Residence http://www.residencemagazine.se Svenskt inredningsmagasin med fantastiska hem, massor av inspiration och seriös läsning. Tue, 24 May 2016 06:53:01 +0000 sv-SE hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.3.1 Så gör du en dekorativ anslagstavla av Ikeas grytunderlägg http://www.residencemagazine.se/sa-gor-du-en-dekorativ-anslagstavla-av-ikeas-grytunderlagg/ http://www.residencemagazine.se/sa-gor-du-en-dekorativ-anslagstavla-av-ikeas-grytunderlagg/#comments Tue, 24 May 2016 06:53:01 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18206 Naturliga material – och inte minst kork – är en trend som gjort comeback med råge. Och det gäller inte bara möbler. Korkdetaljer ser vi allt mer av även på inredningsprylarna.

Inte bara är det snyggt, materialet är dessutom tåligt och passar utmärkt att använda som en dekorativ anslagstavla. Gör en personlig variant genom att sätta upp grytunderlägg i kork på väggen.

Blanda storlekar och nyanser för ett mer levande resultat. Sprid ut underläggen så mycket eller lite du vill – beroende på utrymme – och sätt upp viktiga lappar, inbjudningar, dina semesterbilder, barnens skolfoton eller små posters med fina och diskreta pins.

Läs mer: 9 inredningsprylar som gör comeback i våra hem

ikea_DIY_kork

Foto: Ikea

Och det bästa av allt? Det kostar bara en spottstyver.

Källa: Ikea Livet Hemma

Läs mer: 9 fina sätt att inreda med Ikeas dagbädd Sinnerlig

]]>
http://www.residencemagazine.se/sa-gor-du-en-dekorativ-anslagstavla-av-ikeas-grytunderlagg/feed/ 0
9 tips – så tar du snygga bilder när du ska sälja din bostad http://www.residencemagazine.se/9-tips-sa-tar-du-snygga-bilder-nar-du-ska-salja-din-bostad/ http://www.residencemagazine.se/9-tips-sa-tar-du-snygga-bilder-nar-du-ska-salja-din-bostad/#comments Mon, 23 May 2016 14:23:11 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18228 På en tuff bostadsmarknad är det viktigt att lägga ner tid och energi på att lyfta fram sin bostad i bästa tänkbara ljus för att sticka ut i myllret. Vi frågade Pia-Lotta Svensson, säljchef och mäklare på Fastighetsbyrån i Stockholm, om hennes bästa tips för en lyckad bostadsfotografering.

1. Slarva inte med ljuset

Även om sommaren kanske inte är den allra bästa tiden att sälja sin bostad så är det en god idé att göra förberedelserna redan nu. För att locka köpare är det av största vikt att visa upp fina bilder på sitt hem, och då krävs fint ljus.

– Ska man förbereda sin bostad och kan välja årstid ska man fota under sommarhalvåret, säger Pia-Lotta till Elle Decoration.

2. Tänk på vad som står framme

Många skulle nog hålla med om att det är en bra idé att plocka bort de allra mest personliga sakerna från en bostadsfotografering, men det betyder inte att allt måste rensas bort, enligt Pia-Lotta Svensson.

– Det beror på vad det är för personliga saker och mängden saker man har. Mycket av ens personliga saker är ju det som också skapar stämningen och harmoni i lägenheten. Plockar man bort för mycket saker blir lägenheten opersonlig och bilderna blir stela och tråkiga. Det är en fin balansgång mellan att ha för mycket saker så att man inte koncentrerar sig på lägenheten utan alla saker i bilden, mot att bilden blir stel och opersonlig.

3. Tänk noga på bildernas ordning

Som spekulant vill du kunna bilda dig en uppfattning av hemmet du tittar på. Därför är det viktigt att tänkta på att bilderna visas upp så att det är lätt att följa med genom hemmet, så att man inte tvingas försöka förstå var man befinner sig.

För mig är det viktigt att det finns ett naturligt flöde i bilderna och att man förstår vart i lägenheten/fastigheten man befinner sig. En grundregel för mig är dock att alltid börja med de mest attraktiva bilderna från bostaden, vilket brukar vara balkong, vardagsrum eller kök.

4. Du behöver inte alltid visa allt

Beroende på vilken marknad man rör sig, och vad det är för objekt som ska säljas, kan det vara värt att tänka över vad du vill fokusera på i dina bilder.

– I en marknad där konkurrensen är stor kan för få bilder göra att spekulanter inte väljer att gå på den visningen. Är det en stor bostad på över 150 kvm kan det också vara lite onödigt att visa samtliga ytor.

LÄS ÄVEN: 5 inspirerande balkonger på Hemnet just nu

5. Var försiktig med fotoeffekter

Det går att få en bostad att se ut på många olika sätt, beroende på hur man arbetar med kamera, objektiv och efterredigering. Och det är viktigt att vara medveten om vad de olika valen har för effekt.

– Det går ju trender även i fotografering. Från att haft extrema vidvinklar för några år sedan så har man nästan helt slutat med det samt använder mer naturligt ljus när man fotar. Sen kan det vara farligt med för mycket specialeffekter som gör att spekulanterna blir besvikna när de väl besöker bostaden. Bilderna bör inte heller redigeras så att det inte stämmer överens med verkligheten.

6. Slarva inte med fasaden

Ett hem är inte bara vad som finns inuti, utan även det som syns utifrån. Framhäv därför det allra finaste med huset eller fastighetens fasad i dina bilder, ur intressant vinklar med bra ljus, och slarva inte bort möjligheten att göra ett gott intryck från utsidan.

– Du bör absolut ha fasadbild på lägenheten, men det är viktigare för hus. Det går alltid att leta upp en fasadbild via Google maps och liknande för lägenhet, men aldrig på ett heltäckande sätt för ett hus.

7. Överväg luftfoton

Ska du sälja en villa som kanske även har stor, fin tomt, och ett lockande läge kan det vara värt att lägga lite pengar på snygga foton from luften. Det finns företag som sysslar med drönarfotografi som kan hjälpa dig att framhäva kanske det allra mest tilltalande med ditt hem, som inte alltid är insidan.

– Det är värt att använda drönarfoton om det är ett bra läge på huset, säger Pia-Lotta Svensson.

8. Använd blommor

När du visar upp ditt hem vill du väcka känslor hos spekulanten, och få den att se sig själv i bostaden. Då är det viktigt att det också ser ut som ett färdigt hem, vilket innebär att du behöver snygga blommor och växter i dina bilder. Det finns så klart hjälp att få med det också.

– Att anlita florist eller stylist är aldrig fel.

9. Var försiktig med högtidspyntning

Även om du har en väldigt fin julgran eller ett härligt påskris kan det vara riskabelt att sätta en så speciell prägel på bilderna. Pia-Lotta menar att det fungerar, men bara om bostaden ska säljas just under den perioden. Men det är ju inte alltid en försäljning sker under tänkt tidsplan. Det kan alltså vara smart att ta bilder som fungerar året runt, och som vi nämnde i punkt 1 – tänkt på att ha bra ljus när du fotograferar.

LÄS ÄVEN: 7 smarta sätt att inreda hallen – förvaringsexpertens bästa tips

]]>
http://www.residencemagazine.se/9-tips-sa-tar-du-snygga-bilder-nar-du-ska-salja-din-bostad/feed/ 0
6 färgglada byggnader som höjer humöret http://www.residencemagazine.se/6-fargglada-byggnader-som-hojer-humoret/ http://www.residencemagazine.se/6-fargglada-byggnader-som-hojer-humoret/#comments Mon, 23 May 2016 13:00:14 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18260 Färgglada husväggar dränkta i solsken är något alldeles extra. Kanske för att vi i Norden är vana vid något annat. Här är 6 byggnader som garanterat höjer humöret:

1. La Boca, Buenos Aires, Argentina

Hamnkvarteren i La Boca, kring gatan El Caminito, är ett av Buenos Aires mest fotograferade och populäraste turistmål. Det är också tangons födelseplats. Här är till och med lyktstolparna färgglada!

Foto: Bernardo Galmarini / Alamy

Foto: Bernardo Galmarini/Alamy

2. San Francisco, Kalifornien

Dessa vackra hus kallas för The Painted Ladies och byggdes runt år 1850. Här stannar många turister till för att fota husen – inte bara för att de är speciella utan för att de även har varit med i TV-serien Huset Fullt.

Foto: Neale Clark/Corbis

Foto: Neale Clark/Corbis

3. Pelourinho, Salvador, Brasilien

Salvador var landets första huvudstad (1549-1763) och idag är staden Brasiliens tredje största. De svarta avlånga, pittoreska balkongerna sätter pricken över i:et till de färgglada husväggarna.

Foto: John W. Banagan

Foto: John W. Banagan

Läs mer: Få hemmet att se lyxigare ut – 9 knep som verkligen fungerar

4. Willemstad, Curaçao

Willemstad är huvudstaden i det nederländska området Curaçao i Västindien. Här bor cirka 125 000 kronor och turismen är stadens främsta inkomstkälla. Precis som resten av Västindien är Willemstad full av vibrerande färgklickar.

Foto: David Sanger Photography/Alamy

Foto: David Sanger Photography/Alamy

5. Happy Rizzi Haus, Braunschweig, Tyskland

Det är nästan omöjligt att inte dra på smilbanden åt detta hus. Idén till byggnaden kom upp mellan konstnären James Rizzi och galleriägaren Olaf Jäschke. Några månader senare och med ett bygglov i handen anslöt arkitekten Konrad Kloster. Två år senare stod huset klart.

Läs mer: Hit åker flest på smekmånad – Europas 13 populäraste städer

6. St. John’s, Newfoundland & Labrador, Kanada

Enligt National Geographic Magazine är St. John’s en av världens 10 bästa sjöstäder. Staden blir ofta jämförd med San Francisco med tanke på dess kuperade terräng och färgglada hus.

Foto: Elena Elisseeva/Alamy

Foto: Elena Elisseeva/Alamy

]]>
http://www.residencemagazine.se/6-fargglada-byggnader-som-hojer-humoret/feed/ 0
Vet du varför IKEA-kopparna har en skåra i botten? http://www.residencemagazine.se/vet-du-varfor-ikea-kopparna-har-en-skara-i-botten/ http://www.residencemagazine.se/vet-du-varfor-ikea-kopparna-har-en-skara-i-botten/#comments Thu, 19 May 2016 14:00:31 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18229 Det var på forumet Reddit som diskussionen tog fart: Varför har Ikea-kopparna en skåra i botten?

En användare trodde att den lilla detaljen, som återfinns på flera modeller, är till för att förhindra att koppen får vattenplaning och kanar i väg på våta underlag.

En annan trodde att det var för att avleda värme.

Men sanningen är lika enkel som briljant: Skåran gör att kopparna inte samlar vatten när de står uppochner, och därför torkar bättre efter disken.

Smart!

ikea-koppar-4

]]>
http://www.residencemagazine.se/vet-du-varfor-ikea-kopparna-har-en-skara-i-botten/feed/ 0
Inspiration: 7 sätt att inreda med en hängmatta eller hammock http://www.residencemagazine.se/inspiration-7-satt-att-inreda-med-en-hangmatta-eller-hammock/ http://www.residencemagazine.se/inspiration-7-satt-att-inreda-med-en-hangmatta-eller-hammock/#comments Wed, 18 May 2016 07:48:30 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18065 1. Placera hängmattan vid generöst ljusinsläpp

Njut av solen under våren och värmen från kakelugnen under höst och vinter.

2. En klassisk hängmatta i marint tema

Kombinationen mörkblå, vit och grå fungerar alltid.

3. En fyraarmad hängsäck är minst lika snygg

Enda nackdelen är att man troligtvis ligger så bekvämt att man inte vill lämna den.

4. En hängande sitthammock

Vem har sagt att man måste ligga ner i en hammock? Det går lika bra att sitta!

Via: lonny

Via: lonny

5. En undangömd oas

Fly vardagens bestyr och slappna av i en hängmatta på bakgården. Med stora växter och utvalda ljusslingor skapas rätt känsla.

6. Bryt av kontrasterna

En hängmatta lämpar sig inte bara i trädgården eller på balkongen. I vardagsrummet kan den göra sig minst lika bra.

Via: kmldesign

Via: kmldesign

7. Bland all grönska

Här hade vi gärna druckit morgonkaffet och njutit av utsikten.

 Läs även:

Därför vill allt fler flytta till minihus – mäklaren om den nya trenden

Få hemmet att se lyxigare ut – 9 knep som verkligen fungerar

3 tjusiga Hemnet-hem det snackas om just nu!

]]>
http://www.residencemagazine.se/inspiration-7-satt-att-inreda-med-en-hangmatta-eller-hammock/feed/ 0
4 tips för att grilla miljövänligt i sommar http://www.residencemagazine.se/grilla-miljovanligt-i-sommar/ http://www.residencemagazine.se/grilla-miljovanligt-i-sommar/#comments Wed, 18 May 2016 05:50:18 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=17634

Grillsäsongen har dragit igång på riktigt i Sverige, och en tydlig trend är att svenskar vill grilla allt mer miljövänligt. Här följer därför en lista över hur du gör det på bästa sätt.

1. Använd kolgrill – men aldrig engångsgrill

Välj gärna en kolgrill framför en gasolgrill. Gasol är en fossil petroleumprodukt och utsläppen innehåller koldioxid som påverkar klimatet negativt. En engångsgrill är det sämsta alternativet. De innehåller den fossila produkten paraffin, men den största miljöboven är aluminiumformen som kräver massor av energi vid tillverkningen.

2. Välj miljömärkt kol

Naturskyddsföreningens har utökat sin miljömärkning ”Bra Miljöval” så att den nu finns även för grillkol. Mycket kol kommer från ohållbar eller illegal skogsavverkning och kan innehålla skadliga ämnen som kreosot, svavel och tungmetaller. Grillkol med miljömärkningen gör inte det. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

3. Använd inte tändvätska

Använd inte tändvätska eftersom den görs av den fossila oljeprodukten paraffin som inte bara är ett miljögift, utan även bidrar till onödiga koldioxidutsläpp när den förbränns. Använd i stället tändpapper och en eltändare.

4. Källsortera kolet

Använd en enkel stålborste när du gör rent så undviker du onödiga kemikalier som är skadliga för miljön. Kolet källsorterar du som brännbart.

Listan är framtagen av Reko som är ett småskaligt nätverk av ekologiska kycklinguppfödare.

]]>
http://www.residencemagazine.se/grilla-miljovanligt-i-sommar/feed/ 0
Så tyder du klädkoden till bröllopet – etikettdoktorn reder ut begreppen http://www.residencemagazine.se/sa-tyder-du-kladkoden-till-brollopet-etikettdoktorn-reder-ut-begreppen/ http://www.residencemagazine.se/sa-tyder-du-kladkoden-till-brollopet-etikettdoktorn-reder-ut-begreppen/#comments Wed, 18 May 2016 05:30:11 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=16580 Efter en snabb googling är det lätt att konstatera att klädkoder har olika betydelser beroende på var man kollar och vem man frågar. Men alla varianter till trots finns det fortfarande bara ett sätt som är rätt när det kommer till tolkning av klädkod till bröllop, enligt föreläsaren och vett och etikettproffset Mats Danielsson, som driver sajten Etikettdoktorn.

– Klädkoder kan tyckas formaliserade, men är till för gästerna ska känna att det är enkelt att välja. Man ska inte krångla till det, säger han.

– Glöm alla idiotiska och egna påhittade klädkoder som ”Kläder, ja tack”, ”Festklädsel” eller ”Kom som du är”. Det finns jättemånga tokiga klädkoder som folk skriver för att inte vara ”så formella”, men gästerna blir bara förvirrade.

mats-danielsson-etikettdoktorn

Mats Danielsson är en av Sveriges mest anlitade experter inom vett och etikett.

Mats förklarar att det finns fyra nivåer på klädkoderna till ett bröllop; frack/högtidsdräkt, smoking, mörk kostym och kavaj.

– Många män tror att det bara är att hänga på sig en ljus kavaj till ett par jeans när det står ”kavaj” på inbjudan, men det motsvarar snarare engelskans ”casual”. Är det en formell tillställning som ett bröllop och du kommer klädd så blir det helt fel.

– Till bröllop syftar man alltid på mörk kostym när man skriver kavaj. Det är ett fastställt begrepp och tar du din mörka kostymklädsel till en fin tillställning kan du aldrig vara felklädd.

Är det du som bjuder in till bröllop bör du underlätta så mycket som möjligt för gästerna, menar Mats.

– Om du vill att dina gäster ska ha frack, skriv då ”Frack/Mörk kostym” i inbjudan. Det är nämligen omedelbart en begränsning att bjuda in till frackbröllop och du tvingar många som inte äger den klädseln att köpa, hyra eller tacka nej. Samma sak med högtidsdräkt.

– Anger du en klädkod som inte är någon av de fyra fastlagda – förklara. Klädkoder som inte är tydliga leder bara till förvirring.

Så tolkar du bröllopets klädkoder:

Frack eller högtidsdräkt

Han:

 • En frack är alltid svart eller mörkt midnattsblå, byxan har en eller två revärer av siden.
 • Kavaj finns med slag av siden och kragen kan vara sammet, västen ska vara vit och sluta två centimeter nedanför frackrockens midjeskärning.
 • Vit skjorta med stärkt krage och bröst, vit rosett.
 • En hembygdsdräkt eller folkdräkt kan ersätta fracken/högtidsdräkten.
 • Ytterplagget till fracken ska vara svart och med vit sidenhalsduk.
 • Svarta snörskor eller lackskor med låg klack.

Hon:

 • Golvlång klänning eller kjol med separat överdel. Viktigt att klädseln är festbetonad.
 • Urringningen är friare än exempelvis klänning för mörk kostym, men den ska fortfarande vara anständig.
 • En typisk frackklänning är av extra fin modell, gärna med vid kjol och i glittrigt material.
 • Tyget ska kännas festligt, färg och mönster är valfritt – men undvik helsvart och helvitt.
 • Frack- eller balklänning kan vara både med eller utan ärm, samt med eller utan krage.
 • Festliga skor.

Smoking

Han:

 • Smokingen ska vara svart, mycket mörkt blå eller i undantagsfall mörkt grå. Vit jacka kan användas sommartid, dock till svart byxa.
 • Kavaj med eller utan bröstficka.
 • Det finns två olika typer av kragar; spetsig krage, som är den finare varianten och bärs till väst, samt sjalkrage, som är i siden och ser ut som en kavajkrage.
 • Vit skjorta med svarta knappar. Till jacka med spetsig krage gäller skjorta med snibbkrage och till jacka med sjalkrage väljer du stråveck och frackkrage.
 • Flugan ska vara svart – du ska alltså inte färgmatcha kvinnans klädsel.
 • Svarta skor, behöver dock inte vara lackskor.

Hon:

 • Klänning, kjol eller festlig byxdress, dock inte lika festligt utformad som en frackklänning.
 • Finare material som siden, sammet eller crêpe.
 • Ankellång och lagom urringad, inte särskilt vid. Vill du ha en vid, storkjolad modell – välj en längd som slutar vid knäet.
 • Valfria smycken och accessoarer, dock ej läder- eller porslinssmycken.
 • Undvik glittrigt tyg eller en klänning i svart eller vitt.
 • Festliga skor, behöver inte vara lack.

Mörk kostym

Han:

 • Byxor och jacka i samma färg och material i färgerna mörkblå eller mörkgrå. Idag kan du även bära svart, som från början enbart bars på begravning.
 • Kritstrecksränder och mönster sänker nivån på kostymen.
 • Vit skjorta och slips eller fluga i valfri färg, men helst en diskret nyans.
 • Väljer du väst kan den vara färgad och/eller mönstrad.
 • Mörka strumpor och svarta tunna skor.

Hon:

 • Klänning, kjol eller byxdress som är elegantare än vardagsklädsel.
 • Kjollängd under knäet och diskret och sparsam i urringningen.
 • Vid stor och formell fest med fler än 20 gäster kan kjollängden vara ankellång.
 • Klädseln ska vara av lite finare material, undvik bomullstyg.
 • Färg och mönster efter tycke och smak. Ibland hävdas att rött är syndens färg, det är fel och fungerar utmärkt på bröllop.
 • Det är helt okej att välja en svart klänning, men bär accessoarer i någon färg – dock inte vitt eftersom färgkombinationen vitt och svart är en tydlig association till begravning.
 • Välj accessoarer, smycken, skor och väska efter egen smak.

Kavaj

–På ett bröllop betyder klädkoden Kavaj alltid Mörk kostym, säger Mats.

Se beskrivningen för Mörk kostym.

Klädkoder för barn

 • Klädkoderna gäller inte barn, men de bör ha på sig kläder du tycker är fina. Lämna dock jeansen hemma och visa inga bara magar.
 • Som barn får man räkna tonåringar upp till studentålder.
 • Köp ingen kostym som de snabbt växer ur, det är bara onödigt och förväntas inte.

 

Läs även:

Vackra glasdörrar och klassiskt modernt

Stylisternas moderskepp

19 imponerande kakelgolv från Paris gator och caféer

]]>
http://www.residencemagazine.se/sa-tyder-du-kladkoden-till-brollopet-etikettdoktorn-reder-ut-begreppen/feed/ 0
9 tips: Så lyckas du med trädgårdsfesten i sommar http://www.residencemagazine.se/9-tips-lyckas-med-tradgardsfest-sommar/ http://www.residencemagazine.se/9-tips-lyckas-med-tradgardsfest-sommar/#comments Wed, 18 May 2016 05:03:23 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=17732 Den härligaste årstiden är äntligen här – sommaren är runt hörnet och det är dags att flytta ut festen till trädgården.

Samla vänner och familj över god mat och dryck och njut av de varma sommarkvällarna och varandras sällskap. Vi har listat allt du behöver för en lyckad trädgårdsfest.

1. Fokusera på en begränsad yta

Du behöver inte anordna en trädgårdsfest i hela trädgården. Det räcker med att lägga fullt fokus på några kvadratmeter och låta resten av ytan så för sig själv. Fördelaktigt är om det finns träd eller höga buskar i närheten där du kan hänga lyktor och ljusslingor.

2. Dra fram grillen

Grillad mat är nästan ett måste på en trädgårdsfest. Bunkra upp med olika typer av fågel, fisk och grönsaker och låt gästerna göra sina egna grillspett. Ett annat alternativ är att grilla allt själv och servera en gigantisk matbuffé.

3. Nyttja träd och buskar

Att hänga prydnader på höjd är ett enkelt sätt att skapa mysig stämning. Tomma syltburkar i träden med blommor eller levande ljus i är en fin dekoration. Men håll koll på elden!

4. Fynda begagnat

I second hand-butiker och på loppis finns det massor av dekorationer att fynda. Ska du anordna en trädgårdsfest med ett speciellt tema är det här du ska leta.

5. Spara inte på ljuset

En av de bästa sakerna med sommarsverige är de ljusa nätterna, men några timmar per dygn är det ändå mörkt. Bunkra upp med flera ljusslingor och sätt dem tvärsöver bord och sittplatser för att få en härlig inramning. Det är lättare än det ser ut; fäst ljusslingorna i träden och dra ut några förlängningssladdar som du kopplar ihop.

6. Drinkar på tapp

Färgglada fruktdrinkar är både enkelt, smidigt och festligt. Använd stora saftbehållare och låt gästerna fylla på sina glas när de önskar. Fungerar både till barnen i form av saft och till de vuxna i form av olika cocktails. Dekorera med i skivade frukter, örter och isbitar.

Läs mer: Testa sommarens hetaste drinktrend: 4 goda cocktails på tapp

7. Satsa på äkta vara

Använd samma porslin och bordsdekorationer som du gör inomhus. Det skapar en känsla av lyx i jämförelse med att äta från papperstallrikar och med plastbestick. Och visst är det mycket godare att dricka vin i ett glas än ur en plastmugg?

8. Bjud på hemmagjord mojitoglass

Glass är som allra godast när man gör den själv – och vad passar bättre än en cocktailglass till en trädgårdsfest?

Läs mer: 3 enkla steg – så gör du svalkande mojitoglass 

9. Håll värmen

I Sverige är vi dessvärre inte bortskämda med varma sommarnätter. Var förberedd genom att placera ut ihoprullade filtar som dina gäster kan vira in sig i när solen har gått ner.

Läs även: 

Klädkoder till bröllop och fest – allt du behöver veta
Så gör du din egen cookie dough-glass
Sommarens 5 trendigaste mackor

]]>
http://www.residencemagazine.se/9-tips-lyckas-med-tradgardsfest-sommar/feed/ 0
Testa helgens godaste drink: Lemon Drop Martini http://www.residencemagazine.se/helgens-godaste-drink-vodka-lemon-martini-triple-sec/ http://www.residencemagazine.se/helgens-godaste-drink-vodka-lemon-martini-triple-sec/#comments Wed, 18 May 2016 05:00:55 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=17991 vodka triple sec drink

Servera dina gäster en stilren Lemon Drop Martini innan middagen eller varför inte byta ut kvällens efterrätt mot denna sorbetcocktail? Förutom att den är enkel att göra är den både snygg och god. Så här gör du:

För en drink behöver du:

4 cl vodka

2 cl triple sec

1 cl färsk citronsaft

1 liten skopa citronsorbet

Gör så här:

Fyll en shaker till hälften med is.

Häll i vodka, triple sec och citronsaft.

Skaka kraftigt i cirka 10-15 sekunder.

Häll upp i ett coupeglas och lägg i en skopa citronsorbet.

martini triple sec vodka

Läs även:

Testa sommarens hetaste drinktrend: 4 goda coctails på tapp

Så lyckas du med hemmagjord glass – på två ingredienser

6 härliga drinkar att göra med cava

 

Recept och bildkälla: ctinstyle.com

]]>
http://www.residencemagazine.se/helgens-godaste-drink-vodka-lemon-martini-triple-sec/feed/ 0
Hans magiska sätt att skapa keramik har en hypnotisk effekt http://www.residencemagazine.se/att-se-den-har-mannen-dreja-ar-battre-an-meditation-och-snyggt-blir-det/ http://www.residencemagazine.se/att-se-den-har-mannen-dreja-ar-battre-an-meditation-och-snyggt-blir-det/#comments Wed, 18 May 2016 04:50:27 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18109 År 2012 grundade den amerikanske keramikern Eric Landon sitt företag Tortus Copenhagen. Sedan dess har han vunnit flera priser, bland annat årets hantverkare och Danish Design Award 2015.

Han har också fått över 450 000 följare på Instagram, där han lägger upp bilder och filmklipp på hur hans krukor blir till.

Och de har en närmast hypnotisk effekt – kolla klippen här nedanför!

40-årige Landon föddes i Milwaukee i USA. Han fick sin första drejskiva som 16-åring och har sedan dess fulländat sin teknik.

2008 tog han examen från kungliga danska designhögskolan, KADK, och fyra år senare grundade han Tortus Copenhagen tillsammans med brodern Justin och keramikern Karin Blach Nielsen. I dag ligger deras ateljé på Kompagnistræde i hjärtat av Köpenhamn.

I en tid då allt fler danska keramikföretag förlägger produktionen utomlands för Tortus vidare det traditionella hantverket, där Eric drejar och Karin glaserar.

Always wonderful with a visit from @ohjosephine. She seems particularly fond of my blues. See what she's arranged.

A photo posted by Tortus Copenhagen (@tortus_copenhagen) on

Eric Landon beskriver det han gör som ”långsam keramik”, och menar att designen på det han skapar ska kännas tidlös.

Good morning! May your day be a beautiful one. Share with a friend!

A photo posted by Tortus Copenhagen (@tortus_copenhagen) on

Han kallar sig perfektionist och drejar aldrig samma form två gånger.

”Jag skulle inte kunna göra samma form om och om igen. Jag arbetar intuitivt, men under ett kontrollerat förlopp, och försvinner helt in i processen,” säger Eric Landon till  danska Berlingske.

”Det är verkligen meditativt för mig att dreja och bli som uppslukad av en bit av roterande lera.”


Meditativt var ordet!

Här ser du mer av Tortus Copenhagen.

]]>
http://www.residencemagazine.se/att-se-den-har-mannen-dreja-ar-battre-an-meditation-och-snyggt-blir-det/feed/ 0
Gör din egen Cookie Dough-glass! http://www.residencemagazine.se/gor-din-egen-cookie-dough-glass/ http://www.residencemagazine.se/gor-din-egen-cookie-dough-glass/#comments Tue, 17 May 2016 14:30:54 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=17305 Hur många älskar Ben & Jerry’s glass Cookie Dough – men känner sig lite tveksamma till att betala drygt 50 kronor för en halvliter glass?

Well, nu kan du göra din egen. Och vi vågar påstå att resultatet blir minst lika gott!

Det här behöver du:

0,5 liter vaniljglass

2 dl mjöl

1 dl ljust muscovadosocker

1 ägg

70 gram rumstempererat smör

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

100 gram valfri choklad, hackad

Så här gör du

1. Vispa det rumstempererade smöret med sockret.

2. Tillsätt ägget medan du vispar.

3. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och chokladbitarna.

4. Knåda ihop till en deg och förvara i kyl i ungefär 20 minuter. Ställ ut glassen så länge.

5. Dela kakdegen i små bitar och rör ner i glassen med hjälp av en trägaffel eller en elvisp.

6. Ställ in glassen i frysen igen.

Voila!

Läs även: Så gör du svalkande mojitoglass

]]>
http://www.residencemagazine.se/gor-din-egen-cookie-dough-glass/feed/ 0
16 tjusiga tips som lyfter din trädgård http://www.residencemagazine.se/16-tips-for-din-tradgard/ http://www.residencemagazine.se/16-tips-for-din-tradgard/#comments Tue, 17 May 2016 14:30:02 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18111 pynta-tradgardLata dagar omgärdad av grönska och sol är egentligen allt vi behöver sommartid, men det finns knep som sätter ännu mer guldkant på tillvaron.

Pynta trädgården med blomsterkombinationer, häng tyger, ljuslyktor och slingor från träden och låt fina vindspel gunga från buskarna.

Läs mer: 7 tjusigaste utestolarna för din trädgård eller balkong

1. Möbler är både snyggt och bekvämt, men ibland är en mysig filt och några dynor allt som behövs.

01. garden-decor

Foto: H&M Home

2. Nyttja träden och sätt upp prydnader och nakna glödlampor. Garanterad mysstämning. 

02. garden

Via: Toovia

3. Hemmagjorda kransar är inte bara för midsommarstången och är en detalj som är fin hela sommaren.

4. Frida Ramstedt, bakom inredningsbloggen Trendenser, visar att det går utmärkt att pynta trädgården med några enkla medel.

13. garden

Foto: Frida Ramstedt / Trendenser

5. En luftig baldakin är lika fin i trädgården som i sovrummet. Skapa en egen med metervis av skirt tyg.

6. När vädret tillåter är söta pom poms givna utsmyckningar.

06. garden

Foto: Ikea

7. Vad är väl en trädgård utan ljusslingor? Men se till så att de är för utomhusbruk!

18. garden

Via: Deluca

8. Vem har sagt att regnskydd måste vara fula? Det här är ett utmärkt exempel på motsatsen.

9. Risbollar med eller utan lampa – resultatet är lika fint oavsett.

10. Underskatta inte blomster – variationerna på underbara detaljer är oändliga.

11. Utomhusmöbler i all ära, men ett rustikt stuk får du med hjälp av pallar och sittkuddar.

12. Ett tips är att hänga dina prydnader i en fiskelina – diskret, stabilt och vattentåligt.

13. Uppdatera den enkla repgungan till en trädhammock för två. Addera en ljuskrona och den romantiska stämningen är ett faktum.

14. Fynda gamla lampskärmar på loppis och knyt upp dem med sidenband för en ombonad känsla.

15. Med utomhuslampor kan middagsbjudningarna vara ända in på småtimmarna.

16. Att ställa ut sina inomhusmöbler i naturen är ingenting att rekommendera vid ostadigt väder, men under varma, torra sommarkvällar blir resultatet lätt magiskt.

Läs mer: 10 geniala trädgårdstips av Victoria Skoglund

]]>
http://www.residencemagazine.se/16-tips-for-din-tradgard/feed/ 0
Efter 15 års arbete – här är världens dyraste bord http://www.residencemagazine.se/efter-15-ars-arbete-har-ar-varldens-dyraste-bord/ http://www.residencemagazine.se/efter-15-ars-arbete-har-ar-varldens-dyraste-bord/#comments Tue, 17 May 2016 13:56:34 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18115 År 1835 tog möbelsnickaren Robert Jupe patent på ett runt bord som kunde bli större med hjälp av en kapstanvinsch. Över 150 år senare fick David Fletcher frågan om att göra en kopia av Jupes bord.

– När jag fick frågan sade jag direkt att det inte skulle gå. Men de tvingade mig, och jag inte bara lyckades, jag kom på flera sätt att förbättra designen, säger David Fletcher.

Det tog honom 15 år – och resultatet blev ett av de mest fascinerande borden i världen.

Fletcher Capstan Table består av över 5 000 specialtillverkade skruvar och komponenter som sätts samman för hand.

Borden kommer i flera storlekar och material efter köparens önskemål.

bord-dyraste

Den stora skillnaden mot Jupes design från 1800-talet är att alla skivor förvaras i själva bordet, och det är nästan hypnotiskt att se förvandlingen till full skala.

Företaget anger inga priser på sin hemsida, men enligt uppgift kostar de större borden en bit över en halv miljon kronor.

Sugen på att se hur borden blir till? Kolla klippet här nedanför.

]]>
http://www.residencemagazine.se/efter-15-ars-arbete-har-ar-varldens-dyraste-bord/feed/ 0
De här 7 knepen gör din iPhone bättre http://www.residencemagazine.se/de-har-7-knepen-gor-din-iphone-battre/ http://www.residencemagazine.se/de-har-7-knepen-gor-din-iphone-battre/#comments Tue, 17 May 2016 13:51:26 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=17627 1. Ta kort med hörlurarna

Du har kanske märkt att du kan fota genom att trycka på volymknappen på din telefon i stället för knappen på skärmen. Men visste du att volymknappen på ditt headset fungerar precis lika bra?

2. Få mer lagringsutrymme – utan att ta bort något

Trött på att få meddelandet om att din iPhone har slut på minne? Det går att lösa direkt! Gå in på iTunes, välj en film och tryck på ”hyr film”. Du behöver inte vara orolig att du måste betala något. Så länge du väljer en film som är för stor för att få plats på telefonen, så kommer den inte att laddas ner. MEN telefonen kommer att ha frigjort enmassa utrymme åt dig ändå, utan att ha tagit bort något viktigt.

3. Få din iPhone att gå snabbare

Om dina appar brukar krascha och telefonen känns slö kan det vara en idé att rensa telefonens RAM-minne. Det tar bara några sekunder.

1. Klicka på hemknappen (den lilla runda) så att du kommer till din startskärm.

2. Håll in off-knappen tills du får upp ”Dra för att stänga av”-meddelandet.

3. Släpp off-knappen och tryck i stället in hemknappen (den runda längst ner) i några sekunder. Du kommer snart vara tillbaka på startskärmen – med skillnaden att ditt RAM-minne är rensat.

Gör dock inte det här för ofta. Nya iOS är rätt bra på att hantera RAM-minnet på egen hand, men om du tycker att allt går superlångsamt kan det här vara ett bra trick att ta till.

4. Få batteriet att räcka längre

iPhones är ökända för att ladda ur blixtsnabbt, och få saker är störigare än att stå mitt i ingenstans med en död telefon. Men om du går in på inställningar > batteri > och aktiverar strömsparläge kan telefonen hålla igång upp till fyra gånger längre. Ett annat tips är att ladda telefonen i flygplansläge, om du vill att det ska gå snabbt.

5. Ta en hel serie bilder

Ska du fota någon som rör sig? Håll in fotoknappen (eller volymknappen på ditt headset) så tar telefonen en serie bilder tills du släpper. När du går igenom bilderna kan du välja den bästa genom att klicka på ”välj” under förhandsvisningen.

6. Somna till musik eller film – utan att vakna av den

Om du tycker om att somna till musik eller film, men inte att vakna av den kan du sätta en timer på musiken. Gör som när du ställer timern på ett ägg eller pasta, men när du ska välja larmsignal – rulla längst ner i listan och välj ”sluta spela”. Då pausas appar som Spotify och Youtube när timern går ut. Funkar även på iPad!

7. Zooma in och ut på Instagrambilder

Vill du kunna titta närmare på en instagrambild? Gå in på inställningar > Hjälpmedel > Zooma. Nu kan du zooma på skärmen genom att trycka snabbt med tre fingrar på skärmen. Du kan flytta zoomningen genom att dra tre fingrar över skärmen. Vill du zooma mer? Tryck tre gånger med tre fingrar för att få upp zoom-menyn.

Bonus: Vattenpass

Om du stör dig på att en tavla hänger snett, gå in i kompassappen. Svep till höger över skärmen för att få fram ett fullt fungerande vattenpass. Aldrig mer skeva tavlor!

Lär mer: Fantastiska foodstyling-tips med Mimi Brune

]]>
http://www.residencemagazine.se/de-har-7-knepen-gor-din-iphone-battre/feed/ 0
Måla om dina möbler – 3 handfasta tips http://www.residencemagazine.se/mala-om-dina-mobler-3-handfasta-tips/ http://www.residencemagazine.se/mala-om-dina-mobler-3-handfasta-tips/#comments Tue, 17 May 2016 11:54:09 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18105 Ändra färg eller fräscha upp om den befintliga ytan – att måla möbler blir allt mer populärt.

Särskilt tacksamma är obehandlade, avskalade möbler och Ikeas skåp Ivar är ett bra exempel på hur fint det kan bli med en färgmässig makeover.

Läs mer: 6 kreativa bordsdekorationer du kan göra själv

ikea-ivar-monster

Foto: Ikea

Att måla in sina möbler så att de färgmatchar väggen är en annan stor trend och det bästa av allt är att det är hur enkelt som helst att fixa – inga förkunskaper krävs.

malade-mobler

Styling och foto: Mari Strenghielm/Alcro

Tänk på det här när du målar möbler:

1. Förbered

Skruva bort eventuella beslag och knoppar och skrapa bort lös färg om möbeln redan är målad. Rengör ytorna noga, använd särskilt rengöringsmedel om det behövs.

Torka sedan av allt med en fuktig mikrofibertrasa, slipa till och damma av ytorna. Fukta ytan med en svamp och slipa en gång till när ytan torkat.

2. Grundmåla

Lacka eventulla kvistar med kvisklack och grundmåla med en grundfärg. Spackla ojämnheter och sprickor, slipa och damma noga innan du målar igen. Upprepa tills ytan är jämn och fin.

3. Måla

Stryk på din valda färg flödigt med långa penseldrag så minskar du risken för skarvar. Penslar och roller av bra kvalitet ger oftast ett finare resultat.

Välj en bred pensel om du ska måla stora ytor och en mindre för små ytor. Tänk på att följa de rekommenderade torktiderna på burken.

Startbild: Styling och foto: Mari Strenghielm för Alcro Trend / Ikea

Läs mer: 7 smarta sätt att inreda hallen – förvaringsexpertens bästa tips

]]>
http://www.residencemagazine.se/mala-om-dina-mobler-3-handfasta-tips/feed/ 0
Experten: 9 tips för att sätta guldkant på din buffé http://www.residencemagazine.se/experten-9-tips-for-att-satta-guldkant-pa-din-buffe/ http://www.residencemagazine.se/experten-9-tips-for-att-satta-guldkant-pa-din-buffe/#comments Tue, 17 May 2016 08:00:40 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=17727 En bra buffé kräver sin planering, och exakt vad som ska stå på bordet bestämmer du självklart själv. Men de här tipsen gör serveringen både smidigare och snyggare – vad du än serverar.

1. Bygg i flera nivåer

– Att höja upp delar av buffén gör att dels att maten blir lättare att komma åt, men också att intrycket blir mer levande. Ett enkelt sätt att göra det är att vända upp och ner på en skål och ställa fatet ovanpå.

2. Satsa på vitt porslin (och hyr gärna)

– Vid fest vill man gärna plocka fram sitt fina mönstrade porslin, men jag skulle välja vitt porslin som lyfter fram maten du serverar. Mitt tips är att hyra. Det är inte nämnvärt dyrare än att köpa engångstallrikar, och du slipper diska efteråt.

3. Använd speglar som serveringsfat

– Att servera på speglar i stället för vanliga fat gör en enorm skillnad. Ett annat upplägg vi använder allt mer är att att lägg upp röror på matskedar, så gästerna bara kan plocka med sig en sked i stället för att ta från en skål.

4. Pynta efter säsong och tillställning

– Vid frukostbufféer bygger vi rätt platt och tydligt och låter maten tala för sig själv. Men vid festliga tillfällen, som Elle-galan, så bygger vi mycket på höjden, med mycket blommor mellan faten och dukar i sammet eller duchesse, så att inramningen talar minst lika mycket som maten. Man kan tänka likadant kring studentmottagningar, med dukar i klara färger, sommarblommor och säsongens smaker som lax och primörer.

5. Se till att ordningen är logisk

– Tänk på buffén som en sjurätters måltid, där allt har en särskild plats från början till slut. På en midsommarbuffé eller ett smörgårdsbord är ordningen ganska klassisk: Först sill, sedan fiskar, sallader och kallskuret kött. Därefter varmrätter, ostar och sist dessert.

6. Ett bra flöde är allt

– Det får inte bli stopp på en buffé, och det blir det ofta precis där gästerna börjar. En bra idé är att spegelvända upplägget på bordet, så att det ser likadant ut från båda ändar. Har ni plats kan ni även dela upp upplägget på flera mindre bord och ha dem utspridda. 

På våra asiatiska bufféer serverar vi ofta småplock på snurrfat i nivåer vid borden, och en central varmrättsbuffé där kocken kan steka på det sista och gärna berätta om det som gästerna serveras. Det är absolut en idé att ta efter hemma.

7. Satsa på småplock och tunna skivor

– Helst ska allt du serverar gå att äta med en hand. Mindre portioner, smått skurna bitar och tunna skivor ser både snyggare ut på bordet, är lättare att hålla fräscht och ger mindre svinn eftersom gästerna oftast orkar äta upp.

Stora skivor rostbiff som kräver kniv och gaffel är inte det bästa, särskilt inte om det är en mingelbuffé där folk står upp. Då är det bättre med olika sorters spett. Och vid stående servering är det nästan ett måste med glashållare att sätta fast på tallriken. Sådant finns också att hyra.

8. Välj mat som håller sig fräsch

– Försök att inte ställa fram sådant som du vet blir smittohärdar, som ris à la Malta blir på julbordet. Mycket av vår traditionella svenska mat – gravat, inlagt och torkat – är inte så känslig att lämna framme och passar bra för ett smörgåsbord.

Undvik att dekorera för mycket med dill och färska örter, som snabbt kroknar. Om vi ska pynta med grönt brukar vi välja ärtskott i stället, som håller sig fräscha.

Ska buffén stå flera timmar bör du även har en rechaud, alltså ett värmebad som man ställer ner maten i, men det är rätt kostsamt. Välj hellre mindre fat och byt ut oftare.

9. Tänk på allergiker

– Det är bra att skriva ut vad alla rätter är, men hur specifik du vill vara är upp till dig. Grand Hôtel serverar vi aldrig något med nötter på buffé och märker upp om något innehåller gluten eller laktos. 

Läs även:

8 inspirerande brunchbilder för alla matälskare

9 matbilder i tjusiga mönster – som lika gärna kunde vara bordsdukar

Så odlar du egna tomater – här är expertens bästa tips

]]>
http://www.residencemagazine.se/experten-9-tips-for-att-satta-guldkant-pa-din-buffe/feed/ 0
Få hemmet att se lyxigare ut – 9 knep som verkligen fungerar http://www.residencemagazine.se/fa-hemmet-att-se-lyxigare-ut-9-knep-som-verkligen-fungerar/ http://www.residencemagazine.se/fa-hemmet-att-se-lyxigare-ut-9-knep-som-verkligen-fungerar/#comments Tue, 17 May 2016 07:17:48 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=17961 Alla som suktar efter de perfekt inredda och lyxiga hemmen på Pinterest och Hemnet, räck upp en hand. Att dagdrömma kostar ingenting, men att inreda därefter skulle troligtvis bli en dyrare historia.

Som tur är finns det flera sätt att uppdatera till ditt hem utan att bli ruinerad. Och det bästa av allt? Det är allt annat än krångligt.

Läs mer: 8 knep för att öka värdet på din bostad

1. Inred med lister och stuckaturer

Djupa färger, mönstrade tapeter och fondväggar skapar visserligen struktur, men vill du ge rummet det där lilla extra är ett tips att satsa på lister och stuckaturer. Det sistnämnda blir riktigt fint om du har generöst med takhöjd.

Lister och stuckaturer finns att köpa på många stora byggvaruhus, men kan också specialbeställas från enskilda företag.

2. Addera metaller

Ädla toner som mässing, koppar och tenn är riktiga klassiker som inte bara är tidlösa, de ger även rummet en exklusiv touch. Ett säkert kort är att hålla sig till detaljerna och välja en nyans, men är du modig blandar du både kalla och varma metaller.

3. Välj exklusiva material

Blanda upp enkla material med accessoarer i fuskpäls, läder och sammet och du får ett hem med guldkant.

4. Satsa på accessoarer

Även om designaccessoarer och detaljer i äkta material kan kosta en slant är det ändå inte i närheten av vad en ny soffa, stolar eller bord kan göra.

Genom att addera fina tillbehör som utstrålar lyx får ditt hem ett ansiktslyft. Satsa på lampor, ljushållare, speglar, vaser, fina kuddar eller andra prydnader.

11. hmprod-blommor

Foto: H&M Home

5. Uppdatera taklamporna

Även om plafonden som redan var uppskruvad när du flyttade in är högst funktionell kan en lyxigt utformad taklampa verkligen göra underverk för ett rum.

Spännande former, mjuka konturer eller klassiska material som aldrig går ur tiden – valet är ditt.

09. belysning

Foto: Vita

6. Glöm inte det gröna

Har du någonsin sett ett hemma hos-reportage eller flådiga mäklarannonser helt utan växter? Tänkte väl det.

En stor trend just nu är mycket grönska, slingrande stänglar med blad, men även ståtliga kaktusar finns med på ett hörn. Och icke att förglömma – fräscha snittblommor i vackra vaser.

Läs mer: 12 inspirerande hem med växter i fokus

7. Förläng taket med gardiner

Att höja taket på riktigt är ingenting att rekommendera, däremot kan du skapa en illusion av extra rymd genom att låta gardinerna gå från skenor i taket och ända ner på golvet.

Takskenor finns i olika utformningar både med öppna och dolda fästen. Ett budgetknep är att kika på Ikea som erbjuder ett flertal varianter och när det kommer till gardinerna kan det underlätta att låta sy upp ett par som är anpassade efter just dina önskade mått.

8. Lager på lager

Oavsett om det är kuddar, plädar eller mattor är välordnat lager på lager i blandade färger, material och texturer ett simpelt sätt att få ett rum att se proffsstylat ut.

13. lager-pa-lager

Foto: H&M Home

9. Skapa kontraster med målade dörrar

Pastell är en fin trend som håller i sig, men är du ute efter en mer spännande twist väljer du en mörkmålad dörr eller varför inte en helt i svart?

En kontrastfärgad dörr passar så väl sobra väggar som färgade eller mönstrade.

Läs mer: Tv-snickaren tipsar: 5 smarta budgetknep för köket som inte kräver renovering

]]>
http://www.residencemagazine.se/fa-hemmet-att-se-lyxigare-ut-9-knep-som-verkligen-fungerar/feed/ 1
Glutenfri fudge-brownie – på 4 ingredienser http://www.residencemagazine.se/glutenfri-fudge-brownie/ http://www.residencemagazine.se/glutenfri-fudge-brownie/#comments Tue, 17 May 2016 07:15:47 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18113 Vi ska göra vårt bästa för att skriva klart det här receptet utan att springa iväg och baka fler brownies…

Läs mer: Enkla och goda jordnötsbollar – på bara 15 minuter

Du behöver:

 • 6 mogna bananer (ungefär 5 dl när de är mosade)
 • 2,5 dl jordnötssmör (eller annat nötsmör)
 • 8 msk proteinpulver
 • 4 msk kakao

Gör så här:

1. Värm ugnen till 180 grader. Smörj en bakform, eller klä i bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter.

2. Mosa bananerna och vispa ihop ordentligt med jordnötssmöret. Rör ner proteinpulvret och kakaon med en sked, och häll sedan ner i bakformen. Ställ i ugnen till önskad konsistens, mellan 12-20 minuter.

3. Låt svalna i minst 10 minuter innan du skär upp. Kan sparas i kylen i ungefär tre dagar (vi tror dock inte att du kommer få det problemet).

Foto: Gimme delicious
Läs mer: Ljuvlig sötpotatispannkaka med kokosgrädde

]]>
http://www.residencemagazine.se/glutenfri-fudge-brownie/feed/ 0
8 inspirerande sovrum med romantisk touch http://www.residencemagazine.se/8-inspirerande-sovrum-med-romantisk-touch/ http://www.residencemagazine.se/8-inspirerande-sovrum-med-romantisk-touch/#comments Tue, 17 May 2016 07:01:10 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=17932 Festivaltrenden har hittat in till sovrummet och nu drömmer vi om svala, naturnära och avslappnande detaljer som för tankarna till ljumma sommarkvällar, ljusa nätter och romantik.

Med skira tyger, gröna växter, stämningsfull belysning och virkat får du in den rätta känslan.

Läs mer: 9 inspirerande sätt att styla din säng utan en sänggavel

1. Släpp in grönskan i sängkammaren och det kommer kännas som att sova i en lummig trädgård.

2. Skira tyger som släpper in dagens första strålar kan få vem som helst att vakna på sitt bästa humör. 

3. Bleka kulörer och handarbete som virkat och makramé sätter en bohemisk prägel.

4. Skippa sängstommen och inred med amplar och långa, böljande gardiner.

5. Ruffa väggar, grova textiler och gröna växter är en sval och somrig kombination vi inte kan få nog av.

6. Romantiska sängkläder i fadda mönster matchas finast med grönska och detaljer i fuskpäls och läder.

7. Slarvigt gjorda blomsterhållare i naturfärgat rep kan du enkelt fixa själv.

8. Bryt av den bohemiska känslan med en klassisk industrilampa – flera olika stilar gör rummet mer personligt.

Läs mer: 13 inspirerande sätt att inreda med sovloft

]]>
http://www.residencemagazine.se/8-inspirerande-sovrum-med-romantisk-touch/feed/ 0
Därför vill allt fler flytta till minihus – mäklaren om den nya trenden http://www.residencemagazine.se/darfor-vill-allt-fler-flytta-till-minihus-maklaren-om-den-nya-trenden/ http://www.residencemagazine.se/darfor-vill-allt-fler-flytta-till-minihus-maklaren-om-den-nya-trenden/#comments Tue, 17 May 2016 06:56:26 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=18027 På senare tid har intresset för minihus och Attefallshus varit skyhögt. Vi frågade Robert Laigar, mäklare på Fastighetsbyrån i Örgryte, om vad han tror om trenden.

– Småhus är attraktivt och i Göteborg är det precis som överallt, att det är för få hus och lägenheter som byggs. Det som är lite nytt är den här trenden med närodlat och miljövänligt. Man lockas av att kunna odla grönsaker på sin egen tomt, säger han.

Kika in i minsta huset på Hemnet – en riktig compact living-dröm

Utöver att vårt engagemang i bostäder tycks ha ökat kan alltså en typ av grön våg locka oss till de små husen – som inte behöver vara särskilt dyra, men ändå erbjuder möjlighet till egen trädgård och hemodlade grönsaker.

– Har man exempelvis en öppen spis, tycker man att det är trevligt. Man har möjlighet att elda, men sedan kanske folk inte gör det så ofta. Men bara vetskapen gör att det blir attraktivt. Det är nog lite samma sak med Attefallshuset – att vi skulle kunna göra saker som vi nödvändigtvis inte gör så mycket sen.

Kolla in det trendiga minihuset på 20 kvadrat utanför Stockholm 

Tror du att vi kommer se ännu mer av småhusen?

– Ja det tror jag! Dels har det att göra med den gröna trenden, men det har också helt enkelt blivit för höga priser för det stora flertalet, och då får man välja att pendla lite längre och bo lite mindre. Jag tror att folk har lättare att acceptera det nu eftersom man börjar se möjligheterna med det.

]]>
http://www.residencemagazine.se/darfor-vill-allt-fler-flytta-till-minihus-maklaren-om-den-nya-trenden/feed/ 0