Annons

Annons

front-tapet

Front satsar på ny tapet – av tusentals post-its

Fronts senaste är en tapet av tusentals post-its. Nu rycker det av förtjusning i klottrarens penna.

Annons

En av svenska designgruppen Fronts allra första produkter var just en tapet som en råtta hade gnagt ett mönster i. Den håliga rapporten i tapeten presenterades för tio år sedan på möbelmässan i Stockholm och blev ett slags genombrott för Front. Wallpaper by rats ingick i kollektionen Design by animals där det bland annat också fanns ett bord som insekter hade fått lämna mönsterspår i och en lampa vars form tecknade av flygrörelsen av en fluga.

Kollektionen blev startskottet för en hel våg av konceptdesign och början på en lysande karriär för designgruppen Front som i dag består av Charlotte von der Lancken, Sofia Lagerkvist och Anna Lindgren. Nu, tio år senare och med produkter för prestigenamn som Thonet, Moroso, Moooi, Porro med flera samt ett lass designpriser i bagaget, lanseras gruppens första tapetkollektion, ett samarbete med Eco wallpaper.

– Vår vision har varit att ge den vita väggen struktur med skuggor och tecknade mönster, förklarar Anna på Front.

Bland kollektionens nio alster finns tegelstrukturer och en bladrelief. Skrivbordsmänniskan fastnar såklart för post-it-lappstapeten och vill helst klottra lite, åtminstone på en av lapparna, det får man väl?

Fronts tapetkollektion ingår i Eco wallpaper, 589:-/rulle.

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar