Annons

Annons

hanna-listar-vecka-13

Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheter

En tjusig inredning, ett nytt pop up-koncept och en ny trevlig deli i Stockholm. Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar veckan!

Annons

Varje vecka listar Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna i design- och inredningsvärlden – mycket nöje!

1. Grön möbel

The-Botanic-Shelf-weekday-carnival-700x895

Formgivarna Pinja Rouger och Riikka Kantinkoski har lanserat en fin möbel som kombinerar bokhylla med blompiedestal.  Läs mer om The Botanic Shelf här

2. Veckans intervju

Stefano-Giovannoni_Foto via dezeen_sqa

Stefano Giovannoni. Foto via Dezeen.

Allt fler designers startar egen produktion med egna varumärken. Nu är det italienska stjärndesignern Stefano Giovannoni som lanserar varumärket Qeeboo, med fokus på prisvärda produkter med försäljning online, något som italienska företag varit lite på efterkälken med. Ni som är nyfikna kan lyssna på en intervju om hans tankar kring designindustrin och nya satsningen på Summit, länk här!

3. Göteborg

Artilleriet studio

Inredningsbutiken Artilleriet fyller fem år och firar med utställningen Artilleriet Studio. Utställningen visas mellan 13/5-29/10 och kommer ligga på Magasingatan i Göteborg, där både deras första butik ligger, samt förra årets satsning Artilleriet Kitchen. Snart kan ni även se en av de två grundarnas hem i vår tidning. Tipstack till Trendenser.

4. Milano Preview

Furia

Nästa vecka är det dags för  möbelveckan i Milano, där årets främsta nyheter presenteras. Svenska Front visar en rad spännande nya samarbeten för bland annat Porro, som de visar en ny stol för, en ny soffa för Moroso och en stol för Giovannonis nya företag Qeeboo. Den här uppdaterade gunghästen, Furia Rocking Horse för Thonet, är även den en nyhet inför nästa vecka, lika mycket leksak som inredningsdetalj. 

4. Veckans inredning

Styling JM Nockeby Av- Anna-Marselius-2
Styling JM Nockeby Av- Anna-Marselius

Tummen upp för vår medarbetare Anna Mårselius inredning för JM som synts flitigt i sociala medier under den gångna veckan. Lugna färgval och fina detaljer.

5. Biennal i höst

Designer Jenny Norberg

Jenny Norberg. Foto via Nova Iskra.

Londons första design biennal går av stapeln i höst (7-27 september) på Somerset House; här deltar museer från 30 länder som visar lokal designförmåga på temat Utopia by Design. Curator från Sverige är designer Jenny Norberg. Läs mer här.

6. Stefan goes pop up

cleanpopup_poster

Stefan Nilssons Designgalleriet och gänget bakom Trends&Friends ska börja med tillfälliga pop up-butiker, hittills med tre platser och teman planerade med fokus på produkter inom rengöring, kök och keramik. Den gemensamma nämnaren är att de bjuder in unga, oetablerade och intressanta formgivare med småskalig produktion tillsammans med etablerade aktörer. Den första, Clean Pop Up, med fokus på vårstädningen, går av stapeln 10-15 maj på St Paulsgatan 16.

7. Deli

Deli-Di-Luca-Jordens-arkitekter

Restaurang Deli Di Luca. Foto via: Jordens arkitekter

Café Di Luca är en liten nyöppnad deli med inredning av Jordens arkitekter, som även ritat inredningen på nya satsningen Mother. Bakom Di Luca står ägarna av Zeta, här kan man köpa ostar och chark och deras produkter, äta mat eller bara ta ett glas vin. Litet och intimt med terazzogolv, väggar och detaljer i dammig turkos, samt böljande bågar i ljuskrona och hyllor som en röd tråd. Restaurangen finns att besöka på Folkungagatan 100.

8. Finsk styling

Hemma hos Anna Pirkola_5

Vårt nya nummer finns i butik! Ett superfint nummer med massor av färg och besök hos stylister. Som hemma hos finska stylisten Anna Pirkola. Fantastiskt fint och stylat av henne själv; ett smakprov bjuder vi på här.

9. Kakel

puzzle-edward-barber-jay-osgerby-mutina-tile-design-london-uk_foto dezeen_sq_0

Foto via: Dezeen.

Brittiska designerna Barber Osgerby, som nyligen var hedersgäster på möbelmässan i Stockholm, lanserar i vår två nyheter för varumärket Mutina, bland annat den fina geometriska kakelserien Puzzle i olika mönster som går att kombinera efter eget tycke och smak. Överlag så står Mutina bakom några av de senaste årens finaste kakel.

10. Fototapeter blir magasin

Framsida_MrP

I veckan lanserade Mr Perswall nyheten att de i slutet av april kommer att släppa ett magasin. På 400 sidor kommer de samla deras tapetmönster och blanda upp med sina miljöbilder. Ett spännande sätt att locka fler till att skapa personliga interiörer!

11. Vårfärger

jotun varfarger
jotun varfarger-2

Jotun lanserar en vår- och sommarkollektion med fem olika kulörer som alla hyllar våren. Färgerna går i en härlig vårskala i naturens olika färger. Ovan, Lady 1930 Lounge och 8109 Aprilgrön.

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 2
Hanna listar: nyheter v. 3
Hanna listar: nyheter v. 4
Hanna listar: nyheter v. 5
Hanna listar: nyheter v. 7
Hanna listar: nyheter v. 8
Hanna listar: nyheter v. 9
Hanna listar: nyheter v. 10
Hanna listar: nyheter v. 11
Hanna listar: nyheter v. 12
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

 

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar