Annons

Annons

Hiss Lervik Artico_8

Nu flyttar hissen in i hemmet – spana in den senaste it-prylen

Glöm industriella hissar i trappuppgångar, på allmänna platser och i stora kontor. Den nya it-prylen flyttar in i det privata hemmet och kräver inte mer plats än en garderob.

Annons

I samband med Stockholm Design Week 2016 tar den svenska hissproducenten Aritco steget in i det privata hemmet och lanserar en unik hiss designad att passa i gemene mans hemmiljö. Formgivaren Alexander Lervik står bakom designen och har skapat en hiss som är lika snygg som praktisk.

– Uppdraget att utveckla en hiss likt en möbel har varit en stor designutmaning, det finns både lagar och säkerhetsaspekter att förhålla sig till, förklarar Alexander Lervik.

Hiss Lervik Artico_7

För att passa i vilket hem som helst har Alexander Lervik sett till att hissen inte behöver mer plats än en garderob. Hissen finns i fyra olika utföranden och många olika färger. Även innerväggen kan kunden själv välja utförande på sin hiss.

– Ljuset har varit en central del i hela designprocessen. Plattformsväggen, kallad DesignWall, har ett bakgrunds-ljus med en yta som kan draperas med mönster och bilder av Alexander Lervik och andra skandinaviska designers. Ambitionen har varit att möjliggöra största möjliga flexibilitet och tanken är att det ska gå att kunna identifiera sig med sitt hissval genom de olika materialval och färger som erbjuds, säger John Löwbäck, vd på Aritco.

Hiss Lervik Artico

 

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar