Annons

Annons

kusamawebb

Kika in i japanska konstnärens spektakulära glashus

Under sommaren har Moderna museet och ArkDes retrospektiva utställning av den japanska konstnären Yayoi Kusama lockat fler besökare än någonsin. Spana in hennes senaste konstinstallation – i ett glashus utöver det vanliga.

Annons

Yayoi Kusamas säregna konstnärskap rör sig mellan måleri och skulptur, mellan konst och design och mellan öst och väst. Under juni till september har Moderna museet visat hennes livsverk i utställningen ”I oändligheten”, som rymmer allt från tidiga naturstudier till installationer där tid och rum upphävs.

Det är första gången som hennes konst har visats upp i så stort format i Sverige – och installationen har lockat oväntat många besökare.

– I oändligheten är en av våra mest besökta sommarutställning hittills och vi har haft besökare i alla åldrar från hela världen. Det har varit en oerhört populär utställning och det har varit god stämning, med många fotoglada besökare i huset, berättar Miriam Ekwurtzel på Moderna museets kommunikationsavdelning.

Yayoi Kusamas signum är de röda prickarna och just nu pågår en installation i Connecticut, USA, där konstnären låtit pryda museet The glass house med sina ikoniska prickar.

Spana in huset här:

kusama-dots-1-1024x682

Läs även: Från enkel sommarstuga till spektakulärt hus med japanska influenser

yayoi-kusama-dots-obsession-the-glass-house_dezeen_2364_ss_2-1024x731

Läs även: 9 makalösa foton på övergivna byggnader runtom i Europa

yayoi-kusama-dots-obsession-the-glass-house_dezeen_2364_ss_6-1024x732

yayoi-kusama-dots-obsession-the-glass-house_dezeen_2364_ss_7-1024x732

Läs även: Titta in i arkitektens spektakulära sommarhus i Dalarna

yayoi-kusama-dots-obsession-the-glass-house_dezeen_2364_ss_13-1024x732 (1)

Läs även: Regissörens makalösa hus vid världens ände

 

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar