Residence http://www.residencemagazine.se Svenskt inredningsmagasin med fantastiska hem, massor av inspiration och seriös läsning. Thu, 21 Sep 2017 09:20:31 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.6 Spana in stjärnkockens nya restaurang – inredd av Wingårdhs arkitekter http://www.residencemagazine.se/spana-in-stjarnkockens-nya-restaurang-inredd-av-wingardhs-arkitekter/ http://www.residencemagazine.se/spana-in-stjarnkockens-nya-restaurang-inredd-av-wingardhs-arkitekter/#respond Thu, 21 Sep 2017 09:03:16 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38915 restaurang

Mästerkocken Marcus Samuelsson öppnar ny restaurang på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Kitchen & Table restaurang och bar har under sommaren genomgått en totalrenovering designad av Inside by Wingårdhs arkitekter.

Hotellets interiör präglas av skandinavisk design och naturliga material där Kitchen & Tables bärande idé bidrar med en lekfull mix mellan natur och urbana inslag. Tillsammans med ljusspel skapas spännande förvandlingar som ger hotellet och restaurangens besökare en dynamisk upplevelse.

Restaurangen har en tydlig hållbarhetsvinkel där 30 procent av menyn är vegetarisk eller vegansk, och de siktar på att öka till 50 procent. När dagens lunch är färdig hamnar den på hotellets meny som dagens rätt eller att ta med, för att minska matsvinnet. Hela djuren och grönsakerna används, ben blir till buljonger och frukt och grönt kan användas i baren.

Hur mycket kan ni kockar göra för att ställa om i grönare riktning?

– Som kock tycker jag att man har ett ansvar mot restaurangen och sina kunder och följare i sociala medier. Vi beslutar åt dig och då ska du kunna lita på att vi gör bra val. Och förhoppningsvis gör du samma beslut när du handlar hem mat, säger Marcus.

Och vilket ansvar har vi konsumenter?

– Kan du laga mat så är det inga bekymmer att köpa en hel kyckling. Du använder brösten ena dagen och låren nästa dag. Kan man inte laga mat så känns det ju jobbigt, och då har man bara en massa grejer i kylen som man aldrig använder. Att lära sig laga mat är viktigare än ett körkort!

Kommer dagen då vi inte längre kan äta kött?

– Nej, jag tror inte rött kött är boven, men jag tror att vi måste ta ansvar. Som vi har gjort med bilar och kollektivtrafik, till exempel. Vi markerar att vi är på det, sen är det kunden som styr vad vi ska göra mer eller mindre av, men vi vill ju ändå markera det här.

Här är Markus bästa tips till dig som vill äta mindre kött – men ändå äta ”kött”.

– Jag tror inte att du behöver gå antingen eller. Om vi räknar på 14 måltider på en vecka, minus frukost, så tycker jag att man kan börja med att göra tre av dem vegetariska. Och kanske minska köttdelen i ytterliga två av dem. Du kan dra din burgare en gång i veckan. Du kan äta en härlig steak, men den kanske kan ligga på 120 gram i stället. Det är såna små förändringar.

Blomkål

– Blanchera först, dela den på hälften och stek den. Du kan behandla den som kött. Använd köttkryddan, blanda med olivolja och miso och stek upp den hårt! Där får du umamismaken. Och sen, använd garnityrerna som du skulle gjort till en köttbit! Servera vinet du skulle gjort till en köttbit, för det är ju hela grejen som gör det.

Rödkål

– Rosta i panna på låg värme i ugnen. Pensla med soja och honung. Den blir smörig alltså, precis som en långkokt bringa eller något.

Morötter

– Hårt stekta morötter med chilikrydda och en bra kräm. Glöm inte att fetma är viktigt! Varför gillar du bra kött? Det är blandningen mellan köttet och fettet, och då får man jobba in det i grönsakerna, med en aioli eller en bättre olivolja.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

]]>
http://www.residencemagazine.se/spana-in-stjarnkockens-nya-restaurang-inredd-av-wingardhs-arkitekter/feed/ 0
Stylisten: Höstens 5 största inredningstrender http://www.residencemagazine.se/stylisten-de-5-storsta-inredningstrenderna-2017/ http://www.residencemagazine.se/stylisten-de-5-storsta-inredningstrenderna-2017/#respond Thu, 21 Sep 2017 08:20:44 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28603 inredning

1. Retro

Utrecht Arm Chair, Aram.

Utrecht Arm Chair, Aram.

retro

Dagny Fargestudio.

Vi kommer att se en ny retrorevolution på riktigt! Fast mer strukturerat och inte ”all in” som på 70-talet. Vi byter ut vita och mörka väggar mot betong- eller sandfärg, alternativt andra naturfärger och växlar mellan maximalism och minimalism.

2. Mera konst

therese

bed

bild

I år kommer vi att vilja inreda hemmet med konst och konstprints. Therese Sennerholts nya artprins är riktigt fina. Några favoriter är ”The sunset trip” (bild 1),”Light year daybed:Page Thirty Three” (bild 2) och ”House Of Dust Antonino Gardillo” (bild 3).

3. Sammet

sammet

Soffaöverdag i sammet från Bemz.

Soffa i sammet

Soffa Divine recline, Ochre.

Sammet är tillbaka. Sammetssoffor har sin guldtid nu men vi kommer även att se mer av trenden i andra inredningar så som kuddar eller gardiner.

Läs mer: 13 sammetssoffor att drömma sig bort i

4. Art déco

vincezostol

Stol DC115B från Vincenzo De Cotiis.

lamp

Concrete stratosphere lamp, Page thirty three.

bild 3

Grey club chairs, Milo Baughman.

Vi kommer att anamma art déco-stilen allt mer i år. Färgskalan är rosaröd, nude-cremevit eller cognacbrunt– och ljuskorall. Vikväggar och piedestaler kommer att efterfrågas alltmer och ett vackert sidobord som fungerar som både pall eller bord är därför en bra investering.

5. Futurism

bild 4

acne2

Ledordet och känslan som dominerar under 2017 är Scandifuturism – en futuristisk och skandinavisk inredningsstil. Den karaktäriseras av en rymdskeppskänsla som jag tycker Acnes butiker ofta fångar väldigt väl.

Läs också:

5 största inredningstrenderna på Hemnet i höst

Mäklaren: 7 stora trender på bostadsmarknaden

7 stora inredningstrender i höst – enligt budgetkedjorna

Gilla Residence på Facebook

 

]]>
http://www.residencemagazine.se/stylisten-de-5-storsta-inredningstrenderna-2017/feed/ 0
Spana in julens nyheter på H&M Home http://www.residencemagazine.se/julen-pa-hm-home/ http://www.residencemagazine.se/julen-pa-hm-home/#respond Thu, 21 Sep 2017 06:36:48 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38896 inredning

I fjol såg vi mycket grått och avskalat på inredningsfronten när det vankades jul, men i år vill H&M Home att vi hittar tillbaka till den klassiska känslan.

Läs också: Hanna Nova listar: 8 trendiga höstfavoriter

Årets kollektion går i röda, gröna och guldiga toner som skapar värme och stämning i hemmet. Och de djupa kulörerna bryts av med lagom många detaljer i rosa, beige, brunt, vitt – och självklart en dos av den omåttligt populära grå.

Juliga mönster och lyxig, men mysig, textur går som en röd tråd genom säsongens produkter och får oss att längta till december redan nu.

Foto: H&M Home

Läs också: Gråskala och skandinaviska detaljer – här är julens nyheter på Ikea

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/julen-pa-hm-home/feed/ 0
Kika in i unika 80-talsbunkern – till salu http://www.residencemagazine.se/bunker-till-salu/ http://www.residencemagazine.se/bunker-till-salu/#respond Wed, 20 Sep 2017 13:39:42 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38876 bostad

Insprängd i en kulle i värmländska Torsby hittar du den här bunkern som tidigare varit civilförsvarets. När den byggdes, under Kalla kriget och omvärldens ständiga kärnvapenskräck, var den en del av upprustningen av Sverige, skriver Svd.

Nu är tanken att den kan bli lite precis vad som helst. Den säljs av en privatperson som köpte den för tre år sedan, men kommunen är inte intresserad. Bunkern säljs i alla fall med tillhörande 2500 kvadratmeter tomt till ett utgångspris på strax över halvmiljonen, alltså knappt tre kvadratmeter i Stockholm, och så här ser den ut!

Bunkern är centralt belägen mitt i skogen.

Foto: Anders Mattson

Säkerhetsdörr av rejäl modell.

Foto: Anders Mattson

Och ytterligare en dörr efter slussen.

Foto: Anders Mattson

Enkelt att spola av sig.

Foto: Anders Mattson

Instruktioner för nödfall om någon fått ström i sig.

Foto: Anders Mattson

Maskincentral.

Foto: Anders Mattson

Nödutgång.

Foto: Anders Mattson

I ledningsrummet finns all utrustning kvar, som pärmar, telefoner och den här radiocentralen från Svenska Radio AB.

Foto: Anders Mattson

En generator kan komma väl till pass!

Foto: Anders Mattson

Köket är komplett med retro Yes-flaska från tidigt 80-tal, två kokplattor och väggmonterad konservöppnare från Nils Johan.

Foto: Anders Mattson

Gott om sovplats i två sovrum med trevåningssängar.

Foto: Anders Mattson

Foto: Anders Mattson

Badrum. Anslutet till kommunalt vatten och avlopp!

Foto: Anders Mattson

Bunkern säljs av Anders Mattson och Svensk Fastighetsförmedling.

Läs också:

Idyllisk 1800-talsgård i Skåne till salu – med stall och festlokal

Stilren arkitektritad villa från 60-talet till salu – kika in

Titta in i arkitektens unika flerbostadshus i Vallastaden

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/bunker-till-salu/feed/ 0
Hanna Nova listar: 8 trendiga höstfavoriter http://www.residencemagazine.se/hanna-nova-listar-8-trendiga-hostfavoriter/ http://www.residencemagazine.se/hanna-nova-listar-8-trendiga-hostfavoriter/#respond Wed, 20 Sep 2017 13:14:13 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38871 inredning

Finska inredaren Joanna Laijistos 70-talsinspirerade inredning för finska baren Jackie sätter tonen för det kommande inredningsåret, med välvande träpaneler, skinnsoffor och mörkbetsade pallar och fåtöljer, bland annat Konstantin Grcics loungestol i trä för Matiazzi.

1.Fantastisk skulptur av belgiska inredaren Arno Declercq.

2 Stolen Colombo chair av Matthew Hilton för De la Espada.

3. Detaljbild från en inredning av Norm Architects som nu lämnat sitt signatursvala vita inredningsmotto för 70-talsdetaljer som mörka sammetsgardiner.

4. Soffan Tiki i vintageskinn, Fogia.

5. Jonas Bohlins Vilda i mörkt utförande, Gemla.

6. Brunbetsade stolen Paris är en av flera klassiker som Gemla nyligen återlanserade från sitt arkiv.

7. Detalj från Menus nya showroom med bord i valnötsfaner.

8. Kruka, House Doctor.

Läs också:

5 största inredningstrenderna på Hemnet i höst

Se Layereds höstnyheter – i en fantastisk 60-talsmiljö

Imke Janoschek: 6 fördelar med hösten

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/hanna-nova-listar-8-trendiga-hostfavoriter/feed/ 0
5 största inredningstrenderna på Hemnet i höst http://www.residencemagazine.se/5-storsta-inredningstrendern-pa-hemnet-i-host/ http://www.residencemagazine.se/5-storsta-inredningstrendern-pa-hemnet-i-host/#respond Wed, 20 Sep 2017 07:46:22 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38860 bostad

Oavsett om du går i köp- och säljtankar eller inte finns det alltid anledning att hänga på Hemnet. Att få drömma sig bort är aldrig fel, men framförallt kan bostadssajten bidra med mycket inredningsinspiration och fungera som en kompass för hur vi väljer att inreda.

Hösten bjuder på mycket fint och just nu är det följande trender som lyser starkast.

Fem heta inredningstrender på Hemnet i höst:

1. Tegelväggen

Foto: Fredrik J Karlsson/SE360 Styling: Studio Cuvier för Alvhem/mäklare: Jim Wetterling

En tegelvägg inomhus var verkligen på tapeten för några år sedan och nu börjar den rustika detaljen återigen dyka upp i snygga Hemnet-objekt.

Om du har turen att ha en egen tegelvägg hemma är ett tips att låta den ta naturlig plats i inredningen. Och är dina väggar helsläta finns det knep för att fixa en egen fondvägg i tegel hemma.

2. Gardinlösa fönster

Foto: Cim Ek Styling: Team Sarah Widman för Alvhem/mäklare: Sofia Vansvik

Ljusinsläppet är viktigt för hur ett rum uppfattas och ju mer dagsljus som får flöda in, desto luftigare, rymligare och större kan ditt hem kännas.

Ett knep som många anammat är helt enkelt att skippa gardinerna och Hemnet kryllar av vackra bostäder där avsaknaden av tyger och gardinstänger är huvudsaken.

3. Vintageprägel

Foto: Fredric Boukari Styling: Åsa Copparstad för Historiska hem/mäklare: Marie Holmerson

En av de stora trenderna på Hemnet är unika inredningsdetaljer med vintagekänsla.

Oavsett om det är ett bord, ett skåp, en stol eller ett prydnadsföremål är det populärt och riktigt tjusigt att blanda ut en modern inredning med äldre ting – och det ger hemmet en unik touch.

4. Mönstrade tapeter

Foto: SE360 för Bjurfors/mäklare: Nina Melin

Grå, gröna, blå, rosa – ja, till och med svarta – väggar har vi sett mycket av de senaste säsongerna och de härliga färgklickarna ser inte ut att fasas ut än på ett tag. Däremot har målade väggar fått konkurrens av mönstrade tapeter och det är en stor trend, bland annat på Hemnet.

Vad det är för typ av motiv, form, färg eller finish spelar mindre roll, bara det är mönster.

5. Glasväggen

Foto: Henrik Nero för Alexander White/mäklare Joe Hed

Vi kan inte få nog av glasväggar och det verkar inte någon annan heller, för Hemnet är fullt av hem där den industriinspirerade glasväggen är i fokus.

Glasväggen är ett utmärkt sätt att dela av ett rum, utan att stänga in och passar såväl stora som små lägenheter.

Läs också:

Mäklaren: 7 stora trender på bostadsmarknaden

Inredningsprofilerna listar: 6 stora inredningstrender

Uppdatera matplatsen med 7 stora trender

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

]]>
http://www.residencemagazine.se/5-storsta-inredningstrendern-pa-hemnet-i-host/feed/ 0
Gymnastiksalen omvandlades till en stadslya med New York-känsla http://www.residencemagazine.se/gymnastiksalen-omvandlades-till-en-stadslya-med-new-york-kansla/ http://www.residencemagazine.se/gymnastiksalen-omvandlades-till-en-stadslya-med-new-york-kansla/#respond Tue, 19 Sep 2017 11:28:53 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38841 bostad

Den här lägenheten ger stark New York-vibbar, men ligger desto närmare.

Mitt i Vasastan – på Snickarbacken 7 i Stockholm – finns bostaden med en riktigt unik känsla.

Foto: Thomas Nylund Styling: Arwen Bergström för SkandiaMäklarna Östermalm/mäklare: Suzanne Markai

Fastigheten är från 1900-talet och när gymnastiksalen från sekelskiftet gjordes om resulterade det bland annat i den här trerummaren, som just nu ligger ute till försäljning.

– Det är en av de läckraste och mest unika lägenheterna jag någonsin har sålt. Den har dessutom ett attraktivt läge, samtidigt som den ligger tyst och lugnt, säger Suzanne Markai, den ansvariga mäklaren på SkandiaMäklarna.

Den förädlade gymnastiksalen har en takhöjd på 4,6 meter och tre stora och vackert välvda spröjsfönster ger bostaden ett härligt ljusflöde.

Den öppna sällskapsdelen med rum för matplats och soffgrupp är lägenhetens hjärta, men sovrummet en halvetage upp och det platsbyggda entresolplanet i industristil går inte heller av för hackor.

Lägenheten är stylad ägaren Arwen Bergström och hennes man inför visning.

Läs också:

Mäklaren: 7 stora trender på bostadsmarknaden

Stilren arkitektritad villa från 60-talet till salu – kika in

6 trendiga restauranger och fik i New York

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

]]>
http://www.residencemagazine.se/gymnastiksalen-omvandlades-till-en-stadslya-med-new-york-kansla/feed/ 0
Här öppnar stjärndesignern ny inredningsbutik http://www.residencemagazine.se/har-oppnar-stjarndesignern-ny-inredningsbutik/ http://www.residencemagazine.se/har-oppnar-stjarndesignern-ny-inredningsbutik/#respond Tue, 19 Sep 2017 08:53:11 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38817 inredning

Faye Toogood, en av världens mest framgångsrika inredningsdesigners, är känd för sin unika stil och hennes inredningsstudio rymmer experter från flera områden: möbler, skulpturer och arkitektur.

På senare tid har hon gjort allt fler samarbeten med sin syster Erica Togood –och nu har de öppnat det gemensamma galleriet House of Togood på Londons hippaste designgata: Redchurch Street i Shoreditch.

Här ryms Faye Togoods möbel- och inredningskollektion med plagg från hennes och Ericas egna klädmärke och limiterade designsamarbeten så som 1882 Ltd, Calico Wallpaper, CC Tapis, Once Milano, Olivia Fiddes med flera.

Galleriet, som har öppet måndag till fredag mellan 9-18, kommer även att pop up-utställningar med jämna mellanrum.

Läs också:

Stjärndesignern Faye Toogood: ”Skit i vad andra tycker”

Hemma i designern Annaleenas egenritade hus på Ekerö

Här är de nominerade till Formex designpris 2017

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/har-oppnar-stjarndesignern-ny-inredningsbutik/feed/ 0
8 trendiga lampor som tar över våra hem http://www.residencemagazine.se/8-trendiga-lampor-som-tar-over-vara-hem-i-host/ http://www.residencemagazine.se/8-trendiga-lampor-som-tar-over-vara-hem-i-host/#respond Tue, 19 Sep 2017 05:23:44 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38854 inredning

Belysning sätter stämning i hemmet och särskilt viktigt är det att ljusa upp under årets mörkaste period.

Men att välja lampa kan ibland vara lättare sagt än gjort. För det första ska den passa in i miljön och för det andra ska den bidra med bra ljus – och sedan skadar det inte om den dessutom är tilltalande rent visuellt.

Hemnet är en utmärkt källa för inspiration och det som trendar där brukar också slutligen hamna i vart och vartannat hem. Här är några av de trendigaste lamporna just nu.

1. Mobil, Pholc

Foto: Alen Cordic Styling: Sarah Widman för Bjurfors/mäklare: Charlotta Lenhammar

Med sin avskalade och tidlösa design ger taklampan från Pholc ett trendigt intryck, oavsett om den sitter i sovrummet, vardagsrummet eller över matplatsen.

Mobil från Pholc, formgiven av Monika Mulder. Cirkapris: 4 000 kronor.

2. Mirror ball, Tom Dixon

Foto: Henrik Nero för Alexander White/mäklare: Anna Herin

Spegelblank metall i den trendigaste tonen just nu: Silver. Den populära lampan signerad Tom Dixon ger hemmet en lyxig och spännande touch.

Mirror ball från Tom Dixon, formgiven av Tom Dixon. Cirkapris: 6 188 kronor.

3. IC Lights, Flos

Foto: Fredric Boukari Styling: Lindholm för Historiska hem/mäklare: Mattias Lantto / Foto: Henrik Nero Styling: Stylingbolaget för Mohv/mäklare: Linus Johansson / Foto: Philip McCann Styling: Christina Boutza för Nestor/mäklare: Erik Bysell

Är det någon lampa som verkligen tagit över på Hemnet – för att sedan nå mängder av hem – så är det IC Lights från Flos.

Med sin metallbas och vita glasklot skapar lampan en sober känsla, oavsett om den hänger från taket eller står på golv, bord, hylla eller bänk.

IC Lights från Flos, formgiven av Michael Anastassiades. Cirkapris: 5 180 kronor, 6 040 kronor samt 7 640 kronor.

4. Kvist, Örsjö belysning

Foto: Philip McCann Styling: Christina Boutza för Nestor/mäklare: Erik Bysell

Den här taklampan i rå koppar för tankarna till industristil, men faktum är att designen är inspirerad av björkens grenar. Oavsett inredning fungerar lampan Kvist som ett uppfriskande tillskott i rummet.

Kvist pendel från Örsjö belysning, formgiven av Jonas Bohlin. Cirkapris: 15 590 kronor.

5. Trearmad vintagelampa

Foto: Johan Spinnell Styling: Lindholm för Historiska hem/mäklare: Katarina Ljung

Unikt är trenden i år och de charmiga antika lamporna med två eller tre armar och tygskärm verkar vara här för att stanna.

De här lamporna säljs sällan i vanliga butiker, så om du är sugen gäller det att hålla utkik på köp- och säljsajter, i antikbutiker eller på loppis.

6. 2097/30, Flos

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm

Den mäktiga ljuskronan formgiven av Gino Sarfatti är en ständigt aktuell designklassiker som aldrig går ur tiden. Oavsett säsong eller nya trender dyker den här ofta upp i välinredda hem och vi tröttnar aldrig.

2097/30 från Flos, formgiven av Gino Sarfatti. Cirkapris: 13 495 kronor.

7. Panthella, Louis Poulsen

Foto: Fredrik J Karlsson Styling: Östling & Schedin för Alvhem/mäklare: Sandra Guerrero

Diskret, men samtidigt elegant lampa som är lätt att tycka om.

Panthella, designad av Verner Panton, smälter lätt in i omgivningen med sin minimalistiska design och mjölkvita nyans.

Panthella från Louis Poulsen, formgiven av Verner Panton. Cirkapris: 5 275 kronor.

8. Gatto Cocoon, Flos

Foto: Anders Bergstedt Styling: Stil & Rum för Alvhem/mäklare: Sara Wibréus

Fantasifulla former hjälper till att lyfta inredningen till nya höjder och kanske är det därför som den här smakfulla bordslampan från Flos dyker upp i allt fler hem.

Gatto Cocoon från Flos, formgiven av Achille Castiglioni och Pier Giacomo. Cirkapris: 4 620 kronor.

Läs också:

Guide: Så väljer du rätt belysning för hemmet – rum för rum

Färgerna du ska måla sovrummet med för bättre sömn

Styla hemmet som ett femstjärnigt hotell – 9 knep

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/8-trendiga-lampor-som-tar-over-vara-hem-i-host/feed/ 0
Här är årets glögg från Blossa http://www.residencemagazine.se/har-ar-arets-gloggsmak-fran-blossa/ http://www.residencemagazine.se/har-ar-arets-gloggsmak-fran-blossa/#respond Tue, 19 Sep 2017 04:14:27 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38847 Dryck

Ingen jul utan glögg! I år är det mango, spiskummin och chili som fått ge smak åt Blossas årgångsglögg, som traditionsenligt avslöjades under tisdagen.

–  I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa i ett pressmeddelande.

Bild: Blossa

Det har blivit en tradition för Blossa att varje år ge ut en ny glöggsmak som bara finns till försäljning under en säsong. Varje år reser företagets experter till ett nytt ställe för att inspireras av annorlunda smaker och intryck. Tidigare har man rest till bland annat Japan, England, El Salvador och Norrland.

Bild: Blossa

Men i år är det alltså Indien, och närmare bestämt Khari Baoli i Old Delhi, som fått ge sitt avtryck på glöggen. På den färgstarka, gula flaskan finns platsens koordinater.

Årets smak presenterades på ett för Blossa lite annorlunda sätt. Under dagen kunde nyfikna följa en sändning på Blossas hemsida, där två indiska streetartkonstnärer sågs skapa en tavla med hjälp av sprayburkar och målarpenslar. Det var också där glöggen, ”Old Dehli”, presenterades under eftermiddagen.

Bild: Blossa

Flaskans färg och form är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning som är ett traditionellt hantverk i Indien, där allt från lastbilar till marknadsstånd och byggnader pryds av handmålade symboler och budskap. Det är Scandinavian Design Group som står bakom designen.

Fler nya smaker

Också tillverkaren Saturnus avslöjade sin nya smak under tisdagen.

Saturnus nya glögg, med smak av choklad och hjortron. Bild: Saturnus

Tillsammans med Åre chokladfabrik har företaget tagit fram en alkoholfri glögg med smak av hjortron och choklad.

– Vi är så glada över samarbetet med Åre Chokladfabrik eftersom de, liksom vi, gillar att överraska och utveckla sitt sortiment. Äkta, lokala råvaror och en stolthet över sitt svenska ursprung och ett gediget hantverk förenar oss också. Allt detta möts i vår glögg, till en härlig smak av mustig choklad toppad med en subtil ton av hjortron, Norrlands vilda guld, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus, i ett pressmeddelande.

Här är alla Blossas tidigare årgångsglöggar:

2016: Kråkbär

Blossa 16 – med smak av kråkbär

Så här såg årgångsglöggen, med smak av kråkbär, ut 2016. Bild: Blossa

 2015: Earl Grey

2014: Lavendel

2013: Dalecarlia (med smak av hallon och nypon)

2012: Yuzu och ingefära

2011: Arabica (med smak av kaffe)

2010: Saffran

2009: Clementin

2008: Blåbär

2007: Havtorn och kanel

2006: Lingon och enbär

2005: Hjortron och armagnac

2004: Vinteräpple

2003: Pomerans

Fynda från oss! Fina koppar i glada färger

Setet kommer i 6 delar och mäter 5 cm i diameter och 6 cm i höjd. HELT perfekta för drycker som espresso och glögg.

 

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

]]>
http://www.residencemagazine.se/har-ar-arets-gloggsmak-fran-blossa/feed/ 0
Prisade konstnären ställer ut – spana in hennes unika verk http://www.residencemagazine.se/prisade-konstnaren-staller-ut-spana-in-hennes-unika-verk/ http://www.residencemagazine.se/prisade-konstnaren-staller-ut-spana-in-hennes-unika-verk/#respond Mon, 18 Sep 2017 16:24:09 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38827 konst

Den 7:e september invigdes utställningen Stones and Vessels som består av 36 vackra stenar samt dropp- och cylinderformade kärl, inspirerade av strandpromenader i det gotländska landskapet.

Tonerna i Ann Wåhlströms utställning är dämpade och verken har framställts genom tekniken Murrini, som är uppkallad efter Murano, den lilla ön i lagunen utanför Venedig där man i århundraden har utvecklat glaskonsten.

– Stones and Vessels är en både vacker och träffsäker utställning utifrån färg, form och kvalitet, vi har knappt sett något liknande i Sverige tidigare, säger Anna Bromberg, grundare av Galleri glas, som öppnade i mars i år och har som ambition att blanda väletablerade konstnärer och nya talanger från Sverige och utomlands.

Ann Wåhlströms verk finns bland annat representerade på Nationalmuseum i Stockholm, The Chicago Atheneum, Museum of Architecture & Design samt på Corning Museum of Glass i New York.

Uställningen Stones and Vessels på Galleri glas pågår till 26:e oktober 2017. 

Läs också:

Här är appen som ska bli konstvärldens svar på Hemnet

Så inreder du hemmet med konst – 8 inspirerande tips

Spana in Eva Dahlgren och Alexander Lerviks unika glasutställning

]]>
http://www.residencemagazine.se/prisade-konstnaren-staller-ut-spana-in-hennes-unika-verk/feed/ 0
Min inredningsstil: Layereds grundare Malin Glemme http://www.residencemagazine.se/min-inredningsstil-layereds-grundare-malin-glemme/ http://www.residencemagazine.se/min-inredningsstil-layereds-grundare-malin-glemme/#respond Mon, 18 Sep 2017 09:17:34 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38780 Min stil

BOR I ”Jag bor i ett hus som heter Villa Klippudden på Lidingö i Stockholm. Huset är en konstnärsvilla uppförd 1910 av kapten och konstnären Otto Gripensvärd. Huset ligger vid en brant sluttning mot vattnet med en vacker utsikt och husets inre pryds av vackra dekorationsmålningar av konstnären Fabian Månsson.”

Layered Lounge Chair Powder Pink. Antikt matbord.

MIN STIL ÄR ”Elegant med en eklektiskt känsla. Jag älskar att blanda olika stilar och material så det är en salig blandning av vintageobjekt från hela världen och modern design samt en hel del av min egen design för Layered.”

FAVORITMÖBEL HEMMA ”Mina matsalsstolar i sammet som lyfter hela matsalen med deras olika färger. Jag tycker överlag att det är härligt att bryta regler inom inredning. Vem har sagt att alla matsalsstolar ska se likadana ut?”

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG ”En leopard i porslin, en plaststol som ser ut som en hand och nakna kvinnor på väggen, vem är du?”

Skulptur av konstnären Michel Bussien och Layered French Pouf Burnt Rose.

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN ”Jag försökte förut styra hemmet till en enhetlig look men jag börjar mer och mer släppa den idén. Allt blir faktiskt mer spännande när man vågar ta ut svängarna och nu tänker jag mer att enskilt rum kan ha en stil, på det sättet tycker jag att inredningen blir mer intressant och oväntad.”

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET ”Mitt varumärke Layered som jag startade för två år sedan är helt klart det projektet jag är stoltast över. Det har varit en fantastisk resa från start och det är helt klart en fantastisk lyx att min hobby är mitt jobb.”

Layered Lounge Chair Powder Pink och Silverklot från Ebay.

BÄSTA KÖPET ”Vårt köksbord är inte bara väldigt fint utan har små märken som påminner om gamla minnen. Efter vår bröllopsfest hade vi en efterfest hemma där gästerna dansade på bordet med klackskor vilket har lett till märken på ytan tillsammans med färg och glitter från barnens dagliga pyssel. Det är nog den enda möbeln jag vet att vi aldrig kommer göra oss av med.”

Layereds Letters Elephant Grey rug.

PINSAMMASTE KÖPET ”En gång köpte jag en papegoja i porslin från Ebay som jag trodde var i naturlig storlek men den visade sig vara för ett dockskåp. Mindre lyckat men blev en bra leksak till barnen.”

FAVORITDESIGNER ”För tillfället inspireras jag mycket av India Mahdavi som främst inreder hotell och restauranger över hela världen. Hon har en lekfullt modern stil och hennes formspråk känns väldigt modernt och nytänkande. ”

Restaurang i Charles de Gaulle flygplats inrett av India Mahdavi.

INSPIRATIONSKÄLLA ”Klyschigt men allt som händer omkring mig. Människor som jag träffar eller ser på stan, mina barn som alltid får mig att se saker från nya synvinklar, mode, konst, arkitektur och allt där mellan.”

BÄSTA STYLINGTIPSET ”Välj en statement piece för varje rum. Låt den stå i fokus för att sedan bygga på rummets färger, material och former.”

Malin Glemme. Layered Triangle Midnight Blue, Layered French Pouf Burnt Rose.

FAVORITBUTIK ”Liberty i London. Besöker aldrig London utan att gå förbi där. Arkitekturen och den rustikas känslan av huset lockar mer än varuhusets sortiment. ”

DRÖM-MÖBELN ”Sabine Marcelis Candy Cube skulle jag inte tacka nej till.”

Candy Cubes, Sabine Marcel.

NÄSTA INREDNINGSPROJEKT ”Vi har precis köpt hos på Gotland som är mitt stora inredningsprojekt. Det är en gammal gård från 1880 med massa fina originaldetaljer bevarade och en gammal igenvuxen fruktträdgård. Vi får tillträde nu under hösten och jag räknar på riktigt ner dagarna tills vi får flytta in.”

Layered recycle rug hemma hos Emma Unckel, som driver instagram-kontot @unckelhouse.

3 INREDNINGSKONTON JAG FÖLJER ”Jag följer inte helt oväntat ganska många inredningskonton men detta är tre av mina svenska favoriter”:

@unckelhouse

@theapartmentsstories

@christianhalleroddesign

Läs också:

Min inredningsstil: Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Stylisten: De 5 största inredningstrenderna 2017

Se Layereds höstnyheter – i en fantastisk 60-talsmiljö

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/min-inredningsstil-layereds-grundare-malin-glemme/feed/ 0
Gråskala och skandinaviska detaljer – här är julens nyheter på Ikea http://www.residencemagazine.se/graskala-och-skandinaviska-detaljer-sa-ser-julen-2017-ut-pa-ikea/ http://www.residencemagazine.se/graskala-och-skandinaviska-detaljer-sa-ser-julen-2017-ut-pa-ikea/#respond Mon, 18 Sep 2017 07:43:43 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38803 inredning

Julen må kännas avlägsen, men redan nu kan vi börja snegla på årets kollektion från Ikea. Och visst skapar den en viss längtan till snö, glögg och lediga vinterdagar!

Årets nyheter är inspirerade av den isländska naturen och dess robusta skönhet, men också av skandinaviska mönster.

Kollektionen präglas av rustika naturmaterial i spännande texturer och går i dämpade färgnyanser och fina grå toner, som ska ge harmoni och energi genom hela säsongen.

Bland julens produkter finns allt från textiler, inredningsdetaljer och mysig belysning till en vinterservis och möbler – och även festliga dekorationer till nyårsfirandet.

Kollektionen släpps den 13 oktober 2017.

Foto: Ikea

Läs också:

Så ser vintern 2017 ut på Ikea

Se alla bilder från Ikea + Hays pressvisning på Artipelag

Så ser Ikeas nya citybutik ut

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/graskala-och-skandinaviska-detaljer-sa-ser-julen-2017-ut-pa-ikea/feed/ 0
Styla hemmet som ett femstjärnigt hotell – 9 knep http://www.residencemagazine.se/styla-hemmet-som-ett-femstjarnigt-hotell-9-knep-att-inspireras-av/ http://www.residencemagazine.se/styla-hemmet-som-ett-femstjarnigt-hotell-9-knep-att-inspireras-av/#respond Mon, 18 Sep 2017 06:19:56 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38713 inredning

Har du någon gång bott på ett femstjärnigt hotell med hög designfaktor vet du att det är de genomtänkta detaljerna som gör rummet. Men du behöver inte betala dyra pengar på att sova borta för att få uppleva den känslan.

Det finns många smarta stylingknep att ta till för att anamma lyxhotellkänslan i ditt eget hem.

1. Gardiner i flera rader

Gardiner på hotellrum ska fungera både mörkläggande, insynsskyddande och stämningshöjande på en och samma gång. Därför har hotell oftast flera gardinpar hängandes i olika rader.

Välj en skena med flera spår för upphängning av dina gardiner. Längst ut kan du välja en mörkläggande textil med tungt och fint fall, och på det inre spåret kan du välja ett mer transparent och lätt tyg, som släpper in ljus.

2. Speglar som öppnar upp

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm

Är det någonstans där speglar inte bara förekommer i badrummet eller i hallen så är det i hotellrum och sviter. Och det är inte särskilt konstigt. Speglar öppnar som bekant upp och får begränsade utrymmen – så som ett hotellrum – att kännas luftigare och rymligare än det i själva verket är.

Använd dig av det här inredningsknepet även i hemmet och inred med snygga och vägghängda speglar. Ett tips för att öppna upp hemmet ännu mer är att hänga spegeln mittemot ett fönster.

3. Klassiska material

Foto: Henrik Nero för Alexander White/mäklare: Anna Herin

Något som kännetecknar många femstjärniga hotell är känslan av stil och tidlöshet. Och det är här de klassiska materialen kommer in i bilden.

Välj möbler och detaljer i tidlösa och lyxiga material, så som läder, sten, sammet, glas, metall och massivt trä.

4. En inbjudande bäddning

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm

Sängen på femstjärniga hotell brukar alltid vara något alldeles extra. Komforten och kvaliteten på sängbottnarna gör visserligen sitt, men den lyxiga känslan har oftast med bäddningen att göra.

Låt vita, strama lakan, ett stort och fluffigt täcke och krispiga bomullssängkläder i bra kvalitet utgöra grunden. Addera ett vackert överkast och avsluta med flera prydnadskuddar som kompletterar huvudkuddarna.

5. Lyxiga sittmöbler

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Jonathan Liljegren

Femstjärniga hotell är inte sällan inredda med påkostade designermöbler, men du behöver inte ruinera dig och byta ut alla dina möbler för att skapa samma känsla.

Satsa på en kvalitativ sittmöbel i klassiskt stuk, material och utseende som du lyfter in i övrig inredning. Kika på auktioner, loppis eller köp- och säljsajter där du kan hitta designerstolar eller fåtöljer för en mindre peng än i butik.

6. Matta vid sängen

Foto: Maria Sahlander Styling: By Bon för Bjurfors/mäklare: Sandra Stals

Oavsett vad man tycker om heltäckningsmattor kan rätt typ av matta till rätt typ av inredning skapa en lyxig atmosfär – och det är kanske därför som många hotell fortsätter att inreda med heltäckningsmattor.

Vill du inte gå hela vägen och lägga in en heltäckningsmatta kan en matta vid sängen göra stor skillnad för den exklusiva känslan.

Placera mattan under sängen om du har en matta som är så pass stor att den går ut en bit från sängkanterna. Annars är ett tips att placera den längs sängens nedre del.

7. Sätt stämning med belysning

Foto: Alen Cordic Styling: Emma Fischer för Bjurfors/mäklare: Zara Ek

Stämningsfull belysning är A och O för ett lyxigt intryck och femstjärniga hotell lägger därför mycket energi på hur och var lampor och spots ska placeras.

I hemmet ska du blanda allmänljus med punktbelysning och belysning som du kan anpassa ljusstyrkan på. För ett rum kan det därför vara lagom att komplettera taklampan med en golvlampa, fönsterlampa, bordslampa och spotlights i taket.

Belysningslister längs golvet, taket, under sängen, bakom tv:n eller byrån kan också addera till en mysig och lyxig känsla.

8. Stenmaterial

Foto: Philip McCann Styling: Christina Boutza för Nestor/mäklare: Erik Bysell / John Lewis

Sten skapar en lyxig känsla och är ett tidlöst material. I femstjärniga hotell ser vi ofta badrum helt inredda i sten, så som marmor eller granit, men du kan anamma känslan utan att renovera.

Styla badrummet med accessoarer i sten. Varför inte en tvålpump, bricka för smycken eller annat föremål i det gedigna materialet?

9. Fräscha buketter

Foto: Fredric Boukari Styling: Åsa Copparstad för Historiska hem/mäklare: Marie Holmerson

Underskatta inte vad levande växter kan göra för rummet.

En vacker bukett i en vas lyfter vilket hem som helst och skapar den lyxiga känslan av ett nystädat rum eller svit på ett femstjärnigt hotell.

Läs också:

De 5 snyggaste hotellen i Stockholm just nu

Lista: De 8 snyggaste hotellinredningarna 2017

5 vanliga gardinmissar som drar ner intrycket

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/styla-hemmet-som-ett-femstjarnigt-hotell-9-knep-att-inspireras-av/feed/ 0
Kika in i nya Stockholmsklassikern Strand hotel http://www.residencemagazine.se/kika-in-i-nya-stockholmsklassikern-strand-hotel/ http://www.residencemagazine.se/kika-in-i-nya-stockholmsklassikern-strand-hotel/#respond Fri, 15 Sep 2017 08:24:38 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38734 Hotell

Under ledning av den prisade arkitektbyrån Wingårdhs genomgår Radisson Blu Strand hotel just nu en stor och spännande förvandling – där det klassiska hotellet får ett helt nytt utseende.

Lagom till våren 2018 ska hela hotellet ha renoverats, men redan nu står vissa rum färdiga, samt lobby, konferens och inte minst det nya restaurangkonceptet The Strand, som leds av restaurangchefen Gaspar Roa.

Residence har pratat med Radissons vd Eva Kalling Hansson, restaurangchef Gaspar Roa och Leila Atlassi, inredningsarkitekt på Wingårdhs om hotellets vision och nya inredningskoncept.

Eva Kalling Hansson, vd på Blu Radisson Hotels.

Strand hotel har en lång historia, kan du berätta lite om vilken roll hotellet haft i Stockholm?

– Strand Hotel byggdes 1912 till olympiaden i Stockholm och har alltid varit hotell med restauranger och barer. När det öppnades blev det snabbt en populär plats för Stockholmarna att roa sig. Strands Bakficka blev innestället och där sågs ofta den tidens influencers, kreatörer och många kända skådespelare.

– Julius Grönlund var frontfiguren på den tiden och han la grunden till det omsusade Strand Hotel där man roade sig långt in på nätterna. Sagorna är många om de gäster som varit här men de som sticker ut är Ingrid Bergman och Greta Garbo, säger Eva Kalling Hansson.

Vilka riktar sig The Strand till?

– Alla Stockholmare och hotellets gäster! The Strand är en plats där människor interagerar, samtalar och delar minnen ihop. Det finns utrymme för skålande kollegor såväl som sofistikerade cocktaildrickare tillsammans med middagsgästen som vet vad svenska matklassiker står för.

Vilken är din favoriträtt på nya menyn?

– Min absoluta favorit är Bookmakers toast, som finns på barmenyn. Och så gillar jag crème brûlée med hallonsorbet som är som skickad från himlen. Vi har samarbetat med konditorn Daniel Roos kring våra desserter som är helt underbara att både se på och äta upp.

Kommer restaurangen eller hotellet att ha återkommande events?

– The Strand kommer ha event under hela höst- och vinterhalvåret och redan nu planerar vi även inför nästa år. Allt från livemusik i form av jazz och soul under våra bruncher till roliga Dj-spelningar under vår afterwork ”After Five”.

Förutom det så kommer vi även ha spännande samarbeten inom design, mode, mat och livsstil som vi ser fram emot att lansera under året, så håll utkik.

Varför föll valet på att anlita Wingårdhs?

– Vi ville arbeta med en lokal arkitekt, som kände till hotellets anrika historia, och som förstod vilken roll denna ikon spelade i Stockholm och som alltid fokuserar på att ge gästen bästa möjliga upplevelse genom sina designlösningar.

– Det var också viktigt att de skulle förstå och känna till betydelsen av internationella influenser, eftersom vi har många internationella gäster. Vi vill ge våra gäster en lokal upplevelse, med en internationell touch och de presenterade den bästa lösningen för oss.

Leila Atlassi, inredningsarkitekt på Wingårdhs arkitekter.

Vad har varit ledorden i den nya hotellomvandlingen och vilken känsla vill ni förmedla med interiören?

– Vi tror på att skapa en dynamisk upplevelse genom att tillvarata och förstärka byggnadens karaktär. Vi ville låta det nya vara tydliga tillägg mot det ursprungliga, berättar Leila Atlassi, inredningsarkitekt på Wingårdhs.

– För att skapa en varm och välkomnande atmosfär har den interiöra färgskalan grundats på de naturliga materialens egna färgtoner som ges av sten, trä, läder, metall och puts. På väggarna syns en specifik grå kulör, «Strand Grå», som står som bas i det interiöra konceptet.

– Vi ville skapa en miljö som lever under dygnets alla timmar. För att lyckas med det har vi arbetat med olika ljus-scenarion och möbler som passar bottenvåningens olika ändamål. Vi ville skapa en plats som erbjuder Radisson Blu Strand hotells gäster en lugn middagsmiljö, likväl som en kvällsdrink eller kanske en bekväm och tillfällig arbetsplats.

Berätta om inredningen!

– Med designmöbler av formgivare och producenter så som Arne Jacobsen, Källemo, Cassina, och BB Italia har vi velat skapa en spänning i inredningen genom att blanda upp skandinavisk tradition med starka, internationella design-influenser.

– När vi väljer möbler är de funktionella kvalitéerna lika viktiga som de estetiska. Vi vill alltid testa hur varje produkt fungerar, känns och ser ut i verkligheten innan vi ritar in dem i våra projekt, säger Leila.

Gaspar Roa, restaurangchef på The Strand.

Hur jobbar ni med hållbarhet?

– Vi satsar på närodlat och ekologiskt med smaker som man känner igen och älskar och inte minst kan dela med nära och kära.

– Det blir nog inte mer närodlat än på The Strand som odlar både grönsaker och kryddor på hotellets tak, säger restaurangchef Gaspar Roa.

Vad är viktigast i en hotellupplevelse?

– Det är viktigt att ge våra gäster riktigt minnesvärda upplevelser. Vi påverkar våra gästers känslor och sinnesstämning och därmed hur deras dag kommer att vara. Vårt jobb är att se till att våra gäster är så väl förberedda för ett viktigt affärsmöte som de kan vara, och att de upplever det där hjärtliga leendet i slutet av en date med personen de älskar och att deras barn skrattar hjärtligt.

Läs också:

Spana in nya restaurangen The Strand – inredd av Wingårdhs arkitekter

Designhotellet At Six öppnar takbar med panoramautsikt

Lista: De 8 snyggaste hotellinredningarna 2017

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/kika-in-i-nya-stockholmsklassikern-strand-hotel/feed/ 0
7 skorstensfria eldstäder – från budget till lyx http://www.residencemagazine.se/7-skorstensfria-eldstader-fran-budget-till-lyx/ http://www.residencemagazine.se/7-skorstensfria-eldstader-fran-budget-till-lyx/#respond Thu, 14 Sep 2017 06:01:30 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=25274 inredning

En skorstensfri eldstad är både enkel att montera och flytta på. Det finns oändliga möjligheter där enbart du sätter gränser för vart du vill placera den. I sovrummet, vardagsrummet, uteplatsen eller varför inte ta med den på resan till fjällstugan?

Eftersom den varken har en skorsten eller riktig eld slipper du både rök och sot som annars kan smutsa ner möbler, golv och tak inomhus. Däremot får du, precis som med en riktig eldstad, en behaglig värme att njuta av.

Hur fungerar det?

En skorstensfri eldstad fungerar genom att du häller bioetanol i en behållare. Bioetanol ger inga farliga avgaser, bara koldioxid, ånga och värme. I eldstaden förbränns bioetanolen och skapar lågor som ser ut som en öppen eld. En timmes eldning kräver upp till en halvliter vätska, vilket kostar ungefär 10 – 15 kronor.

Här är 7 skorstensfria eldstäder från budget till lyx

1. Tenderflame Café Svart, 699 kr hos Bastuspecialisten

För den som inte vill ha en stor eldstad eller kanske inte har plats för en modell större finns det mindre lyktor att placera på bord eller uteplats. Du kan med fördel ha den på bordet under tiden ni äter då den varken avger lukt eller sot. Den här finns även i vitt.

eldstad 1

2. Bonneville svart, 1995 kr hos OneHome

Enkel och snygg eldstad som fästes på väggen. Med en bredd på 40 centimeter får den plats nästan överallt. Finns i flera olika färger, från mattsvart till neongrön.

Via: f

Via: Onehome

3. Cambridge, 3499 kr hos Ellos

En skorstensfri eldstad i gammalt, engelskt utförande. Men keramiska vedträn ser brasan naturtrogen ut, speciellt om den byggs in i interiören på ett verklighetstroget sätt. Cambridge är enkel att flytta omkring och passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet.

Via: Ellos

Via: Ellos

4. Apartment 1, 4495 kr hos Bastuspecialisten

Med sina två lågor motsvarar värmen ett normalt elelement. Apartment 1 har en brinntid på cirka 2,5 timmar och lämpar sig lika bra på altanen som inomhus, både i villa och i lägenhet.

Via: a

Via: a

5. Ruby Fires Milano, 9990 kr hos Bastuspecialisten

En betongliknande yta gjord på krossad sten som passar perfekt in i boendet med industriella inredningsstilen. En patenterad och säker brännare som ger en bränntid på cirka fyra timmar.

6. Vauni Globe, 21 900 kr hos Vauni

Vauni Globe värmer det större rummet, över 20 kvadratmeter, men själva klotväggen blir aldrig mer än lätt ljummen. Finns även i andra utföranden, till exempel i stående modell. Det här är eldstaden för den som älskar stilren design.

eldstad 3

Via: Vauni

7. Vauni Divider, 32 900 kr hos Kamingruppen

Öppen spis med glasväggar som fungerar mycket bra som rumsavdelare. En reglerstav medföljer som gör att du kan reglera värmeeffekten och storleken på lågan. Drivs på etanol och tänds med en enkel braständare. Exklusiv och snygg eldstad som även den mest kräsna faller för.

Läs mer: 

9 tips – så inreder du bäst med en braskamin

Höstnyheter från Eldvarm – eleganta verktyg till brasan

Knepen som får ditt doftljus att räcka längre

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/7-skorstensfria-eldstader-fran-budget-till-lyx/feed/ 0
Min inredningsstil: Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice http://www.residencemagazine.se/min-inredningsstil-hanna-nova-beatrice/ http://www.residencemagazine.se/min-inredningsstil-hanna-nova-beatrice/#respond Wed, 13 Sep 2017 12:49:40 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38669 Min stil

BOR I ”Ett hus i Stuvsta i södra Stockholm ritat 1969 av den slovenske arkitekten Radovan Halper. Huset har formen av en svamp med en stam och en hatt och kallades ofta svamphuset förut.”

MIN STIL ÄR ”Jag vet inte om jag har så mycket av en uttalad stil, jag faller snarare för möbler och objekt som kanske inte nödvändigtvis passar ihop, men som gör mig glad och får mig att må bra.”

FAVORITMÖBEL HEMMA ”Soffan Tiki av Andreas Engesvik för Fogia i vintagskinn. Och ett fantastiskt bord av Nick Ross i marmor.”

Marmorbord av Nick Ross.

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG ”Att det känns som huset liksom flyter i luften – hoppar man i ena änden så kan man faktiskt känna det i andra delen av huset. Att glasutbyggnaden är fin. Och så undrar de när jag ska renovera badrummet egentligen.”

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN JUST NU ”Köket! Har funderat i flera år och nu är det dags. Valet har stått mellan Kvänums kök i rökt ek och Norm architects kök i rökt ek för Reform. Sen har jag en hall som ska få ny fast inredning de närmsta veckorna och en utbyggnad på gång, som gör att vi får två rum till.”

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET ”Jag är mycket glad över terrassen som Anya Sebton ritat åt mig. Det är egentligen det enda större ingreppet jag gjort på huset.”

BÄSTA KÖPET ”Mina favoritmöbler som jag nämnde ovan. Och ett glasobjekt av Simon Klenell, som är det första jag ser varje morgon. Det gör mig glad.”

SAMLAR PÅ ”Pallar! Världens mest flexibla möbel, bra till allt.”

PINSAMMASTE KÖPET ”Jag funderar så länge att jag sällan ångrar mig. Men ibland kan jag bli lite besviken för att möbler jag tycker om inte passar ihop.”

SENASTE KÖPET ”Jag har beställt bordet Landala av Emma Olbers – i rökt ek. Det är det första bordet i det utförandet som Tre sekel gör.”

FAVORITEDESIGNER ”Jag tycker om väldigt många formgivare av lika många orsaker. Men rent generellt tycker jag om att omge mig av möbler som gjorts av designer jag känner eller har träffat några gånger. De får en annan historia då.”

Piedestal och tidningsvagn i grön marmor av Matti Carlson. Keramik på piedestal från K H Würtz. Keramikskål av Höganäsgruppen.

Bord Hommage av Matti Carlson.

INSPIRATIONSKÄLLA ”Mitt jobb, och alla de fantastiska människor som jag kommer i kontakt med via det. Att göra en tidning är lite som att skapa en inredningsdetalj med många involverade och där varje detalj är viktig. Jag inspireras även av kvinnor med driv och identitet – som Ilse Crawford, Paola Navone, Faye Toogood och Lotta Agaton.”

Paola Navone.

BÄSTA STYLINGTIPSET ”Styling är min absolut sämsta gren – jag fascineras alltid av stylister när jag är ute på jobb. Och när de kommer hem till mig får de fria händer.”

BÄSTA INREDNINGSPRESENTEN ”När jag får saker som vänner själva gjort. Som Folkform ljusstake som jag fick av dem när jag fyllde 40. Och ett fint bord med runda ben, och en piedestal i betong, som min partner gjort åt mig.”

FAVORITBUTIK ”De som bjuder på en känsla eller upplevelse. Som Oliver Gustav i Köpenhamn.”

DRÖM-MÖBELN ”Jag är ganska tillfreds med det jag har. Jag har lärt mig att man kan älska en möbel eller ett objekt, men man behöver inte äga det. Just nu är jag väldigt förtjust i Erik Järekils fantastiska serie Arrow för Austere. Jag är också fascinerad av Staffan Holms intrikata förvaring för japanska Ariake.

Kumiko cabinet av Staffan Holm.

Arrow chair av Erik Järekil för Austere.

3 INREDNINGSKONTON JAG FÖLJER:

Claes Juhlin

Daniel Östman

Nathan Williams

Hemma hos Claes Juhlin.

Läs också:

Titta in hemma hos Residence chefredaktör Hanna Nova

Hemma hos Kinfolk-grundaren Nathan Williams

Kika in hemma hos modekungen Daniel Lindström

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/min-inredningsstil-hanna-nova-beatrice/feed/ 0
Spana in Ilse Crawfords nya kollektion för Georg Jensen http://www.residencemagazine.se/spana-in-nya-delarna-ur-ilse-crawfords-kollektion-for-georg-jensen/ http://www.residencemagazine.se/spana-in-nya-delarna-ur-ilse-crawfords-kollektion-for-georg-jensen/#respond Wed, 13 Sep 2017 09:38:29 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38663 design

Ilse Crawford är känd för sina smakfulla design, bland annat inredningen på hotellet ”Ett hem” i Stockholm, sin tapetkollektion och genom sina samarbeten med Ikea.

Sin tidlösa kollektion ”Ilse” för Georg Jensen består sedan tidigare av skålar i spegelbland mässing, en stilren mässingljusstake, en ask i koppar och kannor i två storlekar – som även kan användas som vaser.

Denna höst har kollektionen utökats med tre  föremål i spegelblankt rostfritt stål. I kollektionen ingår två skålar som med sin minimalistiska design gör att de går att använda vid flera olika tillfällen.
Utöver det lanseras en elegant kanna med lock som kan användas för att sätta en guldkant på vardagen.

 

Ilse-kollektionen kostar mellan 799 och 999 kronor och finns att köpa i Georg Jensen-butiker, hos återförsäljare och online, den som bor i Stockholm kan besöka den nya butiken på Biblioteksgatan 1.

Läs också:

Se stjärninredaren Ilse Crawfords nya tapeter

Spana in Bukowskis nya interiör – inrett av Ilse Crawford

Georg Jensen hyllar inspirerande kvinnor i ny kampanj

Artikeln publicerades först på Femina. 

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/spana-in-nya-delarna-ur-ilse-crawfords-kollektion-for-georg-jensen/feed/ 0
Tävling: Vinn flygresa till England http://www.residencemagazine.se/tavling-vinn-flygresa-till-england/ http://www.residencemagazine.se/tavling-vinn-flygresa-till-england/#respond Wed, 13 Sep 2017 08:53:59 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38652 tävling

Sugen på att besöka Birmingham eller Manchester?

Nu kan du vinna två tur- och returbiljetter till valfri stad från Stockholm Arlanda med flybolaget Monarch.

Researrangörsdivisionen erbjuder paketresor med fokus på strand, stad och skidsemester och 2016 röstades flygbolaget fram till världens mest punktliga lågprisflygbolag i OAGs Punctuality League.

Tävlingen pågår till 23 september.

Tävla om flygbiljetter

    Genom att kryssa i rutan godkänner jag Aller Medias integritetspolicy och intygar att jag är över 16 år. När du fyllt i din e-postadress och ditt mobilnummer ger du oss tillstånd att använda dom i marknadsföringssyfte.

    Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren!

Här är tävlingsvillkoren:

1. En jury väljer vinnarna baserat på att man har svarat rätt på tävlingsfrågan samt att man angett bästa motivering enligt juryn. Juryns beslut kan ej överklagas.

2. Tävlingsdeltagare måste vara 18 år eller äldre för att delta.

3. Vinsten är inte överförbar och måste utnyttjas av den registrerade prisvinnaren.

4. Vinsten är giltig för resor mellan 1 september 2017 och 31 augusti 2018 men är strikt beroende på tillgänglighet och utresedatum kan komma att begränsas under högsäsong såsom jul, nyår, skol och helgdagar.

5. Priset består av två tur- och returbiljetter för en vinnare och dennes sällskap med Monarch till Birmingham (England) eller Manchester (England) från Stockholm Arlanda.

6. Vinsten inkluderar flygskatter. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

7. Vinsten går ej att byta mot pengar eller andra produkter.

8. Reseförsäkring rekommenderas. Besök www.monarch.co.uk för detaljer.

9. Ett handbagage per person kan tas ombord i kabinen (högst 10 kg, 56 x 40 x 25cm) utan extra kostnad. Incheckat bagage är inte inkluderat men kan köpas till separat på www.monarch.co.uk.  För ytterligare information om handbagagebegränsningar, vänligen besök http://www.monarch.co.uk/faq/flights/baggage.

10. Vinnaren ansvarar själv för alla extra kostnader och arrangemang, till exempel men inte begränsat till, tillägg i anslutning till flygresan, måltider ombord, förbestämda platser, boende, fickpengar samt transporter till och från avrese- och ankomstflygplats.

11. Om Monarch misslyckas med att följa detta avtal är Monarch ansvariga för förlust eller skada du lider som är ett förutsebart resultat av Monarchs överträdelse av detta avtal, Monarchs oaktsamhet eller bedrägeri från Monarchs sida. Monarch ansvarar dock inte för förlust eller skada som inte kan förutses. Förlust eller skada är förutsebart om det var en uppenbar följd av Monarchs överträdelse eller om det övervägdes av både vinnaren och Monarch när parterna ingick avtalet. Pristagarnas lagstadgade rättigheter påverkas inte.

12. Kompensation enligt förordning 261/2004, Montrealkonventionen och annan tillämplig lag är strikt utesluten oavsett orsak.

13. Flygningarna får inte presenteras som ett pris för någon annan prisdragning eller annan liknande händelse.

14. Flygvillkor finns på http://www.monarch.co.uk/terms/flights

15. Resenärerna måste säkerställa att de har korrekta resedokument, eventuella visum samt giltigt pass. Sådan resedokumentation är på bekostnad av resenären. Kan resenären inte uppfylla dokumentationskraven resulterar det i förlust av resenärens pris.

]]>
http://www.residencemagazine.se/tavling-vinn-flygresa-till-england/feed/ 0
Hon är årets hedersgäst på Stockholms möbelmässa 2018 http://www.residencemagazine.se/hon-ar-arets-hedersgast-pa-stockholms-mobelmassa-2018/ http://www.residencemagazine.se/hon-ar-arets-hedersgast-pa-stockholms-mobelmassa-2018/#respond Wed, 13 Sep 2017 08:24:46 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=38635 design

Årets hedersgäst – som fått uppdraget att göra en installation vid entrén på Stockholm Furniture & Light Fair – är den fantastiska kreatören Paola Navone.

Under sin långa och mångsidiga karriär har hon växlat mellan rollerna som arkitekt, designer, konstnärlig ledare, inredare, kritiker, lärare och organisatör av utställningar och event, både oberoende och för utvalda kunder.

Baxter, Casamilano, Egizia, Poliform, Slide, Emu, Mamoli, Lando, Reichenbach, Eumenes, Poltrona Frau, Barovier&Toso, Richard Ginori, Riva 1920, Anthropologie, Crate and Barrel, Bisazza, Natuzzi, Serax och Swarovski är några exempel.

Hemma hos Paola i Milano. Foton via Surface mag.

Paolas vardagsrum. Foton via Surface mag.

Paolas badrum. Foton via Surface mag.

Paolas kök. Foton via Surface mag.

Fontana Arte Pinecone, design Paola Navone.

Hon har även vunnit otaliga designpriser så som Elle Deco International Design Awards 2011, 2016 och 2014 kom hon med i Interior Design Magazines prestigefyllda Hall of Fame.

– Paola Navone är en av vår tids mest intressanta och enastående designer. Vi beundrar hennes kreativitet och eklektiska estetik, liksom den fantastiska bredden i hennes produktion. Vad hon än väljer att göra, lyckas hon alltid skapa en unik atmosfär. Det ska bli spännande att se hennes sofistikerade och samtidigt lekfulla uttryck gestaltat i en installation här på mässan, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Upholstered Cloud Sofa, design av Paola Navone.

Paola Navone föddes i Turin men flyttade senare till Milano, även om hon först och främst ser sig som en världsmedborgare: hon drivs av ett stort intresse för de mest åtskilda kulturer – särskilt de österländska.

– Jag är väldigt smickrad över att bli inbjuden som hedersgäst till ett så speciellt evenemang som Stockholm Furniture & Light Fair. Det är en perfekt plats att träffas på och dela med sig av idéer. Traditionerna möts och berikar varandra i en vacker blandning. Du kan fortfarande uppleva traditionen från de stora mästarna blandat med den smittsamma energin från unga formgivare, säger Paola Navone.

Baxter Nepal chair, design Paola Navone.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 6-10 februari 2018 på Stockholmsmässan.

Läs också:

Hanna Nova listar: 9 favoriter från möbelmässan i Milano

Hayon har inrett hotell världen över – spana in hans senaste verk

De formger Designbaren på Stockholm Furniture Fair 2017

Gilla Residence på Facebook
]]>
http://www.residencemagazine.se/hon-ar-arets-hedersgast-pa-stockholms-mobelmassa-2018/feed/ 0