivet skal
2msk färskpressad citronsaft
2 msk olivolja
rosmarin till garnering

ca 1 baguette
1/2 dl olivolja

Gör så här:
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Fräs schalottenlök och vitlök i smör på svag värme.
3. Höj värmen och strö över socker och rosmarin.
4. Fräs i ytterligare någon minut. Låt svalna.
5. Mixa löken med bönor, citronskal och saft samt olivolja i en matberedare till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
6. Skär baguetten i skivor. Pensla ena sidan med olja och grilla bröden i ugnen i några minuter tills de är gyllenbruna.
7. Fördela bönröran på bröden och garnera med rosmarin.

Brödet kan grillas dagen före och förvaras luftigt. Bönröran ska förvaras kallt.

Crostini med röd pesto och salami, cirka 24 stycken

Du behöver: 
Röd pesto
12 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
2 dl färsk basilika
ca ½ dl olivolja
50 g parmesan
salt och peppar

ca 1 baguette
1/2 dl olivolja
125 g salami i skivor

Gör så här:
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Mixa soltorkade tomater, vitlök och basilika i en matberedare eller med stavmixer.
3. Häll ner oljan i en tunn stråle medan maskinen går.
4. Tillsätt parmesan och kör till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.
5. Skär baguetten i skivor. Pensla ena sidan med olja och grilla bröden i ugnen i några minuter tills de är gyllenbruna.
6. Bred på pesto och toppa med salami.

Brödet kan grillas dagen före och förvaras luftigt. Peston kan förvaras cirka tre dagar i kylskåpet.

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar