Annons

Annons

Hotell

Semestra i ett arkitektritat hotell bland trädtopparna

Letar du efter en naturupplevelse utöver det vanliga? Nu lanserar den uppmärksammade hotellkedjan Tree hotels ett unikt boende – där du bor 10 meter ovan marken med en spektakulär utsikt över Lapplands skogar.

Hotellkedjan Tree hotel gömmer sig bland tallskogarna i Luleå och drivs sedan sex år tillbaka av Kent Lindvall och hans fru Britta. I dagsläget hyr de ut sex arkitektritade boenden med olika teman; allt från en 4x4x4 meter stor spegelkub med utsikt åt alla väderstreck till ett ufo-liknade hem där du måste klättra upp för en infällbar trapp – allt för att känslan av att sväva ovanför marken ska kännas så äkta som möjligt.

Annons

2017 lanserar de ett nytt hotellboende – en timmerstuga tio meter ovanför marken för att gästerna ska kunna se det berömda norrskenet. Huset blir Tree hotels största och högst belägna hus hittills och väntas kunna ta emot gäster i början på nästa år. Bakom den unika byggnaden står den norska arkitektbyrån Snøhetta.

Läs mer: 7 spektakulära hotell i Sverige utöver det vanliga

Tree hotels boenden är alla inspirerade av den skandinaviska traditionen med timmerhus – även deras senaste tillskott som till det yttre är täckt i förkolnat trä. Stugan kommer att placeras i toppen av en tall för att gästerna ska få den bästa tänkbara utsikten.

Kika på de första bilderna från exteriören här:  

treehotel1

treehotel2

treehotel3

treehotel4

treehotel5

Läs mer: Spektakulära hus att semestra i – 5 julklappstips för arkitektnördar

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar