Annons

Annons

Sneakernstuff_2

Inredaren av den svenska populära skobutiken i Paris: ”En mix av franskt och svenskt”

Det svenska märket Sneakersnstuff öppnade en ny butik i Paris i november. Residence ställde några frågor till inredaren Jenny Askenfors som berättar om butiken, sina framtidsplaner och var hon hittar inspiration.

Annons

Berätta om dig; vem är du och vilken är din roll i samarbetet med Sneakersnstuff?
– Jag heter Jenny Askenfors, är inredningsarkitekt och möbelformgivare och driver Bofink design studio. För två år sedan ritade jag Sneakersnstuffs nya kontor på Södermalm i Stockholm. Senare fick jag i uppdrag att rita och ta fram konceptet till deras nya butik i London och nu senast butiken i Paris. Det var klurigt med distansen men väldigt roligt!

Sneakernstuff_5

Berätta om butiken i Paris!
– Jag har personifierat Sneakersnstuff i en berättelse. Kontoret på Södermalm är berättelsens första kapitel, Londonbutiken kapitel två och butiken i Paris kapitel tre.

– I kapitel tre får man följa Sneakersnstuffs resa till och i Paris. Det som hen upplever i Paris har jag plockat in i butiken i form av material och färg och jag har blandat upp det med Sneakersnstuffs personlighet och byggnadens historia. Jag flörtar lite med fransk kultur och har bland annat inslag från Yves Kleins arbete i form av Kleinblått och bladguld och Duchamps intresse för schack i form av schackrutigt golv. Resultatet har blivit en mix av franskt och svenskt där alla föremål är valda med stor omsorg. Inredningen är personlig och detaljrik, något som är kännetecknande för min inredningsstil. När jag inredde butiken var staden Paris och människorna på Sneakersnstuff den stora inspirationskällan.

Sneakernstuff

Vilka framtidsplaner har du? Blir det mer Sneakersnstuff?
– Den här typen av projekt passar mig perfekt och Sneakersnstuff är en fantastisk kund på många plan så jag hoppas på fler uppdrag från dem i framtiden. Jag vill gärna se mer av butiker som är måna om att skapa något unikt och som inser vikten av att jobba med detaljerna.

Sneakernstuff_7

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar