vegansk efterrätt

Goda veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!

Underbart goda och så enkla att göra! De är dessutom gluten- och laktosfria, veganska och fyllda med nyttiga fetter. Perfekt när sötsuget sätter in!

Annons

Ingredienser

• 2 skalade avokado

• 3,5 dl chokladnibs

• 1 matsked vaniljextrakt

• 1 krm havssalt

• Drygt 1 dl kokosflingor

Gör så här:

1. Mixa avokadoköttet i en mixer till en slät smet.

2. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.

3. Blanda avokado, choklad, vaniljextrakt och salt. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar, gärna över natten.

4. Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna. Förvara i kylen.

Foto och recept: What The Fork Food Blog

Läs även:
Nutellasufflé på två ingredienser
Vegansk chokladmousse på tre ingredienser

Publicerat 12 mars 2016
Annons