Annons

Annons

Les Cedres är belägen på den exklusiva halvön Saint-Jean Cap-Ferrat. Foto: Shutterstock.

Exklusiv Campari-villa till salu – kan bli världens dyraste

Spritföretaget Campari säljer sin lyxvilla på franska halvön Cap-Ferrat. Med ett utgångspris satt till hisnande 9,2 miljarder kronor – kan det här bli världens dyraste bostadsaffär.

Annons

Villan som går under namnet Les Cèdres är belägen på den franska halvön Saint-Jean Cap Ferrat – mitt på franska rivieran.  Semesterhuset lät byggas av den belgiska kungen Leopold II i början av 1900-talet, men kom att hamna i Camparis ägo när spritjätten köpte upp cognac-producenten Grand Marnier Group i mars i år.

Utgångspriset är satt till 9,2 miljarder kronor – vilket är det högsta pris som någonsin satts på en fastighet, enligt den amerikanska tidskriften Fortune.

Läs även: Kika in i Sveriges kanske dyraste lägenhet – någonsin

Villan rymmer en 50 meter lång pool och en trädgård på 14 hektar. Foto: Shutterstock

Villan rymmer en 50 meter lång pool och en trädgård på 14 hektar.
Foto: INF

För det priset får köparen tillgång till en över 50 meter lång pool, 10 sovrum, en balsal, ett stall för 30 hästar, ett kapell och en vinterträdgård.

I trädgården, som består av 14 hektar, ryms 20 växthus med cirka 15 000 olika tropiska växter och för att underhålla trädgården – som tros vara Europas största tropiska samling – krävs 15 heltidsanställda trädgårdsmästare.

Läs även: Efter Sveriges dyraste lägenhet någonsin – nu har exklusiv tvåa sålts för 11 miljoner

Kvadratmeterpriserna i den franska orten är bland de högsta i världen och den lilla halvön är känd för att locka till sig världens kändisar och rikaste.

Les Cèdres är inget undantag. Den exklusiva villan har genom åren besökts av ett flertal kändisar, så som Charlie Chaplin, Elizabeth Taylor, Winston Churchill och Richard Burton enligt CNBC.

Trots prislappen har köpare från både Mellanöstern och Nordamerika visat intresse för egendomen. Om villan säljs för utgångspriset kommer det att slå det tidigare bostadsaffärsrekordet när herrgården Chateau Louis XIV utanför Paris såldes för 2,3 miljarder kronor i december.

Nu återstår att se vem som är villig att betala för kalaset.

Läs även: Privat ö med villa och egen hamn till salu – mitt i Stockholms skärgård

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar