Annons

Annons

3 inredningsdetaljer som egentligen borde varit Årets julklappRobotdammsugaren kan slänga sig i väggen – årets julklappar är tre helt andra ting.

Robotdammsugaren i all ära, men var den verkligen värd utmärkelsen som Årets julklapp 2015? På Residence ser vi ett intresse för helt andra saker som just nu går åt som smör i solsken i butikerna. Här är årets mest populära inredningsdetaljer som vi tycker egentligen borde varit Årets julkapp. 

Annons
gloria ljusstake klong

Foto: Tom Martinesen

1. Ljusstaken Gloria av Broberg Ridderstråle för Klong
Butik efter butik vittnar om samma sak; så fort de får en leverans med den nya ljusstaken Gloria säljs rubbet slut på ett dygn. Trendenser var tidig med att förutspå detta – och kanske är en del av succén? Gloria lanserades i höstas och blev snabbt en succé. Det är en enkel, grafisk och tjusig ljusstake som finns i två storlekar. 

 

samsung_serif_Bouroullec

2. Serif TV formgiven av Bröderna Bouroullec för Samsung
Serif är mer än bara en tv – det är en möbel för rummet. Efter åratal av tv-apparater på väggarna lanseras en tv som vågar ta plats i rummet igen. Den har redan utsetts till en blivande ikon av ”förstå-sig-påare”. Den har kallats för en design-tv, är skapad av de franska bröderna Bouroullec och kan placeras var som helst i ett hem: på möbler eller fristående, på en hylla, i vardagsrum eller i sovrummet. För den som investerar i en som denna julklapp och som ska hålla länge bör man styra kosan till Asplund eller köpa online.

 

poem jesper waldersten
3. Boken Poem av författaren Jesper Waldersten
I slutet av november lanserade Jesper Walderstens åttonde bok, Poem, med 63 dikter balanserade med illustrationer. I boken har Walderstens poetiska penna ramat in och fångat det allmänmänskliga med en underfundig träffsäkerhet i ord och bild. Boken blev minst sagt en succé – den är i skrivande helt slutsåld i nätbutiker! 

(27)
(0)


AnnonsLaddar