Residence http://www.residencemagazine.se Svenskt inredningsmagasin med fantastiska hem, massor av inspiration och seriös läsning. Fri, 21 Jul 2017 09:39:08 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Miljövänliga naturhuset till salu – bo inuti ett växthus http://www.residencemagazine.se/miljovanliga-naturhuset-till-salu-bo-inuti-ett-vaxthus/ http://www.residencemagazine.se/miljovanliga-naturhuset-till-salu-bo-inuti-ett-vaxthus/#respond Fri, 21 Jul 2017 09:35:29 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=37051 Ett av Sveriges få naturhus är ute till försäljning i Kungsbacka, en bit utanför Göteborg. Det unika huset har ett integrerat växthus, är energisnålt, soldrivet och kretsloppsanpassat. Inglasningen runt huset skapar ett varmt medelhavsklimat, vilket ger boende möjligheten att vara självförsörjande på både frukt och grönsaker.

Huset, som byggdes år 2015, består av tre plan. På entréplan finns två sovrum, vardagsrum och kök med matplats. Här finns även en vedeldad kamin och genomgående polerade betonggolv. Putsade vita väggar och djupa fönsternischer ger våningsplanet ett ljust intryck. På husets bottenvåning finns ytterligare ett sovrum, sällskapsrum samt badrum.

Det översta planet är helt klart den mest spektakulära delen av huset. Våningen består av en 100 kvadratmeter stor terrass med fritt ljusinsläpp och synliga takbjälkar. Här finns även möjlighet att utveckla ett sommarkök.

Huset är beläget vid en sjö och i köpet ingår även 8 hektar mark med utvecklingsmöjligheter. På tomten finns utöver naturhuset flera ekonomibyggnader, äldre sommarhus och en brygga vid sjön.

Läs även: Kika in i drömgården på landet – så skapar du stilen

Intresset för det unika huset har varit stort och ett tjugotal familjer har anmält sig till den första visningen, berättar mäklaren Marcus Tikka vid mäklarbyrån Eklund Stockholm New York.

– Det ligger väl lite i tiden med eko-tänket och här har man tagit det en bit till, säger han om naturhuset.

Utgångspriset för idyllen ligger på 7 miljoner kronor.

Läs även: Privat ö med tre villor och tennisbana till salu – i Sverige

Se fler bilder och läs mer om huset här.

Alla foton: Björn/Husfoto för Eklund Stockholm New York 

]]>
http://www.residencemagazine.se/miljovanliga-naturhuset-till-salu-bo-inuti-ett-vaxthus/feed/ 0
Trädkojan är Airbnbs mest efterfrågade boende http://www.residencemagazine.se/denna-koja-ar-airbnbs-mest-efterfragade-bostad/ http://www.residencemagazine.se/denna-koja-ar-airbnbs-mest-efterfragade-bostad/#respond Thu, 20 Jul 2017 09:33:35 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=37040 Trädkojan som ligger ostört i en skogsdunge i Atlanta, Georgia är egentligen tre olika kojor ritade av arkitekten Peter Bahouth. När han började bygga dem för 18 år sedan hade han inte en tanke på att hyra ut dem, förrän han senare förstod att folk faktiskt mer än gärna ville övernatta där.

Kojan som han hyr ut via Airbnb får över 300 000 sidvisningar varje månad och fler än 147 000 användare har lagt upp den som sina ”önskelistor”. Förra året utnämndes kojan till Airbnbs mest efterfrågade boende i hela världen och den är fullbokad fram till maj 2018, rapporterar Today.

Läs även: Här är de 9 mest populära hemmen på Airbnb

De tre kojorna går i olika teman, en fokuserar på sinnena, det andra på själen och det tredje på kroppen. Varje ”rum”  är ihopkopplade med en liten hängbro.

En natt i kojorna kostar 375 dollar per natt, cirka 3100 svenska kronor, en summa man hade kunnat få ett hotellrum för. Men för de intresserade användarna är varken priset, det faktum att det inte finns ett badrum i kojan särskilt avskräckande –  den unika upplevelsen väger tyngre. Användarna skriver lyriskt i sina omdömen över hur de suttit och lyssnat på naturens läten och hur de nästan fått religiösa upplevelser av att dricka kaffe under de höga träden.

Läs även: 10 bevis för att munk-inredning är nästa stora trend

– Jag visste inte riktigt hur jag skulle ställa mig till att ha folk som bor över här. Men sen insåg jag att folk hade dessa fantastiska, fina upplevelserna och att det var meningsfullt och därför blev det meningsfullt för mig, säger Peter Bahouth till Today.

Foto: Katie and Peter/Airbnb

Källa: Today, Airbnb

Artikeln publicerades först på Femina.

]]>
http://www.residencemagazine.se/denna-koja-ar-airbnbs-mest-efterfragade-bostad/feed/ 0
Sommarens hetaste debatt: Hålen i Ikeas påslakan http://www.residencemagazine.se/sommarens-hetaste-debatt-folk-vill-ha-tillbaka-halen-i-ikeas-paslakan/ http://www.residencemagazine.se/sommarens-hetaste-debatt-folk-vill-ha-tillbaka-halen-i-ikeas-paslakan/#respond Wed, 19 Jul 2017 14:27:46 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=37031 För tio år sedan slutade Ikea att tillverka och sälja påslakan med hål i den övre sidan eftersom många på kontinenten trott att det var fel på varan. Men sedan dess verkar det som att många svenskar gått och svurit för sig själva varje gång de bäddat rent med påslakan från möbeljätten.

Och om det var en glödande ilska förut blossade den ut i ett eldigt raseri när en kvinna postade ett inlägg på Ikeas Facebooksida där hon bad om att få hålen tillbaka.

Foto: Faksimil/Facebook

Inlägget fick genast enorm respons av andra Ikea-kunder, i skrivande stund har inlägget fått över 2000 kommentarer och över 34 000 gillamarkeringar. Majoriteten av de som kommenterat håller med kvinnan, och skriver att de också vill ha tillbaka hålen.

Andra kunder är lite mer pragmatiska: ”Köp en sprätt, fixat på två röda” eller tipsar om andra butiker som säljer påslakan med hål.

Trots den stora debatten ser det inte ut som att Ikea kommer att backa och ta tillbaka hålen:

”Anledningen till att vi inte har hålen upptill på påslakanen är att vi ska ha samma standard på detta som i övriga EU. I många länder i Europa har man inte dessa hål. Därför sys dessa likadant till alla länder”, skriver företaget på Facebook.

Samtidigt är det många kunder som uppskattar förändringen, en skriver i tråden: ”Vill inte ha hålen👎🏼. Tycker om påslakan utan hål”

Källa: Expressen, Skaraborgs läns tidning

Artikeln publicerades först på Femina.

]]>
http://www.residencemagazine.se/sommarens-hetaste-debatt-folk-vill-ha-tillbaka-halen-i-ikeas-paslakan/feed/ 0
Unikt sommarhus till salu – bo i en egen 1800-talskvarn http://www.residencemagazine.se/unikt-sommarhus-till-salu-bo-i-en-egen-1800-talskvarn/ http://www.residencemagazine.se/unikt-sommarhus-till-salu-bo-i-en-egen-1800-talskvarn/#respond Wed, 19 Jul 2017 12:28:04 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=37024 Ett sommarboende utöver det vanliga ligger ute till försäljning på Öland. I närheten av Borgholm säljs nu Strandtorps kvarn som byggdes redan i mitten av 1800-talet.

Den röda kvarnens fyra våningar rymmer i dagsläget två sovrum, ett allrum och ett kök med matplats. Runt hela kvarnen sträcker sig en två meter bred altan och vyn från det unika sommarstället är svårslagen med en vidsträckt utsikt över Kalmarsundet. En kilometer bort ligger en badbrygga och en egen båtplats.

Ursprungligen låg Strandtorps kvarn i Kvarnmarken i Borgholm, men år 1899 köptes den upp och förflyttades till sin nuvarande plats. Tomten som kvarnen står på i dag är 13 000 kvadratmeter och innehåller flera fornlämningar.

Läs även: Idyllen i Skottland till salu – nu kan du köpa en hel by

Kvarnen var i drift fram till 1930-talet, men förvandlades sedan till en sommarstuga av den förre moderatledaren Yngve Holmbergs far. Under 1970- och 80-talet drev Yngve Holmbergs fru Inga ett kafé i kvarnen och den fick då namnet ”våffelkvarnen”. Kafét drevs senare av deras dotter, men lades ner 2012.

Utropspriset för sommarhuset ligger på 1 395 000 kronor. Mäklaren Kjell Jakobsson berättar att omkring 80 familjer hittills kommit för att se kvarnen och att många varit nyfikna på den – och vi förstår varför.

Fler bilder och mer information hittar du här

Kika in i kvarnen:

Läs även: Kika in i kungaparets sjönära tillflykt på Marstrand

Alla foton: Diakrit för Svensk fastighetsförmedling 

Läs även: Guide: 7 guldkorn att besöka på Öland

]]>
http://www.residencemagazine.se/unikt-sommarhus-till-salu-bo-i-en-egen-1800-talskvarn/feed/ 0
7 av de mest Instagram-vänliga restaurangerna i London http://www.residencemagazine.se/7-av-de-mest-instagram-vanliga-restaurangerna-i-london/ http://www.residencemagazine.se/7-av-de-mest-instagram-vanliga-restaurangerna-i-london/#respond Tue, 18 Jul 2017 12:46:57 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36958 Vi äter med alla våra sinnen och inte minst med ögonen. Efter Instagrams intåg i våra liv ska såväl mat, dryck, sällskap som restaurang förevigas.

London är fyllt till brädden med spännande restauranger, vilket kan göra det svårt att hitta rätt under en kort visit i staden. Därför listar vi sju restauranger du inte vill missa – där du garanterat får en snygg bild till ditt Instagram-flöde.

1. Duck & Waffle

Foto via: Duck & Waffle

På Duck & Waffle som ligger på den 40:e våningen i Heron Tower finns det mycket vackert att se på. En hisnande utsikt över London, vackra upplägg och rätter samt en spännande inredning i såväl restaurang som bar.

Duck & Waffle, 110 Bishopsgate
Hemsida: duckandwaffle.com

2. The Churchill Arms

Foto: IBL

Ett ställe som du säkert känner igen från Instagram sedan tidigare. The Churchill Arms är en av Londons mest kända pubar och byggdes redan år 1750. Du behöver egentligen inte gå in för att få en fin bild till sociala medier, men den genuina thaimaten och det breda sortimentet av öl är värda en chans.

The Churchill Arms, 119 Kensington Church Street
Hemsida: Churchillarmskensington.co.uk

3. No 197 Chiswick Fire Station

 

Foto via: No 197 Chiswick Fire Station

Inredningsinspiration på hög nivå hittar du hos trendiga No 197 Chiswick Fire Station. Kaktusar, soffor och stolar i sammet samt stilsäkra detaljer får en att vilja inreda sitt hem efter denna restaurang i västra London.

No 197 Chiswick Fire Station, 197-199 Chiswick High Road
Hemsida: No197chiswickfirestation.com

Läs även: 9 trendiga restauranger med magisk inredning 

4. Sketch

Foto via: Sketch London Gallery

Rosa sammet, detaljer i mässing och illustrationer av David Shrigley. Det är svårt att inte lyfta upp kameran var och varannan minut när man besöker Sketch som bäst beskrivs som ett moln av rosa fluff. Dessutom gömmer sig även stadens coolaste toaletter här.

Sketch London Gallery, 9 conduit street
Hemsida: Sketch.london

5. Dandelyan

Foto via: Mondrian London Dandelyan

Art Deco möter 70-talsretro i inredningen på Dandelyan Bar på the Mondrian Hotel. Barens goda cocktails har dessutom prisats som bland de bästa i hela världen. Lägg till den vackra utsikten över Themsen och den snygga inredningen som Tom Dixon står för så är det här ett ställe du inte vill missa på London-resan.

Dandelyan Bar, 20 Upper Ground
Hemsida: Morganshotelgroup.com

Läs även: Kika in hajpade boutique-hotellet i London 

6. Bob Bob Richard

Foto via: Bob Bob Richard

Restaurangen Bob Bob Richard i Soho är kanske mest berömd för sina ”Press for Champagne”-knappar. I de två extravaganta matsalarna, en inredd i rött och en i blått, serveras en engelsk-rysk meny. Gäster har svårt att låta bli att trycka på den Instagram-vänliga knappen – Bob Bob Richard säger sig vara den restaurang som serverar mest champagne i metropolen.

Bob Bob Richard, 1 Upper James Street
Hemsida: Bobbobricard.com

7. Palm Vaults

Rosa blommor, palmer, hängande växter, veganmat och latte i regnbågens alla färger – det här cafét i Hackney är som gjort för att förevigas på Instagram. Köper du med dig fika till en park får du så klart din dryck i en rosa pappersmugg med palmtryck på.

Palm Vaults, 411 Mare Street
Hemsida: palmvaults.com 

Läs även: Klassisk elegans i Ralp Laurens nya kafé och bar i London

]]>
http://www.residencemagazine.se/7-av-de-mest-instagram-vanliga-restaurangerna-i-london/feed/ 0
Lista: 5 hotell med trendkänsla i Barcelona http://www.residencemagazine.se/lista-5-hotell-med-trendkansla-i-barcelona/ http://www.residencemagazine.se/lista-5-hotell-med-trendkansla-i-barcelona/#respond Tue, 18 Jul 2017 10:07:50 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36947 Precis som i alla storstäder finns en uppsjö av hotell att välja mellan i Barcelona. Med hjälp av Telegraph och Tripadvisor har vi samlat fem stilrena hotell för dig som gärna inspireras av inredningen där du bor, även på bortaplan. Och du, du har väl inte missat vår Barcelonaguide med 13 smultronställen?

5 trendiga och snygga hotell i Barcelona:

1. H10 Cubik

Boutiquehotell med färgglada detaljer i centrala Barcelona. Hotellets interiör är stylad av den lokala designern Lázaro Rosa-Violán och tanken är att du som gäst inte bara ska känna dig avslappnad utan även ha något som kittlar dina sinnen. Moderna faciliteter som Marshall-högtalare, Nespressomaskiner och stora TV-skärmar finns i alla rum.

Läs även: Kika in i designhotellet Casa Mimosa i Barcelona

2. The Serrass

Hotellet är centralt beläget med utsikt över Port Vell, en hamn för lyxyachter. Interiören är skapad av designern Eva Martínez och även i standardrummen finns stora fönster från golv till tak som genererar generösa ljusinsläpp. Oavsett om du bor på hotellet eller bara är i staden måste du tillbringa några timmar på deras soliga takterrass.

3. Hotel Pulitzer

Hippt och modernt, här är hotellet de trendiga människorna bor på – oavsett om de är ute efter fest eller en lugn vistelse. Rummen är rymliga och designade med ledorden trä, läder och sammet. Såväl turister som lokala invånare hänger på takterrassen under sommaren och med tanke på hur centralt hotellet ligger är det inte konstigt att den nästan alltid är full av soltörstande gäster.

4. B-hotel

Ett trestjärnigt hotell där du får mer än du betalar för enligt många besökare. Hotellets fasad är minimalistisk, en stil som fortlöper genom resterande del av hotellets interiör. Lugn, välkomnande musik spelas i lobbyn och tar du hissen allra högst upp hittar du en infinitypool med häftig utsikt över Barcelona. Plusbetyg: det finns en kuddmeny där du får välja vilken typ av kudde du önskar i din säng.

Läs även: De 5 snyggaste hotellen i Stockholm just nu

5. Hotel Brummell

Ett av de hetaste hotellen i Barcelona just nu med enbart 20 rum. Fasaden på byggnaden är från 1870 och när hotellet öppnade fick de hjälp av arkitekten Inma Rábano för att ha kvar så mycket som möjligt av det gamla. Hotellets inredning är en mix av urban relax och tropisk modernitet med inspiration från Sri Lanka. Vill du bo hippt och ungt är det här hotellet för dig.

]]>
http://www.residencemagazine.se/lista-5-hotell-med-trendkansla-i-barcelona/feed/ 0
De 5 snyggaste hotellen i Stockholm just nu http://www.residencemagazine.se/de-5-snyggaste-hotellen-i-stockholm-just-nu/ http://www.residencemagazine.se/de-5-snyggaste-hotellen-i-stockholm-just-nu/#respond Mon, 17 Jul 2017 13:48:35 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36909 Oavsett om du är i Stockholm på en staycation (semester på hemmaplan) eller om du är i stan som besökare finns det inte bara en hel del aktiviteter att göra utan även flertalet snygga hotell att inspireras av.

Flera av dessa hotell har inte bara stilrena och snygga rum att bo i utan även en uteservering, en takterrass eller en mingelbar att njuta av en drink eller juice på. På så sätt kan du spana in interiören på samtliga, utan att behöva byta boende varje natt.

5 snygga hotell i Stockholm just nu:

1. Haymarket Scandic

Centralt på Hötorget, i det anrika PUB-huset, ligger Haymarket by Scandic. Här slussas du tillbaka till 1920-talets elegans och glamour där det finns en tanke bakom såväl hotellrum som signaturcocktails. Gör som de trendiga Stockholmarna och ta en hälsosam fika på cafét Gretas eller avnjut en Old Fashioned på baren Americain.

Läs även: Haymarket och Yollibox i samarbete – se nya lanseringen 

2. Hobo Hotel

I en ny stadsdel som växer fram centralt i Stockholm, Brunkebergstorg, ligger boutiquehotellet Hobo. Är du nyfiken på vad stockholmarna går för att se nya och heta up and coming-kreatörer besöker du deras SPACEby, ett showroom för starts-ups. Kanske det mest trendkänsliga hotellet i Stockholm just nu.

Läs även: Designhotellet HoBo öppnar i Stockholm – se alla bilder

3. NoFo Hotel

NoFo Hotel är beläget på stadsdelen Södermalm i Stockholm och precis som södermalmsborna själva reflekterar hotellet stadsdelens vibrerande själ. Det är en ung och konstnärlig vibe på NoFo Hotel och rummen är inredda precis som man föreställer sig att ett hippt Söder-hotell ska vara.

Läs även: De 5 snyggaste hotellen i New York

4. Nobis Hotel

Nobis Hotel gör ingen besviken med sin pampiga skrud mitt på Norrmalmstorg. Inne på hotellet finns Guldbaren, en liten men lyxig bar där du kan få en cocktail i absolut världsklass. Rummen är eleganta och klassiska. Bakom inredningen ligger den välkända arkitekt- och designstudion Claesson Koivisto Rune.

Läs även: Här är baren som serveras Sveriges dyraste Cocktail

5. Lydmar Hotel

På Lydmar Hotel finns det gott om härliga detaljer att insupa. Det femstjärniga hotellet har förutom en grandios lobby och inredning även en stor uteservering på framsidan med livemusik under hela sommaren. På våning två gömmer sig en gömd pärla i form av en mindre, lummig takterrass där såväl stockholmare som turister gärna vilar upp sig med ett glas champagne.

Läs även: Färgstarkt i Lydmars nya lobby

]]>
http://www.residencemagazine.se/de-5-snyggaste-hotellen-i-stockholm-just-nu/feed/ 0
9 härliga fik du inte får missa på Gotland http://www.residencemagazine.se/9-harliga-fik-du-inte-far-missa-pa-gotland/ http://www.residencemagazine.se/9-harliga-fik-du-inte-far-missa-pa-gotland/#respond Mon, 17 Jul 2017 13:27:41 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36931 Så här års fylls Gotland av ivriga sommarfirare och vad är väl en semester utan en härlig fika i solen? På den vackra ön finns flera mysiga caféer som erbjuder hembakat, ekologiskt och i många fall även veganskt.

Här listar vi, med hjälp av restaurang- och caféguiden White Guide, nio caféer på Gotland som är värda ett besök i sommar.

1. Café Gula Huset

I Visby ligger hemtrevliga Café Gula Huset i ett litet gult stenhus och White Guide liknar ett besök på cafét vid tebjudningen hos den galne hattmakaren i Alice i Underlandet. Här njuter du av god hembakad fika i den vackra lilla trädgården eller i den mysiga lokalen.

Var: Tranhusgatan 2, Visby
Öppettider: Slutet av juni – mitten av augusti, varje dag kl. 12-17Året runt, lördag och söndag kl. 12-17

2. Körsbärsgården

På södra Gotland nära Sundre ligger Körsbärsgården som främst är känd för sin konst, men även erbjuder god fika. Till sommaren 2017 har det dessutom satsats mer på maten, vilket gör Körsbärsgården till ett passande utflyktsmål under semestern.

Var: Sundre Västergårde 135, Burgsvik
Öppettider: Juni-augusti, varje dag kl. 11-17, september, helger kl. 11-17

3. H10 Bar & Café

På ett av Visbys populäraste stråk ligger trendiga H10 som du absolut inte vill missa under din vistelse. Här erbjuds fika av alla de slag, god lunch och det finns flera alternativ för veganer.

Var: Hästgatan 10, Visby
Öppettider: Måndag-torsdag kl. 8-18, fredag kl. 8-19, lördag-söndag kl. 9-17

4. Berså

Berså är egentligen en inredningsbutik inhyst i ett gammalt kapell i Tofta, men här kan man även njuta av god fika. Utöver hembakade kakor finns matiga mackor för den hungriga.

Var: Tofta Licksarve 102, Gotlands Tofta
Öppettider i sommar: Tisdag-söndag kl. 11-17

5. Rute Stenugnsbageri

Under sommaren öppnar mysiga Rute Stenugnsbageri i Lärbo och erbjuder hembakta bullar och bröd. I sommar förvandlas dessutom bageriet till en stenugnspizzeria på kvällarna. Ät på plats eller ta med dig och njut på stranden eller sommarhuset!

Var: Rute Risungs 217, Lärbo
Öppettider: 17 juni – 13 augusti, varje dag kl. 8-18, 1 juli – 12 augusti erbjuds kvällspizza mellan kl. 17-22

Rute stenugnsbageri på Gotland. Foto: Magnus Martinsson/ Naturfotograferna/IBL

6. Själsö Bageri

En kort bilfärd eller en längre cykeltur från pulserande Visby ligger Själsö Bageri. Här kan du njuta av saftiga, smakrika bullar och gott nybakat surdegsbröd från stenugnen. Missa inte denna pärla!

Var: Själsvägen 10, Visby
Öppettider: Juni-augusti, varje dag kl. 8-20, september-november, helger kl. 8-17

7. Sylvis Döttrar Hembageri

Uppe i norr på Fårö ligger populära Sylvis Döttrar Hembageri sedan 17 år tillbaka. Här finns mängder av nybakad fika, mackor och frukostbröd som du kan mumsa i dig på plats eller ta med dig till stranden. För familjens yngsta finns dessutom en liten lekplats.

Var: Fårö Sudergarda 1562, Fårö
Öppettider: 17 juni – 27 augusti, varje dag kl. 7-18, september, helger kl. 7-18

8. Leva Kungslador

Ett ställe för människor i alla åldrar. På Leva Kungslador i Visby finns allt från nybakat ekologiskt bröd, kakor och sopplunch till vegan- och rawalternativ. Intill stenugnsbageriet och ladorna från 1600-talet finns en gårdsbutik, keramik och en stor skogsträdgård med lekplats för de yngre.

Var: Toftavägen 20, Visby
Öppettider: Varje dag kl. 11-16, grillkvällar vecka 28-32

9. Konditori Norrgatt

Konditori Norrgatt i Visby erbjuds nybakat fika varje dag. Konditoriet har funnits sedan 1947 och allting bakas i huset enligt gamla recept. Hit vill man inte bara gå för fikat, utan även för den klassiska 50-talsinredningen.

Var: Brogväg 1, Visby
Öppettider: Måndag-torsdag kl. 6.30-21, fredag kl. 6.30-18, lördag kl. 8-16 och söndag kl. 8-18

Läs också:

7 restauranger du måste besöka när du är på Gotland

7 hotell på Gotland – här är våra bästa tips inför sommaren

]]>
http://www.residencemagazine.se/9-harliga-fik-du-inte-far-missa-pa-gotland/feed/ 0
De 10 bästa hotellen i Europa är nu utsedda http://www.residencemagazine.se/de-10-basta-hotellen-i-europa-ar-nu-utsedda/ http://www.residencemagazine.se/de-10-basta-hotellen-i-europa-ar-nu-utsedda/#respond Fri, 14 Jul 2017 12:53:47 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36849 Det är resesajten Travel and Leisure som har rankat världens 100 bästa hotell utifrån faciliteter, område, service, mat och helhetsvärde. I listan fanns det flera magiska hotell i fjärran länder men även några godbitar nära oss. I listan nedan är Europas tio bästa hotell listade.

De 10 bästa hotellen i Europa:

1. Castello di Casole — A Timbers Resort, Casole d’Elsa, Italien

En av Italiens största, privatägda fastigheter där du är omringad av vinodlingar och vackra miljöer. En stor infinitypool med utsikt över grönskan är en del av hotellets mest omtyckta faciliteter.

2. Rosewood Castiglion del Bosco, Montalcino, Italien

Även detta hotell ligger för sig själv med hänförande vy över de italienska vinodlingarna. Här finns 23 sviter, elva lyxvillor och en privat golfbana, spa och givetvis en egen vinodling.

3. Mont Cervin Palace, Zermatt, Schweiz

Skidåkning året om, cykelturer längs bergen och härliga stråk att vandra på. Det här är den perfekta platsen för dig som vill bli rejält bortskämd men samtidigt aktivera dig.

4. Ballyfin, County Laois, Irland

Unik konstsamling, elegant arkitektur och personal i världsklass. Det räcker nästan med att läsa om besökarnas rekommendationer för hotellet för att vilja resa dit och uppleva hotellet för sig själv.

5. Four Seasons Hotel Gresham Palace, Budapest

Four Seasons är en världskänd, exklusiv, internationell hotellkedja med 105 hotell i 43 länder. På hotellet Gresham Palace i Budapest råder det ingen tvekan om att servicen är lika bra som i övriga städer. Vill du bo här kan du boka något av de rum som har en liten balkong med panoramautsikt över floden Donau och Slottskullen – härligt!

6. Hotel 41, London

Hotel 41 har vunnit en hel del priser och är med andra ord ett hotell att räkna med. Gäster kallar hotellet för det absolut bästa med service i världsklass – bland annat har hotellet kunnat lösa biljetter till utsålda teaterpjäser och utställningar.

7. Milestone Hotel, London

Hotellet var för flera hundra år sedan, runt 1600-talet, ett hem för ambassadörer och baroner. Idag finns en variation av rum, sviter och även lägenheter att bo i och allt från hotellets blommor och detaljrika rum till frukostbordet dagen efter är i högsta klass.

8. Beau-Rivage Palace, Lausanne, Schweiz

Ett palats med rum för det allra mesta. Vill du ha ett boende med extraordinär utsikt och vacker miljö är det här helt rätt för dig. Med sju restauranger, varav en är på en båt, finns det något för allas munnar – det här är något extra.

9. Ashford Castle, County Mayo, Irland

Upptäck Irland på riktigt i ett magnifikt slott på landsbygden. Byggnaden är över 800 år gammal och renoverades för cirka 600 miljoner kronor med hjälp av bland annat arkitekten Philippe Bonino. Ett av de mest prestigefyllda hotellen i Europa.

10. Egerton House Hotel, London

Här är hotellets anrika historia en stor del av tanken bakom inredningen samtidigt som samtliga rum är utrustade med den senaste tekniken. Om mat och dryck är en stor del av er vistelse är detta hotell något för er.

]]>
http://www.residencemagazine.se/de-10-basta-hotellen-i-europa-ar-nu-utsedda/feed/ 0
Guide: 7 guldkorn på Öland att besöka http://www.residencemagazine.se/7-guldkorn-pa-oland-som-ar-varda-ett-besok/ http://www.residencemagazine.se/7-guldkorn-pa-oland-som-ar-varda-ett-besok/#respond Fri, 14 Jul 2017 08:56:41 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36875

1.Hotell Borgholm, Borgholm

Karin Fransson är köksmästare i restaurangen som har en Michelinstjärna. Och det är inte så svårt att förstå varför, gästerna här äter fantastiskt goda avsmakningsmenyer i en skön och avslappnad atmosfär.

2. Capellagården, Vickleby

Hantverksskolan som startades av möbel- och inredningsarkitekten Carl Malmsten är ett fint besöksmål med fina utställningar, ett kafé, fin trädgård och med en egen handelsträdgård.

3. Mormors stenugnsbageri och kaffestuga, Stora Rör (Färjestaden)

En tur förbi till detta fina kafé är ett måste för Ölandsbesökaren. Fika på goda bullar och köp med dig ett öländskt rågbröd hem.

4. Loppisar

Det kryllar av fyndmöjligheter på ön och de är lätta att hitta: det finns mängder av skyltar längs vägarna. Ett fint tips är Majas Finloppis i Ismantorp.

5. Sollidens slott, Borgholm

Slottet som varit kungafamiljens sommarparadis sedan 1906 är väl värt ett besök, promenera i den vackra slottsparken och sedan kan du avsluta med en lunch i Kaffetorpet, som ligger utanför slottsgrindarna.

6. Alvaret

Ta en långpromenad på Alvaret och njut av naturen!

7. Vickleby

Årets Ölandsby 2017. Här finns fina kafé Mejeriet om man är fikasugen. För övernattning finns fina Bo pensionat. Om du bara åker till Vickleby över dagen – strosa längs den fina bygatan!

Foto: IBL 

Läs också:

7 hotell på Gotland – här är våra bästa tips inför sommaren

6 vackra platser att bada bastu på i Sverige

7 restauranger du måste besöka när du är på Gotland

Artikeln publicerades först på Femina.

]]>
http://www.residencemagazine.se/7-guldkorn-pa-oland-som-ar-varda-ett-besok/feed/ 0
Lista: De 8 snyggaste hotellinredningarna 2017 http://www.residencemagazine.se/lista-de-8-snyggaste-hotellinredningarna-2017/ http://www.residencemagazine.se/lista-de-8-snyggaste-hotellinredningarna-2017/#respond Fri, 14 Jul 2017 08:21:14 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36833 Nu har Inside World Festival of Interiors släppt den årliga listan World Interior of the Year – som nominerar den bästa inredningen under året som gått. Tävlingen, som avgörs på World Architechture festival i Berlin i november, tar avstamp i nio kategorier och rymmer allt från barer och restauranger till sjukhus och transportmiljöer.

I år har totalt 78 projekt blivit nominerade och i hotell-kategorin hittar vi det svenska hotellet At Six, som är hotellmagnaten Petter Stordalens största hotellsatsning hittills.

Hotellet slog upp dörrarna 23 mars 2017 i det gamla bankkontoret på Brunkebergstorg 6 i Stockholm och har redan fått utmärkelsen Europas bästa hotell och Bästa restaurang i ett hotell på designgalan The International Hotel and Property Awards i Italien.

Hotellet rymmer 343 rum och har ett tydligt konstfokus med specialbeställda verk från flera stora internationella namn, liksom exklusiva möbler och armaturer framtagna i samarbete med lokala och internationella designers.

Här är alla hotell som blivit nominerade i World Interior of the Year:

1. Jackalope, Melbourne, Australien,  av Carr Design Group

2. Ignacia Guest House, Mexiko, Mexiko City, av Factor Eficiencia + A-G

3. Ir-On Hotel, Bangkok, Thailand, av Hypothesis

4.  Nimman Spa, Shanghai, Kina, av Maos Design

5. Hotel Mono, Singapore, Singapore, av Spacedge Designs

6. Unplan Kagurazaka, Tokyo, Japan, av Tomoro Aida and Aida Atelier

7. At Six Hotel, Stockholm, Sverige, av Universal Design Studio

8. Vommuli Island Maldives, Maldiverna, av WOW Architect, av Warner Wong Design

Listan hittar du här.

Läs också:

Konst- och designhotellet At Six har öppnat – spana in interiören

Nobis öppnar hotell i designstaden – se de första bilderna

Ångkraftverket omvandlades till designhotell – kika in

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

]]>
http://www.residencemagazine.se/lista-de-8-snyggaste-hotellinredningarna-2017/feed/ 0
Ångkraftverket omvandlades till designhotell – kika in http://www.residencemagazine.se/snart-oppnar-livsstilshotellet-steam-se-de-forsta-bilderna-har/ http://www.residencemagazine.se/snart-oppnar-livsstilshotellet-steam-se-de-forsta-bilderna-har/#respond Fri, 14 Jul 2017 06:49:30 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=23713 Det hundra år gamla ångkraftverket vid Mälaren i Västerås var en gång en av landets största energiproducenter, men med tiden lades kraftverket ner och kvar blev en vacker gammal tegelbyggnad, maskiner, pannor och rör.

Nu har ångkraftverket förvandlats till en ny hotellupplevelse – The Steam Hotel – ett 18–våningar högt hotell med 227 rum i industriromantisk stil, 800 kvadratmeter stort lyxigt spa, restauranger och barer och utomhusterrasser.

Se bilder från interiören:

Bakom hotellet står Ess Group som också driver prisbelönta spa–och resorthotellen Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad samt livsstilshotellen Hotel Pigalle och Hotel Bellora i Göteborg, Hotel Mäster Johan i Malmö och nyöppnade Villa Strandvägen.

Restaurangen.

Restaurangen.

Lobbyn i hotellet.

Takterassen med pool.

Takterassen med pool.

Läs också: 

Stordalen har öppnat livsstilshotellet At Six – se bilderna

Nu har restaurangen Tak öppnat – inrett av Wingårdh

7 bed and breakfast för designfantaster 

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

]]>
http://www.residencemagazine.se/snart-oppnar-livsstilshotellet-steam-se-de-forsta-bilderna-har/feed/ 0
Titta in i det spektakulära semesterhuset i Kapstaden http://www.residencemagazine.se/kika-in-i-det-magiska-semesterhuset-i-kapstaden/ http://www.residencemagazine.se/kika-in-i-det-magiska-semesterhuset-i-kapstaden/#respond Thu, 13 Jul 2017 15:01:34 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36770 Den strömlinjeformade, ultra-moderna fastigheten har belönats med The Modern CIA Awards for Architecture för sin slående design – och det är inte svårt att förstå varför.

      

Huset består till stora delar av glasfönster vilket ger en magisk panoramautsikt över de mäktiga bergskedjorna Cape Peninsula.

Det torra omkringliggande landskapet har sammanförts med en stor infinity-pool, ett vattenhål redo för familj och vänner att dyka ner i.

Den öppna planlösningen ger tillsammans med glasväggarna en spektakulär utsikt över den robusta Kaphalvöns bergskedjor och azurblåa himmel.

I sovrummet kan du titta ut mot den lummiga trädgården och bergen i Hout Bay – och skulle du mot förmodan tröttna på det överdådiga ljusinsläppet, finns heltäckande persienner som ger ro.

Semesterboendet, som förmedlas av uthyrningssajten Homeaway, är dock inte något för alla plånböcker, prislappen ligger nämligen på 11 215 kronor per natt.

Läs mer om huset och se fler bilder här.

 Läs också:

7 trendiga hotell i Paris

Arne Jacobsens designhotell förnyas – se bilderna

7 magiska hotell bland trädtopparna

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

]]>
http://www.residencemagazine.se/kika-in-i-det-magiska-semesterhuset-i-kapstaden/feed/ 0
Uppdatera din Malm-byrå – 5 fina tips http://www.residencemagazine.se/uppdatera-din-malm-byra-5-fina-tips/ http://www.residencemagazine.se/uppdatera-din-malm-byra-5-fina-tips/#respond Thu, 13 Jul 2017 12:43:53 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36795 Den omåttligt populära Malm-serien från Ikea har letat sig in i många hem och hus sedan den lanserades. De stilrena byråerna finns i flera storlekar och färger och passar in i såväl sovrum, vardagsrum som i klädrum.

Även om originalet är snyggt kan det ibland vara trevligt med en uppdatering i inredningen, utan att behöva köpa nya möbler.

Skapa något annorlunda och unikt med hjälp av enkla medel – här följer fem fina sätt att pimpa din Malm-byrå på.

1. Sätt mönster på din Malm

Foto: Ikea via Behangfabriek.com

En Malm-byrå behöver inte vara enfärgad. Sätt mönster på den med hjälp av stickers eller dekorplast – din gamla byrå kommer bli rummets mittpunkt.

2. Pimpa barnens byrå med stickers

Uppdatera byrån i barnrummet på ett stilsäkert sätt genom att använda stickers. Stickers är enkla att fästa på luckorna och går snabbt att ta bort ifall du skulle ändra dig.

3. Uppgradera hela byrån

Om du inte själv vill göra jobbet kan du ge din byrå en heluppgradering genom att låta Ikea-hack företaget Picky Living göra DIY-jobbet åt dig. Välj färg, toppskiva, sockel och beslag för en helt ny byrå från cirka 2500 kronor och uppåt. Ifall du vill göra uppgraderingen själv kan du inspireras och enkelt måla om möbeln och fästa valfria handtag på den.

4. Lägg på en toppskiva i glas

Låt din byrå fungera som en snygg avlastningsyta genom att fästa en skiva i glas på toppen av den. Ett minimalistiskt och stilrent tillägg till din vita Malm-byrå.

5. Sätt färg på luckorna

Foto: Ikea

Måla eller använd dig av dekorplast för att sätta mer färg på din neutrala byrå. Du kan välja att mixa färger i olika nyanser eller låta byrån bli monokrom i en ny, fräsch kulör.

Läs också:

5 snygga sätt att uppdatera dina Ikea-möbler

12 favoriter från Ikeas höstkollektion

7 snygga sätt att uppdatera Ikeas Billy

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

]]>
http://www.residencemagazine.se/uppdatera-din-malm-byra-5-fina-tips/feed/ 0
Gucci lanserar oväntad inredningskollektion – se bilderna http://www.residencemagazine.se/italienska-modehuset-lanserar-inredningskollektion-i-host/ http://www.residencemagazine.se/italienska-modehuset-lanserar-inredningskollektion-i-host/#respond Thu, 13 Jul 2017 11:21:24 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36755 I den nya kollektionen Gucci Décor ingår en serie kuddar, doftljus, stolar och skärmväggar i starka färger och mönster. Modehuset går således i samma spår som Calvin Klein och Ralph Lauren som framgångsrikt har lanserat kollektioner för hemmet.

Guccis kreativa ledare, Alessandro Micheles färg- och mönsterspråk går igen i den nya inredningen som samsas med illustrationer av illustratören Alex Merry.

Via konton i sociala medier har modehuset berättat mer om den nya inredningsserien. Som bland annat om Chiavaristol, eller Tiffanystol i klassisk stil. Stolens stoppade dyna är broderad för hand och sedan monterad för hand, ett arbete som tar runt 10 timmar att slutföra.

Foto: Gucci

Gucci Décor lanseras i butiker och online i september med priser som börjar på cirka 1600 kronor för doftljus och brickor. Kollektionens dyraste är skärmväggarna i silke, som består av flera olika motiv, som kommer att gå för mer än 250 000 kronor.

Källa: Vogue 

Artikeln publicerades först på Femina. 

Läs också:

12 hotellrum inspirerade av världens största modedesigners

Kika in i modebloggaren Kenzas lägenhet

Hemma hos modedrottningen Nathalie Schuterman

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

]]>
http://www.residencemagazine.se/italienska-modehuset-lanserar-inredningskollektion-i-host/feed/ 0
Så tar du hand om dina utemöbler http://www.residencemagazine.se/sa-tar-du-hand-om-dina-utemobler/ http://www.residencemagazine.se/sa-tar-du-hand-om-dina-utemobler/#respond Thu, 13 Jul 2017 07:15:23 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36741 Det är högsäsong för umgänge i trädgården och utemöblerna får stå ut med mycket väder och vind trots att de endast är i bruk några månader om året. Därför måste de tas om hand på rätt sätt. Här följer checklistan för att bevara möblerna snygga i flera år.

Allmänna skötselråd – alla material

Ställ undan dina möbler, antingen inomhus, i skuggan eller under ett skydd, så ofta som möjligt för att skydda dem från väder och vind. Om du har möblerna ute när det regnar under sommaren kan du ställa dem på lut så att vattnet rinner av. Se även till att torka dem efter en regnskur. Under vinterhalvåret bör du helst förvara dem inomhus.

En tumregel är att underhålla möblerna minst två gånger om året, när du tar fram dem och när du ställer undan dem. Men det går lika bra att ta hand om dem under säsongen.

Material för material – så vårdar du dina utemöbler

Oljade möbler (olika träslag)

Tvätta av möbeln, låt torka och slipa vid behov bort flisor. Olja sedan möbeln för att ge den ett fuktskydd samt för att den inte ska bli torr och spricka. När du oljar in möbeln bör du göra det i skuggan, annars torkar oljan för snabbt och möbeln hinner inte suga åt sig tillräckligt. Använd rikligt med olja och låt möbeln stå i några minuter innan du torkar av överflödig olja. Oljeimpregnering av utemöbler brukar i regel göras två gånger om året, men mycket sol och vind kan kräva fler behandlingar.

Furu och ek behöver oljas in flera gånger under den första sommaren. Teakmöbler innehåller naturligt mycket olja och behöver inte behandlas lika ofta, men om du vill behålla färgen bör du olja in möblerna med en särskild olja. Hårdträ och acacia ska behandlas innan de tas i användning och behöver oljas något oftare eftersom de inte är lika feta av naturen. Välj olja efter träslag och fråga efter rätt variant i din färghandel.

Lackade möbler

De första somrarna räcker det med att tvätta av lackade möbler. Har möblerna några år på nacken kan du slipa och bättringsmåla om lacken bryts ner.

Laserade möbler

Om möblerna får enstaka torrsprickor kan de målas över med antingen olja eller lasyr. Innan möblerna ställs undan för vintern lönar det sig att lasera om dem för att de ska hålla längre.

Rotting

Trendiga rottingmöbler är inte optimala i trädgården och ska helst inte stå utomhus under en längre tid. Rotting rengörs enklast med hjälp av en fuktig trasa.

Aluminium och rostfritt

Utemöbler i aluminium och rostfritt är enkla att hand om, men bör trots det förvaras inomhus under vinterhalvåret. Tvätta av dem med en trasa, ljummet vatten och milt rengöringsmedel minst två gånger om året.

Plast och konstrotting

Möbler i plast och konstrotting tvättas enkelt med trasa och slitna, matta plastytor kan poleras upp med bil- eller båtvax för en glansigare finish. Sol, smuts och kyla sliter på möblerna så se till att förvara dem inomhus under vintern och att ställa dem i skuggan då och då.

Målat trä

Tvätta av med vatten och såpa, använd mögeltvätt vid behov och låt torka. Innan du målar om tidigare målade möbler ska du slipa bort gammal färg och se till att ytan är torr. För att slippa ruttna möbler kan du olja in de delar av möblerna som är i direkt kontakt med marken, annars riskerar de att dra åt sig fukt.

Källor: TV4, Helsingborgs dagblad, Hus&Hem

Läs också:

11 härliga uterum att inspireras av i sommar

7 saker att tänka på när du bygger uterum och växthus

17 snygga stylingtips för balkongen

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

]]>
http://www.residencemagazine.se/sa-tar-du-hand-om-dina-utemobler/feed/ 0
7 trendiga hotell i Paris http://www.residencemagazine.se/7-trendiga-hotell-i-paris/ http://www.residencemagazine.se/7-trendiga-hotell-i-paris/#respond Wed, 12 Jul 2017 14:09:37 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36681 I ett av världens mest populära weekendresmål finns det givetvis hundratals hotell att välja mellan. Med hjälp av The Telegraphs omfattande utvärdering av hotell i Paris har vi samlat sju trendiga hotell att besöka nästa gång du är i staden.

1. Le Roch Hotel & Spa

Foto: Le Roch

Den stilrena byggnaden är designad av Sarah Lavoine. Hotellet rymmer 37 rum och sviter där de sistnämnda har ett privat hamambad i rummet. Sammetsklädda möbler, stora fönster och ett imponerande ljusinsläpp får den som besöker Le Roch.

2. Hotel Providence

I Hotel Providence är varenda detalj noga utvald av Pierre Moussié, den kreativa hjärnan bakom flera omtalade bistron i Paris så som Le Floréal och Chez Jeannette. Även hans fru Elodie och deras vän Sophie Richard står bakom inredningen. Hotellet rymmer 18 rum som var och en har en sådan stilmedvetenhet att gäster i många fall kan ha svårt att välja bort en kväll på rummet för att istället se Paris.

3. Hotel Plaza Athenee

Hotel Plaza Athenee ligger på en av stadens mest fashionabla adresser med butiker som Dior, Chanel och Louis Vuitton som grannar. Från några av rummen går Eiffeltornet att se och i rum 888 finns inte bara ett panoramafönster utan även ett teleskop att använda för att se mer av tornet.

4. Hotel Particulier Montmartre

Ett noga gömt hotell med en historisk och exklusiv, nästan pirrande känsla. Hotellet var tidigare ett privat hem för familjemedlemmar från släkterna Hermès och Rothschild vilket märks i charmen i rummen. De fem olika sviterna har vitt skilda stilar vilka kan vara bra att ha tittat på innan du bokar.

5. Hotel Panache

Personerna bakom interiören på Hotel Panache är Dorothée Meilichzon och Adrien Gloaguen, två unga stylister som väntas bli stora namn i framtiden. Hotellet har en modernare stil än många andra hotell i Paris med klyftiga detaljer, intressanta mönster och nyfikna färgval.

6. Sofitel Paris le Faubourg

Hotellet ligger på en lugn gata med bara några minuters avstånd till Tuilerieträdgården, Louvren och Champs-Élysées. Hotellets publika områden så som lobbyn, restaurangen, uteplatsen och biblioteket är designat av Didier Gomez. De 147 rum som finns i hotellet har precis blivit renoverade, även dem av samma designer.

7. Le Meurice

Hotellet har 160 rum där sviterna är större än de flesta av lägenheterna i Paris. De kommer också med en stor walk-in-closet för den som önskar det. Bildkonstnären Salvador Dalí bodde ofta här och hade gärna med sig sina ozeloter. Tydligt är att hans vana att ta med sig husdjur har satt sig i hotellets tolerans för fyrbenta gäster, då de är mer än välkomna och kan även tas om hand av hotellets personal.

Läs också:

Nobis öppnar hotell i designstaden – se de första bilderna

Nyöppnade svenska hotellet har utsetts till Europas bästa

Snart öppnar livsstilshotellet Steam – se de första bilderna

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

]]>
http://www.residencemagazine.se/7-trendiga-hotell-i-paris/feed/ 0
14 härliga smultronställen att besöka på Västkusten http://www.residencemagazine.se/14-harliga-smultronstallen-att-besoka-pa-vastkusten/ http://www.residencemagazine.se/14-harliga-smultronstallen-att-besoka-pa-vastkusten/#respond Wed, 12 Jul 2017 09:17:49 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36877 Många visor är skrivna med Västkusten i åtanke och vi förstår absolut vad det är som förtrollar konstnärer, författare, artister och även sedvanliga semesterfirare. Västkusten har något speciellt och vi har samlat 14 smultronställen som har det där lilla extra.

1. Borgmästargården, Falkenberg

I år vann de utmärkelsen ”Årets Stjärnskott” i White Guide med motiveringen: ”För att på rekordtid ha tagit sig till elitnivå med hjälp av säsongsanpassade bakverk på lokalproducerade ingredienser där allt paketeras på bästa sätt av den kaffe-­ och te-kunniga personalen.”

2. Pater Noster, Marstrand

Övernatta i en fyrvaktarbostad med bubbel, ostronprovning, skaldjursbuffé och bad i vedeldad tunna. Ta ribbåten tillbaka med stor chans att se sälar sola på klipphällarna.

3. Botaniska trädgården, Göteborg

Europas största botaniska trädgård är belägen i Göteborg med både vanliga och sällsynta växter. Ta med en picknickkorg och slå er ned på valfri gräsplätt eller ta en fika på något av kaféerna. Glöm inte att köpa hem blommor vid entrén!

4. Johans krog, Marstrand

En av de bästa restaurangerna på Marstrand enligt många. Kul kuriosa: författaren Per Hagman jobbar där (vår kompissajt Café har gjort en intressant intervju med ”Sveriges enda riktiga playboy”, läs den här!).

5. Hotell Pigalle, Göteborg

Favorithotellet för it-människor och syns ofta på Instagram. Till och med Vogue gillar Pigalle: ”An über-luxe suite stocked with pretty much everything a luxury lover could want”, skriver Kat Odell.

6. Nordiska Akvarellmuseet, Skärmhamn

Museet, som är tillägnat akvarellkonsten, är ritat av arkitekterna Niels Bruun och Henrik Corfitsen. Muséet visar konst av bland andra Salvador Dalí, Bill Viola och Louise Bourgeois, men även svenska konstnärer som Elsa Beskow, Anders Zorn och Lars Lerin. Finns en mysig uteservering precis vid vattnet att avnjuta en lunch på.

7.  Apelviken, Varberg

En lyxig campingplats med roliga aktiviteter som vindsurfing och stand up-paddle. Finns även en stor pool, barnklubb och barer för de äldre. Invid campingen ligger den långa, långgrunda sandstranden med både klippor och badbrygga.

8. Mellow Café & Bistro, Strömstad

Har en härlig uteservering mitt i stan med en löjligt god (och stor!) Oreo-cheesecake. Ett av Sveriges bästa kaféer enligt White Guide.

9. Båstad strand, Båstad

Båstad erbjuder många vackra havsbad och på Bjärehalvön är samhället omgivet av hav till tre fjärdedelar. På Skansenbadet finns det även ett kallbadhus och åker du dit under sommaren har du goda möjligheter att se tennis i världsklass.

10. Rökeriet i Strömstad, Strömstad

Enligt White Guide är Rökeriet en av Sveriges bästa sommarkrogar. Bara den utmärkelsen är skäl nog till ett besök!

11. Tylösand, Halmstad

Med en sju kilometer lång sandstrand med finkornigt sand och vackra dyner brukar Tylösand kallas för flaggskeppet bland Halmstads stränder.

12. Skrea strand, Falkenberg

Den två kilometer långa stranden med höga sanddyner och Västkustens längsta badbrygga lockar årligen både inhemska och turister till Falkenberg.

Skrea strand är långgrund, barnvänlig och rymlig – även under högsäsong.

13. Koster, Strömstad

Ta båten från Strömstad över till Kosteröarna, hyr en cykel och upptäck en av Sveriges vackraste platser. Eller hyr en kajak och se öarna från vattnet. Här har konstnären och kreatören Lena Cronqvist även sin ateljé.

14. Åstol, Bohuslän

Åstol är en klippö mitt i havet i södra Bohuslän där motortrafik knappt existerar. Perfekt för dig som verkligen vill ha lugn och ro. Njut av skaldjursbufféer och gå en guidad vandring på ön.

Läs också:

Guide: 7 guldkorn på Öland att besöka

7 restauranger du måste besöka när du är på Gotland

6 vackra platser att bada bastu på i Sverige

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

]]>
http://www.residencemagazine.se/14-harliga-smultronstallen-att-besoka-pa-vastkusten/feed/ 0
Kika in i kungaparets sjönära tillflykt på Marstrand http://www.residencemagazine.se/kungaparets-hemliga-karleksnaste-till-salu-se-bilderna-har/ http://www.residencemagazine.se/kungaparets-hemliga-karleksnaste-till-salu-se-bilderna-har/#respond Wed, 12 Jul 2017 09:07:11 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36699 Det var vid OS i München 1972 som det sa ”klick” mellan den dåvarande svenske kronprinsen Carl Gustaf och OS-värdinnan Silvia Sommerlath. När deras romans blev offentligt ska paret ha tagit sin tillflykt från pressen i ett nybyggt sommarhus på västkusten.

Paret ska ha tillbringat ett par dagar i en villa, som ligger i lite avsides på Klåverön utanför Marstrand.

– Det finns en del sägner här ute som säger att det var den fastigheten, säger mäklaren Pernilla Berger på Bjurfors.

Huset, som stod klart 1971, har en friköpt tomt på 22 000 kvadratmeter ligger lite hemligt bland klipporna med havet som närmsta granne.

Och nu är huset till salu med ett utropspris på 25 miljoner kronor.

Se hela annonsen här: Bjurfors/SE360 

Läs också:

Titta in i regissörens vackra sommarhus på Dalarö

Prisbelönta arkitekten visar upp sitt egetritade sommarhus

De lämnade stan för lantlivet på Österlen – kika in

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

]]>
http://www.residencemagazine.se/kungaparets-hemliga-karleksnaste-till-salu-se-bilderna-har/feed/ 0
Här är 18 av Stockholms bästa uteserveringar 2017 http://www.residencemagazine.se/har-ar-18-av-stockholms-basta-uteserveringar-2017/ http://www.residencemagazine.se/har-ar-18-av-stockholms-basta-uteserveringar-2017/#respond Tue, 11 Jul 2017 13:25:27 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=36671 Vi har sett tecknen, även om vi inte vågat tro dem. Solen dröjer sig kvar allt längre på kvällarna, Slussenbron börjar så sakteligen svämma över av cyklister på morgnarna och Instagram har redan fyllts av Kungsans blommande körsbärsträd.

Med andra ord är det hög tid att damma av solglasögonen och greppa ölen, för nu våras det för Stockholms uteserveringar.

Här är 18 av Stockholms bästa uteserveringar:

Thaiboat

Tunnelbanestation: Skanstull

För att maxa semesterkänslan kan du ta dig till Thaibåten och sippa på exotiska drinkar under en palm och få sand mellan tårna.

Mosebacketerrassen

Tunnelbanestation: Slussen

I anslutning till Södra Teatern ligger Mosebacketerrassen som är omåttligt populär bland Stockholmarna. Är du inte där i tid får du njuta av Saltsjöutsikten stående.

Loopen Marina

Tunnelbanestation: Hornstull

Alldeles vid Liljeholmsbron ligger Loopen Marina. Här har man inspirerats av Karibien så till den grad att den västindiska ölsorten Carib säljs i baren.

Trädgården

Tunnelbanestation: Skanstull

Foto: Izabella Englund

Boule, burgare, bänkar och bira. Här kan man både dansa och spela rundpingis.

Sjöfartshotellet

Tunnelbanestation: Slussen

Vill du ta en drink bland palmer och kulörta lyktor? Då kan du ta dig till Scandic Sjöfarthotellets takterrass.

TAK

Tunnelbanestation: T-centralen

Nyöppnat för i år och med såväl restaurang som bar, råbar och terrass på Brunkebergstorg. Arkitekturen och designen står den prisbelönte Gert Wingårdh för.

Torkels terrass

Tunnelbanestation: Mariatorget

Torkels terrass levererar en härlig utsikt över Riddarfjärden och även Stockholms stadshus som smakförstärkare. ”Öppet när det är soligt” är Torkels devis.

Barrio

Tunnelbanestation: Hornstull

Högst upp i Hornhuset hittar du takbaren Barrio, ett trevligt vattenhål mitt på knivsöder.

Slakthuset

Tunnelbanestation: Globen

Slakthusets terrass, som slog upp portarna för två somrar sedan, är väl värt ett besök för den som gillar strandkänsla och avslappnad aura.

Hermans

Tunnelbanestation: Slussen

Restaurangen Hermans har en helt vegetarisk buffé och dessutom en imponerande utsikt över Saltsjön och Djurgården.

Urban Delis takbar

Tunnelbanestation: Hötorget

Titta ut över takåsarna i centrala Stockholm från Urban Deli-taket på Sveavägen. Park och bar i ett!

Scandic Anglais Terrassbaren

Tunnelbanestation: Östermalmstorg

En dold terrassbar på Stureplan, sju våningar upp, som satsar på DJ:s och trevlig utsikt över innerstaden.

Mr French

Tunnelbanestation: Gamla stan

Vackert beläget vid vattnet på Skeppsbrokajen återfinns Mr French där, enligt egen utsago, ”champagnekorken alltid sitter löst.”

Orangeriet

Tunnelbanestation: Fridhemsplan

Orangeriet är en värdig rastplats med orientalisk touch under promenaden längs Norr Mälarstrand.

Dramatenterrassen

Tunnelbanestation: Östermalmstorg


Något för finsmakaren! Dramatens terrass har sol från morgon till sen kväll och bjuder på utsikt över Nybroviken.

Mälarpaviljongen

Tunnelbanestation: Fridhemsplan/Rådhuset

En annan favorit längs Norr Mälarstrand är Mälarpaviljongen som bjuder på grönskande vyer. Är vädret ostadigt kan man ta plats under markiserna.

Solstugan

Tunnelbanestation: Kristineberg

På Solstugans terrass är det alltid minst 21 grader varmt, oavsett väder, tack vare deras väl tilltagna infravärme.

Supper Gården

Tunnelbanestation: T-centralen

En av innerstadens största uteserveringar, Gården, hittar du bara ett (kraftfullt) stenkast från Stockholms Centralstation. Nära allt!

Så, ge dig ut i solen och insup våren på någon av ovanstående uteserveringar. Eller är du kanske sugen på en lista över enbart takbarer och terrasser i Stockholm? Då hittar du den här!

Läs också:

Nu öppnar restaurangen Tak – inrett av Wingårdh

Konst- och designhotellet At Six har öppnat – spana in interiören

7 spektakulära hotell i Sverige utöver det vanliga

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

]]>
http://www.residencemagazine.se/har-ar-18-av-stockholms-basta-uteserveringar-2017/feed/ 0