Annons

Annons

alicia vikander design hotellrum

Se hotellrummet som Oscarsbelönade Alicia Vikander designat

Att Alicia Vikander belönades med en Oscar i början av veckan har inte gått många förbi, men att hon designat ett eget hotellrum i Sverige är det färre som vet. Titta in i hotellrummet som hon har designat här!

Annons

Som andra svenska skådespelare någonsin tog Alicia Vikander i början av veckan emot en Oscar för sin roll i The Danish Girl och blev hela världens favorit. I Sverige belönades hon redan 2011 med Guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll i Till det som är vackert. 

Det däremot färre har koll på är att Alicia Vikander även har ett öga för inredning och design. 2012 inredde hon ett eget hotellrum på det stjärnspäckade hotellet Såstaholm Hotell i Stockholmsförorten Täby. Detta efter att hon mottog hon Såstaholms Pris till Höstsols minne, något hon själv såg som ”en möjlighet att sätta avtryck på ett hotell med stark kulturhistoria”.

– Alla vi som arbetar med Såstaholmspriset har en stark relation till Alicia Vikander, hon är oerhört begåvad, karismatisk och skarpsynt. Vi är inte förvånade över att hon blivit så framgångsrik, säger Ulrik Clemens Von Döbeln, hotelldirektör.

Så den som vill hylla Alicia Vikanders framgångar kan nu göra det med en skål i hennes eget stjärnrum, hotellrum 90 på Såstaholm Hotell.

Alicia har inrett rummet i en varm färgskala med personligt utvalda detaljer. Till detta en stor världskarta som påminner om att Alicia har världen som arbetsfält.

Andra pristagare, som även de har designat sitt egna hotellrum på Såstaholm är Josefin Ljungman (2008), Joel Kinnaman (2009), Elin Rombo (2010), Lindy Larsson (2011), Adam Pålsson och Adam Lundgren (2013), Edda Magnason (2014) samt Alexander Ekman (2015).

Se bilder från det hotellrum Alicia Vikanders själv designat nedan! 

alicia vikander hotellrum design
alicia vikander hotellrum design-1
alicia vikander hotellrum design-2
Alicia Vikander Hotellrum

Foto: Patrik Karlsson för Såstaholm Hotell / Shutterstock

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar