Annons

Annons

airdine

Nya appen hjälper dig öppna restaurang hemma

Nu kan du som älskar att laga mat öppna en egen liten restaurang i ditt kök och ta emot främlingar som gäster. I och med den nya tjänsten AirDine kan privatpersoner nu börja konkurrera med landets restauranger.

Annons

Allt fler upptäcker Airbnb, där privatpersoner hyr ut sina hem likt hotell till andra privatpersoner. I slutet av februari kom nästa steg – perfekt för landets alla hemmakockar som älskar att bjuda människor på mat. Genom appen AirDine kan du nämligen starta din egen lilla restaurang!

I appen får du presentera dig kort, beskriva vilken mat du kommer att bjuda på, vilken tid, dag och vilket pris som gäller samt hur många platser du kan erbjuda. Därefter kan den som vill äta mat hos en helt främmande person boka platser, precis som på en restaurang.

Läs även: Nya restaurangen i Mexico är knappast något för höjdrädda

Just nu finns tjänsten bara i Sverige och sedan i slutet av februari när tjänsten lanserades har ett 150-tal personer i Stockholm och Göteborg öppnat upp sina hem, samt några Skåneregionen. Det går alltså inte att boka bord i en mysig Parislägenhet med utsikt över Moulin Rouge. Däremot går det just nu att bland annat gå på hamburgermiddag i Lund för 170 kronor eller en trerättersmiddag i en lägenhet på Östermalm i Stockholm för 1000 kronor, för den som vågar testa en helt ny sorts restaurangupplevelse. Sedan starten har över 700 personer ätit AirDine middagar och snittpriset på en av dessa middagar ligger på 165 kronor.

 

Läs även: Här är alla svenska restauranger som får stjärnor av Michelin

Artikeln publicerades ursprunligen på vår systersajt Femina.se.

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar