Annons

Annons

7 oväntade saker du kan använda en klädroller tillDen är bra när du vill få bort ludd från kläderna – men även i andra sammanhang kan en klädroller göra stor nytta. Här är 7 smarta tips!

kladroller

Klädrollern kan användas till många oväntade saker!

1. Städa väskan

Smulor, ludd och smuts har en irriterande förmåga att alltid samlas på insidan eller bottnen av handväskan. Det som inte försvinner när du vänder upp och ner på väskan kan du enkelt få bort med en roller.

2. Dammtorka lampskärmar

Lampskärmar är riktigt svåra att städa och inget du precis kan kasta i tvättmaskinen. Även om en dammsugare kan vara till hjälp är det mycket smidigare att rengöra skärmarna med en roller.

3. Fräscha upp gardiner

Få bort damm, smuts och trådar från gardiner och draperier med hjälp av klädrollern. Dra några tag och på ett kick blir de som nya! Du kan också använda rollern på svårstädade persienner.

4. Få bort djurhår

Har du en hund eller katt som gärna hoppar upp i soffan, sängen eller på bilsätet? Då vet du säkert hur mycket päls som också fastnar där. Fixa rent med en roller så håller sig tyget och sängkläderna alltid fräscha.

Annons
Gilla Residence på Facebook

Läs mer: 12 vanliga tvättmissar som förstör våra kläder

5. Samla upp krossat glas

Det kan vara svårt att få upp allt glassplitter med en sopborste. Har du ingen dammsugare till hands kan en roller vara räddningen. Dra den över golvet och låt skärvorna fastna i klistret.

6. Rengöra väggar före målning

Innan du målar eller tapetserar är det viktigt att få bort allt damm och alla lösa fibrer från väggarna för att få ett jämnt resultat. Även här kan en klädroller snabbt göra jobbet åt dig.

7. Städa upp efter granen

Brukar granen fälla mycket barr under julen? Ligger det även lite glitter här och där? Använd en klädroller för att rensa upp på julgransmattan eller golvet så ser rummet genast nystädat ut.

Läs mer: 4 smarta tips: Så tar du bäst hand om dina linnesängkäder

Källa: Shefinds.com

(23)
(0)


AnnonsLaddar