Residence http://www.residencemagazine.se Svenskt inredningsmagasin med fantastiska hem, massor av inspiration och seriös läsning. Fri, 24 Feb 2017 13:19:28 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.2 Trendspaning: Så ser svenskarnas drömboende ut http://www.residencemagazine.se/trendspaning-sa-ser-svenskarnas-dromboende-ut/ http://www.residencemagazine.se/trendspaning-sa-ser-svenskarnas-dromboende-ut/#comments Fri, 24 Feb 2017 12:28:18 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=21126 Varannan svensk drömmer om ett nytt boende och högst upp på listan står ett skärsgårdhus med stora fönster och havsutsikt. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings Trendrapport 2016. Funkisvillor med altan och stor trädgård kvalar in på andra plats.

Läs även: Privat ö med villa och egen hamn till salu – mitt i Stockholms skärgård

Foto: Scandinavian retreat

Foto: Scandinavian retreat

Vi ser även en växande grön trend och en längtan efter närhet till naturen. Många svenskar önskar sig nämligen ett trädgårdsland, växthus och en egen trädgårdsmästare.

Läs även: Så har bostadsmarknaden förändrats de senaste 10 åren

Foto: Patric Johansson

Foto: Patric Johansson

 Med gröna fingrar kommer också ett större klimattänk – mer än åtta av tio svenskar kan även tänka sig att göra sitt hem mer miljövänligt. Då handlar det inte bara om att välja lågenergilampor utan att med hjälp av avancerad teknik energieffektivisera sina hus.

– Även om fler väljer att flytta till städerna så finna ändå drömmen om den svenska skärgårdsidyllen kvar. Fler svenskar ställer dessutom krav på att våra bostäder ska anpassas efter miljön och många väljer att betala extra för det. Viljan att leva mer hållbart är större än på länge, säger Tanja Ilic, vd på svensk Fastighetsförmedling.

Läs även: Tio svenska hussnackisar

Foto: One kind design

Foto: One kind design

Här är svenskarnas drömboende

Skärgårdshus med stora fönster och havsutsikt 28 %

Funkisvilla med altan och stor trädgård 18 %

Röd stuga i skogen med vita knutar och öppen spis 13 %

Sekelskiftslägenhet med stuckatur och kakelugn 10 %

Modern lyxsvit högst upp i en skyskrapa 6 %

Bondgård på landet med lada och djurhållning 6 %

Herrgård med kristallkronor och fontäner 4 %

Det vill svenskarna ha i närheten av sitt hem

Natur och grönområden 64 %

Matbutiker 46 %

Kommunikationer 40 %

Sjö och hav 38 %

Jobb 37 %

]]>
http://www.residencemagazine.se/trendspaning-sa-ser-svenskarnas-dromboende-ut/feed/ 1
13 snygga sätt att inreda med mönstrad tapet http://www.residencemagazine.se/13-fina-satt-att-inreda-med-monstrad-tapet/ http://www.residencemagazine.se/13-fina-satt-att-inreda-med-monstrad-tapet/#respond Fri, 24 Feb 2017 12:21:34 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=31203 Storblommiga mönster är en av årets stora trender och det lämpar sig utmärkt för tapeten. Men det sträcker sig längre än så och det finns många fina mönster att välja mellan om du vill uppdatera hemmet på ett enkelt sätt.

Läs också: Så enkelt tapetserar du med non woven-tapet – 7 steg

Tapetsera hela rummet, en vägg, bara en del av väggen eller varför inte taket? Här är 13 sätt att inreda med mönstrad tapet.

1. Romantiska former och nyanser skapar en mysigt atmosfär i sovrummet.

02. tapet

Foto: Alen Cordic Styling: By Bon för Bjurfors/mäklare: Charlotta Lenhammar

2. Stora djungelinspirerade mönster är trendigt i år – och de behöver inte gå i grönt.

3. Låt gärna den dominerande färgen i rummet synas i små detaljer i tapetmönstret. Det ger rummet ett sammanhängande intryck.

4. När det kommer till detaljerade tapeter kan en halv vägg ibland vara tillräckligt.

04. tapet

Foto: Anders Bergstedt för Entrance/mäklare: Erika Bergholm

5. En tapet med dämpat ytmönster hjälper till att ge struktur till ett rum.

06. tapet0

Foto via: Trendir

6. Vem har sagt att mönster bara hör hemma på väggen? Ett tapetserat tak ger ett spännande resultat.

7. En mörk vägg med en twist passar i hemmets alla rum.

8. Matcha en stormönstrad vägg med klassiska detaljer och lugna kulörer.

01. tapet

Foto: Alice Johansson Styling: Pernilla Algede för Alvhem/mäklare: Sandra Guerrero

Läs också: Så tapetserar du med papperstapet – steg för steg

9. Diffusa mönster och skuggor i diskreta toner passar dig som önskar ett diskret, men ändå spännande, uttryck.

14. tapet

Foto via: Liv Corday

10. Gröna nyanser skänker ett lugn och är fina att bryta av med bruna detaljer.

12. tapet0

Foto via: Materiali casa

11. Ett okaklat badrum blir stämningsfullt med ett ståtligt mönster.

08. tapet

Foto via: Luxxu

12. Rätt fototapet kan verkligen få väggen att lyfta.

Foto via: Centophobe

13. En vacker tapet är ett alternativ till en tavelvägg.

Läs också: Så tapetserar du med papperstapet – steg för steg

]]>
http://www.residencemagazine.se/13-fina-satt-att-inreda-med-monstrad-tapet/feed/ 0
Hyllade modefotografen ställer ut på Fotografiska http://www.residencemagazine.se/modefotografen-patrick-demarchelier-staller-ut-pa-fotografiska/ http://www.residencemagazine.se/modefotografen-patrick-demarchelier-staller-ut-pa-fotografiska/#respond Fri, 24 Feb 2017 12:01:03 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=31173 Fredagen den 24 februari öppnar Fotografiskas nya utställning Lumiére där modefotografen Patrick Demarcheliers verk ställs ut. Den rutinerade franske fotografen har rört sig inom modevärldens snofsigaste plåtningar sedan hans flytt till New York i mitten på 70-talet, men Demarchelier lärde sig faktiskt hantverket genom att fota bröllop och plåta passfoton hemma i Le Havre och Paris. Kameran fick han av sin styvpappa som 17-åring, en present som snabbt fick honom att bli besatt av fotandet:

– Jag kom från en fattig familj, så att få en present var väldigt ovanligt. Det var en gammal kamera, men den väckte mitt intresse. Jag ville lära mig mer hela tiden, jag fick snabbt börja framkalla film, och göra passfoton, berättar Patrick.

Läs mer: Nu kan du ställa ut dina egna verk på Fotografiska

Natalia Vodianova (July 2008) Photograph by Patrick Demarchelier, used with the permission of the Condé Nast Publications Ltd.

Utställningen på Fotografiska innehåller däremot inte så mycket passfoton, snarare är det hans lyxiga modefoto från titlar som Vogue, Vanity Fair och Harper’s Bazaar som tar plats i konsthallen i södra Stockholm. Residence får en exklusiv intervju med Demarchelier som på knarrig engelska förklarar hur flytten till New York på 70-talet påverkade hans spirande karriär när han följde sin modellande flickvän Mia till det stora äpplet:

– Jag var nyfiken på Amerika, det var stort att uppleva. När jag flyttade dit pratade jag inte engelska överhuvudtaget. Det var elektriskt, folk gick mycket snabbare än i Frankrike. Det fanns så mycket energi som kunde inspirera.

Många av dina bilder föreställer personer som är nakna och sårbara, hur får man människor att vara bekväma i en sådan situation?

– Man måste vara bekväm själv, om man är osäker på sig själv när man fotograferar blir det katastrof. Det handlar om känslan i rummet, man vill få folk att må bra. Äldre kvinnor har en tendens att oroa sig mer över hur de ser ut än yngre, man måste få alla att känna sig bekväma. Alla är olika, man får anpassa sig efter personen.

Läs mer: Nu kan du köpa Fotografiskas prints på nätet

Caroline Trentini (September 2007) Photograph by Patrick Demarchelier, used with the permission of the Condé Nast Publications Ltd.

Vilka är svårast att fotografera?

– Vissa vill inte bli fotograferade helt enkelt. Jag skulle fota en skådespelare för GQ, han dök upp och satte händerna framför ansiktet, som om jag vore en paparazzi-fotograf. Jag frågade vad som var fel på honom, och sade att det är han som ska vara på omslaget, inte jag. Om någon inte vill vara med på bild kan jag lika gärna åka hem. Vissa personer är galna.

Har du några råd till en 17-åring som precis fått sin första kamera?

– Försök inte göra det för att tjäna pengar eller bli känd, fotografi är kärlek. För att bli fotograf måste du älska det. När du gör något du älskar kan det sluta med att du vaknar upp känd med en massa pengar.

Läs mer: 12 inspirerande sätt att inreda med posters

Nadja Auermann (January 1995) Photograph by Patrick Demarchelier, used with permission of Harper`s Bazaar, Hearst Communications, Inc.

Utställningen Lumiére pågår mellan 24 februari-14 maj på Fotografiska i Stockholm. 

]]>
http://www.residencemagazine.se/modefotografen-patrick-demarchelier-staller-ut-pa-fotografiska/feed/ 0
Så skapar du en ombonad stil i sovrummet – 9 knep http://www.residencemagazine.se/9-stylingknep-som-skapar-ett-romantiskt-sovrum/ http://www.residencemagazine.se/9-stylingknep-som-skapar-ett-romantiskt-sovrum/#respond Fri, 24 Feb 2017 08:59:27 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=31194 Att ge sovrummet lite extra kärlek är aldrig fel, särskilt inte om du med enkla medel och simpel – men genomtänkt – styling kan göra det mer romantiskt.

Läs också: Ljusa upp ett vintermörkt hem – 7 inredningsknep

Ett romantiskt och mysigt sovrum ökar trivseln, ditt välmående och kan fungera som en drömmig oas för dig själv eller för dig och din älskling.

1. Lyft in naturen

01. romantiskt-sovrum

Låt naturen vara närvarande även i sovrummet och dekorera med växter. Mixa gärna krukväxter med fräscha snittblommor.

Många gröna plantor ger bättre inomhusluft, vilket är ultimat för ett trivsamt sovrum, medan blommor på snitt sprider väldoft och ger en fin färgklick.

Läs mer: 10 växter som ger ditt hem bättre inomhusluft

2. Dekorera med matta

05. romantiskt-sovrum

En matta under sängen höjer sovrummets trivsel rejält och är ett underskattat knep för att göra miljön mer ombonad och romantisk.

Har du en relativt neutral färgbas är ett tips att välja en matta i en stark färg för att skapa en spännande kontrast.

3. Glöm inte kuddarna

04. romantiskt-sovrum

Vad vore en säng utan kuddar? Inte särskilt mysig och inbjudande i alla fall, det är en sak som är säker.

Men håll dig inte bara till de nödvändiga huvudkuddarna – styla med prydnadskuddar i olika former, storlekar, mönster och material. Det gör stor skillnad.

4. Sätt stämning med belysning

07. romantiskt-sovrum

Rätt ljuskällor kan förvandla nästan vilket rum som helst till ett mysigt sådant och mindre lampor, i form av punktbelysning, tända ljus eller ljusslingor är ett enkelt knep som sätter en romantisk prägel.

Läs mer: Inred med ljusslingor – 12 tips för ett mysigare hem

5. Välj gardiner med fint fall

03. romantiskt-sovrum

Oavsett om du föredrar tjocka eller tunna gardiner bör du satsa på längder som faller fint när de möter golvet.

Skira gardiner släpper in ljus, vilket ger rummet ett vackert sken vid dagsljus, däremot är det kanske inte lika trevligt att inte kunna stänga ljuset ute om du önskar sovmorgon.

Genom att ha dubbla skenor eller stänger kan du få det bästa av två världar och kan välja att dra för – eller isär – den tyglängd som passar för tillfället.

6. Lager på lager

02. romantiskt-sovrum

Mjuka tyger och många lager skapar en inbjudande säng – perfekt för romantik och mys.

Med hjälp av en sängkjol, täcke, pläd eller överkast kombinerat med många kuddar blir din säng att se lika bekväm ut som den faktiskt är.

7. Ha färgskalan i åtanke

08. romantiskt-sovrum

Kalla toner sägs ge bättre sömn och är därför vanligt att välja som väggfärg i sovrummet. Men vill du trots det ha en mer romantisk touch kan du med fördel styla med textil och detaljer i varma nyanser.

Färger med röda pigment och prydnader i guldmetall och mässing skänker rummet den rätta känslan.

Läs mer:5 vanliga misstag många gör när de väljer väggfärg

8. Skapa värme med material

00. romantiskt-sovrum

Det är inte bara färgerna som bidrar till att ett rum känns varmt och ombonat. Med rätt material kan du fixa ett värmande intryck.

En stoppad sänggavel i en jordig ton tillsammans med detaljer i varmbetsat trä, brunt läder och fuskpäls gör susen.

9. Satsa på sammet

06. romantiskt-sovrum

Tung drapering, mjuk yta och fylliga färger – är det något tyg som är romantiskt så är det sammet.

En sittmöbel, gardiner, kuddfodral eller ett överkast kan skänka det där lilla extra som ditt sovrum behöver för att kännas lyxigt och stämningsfullt.

Läs mer: Så skapar du en ombonad stil i sovrummet – 7 enkla knep

]]>
http://www.residencemagazine.se/9-stylingknep-som-skapar-ett-romantiskt-sovrum/feed/ 0
Marina Abramović intar Moderna museet med unik utställning http://perolav.residencemagazine.se/marina-abramovic-at-moderna-museet/ http://perolav.residencemagazine.se/marina-abramovic-at-moderna-museet/#respond Thu, 23 Feb 2017 15:02:41 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=31175 http://perolav.residencemagazine.se/marina-abramovic-at-moderna-museet/feed/ 0 Wendelbo: Designkopiorna måste bojkottas http://www.residencemagazine.se/martin-wendelbo-designkopiorna-maste-bojkottas/ http://www.residencemagazine.se/martin-wendelbo-designkopiorna-maste-bojkottas/#respond Thu, 23 Feb 2017 12:33:13 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=31158 Varje trend har en antitrend sa en berömd trendspanare för några år sedan. Den rådande trenden just nu, utan att vara någon som helst expert på området, är kopior. Det är så pass mycket kopior i omlopp att det vore mer rimligt om den 30 år gamla uppfinningen mikrovågsugnen hade en funktion som kunde tina bröd istället för att koka det än att hinna skriva om alla dessa kopior.

Några tappra eldsjälar gör försök till att beta av infernot av kopior. Frida på Trendenser är en av dem och hon lägger ner ett jättejobb där. Jag gör det själv i bland med kraftigt varierande kvalité. Men det räcker inte. Vad är det som pågår just nu i designvärlden? Varför är det såhär?

Var är antitrenden när man som bäst behöver den? När kommer den? Antitrenden som en gång för alla gör slut på den urbota dumma idén att kopiera andra föremål. Jag vill ha den. Nu! Vi behöver den. Nu!

Jag hade ju egentligen tänkt att skriva en rolig, ganska trivsam krönika den här gången. Dessutom hade jag tänkt mig att sträcka ut texten lite extra efter önskemål från vissa läsare. Givetvis utan att fråga diverse beslutsfattare på redaktionen, men efter att ha fått en pressrelease med följande bild tappade jag sugen.

Detta är alltså Atene, designad av Valerio Sommella. Nyheten kablas ut inför stundande mässa i Milano. Jag lägger inga värderingar i möbler som ser ut som om de har elephantiasis. Jag är inte sån. Möbler får i princip se ut hur som helst och komma undan med det. Men. När det liknar andra möbler med samma funktionsnedsättning så ser jag det som ett hån.

Fay Toogoods Assemble lanserades för ett par år sedan. 2014 för att vara exakt. På samma mässa för att vara ännu mer exakt.  Varför måste man tvunget göra en kopia på den? Jag förstår inte. Kunde man inte tagit ett annat tillkortakommande som attribut för sin planerade möbel? Portvinstå? Lepra? Vit kränkt man? Dyskalkyli? Alltså det finns ju en miljard roliga sjukdomsfenomen att göra möbler av. (Nej, ni som kommenterar på Facebook, jag menar inte att det är roligt att ha något tillkortakommande eller någon form av åkomma. Det är bara ett rent dravel med försök till humoristisk touch från min sida. )

Så snälla, låt antitrenden komma. Låt den skölja över oss med uppfinningsrikedom, kreativa unika lösningar och vacker egenkomponerad design. Vi behöver den. Nu!

Läs mer: 

Martin Wendelbo: Möbelmässan måste rycka upp sig

Wendelbo: Formex borde delas upp i ett A- och B-lag

Martin Wendelbo: Bruna trenden måste dö

]]>
http://www.residencemagazine.se/martin-wendelbo-designkopiorna-maste-bojkottas/feed/ 0
Nyrenoverad italiensk drömvåning med trärena detaljer http://seventeendoors.residencemagazine.se/den-perfekta-kombon-av-gammalt-och-nytt/ http://seventeendoors.residencemagazine.se/den-perfekta-kombon-av-gammalt-och-nytt/#respond Thu, 23 Feb 2017 10:00:37 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=31152 http://seventeendoors.residencemagazine.se/den-perfekta-kombon-av-gammalt-och-nytt/feed/ 0 Lauritz auktionerar ut möbler stylade med Lexingtons kollektioner http://www.residencemagazine.se/lauritz-auktionerar-ut-mobler-stylade-med-lexingtons-kollektioner/ http://www.residencemagazine.se/lauritz-auktionerar-ut-mobler-stylade-med-lexingtons-kollektioner/#respond Thu, 23 Feb 2017 08:55:27 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28926 Under 22-25 februari presenterar Lexington tillsammans med Lauritz.com utställningen ”Framtida antikviteter” på Stockholms Auktionsverk på Nybrogatan 32 i Stockholm. Utställningen kommer att visa upp möbler från Lauritz  stylade med Lexingtons klassiska kollektion Lexington Icons, men också delar av vårkollektionen 2017.

– Det är första gången vi visar upp Lexington på detta sätt och det känns jättekul. Våra produkter är klassiska, stilrena och hållbara och därför är det roligt att kunna belysa dem i samband med ett auktionshus som Lauritz. Man kan säga att Lauritz representerar dagens auktionsföremål och att vi representerar framtidens, säger Kristina Lindhe, vd och grundare av Lexington Company i ett pressmeddelande.

Utställningen är en kurerad auktion där Lexingtons bäddlinnen, dukar, servetter och porslin samspelar med Lauritz auktionsföremål.

Auktionen går live på Lauritz.com i och med pressvisningen den 22 februari och är sedan tillgänglig att buda på 2 veckor framåt.

Läs mer:

Lauritz VD listar sina bästa auktionstips

Spana in Bukowskis största auktion för samtida konst

Årets Lauritz Icon 2016: Folkform

]]>
http://www.residencemagazine.se/lauritz-auktionerar-ut-mobler-stylade-med-lexingtons-kollektioner/feed/ 0
Gör balkongen redo för våren – 5 enkla tips http://www.residencemagazine.se/gor-balkongen-redo-for-varen-5-enkla-tips/ http://www.residencemagazine.se/gor-balkongen-redo-for-varen-5-enkla-tips/#respond Thu, 23 Feb 2017 08:53:14 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=31051 Våren innebär inte bara att det blir ljusare och grönare ute. För många betyder våren att det är dags att börja flytta ut på balkongen igen.

Läs också: Experten: 4 tåliga växter att plantera på balkongen 

Även om det fortfarande dröjer ett tag innan vi kan sitta utomhus längre perioder utan att frysa är det fortfarande möjligt att skapa en balkong från vilken du kan att avnjuta en kaffe i solen eller bara drömma om kommande varma dagar.

Vårfixa balkongen med de här knepen:

1. Levande ljus

01. varfixa-balkongen

Foto: Alice Johansson Styling: Pernilla Algede för Alvhem/mäklare: Sandra Guerrero

Värmeljus skapar en mysig och – åtminstone till synes – värmande atmosfär. Stora ljuslyktor i mönstrat glas sprider ljuset bättre än mindre varianter. Kombinera gärna flera stycken och placera ut.

2. Matta på golvet

09. varfixa-balkongen

Foto: Johan Spinell Styling: Mainstreet Stockholm för Historiska hem/mäklare: Mattias Holm

Även om solen ligger på kan det bli kyligt på det bara balkonggolvet. Placera en vädertålig matta där du sätter fötterna. En bonus är att den även skapar ett mer ombonat intryck.

3. Dekorera med växter

Än är vädret inte att räkna med och även om det är härliga plusgrader på dagen kan temperaturen snabbt sjunka om nätterna – och då är det inte särskilt klokt att placera ut känsliga växter.

Välj grönska som tål väder, vind och minusgrader. Är du osäker kan du alltid dekorera med robusta kvistar. Om du inte vill att de ska knoppa så behöver du inte ens vattna dem.

4. Värmande textiler

04. varfixa-balkongen

Foto: Henrik Nero Styling: Scandinavian Homes för Alexander White/Johan Franzon

Det är lätt att luras att våren är här för att stanna när den efterlängtade solen kikar fram, dock är det bra att tänka på att det fortfarande kan vara ganska kyligt i luften.

Dynor på balkongmöblerna är en bra lösning, likaså att ha värmande plädar eller skinnfällar i närheten när värmen avtar.

5. Stämningsfull belysning

05. varfixa-balkongen2

Foto: Maria Sahlander för Bjurfors/mäklare: Zara Ek

Nu är det dags att städa bort julbelysningsslingorna för mer våriga varianter. Ljusslingor med stora glödlampor är ett fint alternativ som lyser upp när det mörknar.

Komplettera gärna med massor av ljuslyktor.

Läs också:  17 tjusiga inredningstips för balkongen

]]>
http://www.residencemagazine.se/gor-balkongen-redo-for-varen-5-enkla-tips/feed/ 0
Amelia Widell lanserar ny soffa som får oss att längta till vår http://www.residencemagazine.se/amelia-widell-lanserar-nya-soffa-se-varens-nyheter-har/ http://www.residencemagazine.se/amelia-widell-lanserar-nya-soffa-se-varens-nyheter-har/#respond Wed, 22 Feb 2017 13:07:10 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=31098 Berätta om vårnyheterna!

– Bland vårnyheterna hittar vi en ny soffmodell som heter Dahlia och en puff som heter Flora och som ser just ut som en blomma! Det är både lekfulla färger och former som känns väldigt våriga!

Puffen Flora är ny för i år och kostar 4 500 :-

Vilken av dina möbler är din favorit? 

– Just nu är det soffan Dahlia! Den är lite djupare än de andra sofforna så jag kryper upp i soffan så fort jag kommer hem om dagarna.

Nya soffan Dahlia i italiensk sammet av 100% bomull, 19 900 :-

Hur har det gått för ditt företag? 

– Det har gått väldigt bra och det växer så det knakar. Under mitt första år så sålde jag nästan 600 soffor vilket känns helt overkligt.

Vilka är det som köper dina möbler?

– Min kundkrets är otroligt blandad! Det är mycket stylister och designers som har hittat mig tidigt men också många ute i landet som är modiga och vågar klicka hem en soffa på nätet. Cirka 70 % av mina kunder håller på och flytta till ett nytt hem och börjar hela inredningen med en soffa från Meli meli vilket är superkul!

Vad är det roligaste och svåraste med att starta möbelföretag?

– Det roligaste är att komma på något och att jag sen utifrån en skiss faktiskt kan producera det och se att folk gillar och köper det. Jag har liksom inga begränsningar för vad jag kan och inte kan göra.

Soffan Luca velvet deepblue från tidigare kollektion, 19 900:-

Luca velvet rubyred, 19 900:-

Blanca ottoman emeraldgreen från tidigare kollektion, 3 500:-

Vad händer härnäst?

– Just nu håller jag på att inreda ett nytt showroom på Artillerigatan 16 i Stockholm. Där flyttar jag in tillsammans med klädbutiken Simply Bollocks och där kommer vi att samarbeta med Galleri Belenius som hela tiden kommer uppdatera lokalen med spännande konst. Det är en sekelskifteslägenhet där vi kommer behålla hemma hos-känslan där du antingen kan testa möbler i vardagsrummet, känna på sängkläder i sovrummet eller testa kläder inne i garderoben.

Läs mer: 

Hitta rätt soffa – Amelia Widells 4 bästa tips

8 trendiga och snygga möbler i sammet

Klä om din Ikea-soffa i skräddarsydda sammets-överdrag

]]>
http://www.residencemagazine.se/amelia-widell-lanserar-nya-soffa-se-varens-nyheter-har/feed/ 0
& Other Stories lanserar inredningsdetaljer – se de första bilderna http://www.residencemagazine.se/other-stories-lanserar-nytt-koncept-for-hemmet-se-de-forsta-bilderna-har/ http://www.residencemagazine.se/other-stories-lanserar-nytt-koncept-for-hemmet-se-de-forsta-bilderna-har/#respond Wed, 22 Feb 2017 12:01:37 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=31105 Som ett komplement till kläderna, skorna och skönhetsprodukterna utökar & Other Stories snart sitt sortiment. I vår släpper kedjan en så kallad gift shop-kollektion, framtagen av designateljéerna i Paris och Stockholm.

Läs också: Tapettrender vi kommer att se mer av

Kollektionen innehåller en blandning av dekorationer, presenter, brevpapper, skrivböcker, fodral och resetillbehör och kommer att säljas exklusivt i & Other Stories butiker.

– Vår gift shop-kollektion är en samling av omsorgsfullt utformade produkter som visar de olika estetikerna i våra två ateljéer, säger Ebba Kettner, head of brand design på & Other Stories.

02. other-stories01. other-stories

Paris-kollektionen har en klassisk design och nostalgisk känsla med marmorerade prints och franska fraser i guldfoliering, medan Stockholmskollektionen till största del består av färger och prints.

Produkterna börjar säljas senare i vår.

03. other-stories04. other-stories

Foto: & Other Stories

Läs också: Layered lanserar ny möbelkollektion i årets hetaste material

]]>
http://www.residencemagazine.se/other-stories-lanserar-nytt-koncept-for-hemmet-se-de-forsta-bilderna-har/feed/ 0
Guide: Allt du behöver veta om att inreda med glasvägg http://www.residencemagazine.se/allt-du-behover-veta-om-du-vill-inreda-med-glasvagg/ http://www.residencemagazine.se/allt-du-behover-veta-om-du-vill-inreda-med-glasvagg/#respond Wed, 22 Feb 2017 09:16:57 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=31092 Trenden med glasvägg är här för att stanna och mest populärt just nu är de industriinspirerade väggarna i svart stål och glas.

Läs också: 11 inspirerande sätt att inreda med den trendiga glasväggen

En glasvägg är inte bara en snygg detalj i hemmet, det är även ett praktiskt sätt att kunna avgränsa – men samtidigt öppna upp – ett rum.

– Vi märker av en större efterfrågan. Rumsavdelare i industriell design, innerdörrar, duschväggar och inomhusfönster är det många kunder som frågar efter, säger Mattias Jones, grundare av företaget Vallonia, som säljer inredningslösningar i material som trä, glas och stål.

01. glasvagg

Foto: Kronfoto Styling: Stylingbolaget

– Många av våra kunder har köpt en bostad med öppen planlösning, men vill kunna stänga om sig och samtidigt se igenom.

Glasväggarna tillverkas i råjärn som sedan lackeras efter önskemål. Färgvalen är oändliga, men Mattias berättar att mattsvart är det flest önskar.

– Det är inte bara kulören på stålet du kan anpassa, även glaset kan göras i olika varianter, så som klart, helfrostat, spegelglas eller någon vacker färgton, säger Sofia Nihlén, ansvarig för PR och nya samarbeten på Vallonia.

04. glasvagg

Foto: Henrik Nero Styling: Stylingbolaget

Alla produkter måttbeställs och anpassas helt efter kundens behov och önskemål. Hur rumsavdelaren fästs i den befintliga väggen, taket eller golvet anpassas efter rummets förutsättningar. Allt utformas efter hur bostaden ser ut, är byggd och sedan monteras det på ett passande sätt därefter.

03. glasvagg

Foto: Henrik Nero Styling: Tangokajsa

Tid från beställning till leverans är oftast mellan fyra och sex veckor och priserna varierar, beroende på vad det är för typ av vägg du efterfrågar.

–Eftersom vi gör allt måttbeställt är det flera faktorer som påverkar priset, som exempelvis val av glas, utseende på spröjs, storlek på väggar, dörrar, handtag och dörrtrycken, säger Mattias, men ger några exempelpriser på vanligt förekommande beställningar:

– En glasvägg med dubbeldörrar i smide och säkerhetsglas kostar mellan 30 000 och 55 000 kronor och en duschvägg i rostfritt utförande och säkerhetsglas mellan 14 000 och 25 000 kronor.

Vallonia är främst verksamma i Stockholm, men levererar till hela Sverige. Glasväggar kan även hittas hos glaspartiföretag, växthusföretag och smeder.

Är du inte i behov av några särskilda mått är ett tips att kika på loppisar, auktioner och andrahandssajter efter gamla industri- eller fabriksfönster.

Läs också: Veckans snyggaste hem: Glasväggar, svärta och exklusiva detaljer

]]>
http://www.residencemagazine.se/allt-du-behover-veta-om-du-vill-inreda-med-glasvagg/feed/ 0
10 snygga modeplåtningar i inredningsvärlden http://www.residencemagazine.se/10-snygga-modeplatningar-i-inredningsvarlden/ http://www.residencemagazine.se/10-snygga-modeplatningar-i-inredningsvarlden/#respond Tue, 21 Feb 2017 14:39:28 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=30997 Mer mode i inredningsvärlden! Hur plåtar vi inredning på ett inspirerande vis? Vad händer när vi tröttnat på de klassiskt dokumenterande inredningsbilderna – och mäklarna använder lika proffsiga inredningsfotografer som alla andra? Hur särskiljer man sig och hittar man ett nytt bildspråk? Allt fler kikar nu på modefotot.

1. Layered

Grundaren av Layered har en bakgrund inom mode och för sina bilder samarbetar de nästan uteslutande med olika modefotografer. Deras första kollektion fotades av modefotografen Christian Coinbergh, och den senaste kollektion dokumenterades från idé till slutresultat av modefotografen Tobias Lundkvist. 

2. & Tradition

”What makes an object more than an object? And a space more than merely a space?” Den frågeställningen startar &tradition sin nya fotoserie med, fantastiskt plåtad av Sacha Maric, med en modell som matchar möblerna. En fotoserie med nyheter som får oss att se och känna möblerna på ett nytt sätt. Nytänkande och vackert.

3. Familjen Frendberg

Foto: Elisabeth Toll, från nummer Residence 3/2015.

När vi fotade stilproffsen Marcus och Elin Frendbergs hem i Täby i Stockholm anlitade vi modefotografen Elisabeth Toll för att porträttera dem och huset på tidsenligt vis och med mycket fokus på stil och mode från 60-talet, eran då huset byggdes. Resultatet var ett hemma hos-reportage som skiljer sig markant från mängden, med inspiration från både mode och inredning.

4. Isadeco

Det helt nya varumärket Isadeco har låtit modefotografen John Scarisbrick fotografera sin kollektion med större krukor i olika material, för att få en större modegrad på bilderna.

5. Alexander Lervik

För några år sedan gjorde jag en bok tillsammans med designern Alexander Lervik, apropå hans 15-års jubileum som verksam formgivare. Fokus låg på 15 stolar han skapat under åren och vi bad lika många fotografer, från helt skilda genre, tolka stolen som de ville och berätta sin syn på inredningsbilden – som till skillnad från arkitektur- och modefotografi aldrig tagit sig in i finrummet.

6. Årets designer

Genom åren har jag varit involverad i en rad debatter och projekt där inredningsbilden på olika sätt diskuterats.  När vi gjorde förra årets utställning på Arkdes, Designer of the year med Note design studio, lyfte vi fram inredningsbildens vikt i kommunikationen av design. 

7. Modefoto

Foto: Jesper Brandt, från Residence nr 2/2014.

Foto: Fredrik Skogqvist, från Residence nr 9/2014.

I Residence är inredningsfotot alltid under luppen och vi lägger ut alla fotograferingar från redaktionen, och väljer fotograf och stylist efter uttryck. För det mesta handlar det om vilken stil eller färgskala vi vill pusha i det aktuella boendet, men någon gång ibland har vi känt att personligheterna kräver en annan typ av fotografering, eller att vi vill skaka om flödet i tidningen lite och anlitar en modefotograf.

8. Hay

Hays fotografier av sin största nyhet i år – återlanseringen av femtiotalsstolen från Ahrend – har fotats med helt nytt uttryck än de brukar använda sig av – istället stark blixt och foto med hög modegrad.

9. Swedese

Swedese har inlett en uppdatering av företaget, med ledning av deras nya creative director Monika Förster. Bland annat med en ny typ av möbelfotografering. Återigen med hög modegrad, och utan den klassiska stilleben-känslan som dominerat inredning i många år.

10. Bolon

”Jag ville hitta ett nytt uttryck i bilden”, säger Annika Eklund, ägare och creative på mattföretaget Bolon, som även fotograferar många av företagets kampanjer. Tidigare i år syntes de första bilderna i serien, som skiljer sig mycket från den klassiska inredningsbilden med starka färger, massor av energi och männniskor i bild. 

Läs mer: 

Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

Layered lanserar ny möbelkollektion i årets hetaste material

Stylisten: De 5 största inredningstrenderna 2017

]]>
http://www.residencemagazine.se/10-snygga-modeplatningar-i-inredningsvarlden/feed/ 0
Kika in i borgmästarens unika hem som omvandlades till hotell http://seventeendoors.residencemagazine.se/the-hoxton-amsterdam/ http://seventeendoors.residencemagazine.se/the-hoxton-amsterdam/#respond Tue, 21 Feb 2017 09:10:19 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=30993 http://seventeendoors.residencemagazine.se/the-hoxton-amsterdam/feed/ 0 Attraktiva hyreslägenheter ska bli dyrare i Stockholm http://www.residencemagazine.se/attraktiva-hyreslagenheter-ska-bli-dyrare-i-stockholm/ http://www.residencemagazine.se/attraktiva-hyreslagenheter-ska-bli-dyrare-i-stockholm/#respond Tue, 21 Feb 2017 08:11:14 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=30960 Hyran i Stockholm speglar i dagsläget inte vad hyresgäster värdesätter i sitt boende, skriver Hyresgästföreningen och Stockholms stads tre kommunägda bostadsbolag i en debattartikel i Dagens Nyheter. De vill att hyran ska baseras mindre på produktionskostnad och fastighetens ålder, och mer på vad konsumenterna anser vara ett attraktivt boende, något som de kallar för Stockholmshyra.

Hyresgästföreningen har nu skrivit en överenskommelse med stadens kommunägda bostadsbolag för att utveckla Stockholmshyran. Den nya hyressättningen innebär att det blir dyrare att bo på de mest attraktiva adresserna i Stockholm, men även att hyrorna i mindre attraktiva områden kan komma att sänkas. Det hela kommer att ske långsamt och över tid, enligt Hyresgästföreningen. Detta för att konsekvenserna inte ska bli för stora för vare sig hyresgäster eller hyresvärdar.

Läs mer: Rekorddyrt att köpa lägenhet i Stockholm

Enligt en undersökning som Hyresgästföreningen har beställt anser hyresgästerna att närheten till kommunikation är det som är viktigast för boendets attraktivitet. Hur centralt lägenheten är belägen och hur fastighetsskötseln ser ut är andra viktiga parametrar. Dessa saker vill man alltså ska få större betydelse för hyressättningen framöver.

I Sverige tillämpas ett så kallat bruksvärdessystem för hyror. Det innebär att man bestämmer hyran utifrån bland annat standard, utrustning, service och läge. Stockholmshyran skulle med andra ord följa det system vi redan har idag, men sätta attraktivitet och läge i större fokus än tidigare.

Läs mer: 10 viktigaste faktorerna när vi väljer bostad

Kritiker till bruksvärdessystemet förespråkar marknadshyra, vilket skulle innebära att hyrorna sätts efter vad hyresgästerna är villiga att betala för en lägenhet. Systemet förordas av många privata fastighetsägare, men Stockholms bostads- och demokratiborgarråd Ann-Margrethe Livh (V) menar att det är ”avgörande att hyrorna fortsätter att sättas efter hyresgästernas uppfattning om sitt boende och inte efter den som har tjockast plånbok vilket skulle bli fallet om marknaden fick sätta hyrorna fritt”.

Källa: Dagens Nyheter, DN Debatt

Foto: Shutterstock

]]>
http://www.residencemagazine.se/attraktiva-hyreslagenheter-ska-bli-dyrare-i-stockholm/feed/ 0
Spana in Nathalie Schutermans nya butiksskyltning http://www.residencemagazine.se/spana-in-nathalie-schutermans-nya-butiksskyltning/ http://www.residencemagazine.se/spana-in-nathalie-schutermans-nya-butiksskyltning/#respond Mon, 20 Feb 2017 14:58:51 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=30964 Från  och med 6 februari finns modeföretaget LXLS snygga läderjackor till försäljning i Nathalie Schutermans butik i Stockholm. I samband med detta har LXLS valt att ta fram en exklusiv butiksskyltning med den kreativa konsultbyrån Campbell-Rey från London.

Grundare av byrån är Charlotte Rey och Duncan Campbell, som bland annat jobbat med kunder som Acne Studios, Acne Paper, Amastan Paris, Bentley, Bulgari, Studio Toogood och Veuve Clicquot. Campbell-Rey utvecklar just nu även sin första möbelkollektion som kommer att lanseras på Milanos möbelmässa i april.

Foto: Daniel Rosenqvist

Varifrån har ni hämtat inspiration till skyltningen?

– Vi är alltid fascinerade av vackra naturliga material så som marmor, exotiska trätyper, mineraler och metaller som har blivit arbetade på överraskande sätt av hantverkare genom tiderna men satta i ett samtida sammanhang. LXLS ar ett svenskt, ungt och framåt märke som specialiserar sig på läderjackor för ett internationellt och modernt klientel och för Schuterman ville vi kombinera och lyfta fram deras hantverk samt ge dem en kulturell ram, säger Charlotte Rey.

Vad har varit ledordet?

– Det måste alltid kännas vackert.

Berätta om den nya möbelkollektionen ni håller på att ta fram?

– Det är två material utforskningar – en i Muranoglas som kommer att bestå av flera bordsglas och karaffer som är ett pågående designsamarbete med ett fantastiskt familjeföretag som heter Laguna B utanför Venedig. Och en i marmor, som kommer bestå av tre olika storlekar av oktagonala bord med mässingsben. Bordskivan kommer att bestå av två kontrasterande marmor i starka färger och mönster. Båda kollektionerna kommer att visas för första gången vid en installation hos Martina Gamboni’s showroom som vi håller på att arbeta med för möbelmässan Milano i April. Vi kommer även att lansera vår första nätbutik på com snart.

Foto: Rebecca Reid/ Daniel Rosenqvist

Läs mer: 

Kika in hemma hos modedrottningen Nathalie Schuterman

Elle-redaktörens renoveringsprojekt i Djursholm

Avskalad minimalism hemma hos Kings moderedaktör

]]>
http://www.residencemagazine.se/spana-in-nathalie-schutermans-nya-butiksskyltning/feed/ 0
Snyggast på Hemnet: Magisk trea med skandinavisk touch http://seventeendoors.residencemagazine.se/kungstensgatan/ http://seventeendoors.residencemagazine.se/kungstensgatan/#respond Mon, 20 Feb 2017 10:40:42 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=30955 http://seventeendoors.residencemagazine.se/kungstensgatan/feed/ 0 7 smarta tips: Så homestylar du din bostad inför visningen http://www.residencemagazine.se/7-smarta-tips-sa-homestylar-du-din-bostad-infor-visningen/ http://www.residencemagazine.se/7-smarta-tips-sa-homestylar-du-din-bostad-infor-visningen/#respond Mon, 20 Feb 2017 08:12:01 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=19774 Vid en bostadsförsäljning är det mycket som ska fixas, för att inte tala om alla förberedelser inför visningen.

Men du behöver inte ta in proffshjälp för att få ett bra resultat, faktum är att det är enkelt att styra upp stylingen själv. Det gäller bara att ha koll på hur.

Läs mer: 6 stylingknep: Så får du ditt hem att se ut som i ett inredningsmagasin

1. Rensa

Städa bort överflödiga prylar, möbler och personliga saker. Rummet ska andas rymd och kännas luftigt. Låt därför bara de allra nödvändigaste – och största – möblerna stå kvar, så som soffa, bord, säng och köksmöbler.

03. rensa

Foto: Christian Olsson/ClearcutFactory Styling: Siri Netzell Gärde/Mainstreet Stockholm för Husman Hagberg

2. Ljusa upp med textiler

Ljust och luftigt kan du enkelt trolla fram med ljusa textiler – tänk gardiner, mattor, plädar och kuddar. Inte bara ger detaljerna ett mjukt och ombonat intryck, ljusa textiler får dessutom rummet att kännas större.

04. ljusa-upp2

Foto: Sheyi

3. Pynta med grönska

Ett rum är inte komplett utan någon form av grönska och finast blir det att blanda snittbuketter med växter i kruka. Men begränsa dig inte bara till fönsterbrädorna eller köksbordet. Växter passar in i såväl sovrum som badrum, vardagsrum och hall och kan med fördel placeras i amplar eller på piedestal.

4. Skapa en mysig hotellbäddning

Bädda lätt slarvigt och låt gärna täcken, överkast och plädar överlappa varandra. Blanda material och kulörer och spara inte på antalet kuddar. Ju fler desto bättre. Tänk hotellbäddning, men inte lika strikt.

5. Förstora med spegelvägg

En vägg av olika speglar är inte bara en av årets trender, det är också ett smart sätt att få ett rum att kännas större. Särskilt passande i mindre utrymmen då speglar reflekterar ljus och skapar ett härligt djup.

6. Häng gardinerna på sidan

Illusionen av ett högt tak skapar du genom att hänga gardinerna så högt upp som möjligt, gärna från en skena i taket eller med en stång som sitter i nära anslutning till taket.

Tänk också på att inte täcka för mycket av fönstret med tyget, häng hellre gardinen på sidan av fönstret. På så sätt får du in maximalt med ljus och fönstret upplevs som större.

7. Glöm inte entrén

Hallen är det första som möter oss, så glöm inte att lägga krut även på den. Skapa en välkomnande entré med ett litet avlastningsbord, fräscha snittblommor i en fin vas eller en stämningsfull ljuslykta eller lampa.

Läs också: Experten: 7 smarta sätt att inreda hallen

05. hall

Foto: Woud

Källa: Hemnet

Läs mer: Få dina budgetmöbler att se lyxiga ut – inredaren Hanna Wessmans 6 bästa tips

]]>
http://www.residencemagazine.se/7-smarta-tips-sa-homestylar-du-din-bostad-infor-visningen/feed/ 0
Så skapar du en Paris-bohemisk stil – 15 fina tips http://www.residencemagazine.se/sa-skapar-du-den-paris-bohemiska-stilen-15-fina-tips/ http://www.residencemagazine.se/sa-skapar-du-den-paris-bohemiska-stilen-15-fina-tips/#respond Mon, 20 Feb 2017 07:14:46 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=30942 Den putsade fasaden skvallrar inte om vad som gömmer sig på insidan, men högst upp i fastigheten på Fjärde långgatan i Göteborg är det som att stiga rakt in i en charmig lägenhet i Paris konstkvarter.

Läs också: 11 sätt att inreda med industriromantisk stil

Sekelskiftestvåans grund består av tidstypiska originaldetaljer, så som vacker stuckatur, ett mörkbetsat brädgolv och en välbevarad kakelugn. Men det är den unika Parisbohemiska inredningen som gör den här bostaden till något alldeles extra.

Här är 15 fina sätt du kan inspireras av inredningen.

Foto: Alice Johansson Inredning: Pernilla Algede för Alvhem/mäklare: Sandra Guerrero

1. Bryt av den skandinaviska färgpaletten med en storblommig och romantisk fondtapet.

20. paris-styling

2. Gamla och nya inredningsdetaljer i olika material skapar en dynamisk och tidlös känsla.

01. paris-styling

3. Låt tavlorna ta över en hel vägg. Ramarna får gärna gå i olika stilar och storlekar, likaså verken och finast blir det att blanda foton med målningar och färg med svartvitt.

12. paris-styling

4. Dekorera ytorna med slarviga buketter, yviga strån och storbladig grönska.

24. paris-styling

5. Genom att blanda olika typer av stolsmodeller ger du matplatsen den rätta Parisbohemiska känslan.

09. paris-styling

6. Våga inreda med tavelvägg även i köket – på så vis kan du nyttja även små ytor på ett högst personligt sätt.

28. paris-styling

7. Med mönster, prydnadskuddar, mysiga plädar och växter förlänger du Pariskänslan ända ut till balkongen.

03. paris-styling

8. En slarvig bäddning med tunna linnelakan i många lager bryter av fint mot ett tungt sammetsdraperi.

07. paris-styling

9. Trämöbler med slitna ytor ger ett ljust rum en charmig touch – och matchas med fördel med guldmålade trädetaljer.

23. paris-styling

10. Låt dina finaste plagg bli en del av inredningen genom att hänga dem lite nonchalant på display från rustika anordningar.

16. paris-styling

11. En antik skänk är ett enkelt sätt att ge rummet karaktär.

15. paris-styling

12. Ett tips för små rum är att endast tapetsera halva väggen med mönster. På så vis behåller du den luftiga känslan.

17. paris-styling

13. Var inte rädd att blanda olika stilar – bohemisk makramé, mörka trämöbler, en mönsterklick på golvet och en modern tavelvägg gör tillsammans alla rätt.

13. paris-styling

14. Mässingsdetaljer är starkt förknippat med blankpolerat och nyrenoverat, men vill du ha en mer romantisk och tidlös känsla ska du satsa på en antik och skrovlig yta.

04. paris-styling

15. Skapa en lekfullhet bland din öppna förvaring med fina boxar i olika former.

27. paris-styling

Läs också: Veckans snyggaste hem: Vindsvåning i skandinavisk design

]]>
http://www.residencemagazine.se/sa-skapar-du-den-paris-bohemiska-stilen-15-fina-tips/feed/ 0
Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter http://www.residencemagazine.se/hanna-listar-veckans-10-framsta-inredningsnyheter-4/ http://www.residencemagazine.se/hanna-listar-veckans-10-framsta-inredningsnyheter-4/#respond Fri, 17 Feb 2017 13:27:37 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=30898 Årets designvecka är över och det var ett lugnt år – inga stora överraskningar, men rikligt med fina återlanseringar – som Gemla som tagit fram klassiska stolar ur sitt arkiv och uppdaterat dem i mattsvart, Hay som återlanserade en klassisk skolstol från 50-talet, Carl Hansen & son som även dem kikat i sina arkiv och Swedese som uppdaterade sin klassiker Lamino med tyg av Kustaa Saksi.

1. Daniel Rybakken

Daniel Rybakken har tidigare fokuserat på belysning med framförallt italienska Luceplan. Nu gör han sina första produkter för skandinaviska varumärken, dels belysning för svenska Wästberg samt en kollektion för Artek. Tummen upp.

2. Svensk klassiker

Under möbelveckan modererade jag en pressfrukost åt Dux som med fjärde generationen vid rodret nu inlett sitt första samarbete med en samtida formgivare på länge. Med en stor kollektion som inkluderar småbord i en rad varianter, sänggavel, en soffa som går att kombinera på olika sätt (och med Dux bädd-komfort) sideboards och min favorit, en väl tilltagen fåtölj, visar de internationell nivå. Claesson Koivisto Rune känns som ett givet val för ett klassiskt svenskt varumärke som vill ut i världen.

3. Internationellt

Vår lansering av nya numret av My Residence gjorde vi  tillsammans med kanadensiska butiken och producenten Mjölk och Luca Nichetto; deras senaste samarbete är den fantastiska lampa Reunion där basen är munblåst i Murano. Mjölk har fokus på skandinavisk formgivning, men ser estetiken mer som ett universellt språk, som ”man kan tala över hela världen.”

4. Satsning

Svenska mattföretaget Layered – som startades för två år sedan och lanserat sex mattkollektioner hittills – ger sig in i möbelvärlden med en snygg kollektion som inkluderar soffor, fåtöljer och en rad puffar – i modematerialet sammet. Möbelkollektionen har tagits fram i samarbete med konstnären Michel Bussien, som har skapat en installation där ett urval av möblerna presenteras med Michels organiska skapelser. Extra plus för bilder av modefotografen Tobias Lundkvist – och för den nya mattserien som är gjord av återvunna PET-flaskor.

5. Design för alla

En rad utställningar bjuder in allmänheten att njuta av design – på Designgalleriet kan man denna helg se Eva Dahlgrens samarbete med Alexander Lervik, på Hallwylska visas den färgsprakande utställningen Colour Emotions, finska maestron Eero Arnio visar sina samlade verk på Kulturhuset och Designed to Last är öppet till 19/3 på Arkdes.

6. Textilsatsning

Bolons nya satsning på textil för möbler, med samarbete med bland annat Fredrik Färg och Emma Marga Blanche, lanserades under möbelveckan. En jättesatsning för företaget som tar dem in på nya arenor. Innovators at heart!

7. Ny studio

Jag avslutade förra veckan med invigningen av Louise Liljencrantz och Hanna Wessmans av deras gemensamma showroom, en fantastisk studio med pricksäker inredning. Grattis till er!

8. Nya tag

Sist men inte minst; stolt och glad att välkomna Kieran Long som ny överintendent och chef för Arkitekturmuseet Arkdes. En skarp journalistkollega som kommer direkt från V&A i London, och med största sannolikhet kommer att göra underverk för Arkdes som arena.

9. Tom Dixon för Ikea

Stjärndesignern har skapat en modulmöbel för Ikea med underredet Delaktig, som ska fungera som både en säng och soffa. Läs mer här.

10. Netflix designserie

Netflix har lanserat dokumentärserien The art of design  där vi får följa åtta internationellt erkända personligheter i designvärlden. I ett avsnitt får vi ta del av Ilse Crawfords arbete, som driver Londonbaserade Studioilse och som i Sverige har uppmärksammats för sitt arbete med fantastiska hotellet Ett Hem. Läs mer här.

Läs mer: 

Här kan du läsa alla Hannas listor

Layered lanserar ny möbelkollektion i årets hetaste material

8 trendiga och snygga möbler i sammet

]]>
http://www.residencemagazine.se/hanna-listar-veckans-10-framsta-inredningsnyheter-4/feed/ 0