Annons

Annons

hannalistarpuff

Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheter

Massor av höstnyheter, en toppenutställning och ett boende för designkonässörer – Hanna Nova listar 12 utvalda nyheter!

Annons

1. Utställning i helgen

Calle Forsberg har under senare år levererat sin keramik till restauranger som Franzén, Lilla Ego, Volt, Pubologi, Restaurant Hytra i Athen och Sühring twins i Bangkok. Foto: Calle Forsberg

Han gör funktionella bruksföremål som går hem hos både hos designälskare och finkrogar som Frantzén och Lilla Ego. Nu ställer Calle Forsberg ut delar av sina bruksföremål på Konsthantverkarna i Stockholm. Utställningen Finkrog och vardagsbord, keramik för bordet, visas den 27 augusti till den 14 september.

2. Bo bättre

Foto: The Modern House.

Ibland är boendet själva destinationen när man reser. Denna fantastiska lägenhet finns nu att hyra i London – perfekt för den som vill bo i en inspirerande miljö under en långhelg i staden. Lägenheten tillhör grundarna av den härliga klädbutiken Hostem, och har inretts av dem själva – bland annat med Faye Toogoods fantastiska Poly chairs. Boka här.

3. Ny butik

Foto: Ellos.

Man talar om den fysiska butikens död i dessa online-tider, men för många blir den fysiska närvaron allt viktigare, inte minst som reklampelare för varumärket. Nu öppnar postorderfirman Ellos sin första butik i Mall of Scandinavia.

4. Årets Nova

Foto: Pale Grain.

Vi har följt honom sedan han gick ut Konstfack och visade sina fantastiskt vackra marmorbord, som bland annat inredaren Faye Toogood använt i sina inredningar. I år gick utmärkelsen Nova – som Formex delar ut till en ung lovande designer – till Nick Ross. Ett toppenval!

5. Jubilaren

klongwebb

I veckan som gick firade det svenska företaget Klong 15 år, med en limiterad kollektion av fyra fristående möbler med intrikata detaljer. Bland annat ett tredimensionellt satsbord och ett vitrinskåp inspirerat av 1500-talets intarsiakonst.

6. Flexibel spot

Designern Johan Carpners nya armatur heter Stav och är tillverkad av mässing hos Tyringe konsthantverk. Tack vare en smart funktion erbjuder den både punktbelysning och all round-belysning.

7. Klassiska former

Ilsecrawfoord

Brittiska Ilse Crawford utsågs nyligen till årets designer på mässan Maison et Objet där hon bland annat visar sin nya uppdatering av lampan Billy för Kalmar werkstätten, med klassisk Ilse-estetik.

8. Mer färg

jotun

Färgföretaget Jotun har lanserat nästa års färgkollektioner, indelade i Continental living, Urban living och Nordic living med varma beige och rostiga toner, som kontrast till de grå väggarna som regerat 2016.

9. Stockholm 2017

Ikea3

Det rullas ut mycket nyheter från Ikea; den senaste är en liten förhandstitt på kollektionen Stockholm som lanseras i butik i april, med hantverk och komforti fokus.  Vilket är tydligt i den djupa blå sammatssoffan designad av  Ola Whilborg.

10. Årets möbel

Bylassen

En av årets mest populära möbler – serveringsvagnen – har fått ett nytt tillskott med serveringsvagnen Anoon från By Lassen. Vagnen har tagits fram med hjälp av en originalritning av arkitekt Flemming Lassen från 1943. Tipstack till Inredningshjälpen.

11. Växtlighet

urban

Mateus senaste satsning står den dynamiska ägaren Terese Lundahls dotter för – i höst lanseras en fin serie krukor som Filippa Lundahl har designat.

12. Village

Ramsjö skärbräda.

Designer Staffan Holm går in som Creative director på det lilla Göteborgsföretaget Village med stor miljöfokus och shaker-inspiration. Läs mer här.

Läs även: 
Hanna listar veckans 12 främsta inredningsnyheter
Hanna listar veckans 10 främsta inredningsnyheter
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar