Annons

Annons

Julrecept 3 Foto Roland Persson

7 enkla steg – så gör du god julkaka med valnötter och rom

Linda Lundgren hjälper dig med recept på ljuvlig valnötskaka med rom och glasyr.

Annons

Julkaka med valnötter och rom
Du behöver:
1 sockerkaksform (ca 2 liter), eller två mindre formar

Ingredienser:
3 dl valnötskärnor
2 dl socker
80 g smör
1 msk honung
3 ägg
3 msk mörk rom
1 nypa salt
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk vaniljextrakt
0,75 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
1 tsk bakpulver

Apelsinglasyr:
4 dl florsocker
3 msk färskpressad
apelsinjuice

Så gör du:
1. Smörj och bröa en socker­kaksform.
2. Kör valnötter i mixer till grovt mjöl. Blanda sedan socker och valnöts­mjölet. Tillsätt smör, honung, ägg och rom under omrörning.
3. Blanda ner salt, kanel, ingefära och vaniljextrakt.
4. Häll vetemjöl, maizena och bakpulver i en annan bunke och blanda samman.
5. Tillsätt torrvarorna till smeten. Blanda försiktigt samman och häll sedan i sockerkaksformen. Baka i mitten av ugnen i
ca 40 minuter. Låt svalna.
6. Häll florsocker i en bunke, tillsätt apelsinjuicen och vispa samman med en elvisp.
7. Ringla över kakan. Låt stelna innan du skär upp.

Recept och styling: Linda Lundgren
Foto: Roland Persson
Styling: Fat, Garbo. Interiorglas, Weck. Sked, Artilleriet.

LÄS OCKSÅ


Annons

  • http://www.charlotteagren.se Charlotte Ågren

    Hej! Smeten är mkt god, lovar gott, och nu ska kakan in i ugnen. Hur många grader? Jag chansar på 175!


Annons

Laddar