Annons

Annons

Julrecept 5 Foto Roland Persson

Så lyckas du med svartkålstartelett i jul

En knaprig svartkålstartelett till första advent ger en härlig start på julen. Linda Lundgren delar med sig av sitt bästa recept.

Annons

Tartelett med stiltoncrème & svartkål
Ingredienser till 6 pers:
1 svartkålshuvud
4 msk olivolja
salt och peppar

Stiltoncrème:
2,5 dl mascarponeost
150 g stilton

Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1 nypa salt

Gör så här:
1. Skär smöret i tärningar, smula samman mjöl, salt och smör med fingertopparna. Tillsätt vatten.
2. Kavla ut degen till en rektangel. Lägg sedan i formen och pressa fast kanterna, nagga botten lite.
3. Förgrädda på 225
° i ca 10 min, ta ut och pensla med upp­vispat ägg. Baka i ytterligare 10 minuter Låt svalna.
4. Blanda mascarponen med smulad stilton i en bunke.
5. Skär ner svart­kålen i mindre bitar, låt de små bladen vara hela. Stek i 
oliv­olja, salta och peppra, och lägg sedan ut på en plåt. Baka i ca 10 min på 200°.
6. Låt svalna.
7. Bred ut stiltoncrèmen i tartelettskalet och lägg på svartkålen. Servera ljummen eller kall.

Recept och styling: Linda Lundgren
Foto: Roland Persson
Styling: Duk, linne på metervara. Stenskiva, Posh Living. Assiett, Garbo. Champagneglas, Riedel.

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar