Annons

Annons

imke-bruno

Imkes auktionsspaning: 3 klassiker från Bruno Mathsson

Den här veckan delar Residence redaktionschef Imke Janoschek med sig en auktionsspaning för nostalgikern. Ta del av tre klassisker från Bruno Mathsson.

Annons

Bruno Mathssons klassiker för Dux har varit heta auktionsföremål länge och många av de är så populära att de också finns i nyupplaga. Kolla man på nypriserna inser man vilka välgjorda påkostade möbler det är. En Karin-fåtölj går loss på 30 000 kronor i nypris. Här tre stycken Duxare som ligger ute till auktion just nu.

1. Rosa dröm

auktionstips1

En Pernilla i rosa ser man inte varje dag! Färgen som ju är en av årets mesta innefärger, ger Pernillan ett helt annat uttryck, än det vanliga bibliotekariekänslan.

Bruno Mathsson, länsstol Pernilla, formgivet 1969. Utropspris 1800:-, lauritz.com

2. Coolaste tvåsitsaren

auktionstipset

Bruno Mathssons soffa Birgitta för Dux som 2-sits är inte heller den vanligaste Dux-gästen på nätet. Den här är rätt rejält sliten, men med nytt läder på armstöden kan den ge rätt patina åt en inredning. 

Birgitta, Bruno Mathsson för Dux, Utropspris 4000:-, lauritz.com

3. Hipstervarning!

auktionstips2

Fåtöljen Karin som Bruno Mathsson ritade 1969 är en av de riktigt populära hipsterfåtöljerna just nu, som syns i många highend-inredningar. Här en ganska välbehållen, lite senare Karin med färre knappar som ritades 1973, i brunt skinn.

Karin, Bruno Mathsson för Dux, skinn och krom. Utropspris 3000:-, bukowskis.com

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar