Annons

Annons

konst

Så skaffar du en värdefull konstsamling utan att det kostar skjortan

2016 vill vi satsa på konsten – men hur skapar man egentligen en konstsamling utan att det kostar skjortan? Konstbokförfattaren Karolina Modig delar med sig av sina bästa tips!

Annons

Inredningsåret 2016 handlar om att skapa en personlig prägel, att våga satsa på färgoch att investera i konst. Journalisten och redaktören Karolina Modig är aktuell med en ny bok om konst, Häng konsten lågt. Här tipsar hon om hur man kan skapa en egen konstsamling samtidigt som man är ekonomisk.

1. Konst online
Det finns många nystartade digitala satsningar med konst som är utvald i samarbete med gallerister eller konstnärer. Där kan man hitta konst som är producerad i flera exemplar så att priserna går ned men ändå är signerade och i en begränsad upplaga.

2. Kika in på gallerier
Gå till gallerier och fråga vad som finns i deras arkiv. Här kan det finnas originalverk som har legat länge och har man tur får man rabatt. Gallerister har ofta god kunskap och kan ge tips.

Läs även: Nya boken Häng konsten lågt vill göra konsten tillgänglig – för alla

3. Auktionssajter!
Titta på auktionshusens sajter. Men fundera över vad du ska söka efter och begränsa ditt urval. På så sätt får du lättare en översikt. Auktionshusen har ofta mycket information om konstnärer och deras verk och är en källa till kunskap.

 

Cilla Ramnek

Sakerna, Svängrummet 1 av Cilla Ramnek. Serigrafi. 3700:-, ed.art.

 

Jesper Nyrén

Utan titel II av Jesper Nyrén. Etsning. 3500:-, ed.art.

LÄS OCKSÅ


Annons


Annons

Laddar