Annons

Annons

fredrik paulsen fargstarkt kok

Kika in i ett färgstarkt drömkök – utöver det vanliga

En av inredningstrenderna 2016 handlar om vågade färgval, något det här specialritade köket av Fredrik Paulsen minst sagt har. Inspireras av köket som får vilket annat kök att blekna i jämförelse.

Annons

Köket är specialritat av Fredrik Paulsen för Elin Unnes och Stefan Fält. Det ligger i en jugendlägenhet, och Fredrik fick helt fria händer, förutsatt att han skapade så mycket förvaring som möjligt. Han utgick ifrån ett rutnät uppbyggt av furureglar där alla förvaringsenheter är instuckna i mellanrummen. Detta innebär att man får en distans mellan skåpen, och kan öppna skåpdörrarna utan beslag. Stänkskyddet är tillverkat av betsad och lackad plywood.

– Kulören på betsen blandade jag till för att passa bra tillsammans med den gamla saltglaserade diskhon. FM Mattssons klassiska tvårattsblandare är min absoluta favoritarmatur. Den är bra och billig och extremt tydlig i sin karaktär. Att väva in äldre detaljer i projekt bidrar till en mer personlig gestaltning, säger Fredrik Paulsen.

– Min filosofi kring köksdesign är att man ska lyssna på sitt hjärta och tänka efter vad man själv vill ha. Inte titta på vad alla andra har eller göra något som nästa ägare säkert kommer gilla ifall man flyttar.

Inspireras av det fantastiska köket här:

unnes__mg_3231
kitchen_15
kitchen_11
unnes__mg_3357
kitchen_8
kitchen_2
Fredrikpaul

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar