Goda veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!
Underbart goda och så enkla att göra! De är dessutom gluten- och laktosfria, veganska och fyllda med nyttiga fetter. Perfekt när sötsuget sätter in!
Annons
Ingredienser
• 2 skalade avokado
• 3,5 dl chokladnibs
• 1 matsked vaniljextrakt
• 1 krm havssalt
• Drygt 1 dl kokosflingor
Gör så här:
1. Mixa avokadoköttet i en mixer till en slät smet.
2. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
3. Blanda avokado, choklad, vaniljextrakt och salt. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar, gärna över natten.
4. Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna. Förvara i kylen.
Foto och recept: What The Fork Food Blog
Läs även:
Nutellasufflé på två ingredienser
Vegansk chokladmousse på tre ingredienser
Annons