Annons

Annons

jaime

Han är årets hedersgäst på Stockholm Furniture Fair 2017

Under torsdagen tillkännagav Stockholm Furniture Fair vem som blir årets Guest of honour vid 2017 års upplaga av designveckan i Stockholm.

Annons

Det är 14:e gången Stockholm Furniture & Light Fair bjuder in en välrenommerad internationell designer att utforma en installation på mässan. Nästa år det spanske konstnären och designern Jaime Hayon som har fått uppdraget att göra en utställning på Stockholmsmässans entrétorg.

Hayon har studerat industridesign i Madrid och Paris och har bland annat annat samarbetat med glas- och keramikföretag som Baccarat, Lladró och Choemon, skapat möbler för bland andra Fritz Hansen, Magis, Ceccotti, & Tradition och Moooi.

Han arbetar även med att inreda hotell, restauranger och butiker över hela världen. Hans senaste restaurang, Le Sergent Recruteur i Paris liksom ett flertal av Nirav Modis juvelerarbutiker i Indien, Hong Kong och New York är bra exempel på hans inredning.

– Han verkar i gränslandet mellan konst och design och vi beundrar bredden i hans produktion, som omfattar allt från klockor till möbler och inredningar, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair, i ett pressmeddelande.

Hayon började sin designkarriär 1997 på Fabrica, den Benetton-stödda akademin för design och kommunikation i Italien, där han ledde designavdelningen fram till 2003. År 2000 startade han sin egen studio och från och med 2003 har han satsat helhjärtat på sina egna projekt.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 7-11 februari 2017 på Stockholmsmässan.

Hayon har designat den nyöppnade restaurangen Le Sergent Recruteur i Paris.

Hayon har designat den nyöppnade restaurangen Le Sergent Recruteur i Paris.

Restaurangen har inretts efter ledorden enkelhet , harmoni och värme.

Restaurangen har inretts efter ledorden enkelhet, harmoni och värme i åtanke.

Hayon arbetar med både funktionella och icke-funktionella element. Hans lekfullhet är hans signum.

Hayon arbetar med både funktionella och icke-funktionella element och hans lekfullhet är hans signum.

Jaime Hayon var med och renoverade Groninger Museum, ett museum för modern och samtida konst i Groningen i norra Nederländerna.

Hayon var med och renoverade Groninger Museum, ett museum för modern och samtida konst i Groningen i norra Nederländerna.

Museet öppnade för allmänheten 19 December, 2010.

Museet öppnade för allmänheten 19 December, 2010.

Läs även: 

Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

6 inredningstrender att hålla koll på från möbelmässan

11 mest inspirerande platserna från möbelmässan i Milano

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar