Annons

Annons

lagenhet 95 000 kronor riksbyggen

En toppmodern etta för 95 000 kronor – i den här storstaden kan den bli din

Är du mellan 18-30 år och har 95 000 kronor över? Då kan du bli en av de lyckliga som kommer få köpa en toppmodern etta i centrala Göteborg inom kort!

Annons

Det är företaget Riksbyggen som nu väljer att testa en helt ny lösning för att hjälpa unga att komma in på bostadsmarknaden. Riksbyggen testar därför ett unikt upplägg vid det nya bygget av Brf Viva i centrala Göteborg. Här kommer sex ettor på 30 kvadratmeter, som alla annars noterar långt över miljonen, nu släppas till unga för 95 000 kronor.

– Boendet är en viktig del för arbete och möjligheten till egen försörjning. Därför vill vi på Riksbyggen driva på utvecklingen för att få fram nya lösningar som hjälper unga personer på bostadsmarknaden. Vi måste börja tänka ”utanför boxen” och våga prova helt nya lösningar, säger Mårten Lilja, vice vd för Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad.

För att få vara en av de lyckliga behöver man, förutom 95 000 kronor för lägenheten, ett fullvärdigt medlemsskap i bostadsföreningen och får betala en högre avgift månadsavgift jämfört med de som köper lägenheter av föreningen ”på vanligt sätt”.

– Den högre avgiften ska täcka merkostnaden för att dessa lägenheter inte bidrar lika mycket till föreningens insatskapital, förklarar Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Fördelningen av lägenheterna kommer att ske under sista halvan av 2017 i samarbete med Boplats i Göteborg.

Ta en smygtitt på hur de toppmoderna lägenheterna kommer att se ut!

lagenhet 95 000 kronor riksbyggen
lagenhet 95 000 kronor riksbyggen vardagsrum
lagenhet 95 000 kronor riksbyggen
lagenhet 95 000 kronor riksbyggen

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar