Annons

Annons

Upplev norrsken i ett magiskt hus bland trädtopparna

Letar du efter en naturupplevelse utöver det vanliga? Nu lanserar den uppmärksammade hotellkedjan Tree hotels ett unikt boende – där du bor 10 meter ovan marken med en spektakulär utsikt över Lapplands skogar.

Hotellkedjan Tree hotel gömmer sig bland tallskogarna i Luleå och drivs sedan sex år tillbaka av Kent Lindvall och hans fru Britta. I dagsläget hyr de ut sex arkitektritade boenden med olika teman; allt från en 4x4x4 meter stor spegelkub med utsikt åt alla väderstreck till ett ufo-liknade hem där du måste klättra upp för en infällbar trapp – allt för att känslan av att sväva ovanför marken ska kännas så äkta som möjligt.

Annons

I år har de lanserat ett nytt hotellboende – en timmerstuga tio meter ovanför marken med en speciell utkiksplats där gästerna ska kunna se det berömda norrskenet. Huset blir Tree hotels största och högst belägna hus hittills och bakom den unika byggnaden står den norska arkitektbyrån Snøhetta.

Läs mer: 7 spektakulära hotell i Sverige utöver det vanliga

Tree hotels boenden är alla inspirerade av den skandinaviska traditionen med timmerhus – även deras senaste tillskott som till det yttre är täckt i förkolnat trä. Stugan är placerad i toppen av en tall för att gästerna ska få den bästa tänkbara utsikten.

snohetta2

snohetta1

snohetta3

treehotel3

snohetta4

snohetta5

snohetta6

snohetta7

snohetta8

Läs mer: Spektakulära hus att semestra i – 5 tips för arkitektnördar

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar