Annons

Annons

3 nya Stockholmskrogar väl värda ett besökSedan ett par år tillbaka har Stockholmare kunnat vänja sig vid att det duggar tätt mellan restaurangöppningarna. Lagom till helgen tipsar vi nu om tre rykande färska restauranger att boka in, om inte nu genast så kanske en härlig måndagsmiddag för en bra start på nästa vecka.

1. Mother

Mother restaurang

Välkomponerad mat ska inte bara innehålla den perfekta harmonin av smaker och texturer, den ska även innehålla en balanserad blandning av olika näringsämnen enligt stjärnkockarna Melker Andersson och Danyel Couet. Därför har de skapat Mother en restaurang och mötesplas där caesar salladen innehåller grönkål och raffinerat socker är bannlyst ur både mat, drinkar och bakverk. Dessutom är stora delar av menyn laktos och glutenfri. Den stora restaurangen är inredd av Jordens arkitekter som gjort den 450 kvadratmeter stora lokalen till ett mysigt kvarter där ute och inne möts under stora träd och ställningar i trä. Hit kan man gå från tidig morgon till sen kväll och äta frukost, lunch, middag eller bara fika eller dricka drinkar. Mother är öppen  7:30 till 01:00 flera dagar i veckan. Läs mer här
Mäster Samuelsgatan 19, öppnade den 14 januari 2016

2. Agrikultur

agrikultur

Annons
Gilla Residence på Facebook

Årets kock 2014, Filip Fastén, har tagit över Chez Bettys urmysiga lokaler och tillsammans med Linje 10s tidigare kökschef Joel Åhlin har han skapat Agrikultur som inte bara strävar efter att laga hållbar och omtänksam mat, utan där man även går i brässen för en ny typ av solidarisk verksamhet. Här är det inte bara är kunderna som ska vara nöjda och glada utan även de anställda. Detta leder bland annat till att Agrikultur, som restaurangen heter, inte har öppet på helgerna. Då är kockarna lediga, precis som alla andra. Maten lagas av råvaror från utvalda svenska gårdar och menyn är tänkt att ständigt uppdateras. Den lilla lokalen med sina 24 sittplatser är inredd av Fasténs vän, tillika vinnaren av utmärkelsen Årets inredare i Residence Stora Formpris, Daniel Östman som skapat ett välkomnade och avslappnade vattenhål.
Roslagsgatan 43, öppnade den 4 januari 2016

3. Österlånggatan 17

osterlanggatan 17

Populära korgarna Nytorget 6 och Nybrogatan 38 följs nu upp av Österlånggatan 17, som sedan december huserar i Le Rouges gamla lokaler i Gamla Stan. Den nya restaurangen är mer sobert inredd än sin föregångare med lädersoffor, böjträstolar, fotokonst och detaljer i mässing och trä. Menyn bjuder på matupplevelser med inspiration från hela världen lagat med lokala råvaror.
Österlånggatan 17, öppnade december 2015

LÄS OCKSÅ

(55)
(0)


AnnonsLaddar