Residence http://www.residencemagazine.se Svenskt inredningsmagasin med fantastiska hem, massor av inspiration och seriös läsning. Tue, 17 Jan 2017 15:54:19 +0000 sv-SE hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.3.1 Rosa arkitekturdröm i hjärtat av Rom http://annaleenashem.residencemagazine.se/antonio-gardillo-architectul-works/ http://annaleenashem.residencemagazine.se/antonio-gardillo-architectul-works/#comments Tue, 17 Jan 2017 12:43:03 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=29029 http://annaleenashem.residencemagazine.se/antonio-gardillo-architectul-works/feed/ 0 Hållbart och ekologiskt – spana in Formex nyheter http://www.residencemagazine.se/hallbart-och-ekologiskt-spana-in-formex-nyheter/ http://www.residencemagazine.se/hallbart-och-ekologiskt-spana-in-formex-nyheter/#comments Tue, 17 Jan 2017 11:55:38 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=29007 Jimmy Schönning är stylisten som sadlade om till inredare, och i dag driver han populära livsstilsvarumärket Jimsch, vars naturliga och hållbara produkter riktar sig till det tidlösa hemmet.

Berätta om din kollektion, vad kommer du att visa?

– På årets Formex breddar vi Jimsch-kollektionen Inner Vision med bädd-och förvaringstextil. All bäddtextil är 100 % bomull och är helt ekologiskt infärgat, vilket innebär att de inte innehåller blekmedel och är helt giftfria. Snygga ekosmarta förvaringspåsar som gör packning och förvaring lättare är tillverkade i återvunnet spill från textilindustrin. Rottingstolen, som kom förra året, får fler medlemmar i familjen av det hållbara naturmaterialet jag har en förkärlek till sedan barnsben.

Jimsch170105-_W5A4984

Jimsch170104-_W5A4905

Vad har varit ledordet i kollektionen Inner Vision?

– Ledordet i nya kollektionen har varit hållbarhet.

Varför börjar en stylist göra möbler?

– Att jobba som inredare innebär för mig att ofta att designa specialmöbler och ting till kunder, så att börja göra möbler till försäljning var en utveckling som kändes naturlig.

Var hämtar du din inspiration?

– Till denna kollektion så har jag inspirerats av  det extraordinära kommunikationsmedlet punktskrift. Det internationella språk som Braille skapat av punkter är helt unikt och är ett så vackert och sensitivt sätt att kommunicera på.

Jimsch170105-_W5A5022

Vilken produkt är du mest nöjd med?

– Personligen är jag mest nöjd med rottingstolen Embrace med fotpall till.

Formex presenterar det främsta inom design och inredning och pågår 18-21 januari 2017 på Stockholmsmässan. 

Läs mer: 

Här är formgivarna som ställer ut på Formex Young Designers

De inreder Formex Trendrestaurang 2016 – i vårens 3 stora trender

Årets formgivare utsedd: Han får Formex designpris 2016

]]>
http://www.residencemagazine.se/hallbart-och-ekologiskt-spana-in-formex-nyheter/feed/ 0
Här är formgivarna som ställer ut på Formex Young Designers http://www.residencemagazine.se/har-ar-formgivarna-som-staller-ut-pa-formex-young-designers/ http://www.residencemagazine.se/har-ar-formgivarna-som-staller-ut-pa-formex-young-designers/#comments Tue, 17 Jan 2017 09:30:24 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=26014 Mässan, som går av stapeln 18-21 januari 2017, presenterar det främsta inom design och inredning – och en hel del nyheter presenteras från både små och stora formgivare.

I vår deltar 21 nya talanger på Young Designers – Formex plattform för unga, oetablerade kreatörer. Flera av formgivarna har inspirerats av glas, mötet mellan kulturer och patriarkala strukturer.

Läs mer: Årets formgivare utsedd: Han får Formex designpris 2016

Den kreativa studion Butler/Lindgård som består av Hanna Butler och Karin Olu Lindgård befinner sig ofta i gränslandet mellan konst och design, där en tydlig avsändare och handens närvaro är tongivande. Deras produktregister rör sig inom hela designfältet, även om specialområdet är textilformgivning. Detta innebär att de oavsett materialval alltid arbetar utifrån ett textilt perspektiv där material, färg och taktilitet står i fokus.

– Vår kreativa process utgår ofta från en fundering eller ett politiskt ställningstagande. I år presenterar vi bland annat en rad nya produkter från #titsnassproject i vilket vi funderat på hur patriarkala strukturer i offentliga rum bestämmer vilka kroppar och företeelser som representeras och på vilket sätt, berättar Hanna Butler och Karin Olu Lindgård i ett pressmeddelande.

Läs mer: Höstnyheter från designmässan: Gjutjärn och kalksten

Här är listan över Young Designers som ställer ut på Formex våren 2017:

Amus&Anna 
Boaz Katz och Studio Dejawu
Butler/Lindgård
Details by M.
E.Leijon 
Elin Wesslund
Täljogram 
Form – a nomad design studio
Glasstudion Big Pink
imiform
Joanna Günther
Lynum Bjerkem
Langaeble Stockholm
Lykalia K
Matilda Svensson
MUTANT
MYYA
Ró By RoShamBo
RUST ME DESIGN
Whispers echo 

]]>
http://www.residencemagazine.se/har-ar-formgivarna-som-staller-ut-pa-formex-young-designers/feed/ 0
Då surfar vi på Hemnet – och det är inte när du tror http://www.residencemagazine.se/da-surfar-vi-pa-hemnet-och-det-ar-inte-nar-du-tror/ http://www.residencemagazine.se/da-surfar-vi-pa-hemnet-och-det-ar-inte-nar-du-tror/#comments Tue, 17 Jan 2017 08:53:31 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=29001 Sveskarnas intresse för bostäder och inredning är stort och förra året ökade vårt bostadssurfande på Hemnet med 12 procent trots att antalet objekt som låg ute till salu minskade något.

Hemnet har nu tagit fram statistik om när under dygnet vi surfar runt bland bostäderna och drömmer om ett nytt hem med snygg inredning.

Något otippat så surfar 44 procent av oss under arbetstid och då har Hemnet inte räknat in lunchtid mellan klockan 12 och 13. Vid 9-tiden på morgonen loggar bostadssurfarna på och under dagen är det ungefär lika många som surfar på Hemnet innan det sker en ökning mellan 19 och 21 på kvällen då allra flest är inne.

Under arbetstid är det något fler personer i Stockholms län som bostadssurfar jämfört med övriga landet, enligt Hemnets statistik.

Hemnets talesperson Staffan Tell menar att bostadssurfandet blivit något av ett tidsfördriv för flera svenskar. Under året spenderades 36 miljoner timmar på Hemnet, vilket motsvarar totalt 11 år av surfande per dygn.

Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto 

Läs mer: 

6 av årets mest klickade objekt på Hemnet

10 viktigaste faktorerna när vi väljer bostad

Veckans inspirationshem: Trendsäkert penthouse i gråskala

]]>
http://www.residencemagazine.se/da-surfar-vi-pa-hemnet-och-det-ar-inte-nar-du-tror/feed/ 0
Petite friture lanserar hus fyllt med designnyheter http://www.residencemagazine.se/petite-friture-lanserar-villa-fylld-med-designnyheter-spana-in-kollektionen/ http://www.residencemagazine.se/petite-friture-lanserar-villa-fylld-med-designnyheter-spana-in-kollektionen/#comments Tue, 17 Jan 2017 08:39:18 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28986 Det franska designvarumärket Petite Friture, bestående av Emma Blanche och Fredrik Färg, lanserar sin första story på IMM Cologne Design Fair och Maison & Objet under januari.

Villa P.F. är den första storyn av fyra som kommer lanseras under 2017 och består av en unikt hus utsmyckat med färgstark design och konst – där man visar upp en kollektion av möbler, belysning och accessoarer.

Läs mer: Årets designer 2016: Färg & Blanche

Hoff, en kollektion i fyra delar designad av norska formgivarna Morten & Jonas.

Hoff, en kollektion i fyra delar designad av norska formgivarna Morten & Jonas.

Petite Friture har bjudit in internationella formgivare, grafiska designers och konstnärer att ta del av Villa P.F.  Constance Guisset, Morten & Jonas, Studio Vit och Pool har dekorerat Villa P.F. med sina speglar, belysning och möbler.

Panache, en serie av tre speglar formgiven av franska formgivaren Constance Guisset.

Panache, en serie av tre speglar formgiven av franska formgivaren Constance Guisset.

De grafiska formgivarna Tiphaine De Bodman och Shelley Steer har smyckat med mönster på kuddar och tapeter, och konstnären Ana Montiel som tidigare har arbetat med varumärken som Nina Ricci, Jo Malone och Clinique har skapat teckningen för hela temat.

Minerals, Dots, Volutes & Jungle, en tapet- och textilkollektion designad av franska och australienska formgivarna Tiphane De Bodman och Shelley Steer.

Minerals, Dots, Volutes & Jungle, en tapet- och textilkollektion designad av franska och australienska formgivarna Tiphane De Bodman och Shelley Steer.

Cast, en lampserie designad av den svenska formgivarduon Studio Vit.

Cast, en lampserie designad av den svenska formgivarduon Studio Vit.

VillaP.F.-SetDesignphotographiescphotoFlorentTanet4

Grid, formgiven av franska designduon Pool med ära till Bauhaus stilen.

Villa P.F. lanseras på IMM Cologne Design Fair, 16 – 22 januari och Maison & Objet, 20 – 24 januari.

Läs mer: Trendspaning: 5 favoriter från inredningsmässan Maison & Objet

]]>
http://www.residencemagazine.se/petite-friture-lanserar-villa-fylld-med-designnyheter-spana-in-kollektionen/feed/ 0
6 av årets mest klickade objekt på Hemnet http://www.residencemagazine.se/6-av-arets-mest-klickade-objekt-pa-hemnet/ http://www.residencemagazine.se/6-av-arets-mest-klickade-objekt-pa-hemnet/#comments Mon, 16 Jan 2017 14:22:27 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28975 Hemnet är inte bara till för den som letar efter ett nytt boende, utan fungerar som perfekt tidsfördriv när man vill drömma sig bort. Trenden är tydlig när Hemnet presenterar sina mest klickade objekt för år 2016.

Pampiga villor, flärdfulla slott och lyxiga lägenheter toppar listan och priserna följer därefter. Inredningen är ofta klassisk men personlig, medan materialvalen och detaljerna är lyxiga.

Här är några av de mest klickade bostäderna från året som gått, kommer du ihåg någon av dem?

1. Pampig villa i Djursholm

1 Sveastigen2djursholm3daneryd2

Pris: 46 miljoner kronor Antal klick: 303 965

Den enorma 1800-tals villan i ljusblått i Djursholm, Danderyd lockade många besökare på Hemnet. Villan, som bland annat har tolv rum, pool och är belägen nära stranden var det mest klickade objektet 2016.

Foto: Hemnet/Residence

2. Lyxig lägenhet i city

adolf-1adolf-2adolf-4

Pris: 39 miljoner kronor Antal klick: 128 906

I Corner House i centrala Stockholm såldes den här lägenheten om 217 kvadrat. Inredningen stod den dåvarande ägaren för på helt egen hand och mixen av såväl moderna som mer klassiska inslag gav lägenheten en unik styling som många bostadssurfare gärna tittade på.

Se fler bilder från lägenheten här

Foto: Hemnet/ESNY

3. Lyxvilla i Nacka

saltis1strandpromenaden2strandpromenaden4

Pris: 32,5 miljoner kronor Antal klick: 173 194

Den gula villan i Saltsjö-Duvnäs i Nacka var en favorit på Hemnet år 2016. Med nästintill 600 kvadratmeter, vackra originaldetaljer och en svårslagen utsikt från både tomt och balkonger över Duvnäsviken är villan svår att motstå. Huset har nio rum samt kök fördelat på fyra våningar.

Foto: Hemnet/Skeppsholmen

4. Townhouse i Gamla stan

gamlastan gamlastan1gamlastan2

Pris: 48 miljoner kronor Antal klick: 203 114

Townhouset från 1600-talet har setts av över 200 000 och det är inte svårt att gissa varför. Med sina nästan 400 kvadrat, läget mitt i hjärtat av Gamla stan i Stockholm och de udda inredningsdetaljerna är objektet verkligen unikt.

Foto: Hemnet/Ekenstam

5. Rosa slott på Österlen

slott1 slott2 slott3

Pris: 12 miljoner kronor Antal klick: 194 643

Gärsnäs slott är ett 1500-talsslott endast åtta kilometer utanför Simrishamn på Österlen med ett källarvalv från 1300-talet. I det vackra slottet finns 26 rum fördelat på tre våningar och 740 kvadratmeter. Dessutom har slottet en tomt på 5000 kvadratmeter.

Foto: Hemnet/Wrede

6. Sagolikt slott på Kinnekulle

honsaterslotthonsaterslott1 honsaterslott4

Pris: 43 miljoner kronor Antal klick: 159 082

Hönsäter slott vid Vättern på Kinnekulle ägdes en gång av kung Magnus Eriksson. Slottet har anor från 1300-talet, men fick sitt nuvarande utseende under det tidiga 1800-talet. På slottets 1100 kvadratmeter är originaldetaljer välbevarade, men det finns även flera moderna inslag.

Foto: Hemnet/Residence

Läs mer: 

Kika in i magiska 1600-talspalatset – mitt i stan

Här är våra snyggaste hemma hos-reportage 2016

Kika in i magiska 1600-talspalatset – mitt i stan

]]>
http://www.residencemagazine.se/6-av-arets-mest-klickade-objekt-pa-hemnet/feed/ 0
Kika in magiska i lyxhotellet Amangiri http://asplundklingstedtinterior.residencemagazine.se/the-dream-hotel-amangiri/ http://asplundklingstedtinterior.residencemagazine.se/the-dream-hotel-amangiri/#comments Mon, 16 Jan 2017 13:04:26 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28971 http://asplundklingstedtinterior.residencemagazine.se/the-dream-hotel-amangiri/feed/ 0 Unik studiolägenhet i den gamla Juvelkvarnen i Göteborg http://www.residencemagazine.se/unik-studiolagenhet-i-den-gamla-juvelkvarnen-i-goteborg/ http://www.residencemagazine.se/unik-studiolagenhet-i-den-gamla-juvelkvarnen-i-goteborg/#comments Mon, 16 Jan 2017 12:40:41 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28948 Den anrika Juvelkvarnen i Göteborg var en spannmålskvarn vars verksamhet pågick från 1914 och fram till 2001, då den lades ner.

I den ståtliga tegelbyggnaden byggdes istället moderna bostäder, men de originella industriromantiska detaljerna fick vara kvar. Resultatet ligger just nu ute till försäljning och är det ett riktigt speciellt boende du är ute efter kan det här vara något för dig.

Läs också: Så förvandlade formgivaren ettan till en optimal tvårummare

04. studiolagenhet-juvelkvarnen09. studiolagenhet-juvelkvarnen

– Det finns verkligen ingen annan bostad som liknar den här. Råa stålbalkar, fönsternischer, tegel – ja, den har en unik karaktär, säger mäklaren Lovisa Hedlund på Bjurfors.

03. studiolagenhet-juvelkvarnen06. studiolagenhet-juvelkvarnen

Utan insyn och med utsikt över Götaälv och stadssiluetten är läget ganska oslagbart.

Studiolägenheten har en takhöjd på hela 4,25 meter och de höga, spröjsade fönstren gör att rummen badar i ljus.

14. studiolagenhet-juvelkvarnen11. studiolagenhet-juvelkvarnen01. studiolagenhet-juvelkvarnen

I dagsläget är bostaden 78 kvadratmeter, med två loft på sammanlagt 11 kvadratmeter. Köparen kan dock välja att bygga på ännu en våning, en så kallad entrésol, som kommer att göra totalytan till 108 kvadratmeter.

08. studiolagenhet-juvelkvarnen 10. studiolagenhet-juvelkvarnen02. studiolagenhet-juvelkvarnen

Foto: Bjurfors/mäklare Lovisa Hedlund
Styling: Moodhouse homestyling

Läs också: Veckans inspirationshem: Trendsäkert penthouse i gråskala

]]>
http://www.residencemagazine.se/unik-studiolagenhet-i-den-gamla-juvelkvarnen-i-goteborg/feed/ 0
Hanna listar: Största inredningstrenderna 2016  http://www.residencemagazine.se/hanna-nova-listar-inredningstrenderna-under-2016/ http://www.residencemagazine.se/hanna-nova-listar-inredningstrenderna-under-2016/#comments Mon, 16 Jan 2017 09:42:09 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28794 1. Färgerna

Jotun_Frama_LADY_5030-St.Pauls-Blue

kinfolknorm

Att tapetföretagen förlorat lite pengar på de senaste årens trend med målade väggar råder det ingen tvekan om. År 2016 regerade den blå Jotun-färgen St Pauls Blue i början av året, döpt efter designstudion Framas apotek i Köpenhamn, och senare under året kom mer naturnära kalkttoner smygande. Norm architects inredning av Kinfolks studio i Köpenhamn använde sig av Kabe. Jotun lanserade serien Lady Minerals som skapar flammiga putsväggar med djup.

2. Inredarna

fayetogood

Lottawebb

Inredarna och stylisternas närvaro och synlighet ökade. Vi tog fram den nya utmärkelsen Årets inredare som första året gick till Daniel Östman. Tillsammans med Lotta Agaton gjorde vi en utställning på Arkdes som inte bara lyfte årets designer, men i samma veva satte fingret på stylistens roll som tolkare och kommunikatör, samt bildens makt. Lotta Agaton gjorde även en replika av sitt vardagsrum för en pop up för H&M Home mitt i stan, samt inledde ett samarbete med Patriam där hon tog fram koncept och gjorde inredningsdesignen till 17 lägenheter som de bygger på Karlaplan i Stockholm.

3. Hemma bäst

alexanderwhite

artillerietstudio

dimorestudio

Sälja produkter gör man bäst i den miljö de sen ska hamna i – ett hem. Så resonerade flertalet företag 2016; exempelvis gick inredningsbutiken Dusty Deco ihop med mäklaren Alexander White och inredde en lägenhet där inte bara lägenheten var till försäljning utan även användes som en tillfällig butik där inredningen var till salu. Göteborgsbutiken Artilleriet öppnade Artilleriet studio, en våning inredd med deras sortiment. Överlag var den största inspirationen på möbelmässan i Milano de miljöer som möblerna visades i. Möbler ska lånas och upplevas. Läs mer här.

Dimore studio skapade Milanomässans mest uppskattade installation i sin våning i Brera, där de visade att möbler visas och lanseras bäst i sammanhang och äkta miljöer, och med musik, lek med ljus och färger och doft, fick besökarna uppleva och känna hur en inredning kan påverka på djupet. Inredaren och stylisten Faye Toogood kom till Sverige och gjorde ett design talk med oss, och Hanna Wessman lanserade en egen Youtube-kanal för att inredningsinspirera. Hon tog öven fram en möbelkollektion tillsammans med kollegan Louise Liljencrantz.

4. Omtanke och kunskap

landala

Vi såg en större diskussion om hur och av vem en möbel tillverkats och vilken påverkan den haft på miljön. Formgivaren Emma Olbers skapade en av trendutställningarna på möbelmässan i Stockholm på temat hållbarhet, samt inledde sin roll som creative på Ire där fokus kommer ligga på än mer på miljömässig produktion. En backlash mot storkonsumtionen började kännas av, med större intresse för att köpa bättre och mindre.  Små producenter som Tre Sekel och stora som Ikea talade om samma sak: Miljö i första rummet.

5. Det unika

I hyllorna hemma: vaser av Chatarina Forseth, vaser i salt-sten, Sirocco, vas från Merci, glasobjekt Objets de Curiosite, doftljus Mad et Len.

Studio-Oliver-Gustav-700x466

I Stockholm öppnade Perspective studio, i Köpenhamn poppade nya designer med egen produktion upp, som Kristina Dam. Stylisten Annaleena Karlsson öppnade en liten butik med några egna inredningsdetaljer. Framas värdegrund inspirerade många. En ny stil, med plats för större värdegrund.

9. Ikea

Svärtan brickbord, 499:-

ingegerd-raman-ikea-kollektion-viktig-ingegerd

Utmärkelsen Årets producent hos Residence förra året gick till Ikea, för deras ökade satsning på bra design och designsamarbeten, sin satsning på större transparens och kommunikation utåt, sin ökade miljömedvetenhet och nytändning av hela företaget. Bland årets samarbeten såg vi Ingegerd Råman och Martin Bergström. Dezeen utnämnde även dem till världens mäktigaste designproducent. Läs mer här.

6. Utställningarna

staffanholddesigngalleriet

Boksnurran "Revolving bookcase" produceras för Svenskt tenn i svartlackad ask på Eriksson & Sönders möbelsnickeri i Vrena, strax utanför Nyköping. Pris: 17 500:-

Designgalleriet visade några riktigt fina utställningar, bland annat visade Staffan Holm en fantastisk utställning med glas, ett material han aldrig tidigare arbetat i, och Ludvig Löfgren gjorde en summering och tillbakablick. Arkdes visade i samarbete med Residence årets designer med Lotta Agaton som tolkare, en utställning som slog publikrekord. Folkform lanserade sin boksnurra på Rönnells antikvariat med högläsning av Carl Johan De Geer, samt skapade dessutom en bok med sista meningen ur böcker från deras arkiv. Ett varmt och välkomnande sätt att visa möbler i en miljö där de passar in. Vandalorums utställning med Ingegerd Råman var också väldigt uppskattad.

7. Accessoarer

fogia carina seth andersson

CarinaSeth_Ceramics_planter_foto_MathiasNero kopia

Från Fritz Hansen och Vitra till Fogia – allt fler möbelföretag lanserade lättsålda inredningsaccessoarer. Fogia samarbetade med Carina Seth Andersson vars serie krukor även utsågs till Årets accessoar av Residence Formpris.

8. Böcker om inredning

greenhomebook

myresidence

Årets tema var utan tvekan den gröna växten – att ta in växter i hemmet och inreda med dem. Bland gröna titlar som lanserades 2016 fanns bland annat The Green home book av Susanna Vento, Evergreen av Gestalten och Greenteriors av coffeklatch. Kinfolk home syntes i var mans hem och My Residence, en blandning av bok och magasin, var ett nytt format att visa inredning på. Överlag såg vi fler snygga titlar som tål att ligga framme, ett ökat fokus på kvalitetsprint – en typ av tidning som erbjuder något beständigt som det digitala inte kan tävla med.

Läs mer: 

Här är våra 10 mest lästa inredningsartiklar 2016

11 mest inspirerande platserna från möbelmässan i Milano

Här är våra snyggaste hemma hos-reportage 2016

]]>
http://www.residencemagazine.se/hanna-nova-listar-inredningstrenderna-under-2016/feed/ 0
Stockholms bostadskö rekordlång – nära kollaps http://www.residencemagazine.se/stockholms-bostadsko-rekordlang-nara-kollaps/ http://www.residencemagazine.se/stockholms-bostadsko-rekordlang-nara-kollaps/#comments Mon, 16 Jan 2017 07:55:36 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28932 Det är ingen nyhet att det är svårt att få tag på ett hyreskontrakt i Stockholm, men nu är det värre än någonsin tidigare.

Kön har fyllts på med nära 40 000 personer på ett år och totalt står nära 559 000 personer i kö (2017-01-13), att jämföra med drygt 70 000 för 15 år sedan, skriver Svd.

Men att kön blir allt längre är inte något nytt. Varje år är antalet nya köande betydligt fler än antalet nya bostäder och kön blir årligen 8-9 procent längre. Under fjolåret innebar det en ökning av kötid för en lägenhet i Stockholm med ett år vilket gör att kötiden för en lägenhet i innerstaden i genomsnitt är 13,5 år. I regionen i stort är snittet nio år, skriver Svd.

Förra året förmedlades 7 000 vanliga hyreskontrakt, alltså inte korttidsboende, studentkontrakt eller seniorkontrakt och liknande. Men den förmedlingstakten skulle det ta ungefär 50 år för alla som i dagsläget står i kö att få en bostad, vilket innebär att kösystemet i praktiken har kollapsat.

För att se det hela från den ljusa sidan verkar det vara en relativt liten del av de köande som är i akut behov av bostad.

– Det vi ser är att bara 14 procent av de köande letar aktivt efter bostad, Marika Nordström, marknadschef vid Bostadsförmedlingen.

Läs mer: 

10 viktigaste faktorerna när vi väljer bostad

Rekordlågt utbud av bostäder till salu: ”Till säljarnas fördel”

4 spännande bostadsprojekt som står klara 2017

]]>
http://www.residencemagazine.se/stockholms-bostadsko-rekordlang-nara-kollaps/feed/ 0
Modeexperten: 9 trendiga ställen i New York http://www.residencemagazine.se/modeexperten-9-trendiga-stallen-i-new-york/ http://www.residencemagazine.se/modeexperten-9-trendiga-stallen-i-new-york/#comments Mon, 16 Jan 2017 07:15:14 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=25347 Varje år reser tusentals svenskar till New York för att se staden som aldrig sover. Och det är inte så konstigt –  i New York finns något för alla.

Vill du äta, dansa och shoppa som en äkta New Yorker och samtidigt spana på kändisar eller bara ta del av stadens hemliga smultronställen är här en guide signerad Emmelie Gustafsson, fd modeassistent och stylist på ELLE US.

elle us guide

Emmelie Gustafsson, till vänster i bild, ger oss sina bästa tips i New York

Hit går du om du vill…

1. Bruncha en söndag och spana på kändisar:

Sant Ambroeus på Lafayette St är väldigt kändistätt och perfekt för söndagshänget. Även Felix på West Broadway är grymt bra!

Adress: Sant Ambroeus, 265 Lafayette St. Felix, 340 W Broadway

2. Äta trendigt:

TAO Downtown och CATCH.

Adress: TAO,  92 9th Ave. CATCH,  21 9th Ave

3. Dansa bort en hel lördagsnatt:

1 OAK.

Adress: 453 W 17th St #1

4. Äta hälsosamt:

By CHLOE och Sweetgreen är mina absoluta favoriter. Där får du hälsosamma måltider som är helt oslagbara! Även Mimi Chengs är ett perfekt lunchställe om du tycker om hälsosamma dumplings.

Adress: By CHLOE, 185 Bleecker St. Sweetgreen, 1164 Broadway. Mimi Chengs, 179 2nd Ave

5. Shoppa:

Soho. Där finns allt ifrån vintage, designbutiker och de billigare butikskedjorna.

6. Dricka en drink med din bästa vän:

Mr Purple på Lower East Side.

Adress: Hotel Indigo, 180 Orchard St

7. Träna eller aktivera dig på något sätt:

Hyr en citybike och cykla genom Central Park, ner längst Hudson River, runda Battery Park och över Brooklyn Bridge. Ett toppensätt att se staden samtidigt som du aktiverar dig.

8. Se snygga byggnader:

Åk upp till 59 st och 5th Ave. Där finns alla fina skyskrapor, hotell som the Plaza och den gamla New York-stilen.

9. Ta del av vacker miljö:

Åk till West Village. Där är en chill atmosfär och underbara restauranger och mysiga gator.

Artikeln har ursprungligen publicerats på vår systersajt Elle

Läs också: 

Acne Studios öppnar flaggskepsbutik på Madison Avenue i New York

Reseguide: Inredningsproffsens 9 måsten i New York

5 resetrender som blir stora 2017 – enligt Pinterest

]]>
http://www.residencemagazine.se/modeexperten-9-trendiga-stallen-i-new-york/feed/ 0
Lauritz auktionerar ut möbler stylade med Lexingtons kollektioner http://www.residencemagazine.se/lauritz-auktionerar-ut-mobler-stylade-med-lexingtons-kollektioner/ http://www.residencemagazine.se/lauritz-auktionerar-ut-mobler-stylade-med-lexingtons-kollektioner/#comments Fri, 13 Jan 2017 12:58:27 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28926 Under 22-25 februari presenterar Lexington tillsammans med Lauritz.com utställningen ”Framtida antikviteter” på Stockholms Auktionsverk på Nybrogatan 32 i Stockholm. Utställningen kommer att visa upp möbler från Lauritz  stylade med Lexingtons klassiska kollektion Lexington Icons, men också delar av vårkollektionen 2017.

– Det är första gången vi visar upp Lexington på detta sätt och det känns jättekul. Våra produkter är klassiska, stilrena och hållbara och därför är det roligt att kunna belysa dem i samband med ett auktionshus som Lauritz. Man kan säga att Lauritz representerar dagens auktionsföremål och att vi representerar framtidens, säger Kristina Lindhe, vd och grundare av Lexington Company i ett pressmeddelande.

Utställningen är en kurerad auktion där Lexingtons bäddlinnen, dukar, servetter och porslin samspelar med Lauritz auktionsföremål.

Auktionen går live på Lauritz.com i och med pressvisningen den 22 februari och är sedan tillgänglig att buda på 2 veckor framåt.

Läs mer:

Lauritz VD listar sina bästa auktionstips

Spana in Bukowskis största auktion för samtida konst

Årets Lauritz Icon 2016: Folkform

]]>
http://www.residencemagazine.se/lauritz-auktionerar-ut-mobler-stylade-med-lexingtons-kollektioner/feed/ 0
10 viktigaste faktorerna när vi väljer bostad http://www.residencemagazine.se/10-viktigaste-faktorerna-nar-vi-valjer-bostad/ http://www.residencemagazine.se/10-viktigaste-faktorerna-nar-vi-valjer-bostad/#comments Fri, 13 Jan 2017 11:59:08 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28908 I den Stora Flyttstudien som Kairos Future genomförde 2015 svarade 6 000 svenskar på frågan: Vad får oss att välja bostad?

Tydligt är att storleken har betydelse men även utemiljön och tillgången till trädgård och balkong. Villaboendet är mest populärt hos barnfamiljer medan bostadsrätt ligger i topp bland unga och äldre.

Det viktigaste rummet i hemmet är köket och fastän de mörkare färgerna trendat i våra hem – fortsätter ljust och fräscht att vara viktigt när vi väljer bostad.

Läs mer: 4 spännande bostadsprojekt som står klara 2017

Här är tio-i-topplistan från Stora Flyttstudien:

1. Bra planlösning

planlosningfotobalneumprojekt

Foto: Genova Property Group.

2. Att bostaden har balkong

Park2

Foto: Oscar Properties.

3. Bostadens läge

Oscar properties visningslagenhet 79&park

Foto: Oscar Properties.

4. Att det är ljust och fräscht i bostaden

På Nybrogatan 19 har man inspirerats av nutida konst och husets historia för att skapa ett harmoniskt och samtida boende.

Foto: Oscar Properties.

5. Själva platsen där bostaden är belägen

Danske stjärnarkitekten Bjarke Ingels (BIG) har ritad den roterade terrasserade ringen vid Gärdet som omfattar 168 lägenheter. I bottenplan kommer det att bland annat finnas fik,, bageri och förskola. Inflytt är planerad till 2018.

Foto: Oscar Properties.

6. Att det är tyst i bostaden

Nybrogatan 19, sovrum

Foto: Oscar Properties.

7. Att bostaden har ett fint kök

Park3

Foto: Oscar Properties.

8. Bra förvaringsmöjligheter

Foto: Kvänum.

Foto: Kvänum.

9. Att bostaden är mysig

Glommen & Lindberg har i samarbete med den prisbelönte formgivaren Mats Theselius och arkitektbyrån Jägnefält Milton börjat omvandla Margaretaskolans anrika lokaler på Östermalm till moderna bostäder.

Foto: Glommen & Lindberg.

10. Inget behov av renovering

badrumfotoeinarmattson

Foto: Einar Mattson.

Startbild: Oscar Properties/ Einar Matsson. 

Läs mer: Här är det svenska bostadsprojektet som utsetts till Europas bästa

]]>
http://www.residencemagazine.se/10-viktigaste-faktorerna-nar-vi-valjer-bostad/feed/ 0
Veckans inspirationshem: Trendsäkert penthouse i gråskala http://www.residencemagazine.se/veckans-inspirationshem-trendsakert-penthouse-i-graskala/ http://www.residencemagazine.se/veckans-inspirationshem-trendsakert-penthouse-i-graskala/#comments Fri, 13 Jan 2017 10:16:01 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=22921 På lugna och trivsamma Gärdet i Stockholm hittar vi den här stiliga lägenheten med utsikt mot Kaknästornet och fönster i tre olika väderstreck.

veckans1

Den moderna femrummaren är snyggt stylad i sobra färger, påkostade materialval och genomtänkta designdetaljer. Det inbjudande vardagsrummet med braskamin är stylat i svarta accenter där de gråa möblerna bryter av fint mot den ljusa träparketten.

veckans2

Extra plus för den bruna fåtöljen som mjukar upp det mörka intrycket. Riktigt snyggt!

veckans3

Röda detaljer adderar dessutom en fin energi till rummet.

veckansrott2

I det smakfulla köket bryter de svarta köksluckorna fint mot bänkskivan i Carraramarmor.

veckans5

veckans7

Man har valt att inreda sovrummet i trivsamma färgerna pastell och grönt. Trämöblerna ger dessutom en ombonad och naturnära känsla.

veckanssovrum

Till våningen hör även en takterass som för tankarna till trädgård, orangeri och vår. Lägenheten är dessutom snyggt stylad med mycket grönska!

veckans9

veckans 4

Hela annonsen hittar du här.

Läs även: 

Guide: Så inreder du ditt hem som en stylist
Veckans snyggaste hem: Trea i lantlig och industriell stil
Kika in i den charmiga skolan från 1908 – ute till försäljning

]]>
http://www.residencemagazine.se/veckans-inspirationshem-trendsakert-penthouse-i-graskala/feed/ 0
Så inreder du hemmet i trendiga bruna toner http://www.residencemagazine.se/sa-inreder-du-finast-med-trendiga-bruna-toner/ http://www.residencemagazine.se/sa-inreder-du-finast-med-trendiga-bruna-toner/#comments Fri, 13 Jan 2017 10:00:56 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28892 I år får trendfärgerna rosa, blått, grönt och grått konkurrens av brunt. Brun är en tacksam färg som kommer i många fina toner. Eller vad sägs om nyanser i choklad, rost, cognac, beige eller kaffe?

En lagom dos får du med enstaka detaljer eller textiler som du lyfter in i hemmet. Den modiga satsar däremot på en hel fondvägg eller matchar olika bruna nyanser med varandra.

Röda pigment ger ett varmt intryck, medan grå pigment skapar en kall kulör. Här är några fina sätt att inreda med brunt.

Läs också: Stylisten: De 5 största inredningstrenderna 2017

1. Flera nyanser av brunt skapar en tjusig helhet.

2. Den modiga satsar på en hel vägg i trendfärgen och matchar med bruna detaljer.

3. Det är också fint att måla in träpanelen i väggfärgen.

12. bruna-nyanser

Foto: Ett hem via: Cereal

4. Varma rosttoner ger värme till ett helt rum.

5. Kontraster gör skillnaden och det är riktigt snyggt att bryta av en minimalistisk inredning med en mysig matta.

6. Ljusa nyanser smälter lätt in med övrig inredning.

04. bruna-nyanser

Foto: Cim Ek Styling: Team Sarah Widman för Alvhem

7. Vit, grön och svart – vi älskar all typ av marmor och den bruna är inget undantag.

8. En varm brun sammetsfåtölj tillsammans med en kall grå vägg är en given kombination.

9. Accessoarer och textiler är ett enkelt sätt att lyfta in den bruna trenden i hemmet.

10. bruna-nyanser

Foto: Ohhh mhhh

10. I motsats till vad man kanske tror går brunt bra ihop med andra starka kulörer.

11. bruna-nyanser

Foto via: Inside out

11. Brunt glas känner vi igen från 70-talet och i en modern och avskalad miljö blir det hur fint som helst.

Läs också: 15 designmöbler som bevisar att 70-talet är tillbaka

]]>
http://www.residencemagazine.se/sa-inreder-du-finast-med-trendiga-bruna-toner/feed/ 0
Designsäker styling och konst på krogen Nosh & Chow http://asplundklingstedtinterior.residencemagazine.se/interior-design-fullfilled-by-art/ http://asplundklingstedtinterior.residencemagazine.se/interior-design-fullfilled-by-art/#comments Fri, 13 Jan 2017 09:12:24 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28900 http://asplundklingstedtinterior.residencemagazine.se/interior-design-fullfilled-by-art/feed/ 0 Kika in i ett magiskt designhotell på Ibiza http://seventeendoors.residencemagazine.se/la-granja-ibiza/ http://seventeendoors.residencemagazine.se/la-granja-ibiza/#comments Thu, 12 Jan 2017 14:52:56 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28872 http://seventeendoors.residencemagazine.se/la-granja-ibiza/feed/ 0 Så fixar du den trendiga 80-talsstilen – 6 detaljer i krom http://www.residencemagazine.se/sa-fixar-du-den-trendiga-80-talsstilen-6-detaljer-i-krom/ http://www.residencemagazine.se/sa-fixar-du-den-trendiga-80-talsstilen-6-detaljer-i-krom/#comments Thu, 12 Jan 2017 14:35:41 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28875 1. Lampa Kvist i nickel, av Jonas Bohlin, 19 800:-, Örsjö.

KromKvist 6 nickel kopia

2. Karmstol av Sam Larsson, 1900-talets andra hälft, Dux/Auktionsverket. Nyproduktion med svart sits, 7 400:-.

KromDux_Sam_auktionsverket_se_2500287287 kopia

3. Spegelbord, 4 000–12 000:-, By perspective.

kromIMG_0734 kopia

4. Speculum black  table, 2 799:-, Aytm.

kromSpeculum black table 129039-50 kopia

5. Soffbord Karin, av Bruno Mathsson, 11 990:-, Dux.

kromdux_karin_table kopia

6. Fåtölj Theselius, 29 900:-, Källemo.

kromstol

7. Soffbord Slit mirror table, 4 769:-, Hay.

kromSlit XL mirror kopia

Läs mer: 

17 snygga inredningstips – så lyckas du med art déco-stilen

Residence listar: Årets 6 snyggaste ljusstakar

Här är de 10 mest sökta möblerna på Blocket

]]>
http://www.residencemagazine.se/sa-fixar-du-den-trendiga-80-talsstilen-6-detaljer-i-krom/feed/ 0
7 vackra slott att besöka i Sverige http://www.residencemagazine.se/7-vackra-slott-att-besoka-i-sverige/ http://www.residencemagazine.se/7-vackra-slott-att-besoka-i-sverige/#comments Thu, 12 Jan 2017 12:43:22 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28694 Tack vare Sveriges långa historia finns det flera vackra slott runtom i vårt land. En del slott är fortfarande i privat ägo och stängda för allmänheten, men det finns även många välbevarade pärlor som är öppna för allmänheten att besöka.

Flera av slotten är inte bara vackra på utsidan, utan även på insidan där de gamla interiörerna bevarats i originalskick under flera sekels tid. Stilarna slotten emellan varierar stort, en del slott har otaliga tinnar och torn att beundra, medan andra erbjuder en mer avskalad exteriör. Några av de svenska slotten är helt unika i sitt slag och en del stoltserar med stora konstsamlingar som besökare kan ta del av.

Läs mer: Magnifikt slott i Frankrike från 1904 – till salu

1. Ericsbergs slott

Foto: Roger Tillberg/IBL Bildbyrå

Foto: Roger Tillberg/IBL Bildbyrå

På detta pampiga barockslott beläget öster om Katrineholm i Södermanland har tv-serien Stjärnorna på slottet spelats in. Slottet har en stor slottspark som är öppen för allmänheten och det finns även en slottsbutik och ett café för besökare.

2. Skoklosters slott

Foto: Jens Mohr/Pressbild

Skoklosters slott ligger på Skohalvön mellan Stockholm och Uppsala. Slottet är ett av Europas främsta barockslott och det största privatpalats som någonsin byggts i Sverige. En del av slottets salar är tillgängliga för besökare och det finns stora samlingar med föremål och konst.

3. Gripsholms slott

Foto: Jorma Valkonen/IBL Bildbyrå

Foto: Jorma Valkonen/IBL Bildbyrå

Strax utanför Mariefred vid Mälarens strand ligger detta 1500-talsslott. Under sommarmånaderna kan besökare se slottets vackra salar och inredningar samt den stora samlingen porträtt som är det äldsta nationella porträttgalleriet i världen.

Läs mer: Spektakulärt arkitektritat hus på Gotland – mitt i ett naturreservat

4. Drottningholms slott

Foto: Ingemar Edfalk/Alamy

Foto: Ingemar Edfalk/Alamy

Ett av Sveriges pampigaste slott som även är Kungaparets permanenta bostad. En stor del av slottet är öppet för allmänheten och i omgivningen kring slottet finns det en vacker slottspark, Kina slott och en slottsteater. Slottet, som byggdes på 1600-talet, är med på UNESCO:s världsarvslista.

5. Läckö slott

Foto: Tore Hagman/Pressbild

Foto: Tore Hagman/Pressbild

På en udde i Vänern i Lidköpings kommun ligger Läckö slott. Sommartid är slottet öppet för allmänheten och det anordnas även andra evenemang som lockar en stor publik under sommarhalvåret. Det finns dessutom en välbevarad slottskyrka från 1600-talet.

6. Stora Sundby Slott

Foto: Creative Commons

Foto: Creative Commons

Stora Sundby Slott är ett privatägt slott i Södermanland. Slottsparken är dock öppen för allmänheten året om och även en del visningar av interiörerna anordnas vid bokning av grupper. Arkitekturen är genomtänkt och slottet har fyra större torn som symboliserar årstiderna, tolv mindre torn som står för månaderna, 52 rum för veckorna på året samt 365 fönster som symboliserar årets alla dagar.

7. Rosersborgs slott

rosersborgsslott2

Foto: Shutterstock

Ett något mindre känt slott i Sigtuna kommun. Det vita slottet uppfördes på 1630-talet och interiörerna har varit orörda sedan 1860. Interiörerna är öppna för allmänheten under sommarmånaderna och det finns en vacker slottspark. På Rosersbergs finns även ett slottshotell för den som vill spendera en natt eller fler i slottsmiljön.

Läs mer: Nu kan du övernatta på Draculas slott – med Airbnb

]]>
http://www.residencemagazine.se/7-vackra-slott-att-besoka-i-sverige/feed/ 0
Här är de 10 mest sökta möblerna på Blocket http://www.residencemagazine.se/har-ar-de-10-mest-sokta-moblerna-pa-blocket/ http://www.residencemagazine.se/har-ar-de-10-mest-sokta-moblerna-pa-blocket/#comments Thu, 12 Jan 2017 08:55:25 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=28847 Möbler och inredning är minst sagt populärt på andrahandsmarknaden. Under 2016 annonserade svenska folket heminredning till ett värde av totalt cirka 1,3 miljarder kronor och under året som gått såldes i snitt 167 soffor per dag, enligt Blockets statistik.

En tydlig trend är att svenskar föredrar svensk design i sina hem. På topp 10-listan över mest sökta designvarumärkena under 2016 är nio av tio svenska, undantaget är danska Hay. Årets mest eftersökta varumärke är Ikea följt av Yngve Ekströms fåtölj Lamino, Nisse Strinnings hylla String och möbler från Carl Malmsten.

– Utifrån statistiken kan man utläsa att den skandinaviska estetiken som präglas av funktionalitet, en lågmäld färgpalett och naturnära materialval är fortsatt populär. Det är praktiska möbler som har ett stort andrahandsvärde och kan byta ägare gång efter annan, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket i pressmeddelande.

Läs mer: Mäklarfirman inreder lägenhet med enbart second hand möbler

Topp 10 mest sökta varumärkena i möbelkategorin 2016

1. Ikea (olika modellnamn)

2. Lamino

3. String

4. Carl Malmsten

5. Englesson

6. Dux

7. Svenskt Tenn

8. Hay

9. Mio

10. Norrgavel

Mest eftersökta möbler 2016

1. Soffa

2. Byrå

3. Skrivbord

4. Garderob

5. Skåp

6. Bäddsoffa

7. Fåtölj

8. Säng

9. Bord

10. Vitrinskåp

Populärast på Blocket Design 2016

Under 2016 lanserade Blocket pop up-sajten Blocket Design, som ska göra det enklare att hitta populära designmöbler. Här är de mest sökta varumärkena på sajten:

1. Bruno Mathsson

2. Arne Jacobsen

3. Svenskt Tenn

4. Carl Malmsten

5. Hans J Wegner

6. Rörstrand

7. Hay

8. Josef Frank

9. Alvar Aalto

10. Fritz Hansen

Läs mer: 7 skandinaviska designklassiker som fortfarande är trendiga

Startfoto: Berg GalleryOx Denmarq

]]>
http://www.residencemagazine.se/har-ar-de-10-mest-sokta-moblerna-pa-blocket/feed/ 0