Annons

Annons

ems-designblogg-residence

Ems designblogg flyttar till Residence – lär känna Em Fexeus här!

I dag kan vi med glädje presentera en ny bloggare här på residencemagazine: Em Fexeus. Varmt välkommen till Residence!

Annons

Em Fexeus har en av Sveriges mest uppskattade bloggar och är Sveriges äldsta inredningsblogg. Sedan starten har bloggen varit en av de mest inflytelserika och Em har alltid varit snabb att plocka upp trender, snackisar och nyheter.

Vi tog en liten pratstund med vår nya bloggare om intresset för inredning, vad Em kommer bjuda på i bloggen och vilka trender hen tror vi kommer ta del av under 2016!

Välkommen Em! Berätta lite om dig själv!
– Tack! Jag har bloggat sedan 2005, och räknas väl som en dinosaurie i den här snabbrörliga branschen. Inredning har varit en stor passion ända sedan jag var liten och jag började jobba med webben redan 1995, så en blogg kändes som den självklara kombinationen av mina två intressen. Den har öppnat många dörrar och tagit med mig på spännande uppdrag och äventyr under de här tio åren, och nu känner jag mig väldigt peppad inför det här nya kapitlet som flytten innebär!

Kan du beskriva din stil?
– Mjuk minimalism, med fokus på material och strukturer snarare än mönster och starka färger. Skandinaviskt och enkelt, med en lite vass kant så att det inte blir för slätstruket.

drythings_mikaelaxelsson-3

Foto: Mikael Axelsson, styling: Em Fexeus.

Vad kommer du bjuda på i bloggen?
– Jag kommer fortsätta visa de guldkorn jag hittar inom inredning, produkter och arkitektur. Ibland trillar det in lite mode och resor också, snygga hotell eller vackra böcker. Bakom urvalet ligger tankar om hållbarhet, jämställdhet och representation, men eftersom pekpinnar är ganska osköna så lyfter jag hellre fram det utan att skriva folk på näsan.

Vad skulle du absolut inte blogga om?
– Något jag inte gillar. Det spelar ingen roll hur mycket pengar jag skulle bli erbjuden, faller det mig inte i smaken så kommer det inte upp på bloggen. Basta.

Bolling-Table-Oak-Black-Serving-Tray-Detail

Foto: Jonas Krüger för Brdr Krüger, styling: Em Fexeus.

orbis-mobile-table_510c25c1e087c321a174ef1b

Foto: Jonas Krüger för Brdr Krüger, styling: Em Fexeus.

Vad är ditt bästa inredningstips?
– Satsa på funktion. Trivsel beror väldigt sällan på gardinval eller nya soffkuddar, utan snarare på att hemmet fungerar och underlättar för det liv som just du lever där. Tänk igenom dina personliga behov och strunta i både traditioner och trender.

– Är du exempelvis en person som ofta har vänner och familj över på middag, satsa på sköna stolar och ett stort bord och låt dem ta plats, även om det betyder att du måste göra dig av med det där hemmakontoret som ser så snyggt ut men faktiskt aldrig används. Har du alla dina böcker i läsplattan så kanske du inte behöver en stor bokhylla längre, utan kan använda platsen till något annat? Och har du många barn kanske den stora tjusiga tavlan på hallväggen borde ge vika för knopplister och korgar, så att du kan ägna några extra minuter åt morgonkaffet istället för att leta efter vantar?

emma_fexeus_2

Foto: Elin Strömberg, styling: Em Fexeus.

Vad kommer vi se mer av i inredningsvärlden 2016?
– Just nu är allt rosa, eller någon närliggande nyans som korall, aprikos eller vinröd. Matcha det med oväntade nyanser som senapsgult eller brunt och du får sköna färgkrockar som är en del av den 70-talsglamourtrend som är så stor nu. Materialen är sammet, terrazzo och terracotta, blanka metaller och rökfärgat glas. Det lär dock inte hålla i sig så länge, snart går vi tillbaka till monokromt och stramt som motreaktion, så njut medan det varar.

IMG_1466

Foto: Em Fexeus.

Här kan du läsa Ems designblogg! Mycket nöje!

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar