Annons

Annons

hanna-listar-v.-10

Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Nya spännande restauranger, lapptäckets återkomst och svensk design i japanskt företag. Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar veckan!

Annons

Varje vecka listar Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna i design- och inredningsvärlden – mycket nöje!

1. AirDine

Residence_Dukning_3

Styling: Cecilia Tivar. Foto: Roland Persson.

Vill du äta mat hemma hos främlingar, och både kika på hur de bor och testa deras matlagning? Efter Airbnbs start 2008 är det många som testat liknande koncept; nya appen Airdine är det senaste i kategorin. Bara att ladda ner appen och leta efter hushåll i din stad som bjuder hem främlingar på god mat för liten peng. 

2. Magasinförsäljning

Förra veckan publicerades tidningarnas årliga försäljningssiffror. I en tid där tidningar och magasin ofta tappar läsare är vi otroligt tacksamma för våra fantastiska läsare: det gångna året har Residence ökat sin försäljning med hela 20 procent. Stort tack till er alla!

3. TypeO

Hanger-No.3-Lifestyle

En onlinebutik som handplockar det finaste från när och fjärran och presenterar det för en svensk publik, så skulle man kunna beskriva TypeO som tidigare i år lanserade keramiken Hasami för den svenska publiken. Nu har de tagit amerikanska Louise Gray under sina vingar och lanserar dennes fantastiska lapptäcken på nordliga breddgrader. Se mer här. 

4. Muji goes Swedish 

foundmuji_sweden02
muji

Hur presenteras typiskt svenska bruksföremål av en japansk kedja – för en amerikansk publik? Nu har Muji startat en butik som säljer ett urval svenska produkter till amerikansk publik, komplett med en rolig katalog som presenterar svenskar och deras livsstil, se mer här. Tipstack till Stefan

5. Woodstockholm expanderar

Woodstockholm ny satsning

Möbelproducenter med uppskattade restaurangverksamheter. Woodstockholm gör inte bara möbler utan vet också framgångsreceptet till hur två branscher kan kombineras på absolut bästa sätt. Två år efter företagets start tog de över kiosken på Mosebacke torg, för att för ett år sedan expandera med en restaurang med samma namn. Nu är de även i uppstarten av en ny matsal i deras showroom. På kvällarna blir lokalen tillgänglig för sällskap mellan 12-14 personer. Förutom stora sällskap kommer det även en helt ny satsning på ge Stockholmarna en chans att träffa nya människor. Via Facebook kan vem som helst boka platser vid långbordet, när det blir fullt blir en middag av och gästerna får chansen att träffa nya människor. Tummen upp för det engagemang Woodstockholm visar och att varenda inredningsdetalj är specialgjord och framtagen för den unika miljö den ska finnas i.

6. Väcker känslor

plathus tingsratt

Foto: Tengbom

Plåtpriset 2016 tilldelades ”en byggnad som väcker känslor” och gick till Tengboms byggnad för Tingsrätten i Alingsås – som särskiljer sig i mängden med en fasad i zink.

– Zink är ett fint gammalt klassiskt material som användes mycket som takmaterial under förra sekelskiftet. Vi tog helt enkelt ned plåten på fasaden, säger Fritz Olausson och Magnus Almung, som ritat byggnaden.  

7. Kadeau

kadeau-2

Foto: via Wallpaper.

Ett nytt måste för matälskare i Köpenhamn; kocken Nicolai Nørregaards senaste restaurang Kadeau har nyligen slagit upp dörrarna längs en liten kullerstensgata i Köpenhamn. Deras första restaurang i Bornholm har redan en Michelin-stjärna, liksom deras tidigare i Köpenhamn. Den nyöppnade restaurangen har en inredning av fantastiska Thomas Lykke, från studion OEO, som har skapat en liten intim restaurang som påminner om en privat lägenhet. 

8. Note Design Studio och Genovas senaste projekt till salu

Genova_Stensnas_Note-Design-Studio
Genova-Stensnas-Note-Design-Studio

Nu är Genovas projekt Stensnäs, i ett samarbete med Note Design Studio, ute till salu via Alexander White. Titta in skärgårdslyxen (på 155 kvadrat!) som är beläget på en brygga längst ut på Stensnäs udde här.

– Vi har valt att samarbeta med NOTE i det här projektet för deras fina fingertoppskänsla när det kommer till att kombinera harmoni med ett modernt formspråk. Vi byggde Stensnäs med visionen att det ska vara ett boende där du ska finna ro. Det är din oas av lugn i den annars så stressiga vardagen och NOTE har med färgval och detaljer lyckats fånga exakt den känslan och skapat ett hem du helst inte vill lämna, säger Andreas Eneskjöld, VD för Genova Property Group.

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 2
Hanna listar: nyheter v. 3
Hanna listar: nyheter v. 4
Hanna listar: nyheter v. 5
Hanna listar: nyheter v. 7
Hanna listar: nyheter v. 8
Hanna listar: nyheter v. 9
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

LÄS OCKSÅ


Annons

  • http://brassandgold.com/ Patrik at Brass&Gold

    Jättekul att försäljningen av Residence har ökat! Ni gör ett grymt bra jobb!


Annons

Laddar