Residence http://www.residencemagazine.se Svenskt inredningsmagasin med fantastiska hem, massor av inspiration och seriös läsning. Fri, 21 Oct 2016 14:09:41 +0000 sv-SE hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.3.1 Mäklarbyrån Fantastic Frank öppnar inredningsbutik på nätet http://www.residencemagazine.se/maklarbyran-fantastic-frank-oppnar-inredningsbutik-pa-natet/ http://www.residencemagazine.se/maklarbyran-fantastic-frank-oppnar-inredningsbutik-pa-natet/#comments Fri, 21 Oct 2016 12:34:58 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24909 På senare tid har allt fler nischade mäklarbyråerna öppnat inredningsbutiker; Alvhem i Göteborg, Bo-laget i Malmö och senast i raden är Stockholmsbaserade mäklarfirman Fantastic Frank – som gjort sig kända genom att omvandla bostadsannonser till inredningsreportage.

Men till skillnad från de andra mäklarfirmorna satsar Fantastic Frank helhjärtat på den digitala marknaden: En webbshop med noga utvalda designobjekt, som endast kommer att finnas i begränsade upplagor.

fantasticfrank

Vad kommer vi att hitta i er webbshop?

– Den inredning vi använder i våra stylingar kommer man nu att kunna köpa. Det finns så mycket fin inredning och spännande design från Skandinavien och hela Europa som vi nu kan sätta strålkastarljuset på. Vi räknar med att det tar ett halvår att bli helt klara – men då kommer vi att vara en digital inredningsgalleria för den tidiga designen innan den blir en trend. Vi vill inspirera, peka på och lyfta sånt som vi ser och inte kan och vill skiljas från.

Kommer ni att samarbeta med andra inredningsföretag?

– Tvärtom andra butiker på nätet kommer vi bara lyfta upp de numrerade exemplaren och design bortom de stora möbelbutikerna. Det kommer bli riktigt spännande att besöka vår shop. Vi kommer i dagarna att dela med oss och laddar nu shoppen med ytterligare möbler och accessoarer.

Får dem ni samarbetar med betala för att finnas i er shop?

– Vi bygger en galleria, en andel av allt som säljs går till oss.

Hur kommer det sig att allt fler mäklarbyråer öppnar inredningsbutiker?

– Oss veterligen är vi den första mäklarfirman som öppnar webbshop, det här är en väldigt annorlunda verksamhet mot att sälja prylar i en butik på gatan. Vi är födda på internet, det är här vi möter våra kunder och inspirerar dem. Nu känner vi att vi kan ge dem något mer när vi hjälper dem att hitta nya saker till sina hem som de kan köpa direkt i vår shop.

Vad ser ni för trender på bostadsmarknaden?

– Explosionen för tio år sedan när Stockholmarna började renovera och spenderade veckor att planera väggförger och såpningsmetoder har blivit en del av själen i storstäderna i Sverige. Det här är relativt unikt för Skandinavien fortfarande, att vi lägger så enormt mycket engagemang på vår inredning. Speglingen på bostadsmarknaden blir att var och varannan lya på hemnet är en liten designjuvel, och det intressanta då är att storleken på lägenheten spelar ju mindre roll. Om en liten tvåa är både kanonsmart och har de rätta materialen och är harmonisk – då blir den betydligt mer attraktiv än en grannens lägenhet som kanske är större men saknar god smak. I storstäderna där priserna är så pass höga så är har en investeringen i renovering och styling innan försäljning blivit snudd på standard, det är betydligt ovanligare att sälja ”As is” som man gör på kontinenten. Och det är därför det ska bli så roligt att öppna franchise i Europa för att få ta hand om den potential som bara osar där nere!

Här hittar du Fantastic Franks nya webbshop.

Läs mer: 

Här är bostadsbolaget som ska utveckla Stockholms mest exklusiva hem

Snart kan du flytta in i en exklusiv våning – designad av Lotta Agaton

Hanna listar: Veckans 16 främsta inredningsnyheter

]]>
http://www.residencemagazine.se/maklarbyran-fantastic-frank-oppnar-inredningsbutik-pa-natet/feed/ 0
Så skapar du en ombonad stil i hemmet – 5 enkla knep http://www.residencemagazine.se/5-enkla-knep-som-gor-ditt-hem-mysigare/ http://www.residencemagazine.se/5-enkla-knep-som-gor-ditt-hem-mysigare/#comments Fri, 21 Oct 2016 11:33:38 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24704 Personligt utan att det blir för mycket, avskalat utan att det blir kalt och tråkigt. Att hitta den rätta balansen mellan ett välkomnande hem och ett tjusigt dito är en konst – och risken är att det antingen blir alldeles för plåttrigt eller aningen för omysigt.

Läs mer: Så höstanpassar du ditt hem – 5 enkla byten

Men att skapa ett hem som utstrålar lika delar lyx och trevnad är dock fullt möjligt – med rätt knep.

5 tricks som höjer mysfaktorn i ditt hem:

1. Blanda olika prisklasser

Precis som när det kommer till kläder blir det oftast snyggast att blanda högt med lågt, budget med lyx och trender med klassiker.

Att mixa möbler, prylar och detaljer ur olika prisklasser är också ett smart sätt att spontant lyfta in säsongstrender i hemmet utan att bli ruinerad.

2. Anamma den slarviga bäddningen

En slarvigt bäddad säng med skrynkliga och fluffiga sängkläder är en av årets starkaste sovrumstrender – och det är lätt att förstå varför.

Den snygga detaljen kräver minimalt med ansträngning för att få till och dessutom ger det rummet en både exklusiv och mysigt touch. Allra bäst är det att satsa på sängkläder av linne, som är både luftigt och skrynklar sig fint.

Läs också: Så förvandlar du sovrummet till ett 5-stjärnigt hotellrum – 7 enkla knep

3. Kombinera olika stolar

Allt fler får upp ögonen för att kombinera olika typer av stolar runt köksbordet.

En klassisk designerstol tillsammans med en trendig variant och några loppisfynd i olika modeller, material och storlekar ger ett superfint och personligt resultat.

4. Satsa på lager-på-lager

04. mysigare-hemma-lager-pa-lager

Foto: Ellos

Hemligheten bakom ett mysigt hem stavas ofta textiler och lite tyg kan verkligen göra skillnad för hur trivsamt ett rum upplevs. Med hjälp av lager-på-lager-principen kan du skapa ett varmt och ombonat intryck.

Ett luftigt täcke tillsammans med ett snyggt överkast och böljande gardiner gör susen i sovrummet, medan det i vardagsrummet kan räcka med olika varianter av prydnadskuddar i soffan, en mjuk pläd och en matta.

5. Mixa gammalt och nytt

Ett hem med gammal inredning kan kännas omodernt medan ett hem med endast nya prylar kan bli opersonligt – nyckeln är att hitta den perfekta balansen.

Det kan vara något så enkelt som en tavla eller ljusstake du ropat in på auktion eller en kristallvas eller skåp du fått ärva, som blandas upp med nyinköpta saker.

Källa: My domaine

Läs mer: Få dina budgetmöbler att se lyxiga ut – inredaren Hanna Wessmans 6 bästa tips

]]>
http://www.residencemagazine.se/5-enkla-knep-som-gor-ditt-hem-mysigare/feed/ 0
Imke listar: 6 utställningar att besöka i helgen http://www.residencemagazine.se/imke-listar-6-utstallningar-att-besoka-i-helgen/ http://www.residencemagazine.se/imke-listar-6-utstallningar-att-besoka-i-helgen/#comments Fri, 21 Oct 2016 10:59:55 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24885 1. Vackert förfall

För alla höstromantiker en utställning med bilder om växter i förruttnelseprocess, av den fantastiska fotografen Lena Granefelt om det vackra i utslocknandet och trädgården som en krigsskådeplats, till råga p allt på vackra Rosendal, kan det bli bättre?
Lena Granefelts bilder är poetiska undersökningar om växternas liv efter blomning och frösättning. I Flora supersum har hon fotograferat fröställningar, kapslar och baljor som alla bär livet och döden i samma gestalt.

Flora Supersum på Rosendals trädgårdar pågår till 13 november.

2. Konstverk i trä

christopf finkel

Träkonstnären Christoph Finkel svarvar otroliga objekt i trä och har under de gångna åren fått en mängd priser. Han öppnar sin utställning Lead/ Follow my conversations with wood med nya verk på Berg Gallery i helgen. Vernissage mellan 12-16 lördagen den 22 oktober, Birger Jarlsgatan 27.

Lead Follow, Berg gallery pågår till den 19 november.

3.  Sista veckan!

svanen

För Karin Mamma Anderssons  magiska utställning om döden,  Svanesång, som stänger på söndag. Måste ses.

Svanesång Galleri Magnus Karlsson till söndag den 23 oktober.

4. Plockepinn

carina

Carina Seth Anderssons glasobjekt i utställningen Plock på Konsthantverkarna för ej missas. Inspirationen kommer från barnens plocklådor, syskrinet, eller något man hittar på gatan.

Plock, Konsthantverkarna pågår till 26 oktober.

5. Skör keramik och tunga stenar

Miaegoransson

Mia E Göranssons keramiska objekt på Sven Harrys är en vacker  lätt abstrakt värld att dyka in i. Väl där, kan man kolla in utställningen om den kungliga stenen porfyr som pågår samtidigt, ett spännande material så här i tider av elegant materialvurm.

Porfyr den kungliga stenen, Sven Harrys pågår till den  27 november.

Mia E Göransson, Svens Harrys, pågår till den 27  november.

6. Tove Jansson på Millesgården

Tove

Den älskade skaparen av Muminvärlden intar Millesgården med illustrationer, karikatyrer, teckningar som visar hennes breda karriär även utanför Mumindalen. Öppnar lördag. Detta är en vandringsutställningar, där startskottet går i Stockholm. Bilder från Tove Janssons liksaå magiska hem visas här.

Tove Jansson, Millesgården pågår till 22 januari 2017.

Läs mer:

Imkes krönika: Att leva utan en fungerande toalett

Hanna listar: Veckans 16 främsta inredningsnyheter

Michelle väljer ut: 7 inredningsprylar som skapar ha-begär

]]>
http://www.residencemagazine.se/imke-listar-6-utstallningar-att-besoka-i-helgen/feed/ 0
Bartenderns 3 godaste cocktails med champagne http://www.residencemagazine.se/cocktails-med-champagne-fran-supper/ http://www.residencemagazine.se/cocktails-med-champagne-fran-supper/#comments Fri, 21 Oct 2016 07:58:44 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24880 Framboises et Pommery , The Mint Heritage och Royal Pineapple Dennis.

Framboises et Pommery , The Mint Heritage och Royal Pineapple Dennis.

The Wine Company har tillsammans med restaurangen Supper tagit fram tre cocktails baserade på champagne. En enklare, en mellansvår och en något mer avancerad. Så här säger Anton Regnéll, barchef på Supper:

– Champagnecocktails har en gammal historia där de kanske mest kända är Bellini och French 75. På Supper jobbar vi mycket med smakkombinationer och fruktighet, vilket ofta ger en komplexitet tillsammans med champagnen. Detta återspeglas i de drinkar som vi har skapat, där vi har gjort varianter på klassiska drinkar fast på vårat sätt.

Här är tre goda recept, från vänster till höger.

Framboises et Pommery

Ingredienser:

3 cl hemgjord skogsbärssockerlag
1 cl Chambord
Fyll upp med Champagne Pommery Noir Brut

Gör så här:

Häll skogsbärssockerlag och Chambord i en champagneflöjt, toppa med Champagne Pommery Noir Brut. Rör försiktigt med en sked.

Läs även: 3 nya höstbubbel från lyx till budget

The Mint Heritage

Ingredienser:

3 cl Bacardi Heritage
1,5 cl limejuice
1 cl sockerlag
8 blad mynta
Fyll upp med Champagne Jean de Villaré Grande Reserve

Gör så här:

Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila genom en fin sil i en coupette med en stor isbit i. Garnera med myntatopp.

Läs även: Vet du skillnaden på champagne, cava och prosecco?

Royal Pineapple Dennis

Ingredienser:

3 cl Pisco Waqar
2 cl Merlet lune d’abricot
3 cl citronjuice
2 cl passionsfruktssockerlag
3 cl ananasjuice
2 stänk Peychaud bitters
10 cl Champagne Barons de Rotchild, brut

Gör så här:

Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila det i ett stort glas eller en urgröpt ananas. Fyll upp med is, garnera med ananasblad och färsk ananas.

Läs även: 6 drinkar med cava eller prosecco

Goda drinkar med cava eller prosecco.

Goda drinkar med cava eller prosecco.

Artikeln har ursprungligen publicerats på vår systersajt Elle mat&vin

]]>
http://www.residencemagazine.se/cocktails-med-champagne-fran-supper/feed/ 0
Inred med gröna detaljer – 7 trendiga tips http://www.residencemagazine.se/sa-inreder-du-med-trendigt-gront-7-tips/ http://www.residencemagazine.se/sa-inreder-du-med-trendigt-gront-7-tips/#comments Fri, 21 Oct 2016 07:21:55 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24873 Den trendiga blå och grå färgskalan får nu ge plats åt den gröna och vi kan inte få nog av sköna nyanser i såväl textil som på väggar, skåp, sittmöbler och prylar.

Bleka, smutsiga toner, murrig grönska, djup skogsgrön eller fadd oliv är lätta att matcha med andra kulörer, men ibland blir det allra finast att kombinera dem med varandra.

Läs mer: Så kombinerar du trendfärgen greige på 3 olika sätt

1. Kakel i en urtvättad grön nyans ger ett ljust och avskalat kök det där lilla extra.

2. Önskar du en mer diskret grön kan du välja en variant med mycket grått pigment.

07. gron-inrednin

Foto via: Cut y paste

3. Möbler och element inmålade i väggfärgen är både trendigt och lätt att fixa själv.

Läs också: Måla om dina möbler – i 3 enkla steg

4. Gröna nyanser i form av textiler, växter och avlastningsmöbler är ett smart sätt att göra badrummet mer trivsamt.

09. gron-inredning

Foto: H&M Home

5. Brunt och toner i koppar skapar värme och är en självklar kombination till all form av grönt.

6. Skogsgrönt och lyxiga material kombinerat med mörkt grå eller blå väggar ger rummet en exklusiv touch.

7. Ett snabbt och relativt billigt sätt att lyfta in det gröna i inredningen är att satsa på soffkuddar och plädar.

14. gron-inredning

Foto: H&M Home

Läs mer: Så inreder du med blått – 9 inspirerande tips

 

]]>
http://www.residencemagazine.se/sa-inreder-du-med-trendigt-gront-7-tips/feed/ 0
Michelle väljer ut: 7 inredningsprylar som skapar ha-begär http://www.residencemagazine.se/michelle-valjer-ut-7-inredningsprylar-som-skapar-ha-begar/ http://www.residencemagazine.se/michelle-valjer-ut-7-inredningsprylar-som-skapar-ha-begar/#comments Thu, 20 Oct 2016 13:55:01 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24846 1. Runda former

Michelle bon bon mirror_1 kopia

Runda speglar är snygga men inte alltid så praktiska. Bon bon mirror från Norm architects har dock förvaring bakom där några utvalda produkter kan gömmas. 8 000:-, shop.ex-t.com

2. Praktiskt

Michelle

Inga dynor som glider ner, inga kuddar att puffa. Jag räknar med att Iskos-Berlins Godot-soffa för Menu skulle kunna spara mig fyra minuter om dagen. Tresitssoffan kostar 36 995:-, designdelicatessen.se.

3. Organiserat

michelle2

Få ordning på schemat med en snygg anslagstavla, 249:-, Granit.

4. Mjukgörande

michelle3

Den snyggaste ansiktskrämen är dessutom fri från konserveringsmedel, 599:-, Nuori, finns på Fablab.

5. Till arbetshörnan

michelle5

Mjuk och framför allt snygg stol för hemmakontoret. Square armchair är designad av Christophe Pillet för italienska Frag, 11 000:-.

6. Väldoftande

parfym

En dag- och en kvällsparfym räcker. Som inspiration har jag Filippo Sorcinellis fina Unum-parfymer vars flaskor är som vackra skulpturer. 1 700:-, 100 ml, Cow parfymeri. 7. Förvara de där mindre attraktiva
nödvändigheterna i en snygg låda. 179:-, Granit.

Läs mer: 

Michelle Meadows väljer ut höstens 3 snyggaste krukor

Hanna listar: Veckans 16 främsta inredningsnyheter

15 trendiga och snygga speglar att inreda hemmet med

]]>
http://www.residencemagazine.se/michelle-valjer-ut-7-inredningsprylar-som-skapar-ha-begar/feed/ 0
Nu kan du övernatta på Draculas slott – med Airbnb http://www.residencemagazine.se/nu-kan-du-overnatta-pa-draculas-slott-med-airbnb/ http://www.residencemagazine.se/nu-kan-du-overnatta-pa-draculas-slott-med-airbnb/#comments Thu, 20 Oct 2016 12:02:01 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24935 Bran Castle i Transsylvanien är slottet som inspirerat författaren Bram Stokers klassiska verk om greve Dracula.

Nu ligger den maffiga fastigheten utannonserad på Airbnb, som en del av en Halloweentävling.

Läs mer: Det här gäller om du vill hyra ut ditt hem via Airbnb

06. dracula-castle-airbnb04. dracula-castle-airbnb

På kvällen den 31 oktober blir två vinnare hämtade i en hästdragen vagn som för dem genom den trädkantade, öde vägen och vidare till slottet. Där väntar middag och en guidad tur tillsammans med en av Bram Stokers idag levande släktingar, Dacre Stoker.

Natten tillbringas sedan i varsin specialdesignad, sammetsklädd kista – värdig en äkta vampyr.

02. dracula-castle-airbnb

Förutom det annorlunda sovarrangemanget finns det vissa husregler att förhålla sig till om man ska övernatta på slottet, enligt annonsen.

Ingen vitlök eller vitlöksdoftande objekt är tillåtna, silversmycken lämnas hemma, all form av korsformation ska undvikas, du ska akta dig för fladdermössen i slottstornen och dra för gardinerna vid soluppgång. Och sist men inte minst tydliggör annonsen att greven inte är ett fan av spegelselfies…

Mer information om tävlingen och slottet hittar du här.

Foto via: Airbnb

Läs mer: 

Mörka toner hemma hos Lotta Agaton – se alla bilder här

Exklusiv Campari-villa till salu – kan bli världens dyraste

Kika in i Johnny Depps art deco-våning i Los Angeles

]]>
http://www.residencemagazine.se/nu-kan-du-overnatta-pa-draculas-slott-med-airbnb/feed/ 0
Unikt arkitektritat sommarhus i Norrtälje – se alla bilder här http://www.residencemagazine.se/unikt-arkitektritat-sommarhus-i-norrtalje-se-alla-bilder-har/ http://www.residencemagazine.se/unikt-arkitektritat-sommarhus-i-norrtalje-se-alla-bilder-har/#comments Thu, 20 Oct 2016 12:00:28 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24802 Det sitter som ett yxhugg i Roslagsbacken, stilfullt och vinklat i mixen av naturmark, sommarkåkar och vattenbryn. Det är lätt att tänka att någon har dragit dramatiska vinklar i datorn och snitsat till en häftig kåk, men här finns mer substans än bara arkitektoniska effekter. Jani Kristoffersen – som har ritat huset tillsammans med sin kollega
Andreas Ferm, som han driver arkitektkontoret Guise med – berättar om vädersteck, utsikter och tomtens speciella vinklar.

– Egentligen är byggnaden superkontextuell och fångar upp naturens riktningar som tas in i huset som genom ett filter och sätter avtryck.

Läs mer: Avskalad minimalism hemma hos Kings moderedaktör

Granträ i fasaden, behandlat med Organowood, ett svenskt patent som påskyndar oxideringen i trä, som då snabbt blir hårt och motståndskraftigt. Det är ett biomimetiskt material som härmar naturens egna processer. En vätska sugs in i träet. Både röt- och flamskyddat.

Granträ i fasaden, behandlat med Organowood, ett svenskt patent som påskyndar oxideringen i trä, som då snabbt blir hårt och motståndskraftigt. Det är ett biomimetiskt material som härmar naturens egna processer. En vätska sugs in i träet. Både röt- och flamskyddat.

Huset byggdes av lokala byggare, men INC (Guise’ systerföretag) har handlat upp allting, kök och fast inredning. Dinesen-golven är lagda snett i tomtens vinkling och fångar på det viset upp gränserna utanför och repeterar dem inåt. »Det gör jättemycket för golvet. Avsluten är råa och med attityd.« Fåtölj Eva av Bruno Mathsson. Kuddar, Axlings. Nedan: Bänk, George Nelson, Artek.

Huset byggdes av lokala byggare, men INC (Guise’ systerföretag) har handlat upp allting, kök och fast inredning. Dinesen-golven är lagda snett i tomtens vinkling och fångar på det viset upp gränserna utanför och repeterar dem inåt. Bänk, George Nelson, Artek.

Huset ritades som två delar, som försköts i längdled som bastanta skärbrädor. Glidningen ger ett smäckert uttyck åt ett annars ganska kraftigt hus. På de ytor som sköts fram skapades plats för fönster och inuti blev rummen en mix av vrår, hörnor och större rum. De boende kom till kontoret med drömmar om ett sommarhus, med allt det man önskar sig av semestrar: utsikter, vila, krypin, matlagning. Köket skulle ha utsikt över en ängsmark och ha egen entré. Det skulle finnas ett soligt och vindskyddat hörn, tvättstuga, två badrum, fyra sovrum och ett utsiktsrum. Fasaden skulle vara grå.Guise tog sig an utmaningen.

— Vi är duktiga på att brygga över mjuka och hårda värden. Beställaren kommer med tankar och bilder och vi ska översätta dem till något hårt och faktabaserat som ska kunna byggas, dessutom med många människor inblandade.

Läs mer: Kika in i Tove Janssons fantastiska studio i Helsingfors

Fåtölj Eva av Bruno Mathsson. Kuddar, Axlings.

Fåtölj Eva av Bruno Mathsson. Kuddar, Axlings.

Gipsväggar med reglar. Det är enklast och billigast. »Trä är en annan typ av kostnad.« Fåtölj Bau chair från Seletti, finns hos Fablab.

Gipsväggar med reglar. Det är enklast och billigast. »Trä är en annan typ av kostnad.« Fåtölj Bau chair från Seletti, finns hos Fablab.

guise15 kopia

Det är klokt byggt. I mitten står en stadig servicekärna med badrum, tvättstuga och kök, stammar, el och eldstad. Så byggdes husen förr, då allt samlades kring murstocken i centrum av kåkarna. Det är billigare att bygga på det viset. Huspriset ligger faktiskt under snittpriserna även i kataloghusvärlden.
Guise har sedan starten 2008 gått sina egna vägar, sökande något annat än standardmässiga lösningar kring hemmens öppenhet.

– Vi kämpar emot den typ av tomma planlösningar med ytor där inget fäster och där man inte kan bygga in hemligheter, säger Jani och visar en bild på The glass house, den amerikanske arkitekten Philip Johnsons låda från 1949, som är urtypen för glasade hem och synen på livet som ett perfektionsprojekt som kan visas upp i vitrin.

Treglasfönster med argongas. Golvvärme finns på båda planen. Soffa Ire.

Treglasfönster med argongas. Golvvärme finns på båda planen. Soffa Ire.

Ett hus fullt av möjligheter att skapa fina vrår. Den öppna spisen fick en härlig grön färg. Stol Asplund.

Ett hus fullt av möjligheter att skapa fina vrår. Den öppna spisen fick en härlig grön färg. Stol Asplund.

Guise hämtar mycket av sin inspiration från filmens sätt att leda handlingen framåt i sekvenser. På samma sätt vill de förhålla sig till rumsbildningar.

– Vi är intresserade av att sätta arkitektur i sammanhang. Annars är det lätt att det bara blir interna referenser, hus som inspirerar andra hus, säger Jani och berättar om 1700-talets panoptikonbyggnader – runda fängelser, där övervakningen formade arkitekturen.

Läs mer: Veckans inspirationshem: Makalös villa i internationell design

Platsbyggt kök i plywood och med granitskiva. Stolar vid matplatsen, Tip ton av Vitra.

Platsbyggt kök i plywood och med granitskiva. Stolar vid matplatsen, Tip ton av Vitra.

Den inbyggda bokhyllans vinklar följer husets vinklar. Varje streck drivs av en tanke.

Den inbyggda bokhyllans vinklar följer husets vinklar. Varje streck drivs av en tanke.

Guise

Guise_5

Guise

Består av Jani Kristoffersen
och Andreas Ferm, som
träffades på KTH i slutet av
90-talet. Guise har sedan
starten 2008 jobbat med hem,
kontor och miljöer i Sverige,
Europa, Kina och USA, bland
annat för Winkreative och
japanska Toto. De har också
gjort konstinstallationer och
butiker, bland annat för
modemärket Fifth avenue
shoe repair. Husarkitekter för
Fotografiska sedan 2010.

Texten är en bearbetad version av ett reportage som ursprungligen publicerats i Residence nummer 8. 

Läs mer: Kika in i Carl Eldhs magiska ateljé – en lantlig oas mitt stan

]]>
http://www.residencemagazine.se/unikt-arkitektritat-sommarhus-i-norrtalje-se-alla-bilder-har/feed/ 0
Guide: Inred hemmet med belysning i 3 steg http://www.residencemagazine.se/inred-med-belysning-3-tips-for-alla-hem/ http://www.residencemagazine.se/inred-med-belysning-3-tips-for-alla-hem/#comments Thu, 20 Oct 2016 10:56:20 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24785 Bra och genomtänkt ljussättning är verkligen A och O. Genom att inreda med belysningen i åtanke kan du skapa såväl harmoni som funktionalitet – och samtidigt få miljön att kännas stilig och exklusiv.

Läs mer: Guide: Så väljer du rätt belysning för hemmet – rum för rum

Så inreder du bäst med belysning – 3 tips

1. Allmänljus

allmanljus2

Foto: House doctor, Molecular / Menu, Dancing pendant / Himla, Värmland

Allmänljuset kan ses som själva grunden till all bra belysning och här bör du välja en ljuskälla som sprider ett jämnt ljus över en så stor yta som möjligt.

En högt placerad takarmatur kan vara tillräckligt, men ibland kan du också behöva komplettera med indirekt belysning, exempelvis med dolda lampor ovanpå en hög bokhylla.

2. Flera ljuspunkter

ljuspunkter-belysning

Foto: Flos, IC T1 / Globen lightning, Rock / Muuto, Pull

Med endast en taklampa – hur maffig den än må vara – kan ljuset bli ganska begränsat med mörka vinklar och hörn som resultat. Komplettera därför med flera mindre lampor utplacerade i rummet.

En större golvlampa kan vara både snygg och ge det där lilla extra till ett rum, medan en fönsterlampa ger djup mot fönstret. Mindre och mer riktade lampor är ett utmärkt och snyggt sätt att belysa dina inredningsdetaljer med.

En riktlinje att gå efter är att ju större rum, desto fler ljuspunkter behövs för att göra det trivsamt.

Läs mer: Inred sovrummet med ljusslingor – 7 fina tips

3. Väggbelysning

vaggbelysning

Foto: Nothern lighting, Oslo wood / Menu, On the edge / Örsjö belysning, Kvist

För att få ett rum att kännas luftigare kan du använda dig av så kallade uplights, lampor som är riktade uppåt och belyser väggarna.

Särskilt snyggt blir det om du bor bland vacker stuckatur eller synliga takbjälkar, men kan också vara ett bra knep för att ljusa upp mörka hörn.

Läs mer: 7 designalternativ till adventsljusstaken

]]>
http://www.residencemagazine.se/inred-med-belysning-3-tips-for-alla-hem/feed/ 0
Så vet du om du får bolån av banken – här är de nya reglerna http://www.residencemagazine.se/sa-vet-du-om-du-far-bolan-av-banken-har-ar-de-nya-reglerna/ http://www.residencemagazine.se/sa-vet-du-om-du-far-bolan-av-banken-har-ar-de-nya-reglerna/#comments Thu, 20 Oct 2016 09:16:08 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24758 Du som funderar på att köpa bostad och därmed behöver ett bolån från banken har säkert räknat ut vad du tror att du kan få låna sett till bostadens värde, din kontantinsats och inkomst.

Men trots att du i praktiken har råd kan banken neka dig ändå. Bankerna har nämligen egna kalkyler som de går efter när de beviljar ett bolån och de räknar alltid med räntehöjningar och andra förändringar som kan vara avgörande.

Här är det du behöver ha koll på:

Bolån

Du får bara låna till max 85 procent av bostadens kostnad. De resterande 15 procent måste du ha i kontantinsats. Har du inte en kontantinsats som motsvarar 15 procent kan du ta ett blancolån. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet men det innebär också att du får betala högre ränta vilket ger en högre månadskostnad.

Skuldkvotstak

Skuldkvotstaket reglererar hur stort lån ett hushåll får ta i förhållande till sin inkomst efter skatt. Trots att det inte finns någon lag som reglerar skuldkvotstaket har bankerna egna tak de går efter. Finansinspektionen har även flaggat för att ett skuldkvotstak kommer att bli nästa åtgärd för att få ner svenskarnas skuldsättning. Då räknar man på sex gånger den inkomst man har per år, efter skatt, och eventuella bidrag. Har man en månadsinkomst efter skatt på 20 000 kronor utan bidrag får man alltså låna 1 440 000 kronor.

Amorteringskrav (började gälla den 1 juni 2016)

Alla nytagna lån som överstiger 50 procent av bostadens värde ska numera amorteras på. Lånet ska amorteras med 2 procent/år ned till 70 procent för att därefter amorteras 1 procent/år ned till 50 procent. (Givetvis får man amortera mer om man önskar.) Eftersom det numera är ett krav på amortering räknar bankerna med att du kan betala enligt den här modellen, även om många banker redan innan hade egna villkor gällande amortering.

Boräntan

Även om boräntan idag är väldigt låg räknar bankerna med en ränta på 6-7 procent när de kollar om de kan bevilja dig ett lån. Det gör de för att försäkra sig om att du kan betala av lånet om räntan höjs. Ett lån på en miljon kronor blir en kostnad på cirka 4000 kronor i månaden efter ränteavdrag.

Pengarna som blir över…

Efter alla boendekostnader ska ett hushåll kunna betala för mat och andra utgifter. När banken räknar ut hur mycket du kan få låna tar de hänsyn till dina kostnader men använder även en egen mall som bygger på Konsumentverkets beräkningar. De beräknar att en familj på två barn och två vuxna har utgifter på cirka 15 000 kronor efter boendekostnaderna. Finansinspektionen har en egen mall som skiljer sig från Konsumentverkets och den räknar med 20 000 kronor för samma familj.

Läs mer:

”Prisökningen på bostäder senaste åren är inte normal – vi har blivit fartblinda”

Då ska du sälja din bostad för att gå med mest vinst – enligt mäklarna

Så har bostadsmarknaden förändrats de senaste 10 åren

]]>
http://www.residencemagazine.se/sa-vet-du-om-du-far-bolan-av-banken-har-ar-de-nya-reglerna/feed/ 0
Här är det svenska hotellet som nominerats till ett av världens bästa http://www.residencemagazine.se/har-ar-det-svenska-hotellet-som-nominerats-till-ett-av-varldens-basta/ http://www.residencemagazine.se/har-ar-det-svenska-hotellet-som-nominerats-till-ett-av-varldens-basta/#comments Thu, 20 Oct 2016 07:10:16 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24765 Det prestigefulla livsstilsmagasinet Wallpaper Magazine utser varje år världens bästa hotell i sitt pris Best Urban Hotel. Juryn, som består av utvalda globetrotters från hela världen, har i år valt att nominera Haymarket tillsammans med 36 andra hotell världen över.

Haymarket öppnade 10:e maj i år och har redan blivit en hotellklassiker i Stockholm. Inspirerat av 20-talets art deco och husets historia som varuhus där Greta Garbo en gång arbetade samlar det både lokalbefolkningen och tillresande gäster.

Juryn har valt ut hotellen har baserat på sin förmåga att skapa en destination och en personlig hotellupplevelse som liknar ett hem.

Vinnaren utses i Wallpapers decembernummer som kommer ut den 10:e november.
Läs mer om de utvalda hotellen och juryn på www.wallpaper.com.

Läs mer: 

Spa-hotellet Yasuragi gör om sina hotellrum – se den nya interiören här
Snart öppnar livsstilshotellet Steam – se de första bilderna här
Stordalen öppnar livsstilshotellet At Six

]]>
http://www.residencemagazine.se/har-ar-det-svenska-hotellet-som-nominerats-till-ett-av-varldens-basta/feed/ 0
15 trendiga och snygga speglar att inreda hemmet med http://asplundklingstedtinterior.residencemagazine.se/mirrors/ http://asplundklingstedtinterior.residencemagazine.se/mirrors/#comments Wed, 19 Oct 2016 13:05:47 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24744 http://asplundklingstedtinterior.residencemagazine.se/mirrors/feed/ 0 DIY: Så enkelt kan du uppgradera Ikeas sidobord http://josefinhaag.residencemagazine.se/diy-mosaikbord/ http://josefinhaag.residencemagazine.se/diy-mosaikbord/#comments Wed, 19 Oct 2016 12:55:48 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24741 http://josefinhaag.residencemagazine.se/diy-mosaikbord/feed/ 0 Här är bostadsbolaget som ska utveckla Stockholms mest exklusiva hem http://www.residencemagazine.se/har-ar-bostadsbolaget-som-ska-utveckla-stockholms-mest-exklusiva-hem/ http://www.residencemagazine.se/har-ar-bostadsbolaget-som-ska-utveckla-stockholms-mest-exklusiva-hem/#comments Wed, 19 Oct 2016 12:00:21 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24657 Patriam har knytit till sig både stjärnstylisten Lotta Agaton och Frida Ramstedt som driver Trendenser, en av Sveriges största inredningsbloggar. Agaton har fått uppdraget inreda flera exklusiva våningar på Östermalm i Stockholm och Ramstedt ska ta fram inredningskonceptet för Patriam Edsviken – där 56 nya hem ska inredas samt 36 bostäder i Stocksund.

För vilka är era hem tänkta?

– Patriams hem är tänkta för den moderna och medvetna människan, som väljer sitt boende med omsorg. Människor som vill leva ett njutningsfullt, hälsosamt och spännande liv, på ett ansvarsfullt sätt. Därför bygger vi hållbara bostäder med design och arkitektur av världsklass. Framförallt handlar det om att sätta människors behov i centrum. Det ska vara enkelt att koppla av, må bra i ett Patriamboende. Vi skapar en helhetslösning där vi integrerar smarta tjänster och ger tillgång till sådant som sätter guldkant på tillvaron.

Varför behövs ni på bostadsmarknaden?

– Vår vision är att bli bäst på kombinationen hållbart boende, exklusiv design och hög servicegrad. Moderna bostäder som är så unika att människor aktivt söker sig till en Patriamfastighet vid valet av nytt boende. Patriam håller blicken långt fram. Därför tänker vi längre än tillfälliga trender och modeord kring hållbarhet. Vi satsar helhjärtat och kraftfullt på det som långsiktigt är det bästa för alla.

Vilka bostadsområden kommer ni att sikta in er på?

– Vi bygger bara i attraktiva lägen i Stockholm där vi kan förverkliga vår vision om det goda livet. Platser som har alla förutsättningar att inrymma vackra och genomtänkta boendemiljöer. Där de boende ska få perfekta förutsättningar för en vardag i balans, med lika nära till arbete som avkoppling och allt annat de behöver. I dagsläget finns vi i Stockholms innerstad, och i ett antal kranskommuner. Områden som vi främst kommer att sikta in oss på och jobba vidare med att utveckla våra projekt i, är Nacka, Solna och Sundbyberg.

patriam2

I bostadsprojektet Edsviken i Sollentuna har Frida Ramstedt varit med och utvecklat moodboards, materialval och möbler.

Patriam_Stocksund_Terrass

Takterassen i en av våningarna i Stocksund.

Vilka ledord går ni efter när ni tar fram era hem?

– Patriam vill skapa exklusiva och hållbara hem. Genom att se bortom standardiserade lösningar utvecklar vi vackra och genomtänkta bostäder med attraktiva detaljer, både i lägenheten och kring fastigheten. Vår ambition är att skapa boenden med höga miljö- och designambitioner som håller över tid. Hem som man kan leva i och beröras av, länge.

Exklusivt och hållbart, hur uppnår ni det? 

–Vi tycker inte att man ska kompromissa med arkitekturen eller ha tråkig standarinteriör bara för att ett boende är miljövänligt. Tvärtom, så satsar vi ofta på exklusiva material som håller länge och bara blir vackrare med åren. Ett klassiskt tänkt, med en modern approach. Hållbarhet är helt enkelt grunden för allt vi gör. Och det är så mycket mer än att bygga miljövänligt och energismart. Det handlar om att ta fullt ansvar för hur vårt företag påverkar människor, samhället, ekonomin och miljön. Våra byggprojekt ska genomsyras av ärlighet, rättvisa och integritet i alla steg av processen.

Vilka stylister och inredningsarkitekter arbetar ni med?

– I dagsläget har vi ett fantastiskt samarbete tillsammans med den välkända inredningsdesignern Lotta Agaton som har varit delaktig i utformningen och den interiöra designen i vårt projekt Karlaplan 2. Utöver Lotta Agaton jobbar vi tillsammans med en av Sveriges främsta trendspanare Frida Ramstedt. Hon har hjälpt till att ta fram materialval till våra projekt i Stocksund och Edsviken.

Sommaren 2017 står 36 lägenheter klara för inflyttning i Stocksund. Frida Ramstedt har tagit fram materialvalen.

Sommaren 2017 står 36 lägenheter klara för inflyttning i Stocksund.

Vad ser ni för trender på bostadsmarknaden?  

– Här vill vi gärna först citera Lotta Agaton: ”Jag älskar att vi inreder personligare i våra hem och att intresset för mer unika objekt ökat. Det finns även en trend mot det beständiga med större eftertänksamhet och kärlek till det man köper.” En annan stark trend är rurbanism. Enkelt uttryckt vill människor ha både storstaden och det lantliga inom räckhåll. De är storstadsbor, men söker avkoppling från det uppkopplade. Stillhet som motvikt till stressiga liv. Odlingar, komposter och annat som tidigare hörde landsbygden till syns nu i staden. Det kräver att vi som bostadsutvecklare erbjuder gröna, hållbara lungor. Vi på Patriam har löst det genom att bygga orangerier i flera av våra projekt. Dessa efterfrågas allt mer och ger de boende möjlighet att odla och omges av grönska året runt. Orangeriet blir en trädgård för compact living.

– Tjänstedesign är en viktig trend framöver. Idag handlar det om att förstå kundens behov och agera utifrån det. Vi har slutat berätta vad vi säljer utan istället fråga vad kunden önskar. Det är tjänsterna som utgör det värdefulla innehållet istället för själva skalet. Vi erbjuder de boende alltifrån takterrasser till gym, vinkällare och gemensamma hobbyrum. Vi ger chansen att leva både grönare och mer ekologiskt. Samtidigt så ser vi till att de kan vara uppkopplade och nyttja det digitala fullt ut.

Hur har bostadsmarknaden förändrats de senaste åren?

– De senaste åren går trenden mot att dela livsstil med andra. Koncept och kvarter, snarare än stadsdelar, attraherar grupper med liknande behov. Man vill bo där grannarna har liknande behov, livsstil och delar värderingar kring boende, fritid och arbete. Staden delas upp i mindre områden. I dag betyder det goda livet mer än tidigare. Att leva ett rikt liv i balans, där man mår bra och utvecklas. Förr handlade det om att unna sig något extra. Nu vill allt fler att det goda livet också bidrar till en bättre värld.

– Det etiska uppvaknandet ställer höga krav på vår bransch. Hållbarhet är mycket mer än miljö och många av våra kunder ställer krav på oss. Hemmen ska vara stilrena, ljusa, lagom stora, moderna, tidlösa och uppkopplade, fast med möjlighet till avkoppling.

Berätta om era kommande projekt!

– Vårt mest omtalade projekt just nu är Karlaplan 2, som blir ett av Sveriges mest exklusiva bostadsprojekt. Där möts sober och klassisk elegans med modern och avskalad estetik. Fastigheten transformeras till ett vackert boende med exklusiv, internationell atmosfär. Privat och avskilt på Östermalm i allra bästa läge. Lotta Agaton har tagit fram inredningskonceptet för Karlaplan 2. I Telegrafhuset har hon tagit fram två inredningskoncept, det mörka respektive ljusa temat. Båda präglas av en avskalad renhet med exklusiva, hållbara materialval. Genomgående är marmor och kalksten i olika nyanser, koppar och påkostade trägolv i franskt fiskbensmönster. Säljstart kommer att ske under hösten.

I våningarna på Karlaplan 2 har Lotta Agaton har tagit fram ett modernt designkoncept med en ljus och en mörk interiör.

I våningarna på Karlaplan 2 har Lotta Agaton har tagit fram ett modernt designkoncept med en ljus och en mörk interiör.

Karlaplan_Gathus_Bath_LOW

– Utöver Karlaplan har vi precis haft säljstart för Patriam Edsviken som har lika nära till natur, bad och friluftsliv som till shopping i Sollentuna Centrums 120 butiker. Edsviken kommer bli ett helt nytt trädgårdskvarter som kommer att bestå av en blandning bostäder i varierande storlekar, från mindre lägenheter till rymliga etagelägenheter samt även stadsradhus. Samtliga med högt i tak och generösa ljusinsläpp och en suite. Bostäderna omgärdas av en lummig innergård med odlingslotter och gemensamt orangeri. Liksom alla våra projekt blir det hållbara och exklusiva bostäder med fokus på design.

– I det här projektet har vi jobbat tillsammans med Frida Ramstedt som har varit med och tagit fram och arbetat med interiören och varit en central del i att skapa ett genomtänkt boende som bottnar i livskvalitet, välmående och hållbarhet. I Edsviken har vi projekterat för att uppfylla Miljöbyggnad Guld. Utöver detta har vi även några nya spännande innerstadsprojekt på gång samt projekt i Danderyd och Årstafältet.

Fakta Patriam

Patriam utvecklar exklusiva och hållbara hem i Storstockholm. Från 2020 ska bolaget producera minst 300 egeninitierade hem per år. I dagsläget har Patriam 6 anställda. Här hittar du deras Instagram-konto.

Läs mer: 

Snart kan du flytta in i en exklusiv våning – designad av Lotta Agaton

Hanna listar: Veckans 16 främsta inredningsnyheter

Snart öppnar Alma – Stockholms största mötesplats för kreatörer

]]>
http://www.residencemagazine.se/har-ar-bostadsbolaget-som-ska-utveckla-stockholms-mest-exklusiva-hem/feed/ 0
Till salu: Vackert kalkstenhus på Gotland från 1800-talet http://www.residencemagazine.se/kika-in-i-det-vackra-kalkstenhuset-pa-gotland-till-salu/ http://www.residencemagazine.se/kika-in-i-det-vackra-kalkstenhuset-pa-gotland-till-salu/#comments Wed, 19 Oct 2016 11:45:43 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24707 I det här unika kalkstenshuset från slutet av 1800-talet hittar vi stora sällskapsytor och funktionella rum – perfekt för en stor familj. Villan har renoverats i fler omgångar men har ändå lyckats behålla sin traditionella charm. På gården finns mindre ruiner som vittnar om dess långa historia, som troligtvis går ända bak till 1600-talet.

stangany

Vi möts direkt av en välkomnande entré med dubbeldörrar in till en stor och ljus hall med gråmålade vackra golv. Trämöblerna ger dessutom en ombonad och naturnära känsla.

stanganny4

Huset har genomgående öppna ytor, djupa fönsternischer och mycket ljus.

stangany3

I vardagsrummet hittar vi vackra designdetaljer, furugolv och väggar i en av höstens stora färger; en varm gröngrå ton. Det vitlaserade taket  bryter av de varma inslagen och den stora kakelugnen lyfter ett annars ganska avskalat rum.

stangany1

I allrummet, närmast entrén är inredningen minimalistisk med trendiga glas- och keramikdetaljer och ett långt, härligt matbord från Emma Olbers i trä.Villan är dessutom snyggt stylad med mycket grönska.

stanganykruka

På övervåningen hittar vi ett av de fem sovrummen i huset där de svarta inslagen bryter av fint mot det ljusa.

stanganysovrum

Den välbevarade rundade trädörren in till ett av badrummen vittnar om husets historia.

stanganyovervaning

I den pittoreska trädgården finns en äldre ladugård med flera fruktträd som äpple, päron och plommon samt en härlig altan i söderläge.

stanganyexterior

Se fler bilder och villan i sin helhet hos Fastighetsbyrån.

Foto: Jörgen Kristiansson.

Läs mer: 

Veckans inspirationshem: Makalös villa i internationell design

Här är bostadsbolaget som ska utveckla Stockholms mest exklusiva hem

Veckans snyggaste hem: Nyrenoverat järnbruk från 1861

]]>
http://www.residencemagazine.se/kika-in-i-det-vackra-kalkstenhuset-pa-gotland-till-salu/feed/ 0
Veckans inspirationshem: Makalös villa i internationell design http://www.residencemagazine.se/veckans-inspirationshem-makalos-villa-med-internationell-design/ http://www.residencemagazine.se/veckans-inspirationshem-makalos-villa-med-internationell-design/#comments Wed, 19 Oct 2016 10:42:06 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24655 I den här villan finner vi två plan samt ett souterrainplan på sammanlagt 302 kvadratmeter. Här finns nog om rum, 12 stycken, för den stora familjen – eller för den som hellre önskar varianter av stora garderobslösningar, kontorsmöjligheter eller varför inte ett hemmagym.

vintervagen 2

Vi möts direkt av en fristående trappa i husets mitt, en modern klassiker som ändå står ut och ger ett intryck av futuristisk rymd.

vintervagen 1

Med inbyggda och energisnåla spotlights fortsätter den moderna inriktningen på samma spår. Till vintern tänker vi oss varma, lugna kvällar framför den öppna spisen.

Läs mer: Unikt inredningsprojekt: Charmig brandstation till salu

vintervagen 5

Villan är nybyggd och såväl materialval som planlösning ligger rätt i tid sett till efterfrågan. Med högt i tak, stora, vida fönster och noga utvalda materialval märks det att den här ägaren har sett till omvärldens önskan.

Läs mer: Veckans inspirationshem: Faluröd husdröm med arkitektritad trädgård

vintervagen 3

vintervagen 8

Badrummen skiljer sig från vad som under en lång period har varit oerhört populärt. Den vita basen, gärna med grönska och marmordetaljer, har fått ge vika för en mer internationell design med mörka kulörer och lyxiga metaller.

Läs mer: Exklusiva bilder från ikonen Alvar Aaltos hem i Helsingfors

vintervagen 6

vintervagen 7

Sett till exteriören finns det två stora terrasser att njuta av morgon-, dags- eller kvällssolen på. Terrasserna breder ut sig som en förlängning av de höga fönstren och glasskivorna under räcket bidrar till att solljuset sträcker sig ända in.

Läs mer: Veckans snyggaste hem: Nyrenoverat järnbruk från 1861

vintervagen 4

vintervagen 9

Stilren fasad med en tomt i samma utförande på 1790 kvadratmeter. Se fler bilder och villan i sin helhet hos Eklund Stockholm New York.

vintervagen 10
Fotograf: Jesper Florbrant
Mäklare: Håkan Jåfs, Eklund Stockholm New York

Läs mer: Avskalad minimalism hemma hos Kings moderedaktör

]]>
http://www.residencemagazine.se/veckans-inspirationshem-makalos-villa-med-internationell-design/feed/ 0
Kika in i Justin Biebers exklusiva hus i London http://www.residencemagazine.se/justin-bieber-hyr-det-har-galna-huset-for-over-en-miljon-i-manaden/ http://www.residencemagazine.se/justin-bieber-hyr-det-har-galna-huset-for-over-en-miljon-i-manaden/#comments Wed, 19 Oct 2016 04:07:12 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24750 Justin Bieber bor vanligtvis i Los Angeles, men för tillfället huserar han i London. Och då måste han ju ha någonstans att bo. I det här huset har han packat in sig för nästkommande månader, till en kostnad av över 100 000 brittiska pund i månaden, alltså nästan 1,2 miljoner svenska kronor i månaden.

justin bieber hus london

För några år sedan såldes huset, som har en yta på 2 230 kvadratmeter, för ungefär 272 miljoner kronor.

justin bieber hus london

Badrummet är inrett med tolv olika sorters italiensk marmor.

justin bieber hus london

Men om Bieber känner för större än sitt italienska marmorbadkar finns även denna pool att tillgå..

justin bieber hus london

… och även denna utomhuspool. Han kan också spela tennis där borta till höger.

justin bieber hus london

… eller kolla på film i biosalongen.

justin bieber hus london

justin bieber hus london

Artikeln har ursprungligen publicerats på vår systersajt elle.se

Foton: SWNS

Läs mer: 

Kika in i Johnny Depps art deco-våning i Los Angeles

Hemma hos inredningsfotografen Pia Ulin i Brooklyns skönaste lya

Kika in hemma hos modedrottningen Nathalie Schuterman

]]>
http://www.residencemagazine.se/justin-bieber-hyr-det-har-galna-huset-for-over-en-miljon-i-manaden/feed/ 0
Designikoner och hotellkänsla i smakfull sekelskiftesvåning http://www.residencemagazine.se/designikoner-och-hotellkansla-i-smakfull-sekelskiftesvaning/ http://www.residencemagazine.se/designikoner-och-hotellkansla-i-smakfull-sekelskiftesvaning/#comments Tue, 18 Oct 2016 14:16:55 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24630 Vajande trädkronor utanför fönstren skymmer fasaderna på husen mittemot. Från gatan två våningar ner tränger ett svagt sus av morgontrafiken upp. Vi skulle kunna befinna oss i vilken europeisk storstad som helst. Faktum är att Dennis och Catarina Holms våning skulle kunna vara en ovanligt smakfullt inredd svit i ett boutiquehotell i övre prisklassen någonstans på kontinenten. Men vi befinner oss på norra delen av Birger Jarlsgatan i Stockholm, ett läge som idag är hett eftertraktat, i en lägenhet med kakelugnar, stuckaturer och takrosetter bevarade.

– Vi såg direkt att den här lägenheten hade en jättepotential. Men den var i behov av en totalrenovering, säger Dennis och ler åt minnet. Förutom köksluckorna har vi nog bytt ut allt.

Ytan var 115 kvadratmeter, fördelade på två sovrum, vardagsrum, kök och biutrymmen. Dennis och Catarina ville ha en lägenhet att umgås i och gjorde om det magnifika hörnrummet från sovrum till matsal. Det runda marmorbordet mitt i rummet är måttbeställt och har en diameter på 180 centimeter och väger ca 250 kg. Här samlas de och äter stora middagar tillsammans med sina vänner och familjer.

Soffgruppen i vardagsrummet rymmer många. Fåtölj från Furninova, soffa och soffbord från Slettvoll. Kudde och pläd, Nordiska galleriet. Stenskulpturerna på bordet från Posh Living. Tavla med ostronmotiv av Caroline Lundqvist.

Soffgruppen i vardagsrummet rymmer många. Fåtölj från Furninova, soffa och soffbord från Slettvoll. Kudde och pläd, Nordiska galleriet. Stenskulpturerna på bordet från Posh Living. Tavla med ostronmotiv av Caroline Lundqvist.

– All inredning är vald för att vi ska kunna umgås många här, säger Catarina när vi slår oss ner i sofforna i vardagsrummet.

Både Dennis och Catarina är intresserade av inredning, men har också jobb som tar mycket tid. Tanken med lägenheten var att skapa ett hem att kunna koppla av och umgås med vänner i, med generösa inbjudande möbler och en lugnande neutral färgskala. Den lyxigt ombonade känslan av hotell är ingen slump.

– Jag slappnar av när jag kommer in i en sådan här miljö, säger Dennis. Jag förknippar det med att vara ledig, med semester.

Det runda hörnrummet med sina vackra stuckaturer användes tidigare som sovrum. Dennis och Catarina gjorde om det till matsal. Den munblåsta tjeckiska takkronan köpte de av lägenhetens förre ägare. Matbordet är en egen design med marmorskiva från Kasenberg. Stolar Softshell, design Ronan och Erwan Bouroullec för Vitra. Kruka på matbord, Nordiska galleriet.

Det runda hörnrummet med sina vackra stuckaturer användes tidigare som sovrum. Dennis och Catarina gjorde om det till matsal. Den munblåsta tjeckiska takkronan köpte de av lägenhetens förre ägare. Matbordet är en egen design med marmorskiva från Kasenberg. Stolar Softshell, design Ronan och Erwan Bouroullec för Vitra. Kruka på matbord, Nordiska galleriet.

Våningens vackra kakelugnar är bevarade liksom socklar och lister. Pallen kommer från Slettvoll. Tavla av Moley Talhaoui/Art Limited.

Våningens vackra kakelugnar är bevarade liksom socklar och lister. Pallen kommer från Slettvoll. Tavla av Moley Talhaoui/Art Limited.

För att förverkliga sina drömmar vände de sig till stylisten och inredaren Alexandra Ogonowski på A/O interior design. Den första möbel de skulle köpa var soffan. Men som så ofta när flera starka viljor är inblandade så tog det tid.

– Det tog flera veckor innan vi hade valt soffa, divandel och fåtöljer. Vi var inne på både hörnsoffor och andra varianter innan vi bestämde oss, säger Dennis.

Dennis gillar lampor. Våningen är full med både nutida och framtida klassiker, som Achille Castiglionis Taraxacum för Flos i vardagsrummet. Golvlampan G5 från Santa & Cole är en annan favorit.

Dennis gillar lampor. Våningen är full med både nutida och framtida klassiker, som Achille Castiglionis Taraxacum för Flos i vardagsrummet. Golvlampan G5 från Santa & Cole är en annan favorit.

I den eleganta och ganska neutrala inredningen spelar lamporna huvudrollen. Armaturerna bryter av. Dennis och Catarina har valt designikoner som fungerar  som conversation pieces och som tar för sig visuellt. Achille Castiglionis Taraxacum från 80-talet lyser upp i vardagsrummet, Caboche av Patricia Urquiola för Foscarini i hallen och den gigantiska Vertigo från Petite friture i sovrummet. En av Dennis absoluta favoriter är också golvlampan G5 från Santa & Cole i vardagsrummet.

–Jag har kommit underfund med att jag gillar lampor väldigt mycket. En lampa kan göra väldigt stor skillnad i ett rum. Därför har vi satsat mycket på dessa, både äldre och framtida klassiker som Petite friture-lampan i sovrummet.

Träskulptur från Bo concept.

Träskulptur från Bo concept.

Sedan Dennis och Catarina flyttade in i mars 2015 har de hunnit gifta sig. Så småningom, säger Dennis, blir det nog ett hus åt Nackahållet. Men innan dess vill de hinna njuta ordentligt av att bo bra mitt i stan.

I sovrummet hänger en annan lampfavorit, Vertigo, designad av Constance Guisset för Petite friture. Sängen kommer från Carpe diem och fåtöljen Bird Chair av Harry Bertoia för Knoll/Nordiska Galleriet. Gardiner från Gardin­magasinet, Kinesiska krukor är från Annuza/Posh Living.

I sovrummethänger en annan lampfavorit, Vertigo, designad av Constance Guisset för Petite friture. Sängen kommer från Carpe diem och fåtöljen Bird Chair av Harry Bertoia för Knoll/Nordiska Galleriet. Gardiner från Gardin­magasinet, Kinesiska krukor är från Annuza/Posh Living.

Sängkläder, H&M Home, sängen från Carpe diem.

Sängkläder, H&M Home, sängen från Carpe diem.

Dennis140413_residence_birger_jarlsgatan_p_148Klar kopia

Dennis och Catarina Holm

Ålder: 33 och 29 år.

Gör: Dennis är grundare och vd på säljbolaget Elite media partner. Catarina är jurist  på en advokatbyrå som specialiserar sig på affärsjuridik.

Bor: I ett hus byggt 1884 på Birger Jarlsgatan i Stockholm, i en våning inredd av stylisten och inredaren Alexandra Ogonowski  från A/O interior design.

Läs mer: 

Kika in i Tove Janssons fantastiska studio i Helsingfors

Hemma hos inredningsfotografen Pia Ulin i Brooklyns skönaste lya

Kika in hemma hos modedrottningen Nathalie Schuterman

]]>
http://www.residencemagazine.se/designikoner-och-hotellkansla-i-smakfull-sekelskiftesvaning/feed/ 0
Hanna listar: Veckans 16 främsta inredningsnyheter http://www.residencemagazine.se/hanna-listar-veckans-15-framsta-inredningsnyheter/ http://www.residencemagazine.se/hanna-listar-veckans-15-framsta-inredningsnyheter/#comments Tue, 18 Oct 2016 12:41:03 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24408 1. Trendutställningen

Lotta

Agaton

Det har precis blivit officiellt att vår fantastiska stylist och samarbetspartner Lotta Agaton kommer att skapa hela trendutställningen för Stockholm Furniture and light fair nästa år. 200 kvadratmeter med fokus på kontraster och gränsen mellan offentlig och privat miljö, som i allt större utsträckning suddas ut.

2. Läsning

tove3

Tovestudio

Disegnodaily har publicerat en fin artikel om  Tove Janssons liv och verk, med husesyn i hennes bostad och ateljé som står orörd sedan hennes bortgång. Passande lektyr inför Millesgårdens kommande vandringsutställning Tove Jansson – Lusten att skapa och leva, som öppnar 22/10. Läs mer här och här.

3. Keramik

christelt

christeltue2

Inför jakten på vacker keramik inför en stundande dukningsplåtning på Kägelbanan hittade vi till danska Christel Thues fina verk, via vår bloggare Josephin Hååg. Se mer på hennes blogg här

4. Fällande dom

Fejk

Jag minns en paneldebatt jag modererade för tmf apropå möbelkopior; efteråt stormade grundaren av Designers revolt upp på scen rustad med demonstrativa plakat som talade för att legalisera kopieringen av möbler. I veckan fick företaget en mycket ovanlig och fällande dom som kommer ha betydelse för framtida mål om möbelkopiering. Grundaren samt en anställd döms till 1,5 års fängelse för brott mot upphovsrättslagen och varumärkesintrång. Två andra anställda döms till villkorlig dom och böter. Ersättningen som ska betalas uppgår till närmare 27 miljoner kronor. Därutöver ska bolaget betala drygt 22 miljoner kronor till staten. Läs mer här

5. Satsning på ung talang

Elina Johansson är 2016 års designstipendiat hos Svenskt tenn, ett pris de årligen delar ut till en avgångselev från Beckmans. Elina arbetar med förnyelsebara material och till pallen och bordet har hon bland annat använt torkad och infärgad cellulosa samt kaffesump som bundits ihop med ett växtbaserat bioresin. Istället för vanligt trälim har hon dessutom använt fisklim för att foga samman delarna. Tipstack till Inredningshjälpen

6. Fantastiska skulpturer

 

 

finkel

finkel2

På lördag 22 oktober öppnar utställningen Lead/follow, My conversations with wood med nya verk av skulptören Christoph Finkel. Utställningen på galleri Berg i Stockholm kommer fokusera på det intima samspelet mellan konstnären och det egensinniga materialet trä. Not to be missed!

7. Designbaren

designbaren1

designbarenteam

Nästa års designbar på Stockholm Furniture and Light fair står Note Design Studio för. Den kombinerade utställningen och restaurangen har konceptet Sulla bocca di tutti, På allas läppar, och Note vill bjuda på en härlig, inspirerande och generös upplevelse. Designbaren skapas denna gång i samarbete med Isabella Morrone, kökschef på restaurang Mother i Stockholm.

8. Formpriset 

formpris

Nu är flertalet vinnare av årets Residence stora Formpris korade; tack till juryn bestående av redaktionen, Stefan Nilsson från Designgalleriet, Jonas Olsson från Arkdes och Lotta Agaton. Utmärkelsen är precis som tidigare år en hyllning till designåret som gått och alla som förgyllt det. Förra årets vinnare ser du ovan. Nytt för i år är att utställningen vi producerar med Arkdes inte bara kommer visa årets designer, utan fler av utmärkelserna.

9. Tjusiga bostäder

patriamf

patriam2

Fastighetsutvecklaren Patriam har kommit ut med en rad nyheter den senaste tiden, bland annat samarbetet med Lotta Agaton som tagit fram både helhetskoncept och inredning åt 17 lägenheter på Karlaplan. Förra veckan visade Trendenser sin inredning för en rad andra lägenheter åt dem, se mer här. Roligt att de valt oväntade samarbetspartners med svenska kreatörer.

10. Inspirerande inredning

styling3

styling

styling2

Förra veckans härligaste inredning online är utan tvekan detta fina hem, inspirerande rum som är vackert fotograferade. Se mer här

11. Kvarterskrogen 

Många stockholmare älskar restaurangen Babette för dess varma kvarterskrogskänsla och härliga vinkällare. Nu startar grundarna ännu en härlig resturang byggd på samma koncept, Café Nizza, på Åsögatan 171 i Stockholm. 

restaurang babette

12. Ryamattans återtåg!

layered

layered2

Layereds tidigare kollektion i ull, som inspirerats av skådespelerskan Katharine Hepburn, var en succé. Nu lanserar mattföretaget en ny kollektion rufsiga och 70-talsinspirerade ryamattor, fantastiskt fotograferade med hög modegrad. 

13. Pendel

Studiolucidi

studiolucido4

Tummen upp för den nya  armaturen Aplomb large, en vidareutveckling av italienska Studio Lucidi & Pevere lampa för Foscarini. Vurmen för uppdaterade skomakarlampor fortsätter. 

14. Linums jubileumskollektion

Citizen rug, 35 000:-

 

Gable kuddfodral 599:-

Textilföretaget Linum fyller 50 år och firar med att lansera en  jubileumskollektion som tar ut svängarna i både form och färg. I kollektionen Big & Bold presenterar textilföretaget en rad nya textilprodukter i höstens stora trendfärger: kuddar, överkast, köksservis och en art deco-inspirerad jubileumsmatta som tagits fram i samarbete med Kasthall.

15. Utökat sortiment

busterandpunch

buster&punch

Från lampor och beslag till intedningsaccessoarer; Buster and Punch har öppnat nytt fint showroom och lanserat en rad nya inredningsprodukter, bland annat denna fina ljusstake.

16. Brädkonst

radkonst

radkonst2

Rekommenderas: just nu pågår en liten finstämd utställning på Malmstens galleri på Lidingö. Den är resultatet av en serie workshops med maestron Åke Axelsson med temat att förnya traditionella böjträtekniker. Bland utställarna finns bland annat Sami Kallio, Jesper Ståhl, David Ericson och Folkform. Folkforms projekt heter Konsten att böja en bräda, och har som utgångspunkt att försöka få det hårda uttrycket i en standardbräda att kännas elastiskt och formbart. Pågår till 4/10, sedan vidare till Danmark.

Läs mer: 

Hanna listar vecka 40

Hanna listar vecka 39

Hanna listar  vecka 38

]]>
http://www.residencemagazine.se/hanna-listar-veckans-15-framsta-inredningsnyheter/feed/ 0
Linum lanserar jubileumskollektion – 4 snabba med Karin Ward http://www.residencemagazine.se/linum-lanserar-jubileumskollektion-4-snabba-med-karin-ward/ http://www.residencemagazine.se/linum-lanserar-jubileumskollektion-4-snabba-med-karin-ward/#comments Tue, 18 Oct 2016 12:02:35 +0000 http://www.residencemagazine.se/?p=24489 Karin Ward har en mångårig bakgrund i modebranschen och har under sin tid som kreativ chef tagit ett helt nytt grepp om Linums design. I den nya jubileumskollektionen Big & Bold presenterar textilföretaget en rad nya textilprodukter i höstens stora trendfärger. Bland nyheterna hittar vi bland annat kuddar, överkast, köksservis och en art deco-inspirerad jubileumsmatta som tagits fram i samarbete med Kasthall.

Hur föddes idén om Big&Bold och vad är syftet med kollektionen?

– Inför vårt 50-jubileum ville vi skapa en kollektion som skulle belysa våra rötter samtidigt som den skulle spegla vår tid här och nu. Linum har sedan starten 1966 jobbat med ränder och i ”Big & Bold – a Swedish love story” har vi jobbat med den svenska bolstervarsranden som inspiration och förstorat upp den och färgsatt den på ett sätt som vi så som vi tycker känns 2016.

Citizen rug, 35 000:-

Citizen matta, 35 000:-

Vilken är din favorit ur nya kollektionen?

– Min favorit är kudden Gable i rost-svart. I den har vi dessutom utvecklat en kvalité i linne och bomull som de ursprungliga bolstervaren gjordes i en gång i tiden. Den har en fantastiskt fin blank manglad yta.

Varför har ni valt att samarbeta med Kasthall?

– När jag började på Linum för två år sedan ville vi gärna utöka kollektionerna med produkter som skapade en helhet för hemmet. Mattor var det första naturliga steget till att skapa ett större koncept. Vi ville jobba med den som är bäst på området för att få det rätt från början. Att Kasthall producerar i Sverige var också ett stort plus.

Gable kuddfodral 599:-

Gable kuddfodral 599:-

Vilka former och färger kan vi förvänta oss att se hos Linum framöver?

– Vi jobbar ständigt med att utveckla vårt totala koncept, för våra samtliga rum, så både nya färger och former kommer ni se redan till våren 16. Då blir det naturtoner som kanel och granit samt dämpade pasteller. Allt silat genom den svenska ljuset.

Mässingskål Ester 699 :-

Mässingskål Ester 699 :-

Foto och styling:  Karin Ward, Jonas Ingerstedt och Edin från Dusty Deco.

Läs mer: 

Layered lanserar silkeslena mattor – se nya kollektionen här

Här är lamporna som gör succé i inredningsvärlden just nu

Eksells klassiska kakaoögon gör comeback – kika på nya kollektionen här

]]>
http://www.residencemagazine.se/linum-lanserar-jubileumskollektion-4-snabba-med-karin-ward/feed/ 0