Annons

Annons

Årets inredare: ”Vi kommer aldrig att tumma på kvalitet”


Årets inredare:

Toppinredaren Louise Liljencrantz hittar nuet i sin säkra mix av historia och framtid, lyx och funktion.

Louise Liljencrantz satt redan som sexåring och tecknade blommor, säker på att hon skulle bli konstnär. Efter skolor, jobb och utbildningar i mode och grafisk form fick hon plötsligt ett inredningsjobb – och allt föll på plats.

Annons

»Jag är stolt över att jag aldrig slutade leta efter det som var rätt för just mig. Jag är tacksam över att kunna arbeta med det jag älskar.«

Nu förtjuser hon samtiden med sin säkra mix av historia och framtid, lyx och funk­tion. Hennes inredningar samplar snyggt från amerikansk retro, minimalism, art déco och hotellmiljöers scenografi.

Gilla Residence på Facebook

»Platsen ger mig all­ tid en tydlig vision om vad den vill att jag ska skapa.« Mjuka material, teatraliska draperier, perfekta träytor. Louise lägger hantverket på högsta nivå i sina platsbyggda inredningar.

»De flesta vill känna trygghet när de stiger in i ett rum – nästan som att bli omfamnad, en känsla av lugn – men samtidigt spänning mellan olika former och skuggspel som ändras från tidig morgon till kväll.«

Nyligen vässades tonen i svensk möbel­ konst när hon tillsammans med KFK snickeri skapade den kompromisslösa kollektionen Seed i mahogny, valnöt och ek. Geometrisk kon­centration möter mellankrigstid med ekon från sekelskiftets excentriska naturmöbler.

»Vi kommer aldrig att tumma på kvalitet eller hantverk och ser absolut en framtid i att fortsätta att ta fram nya kollektioner«, säger Louise Liljencrantz.

Inredning av Louise Liljencrantz i en villa på Lidingö.

Utmärkelsen Årets inredare går till Louise Liljencrantz. Pin coat rack är en klädhängare hon skapade åt en tidigare privat inredning, som nu går att beställa. Bord ur serien Seed, av sidoföretaget KFK x Liljencrantz.

Text: Petter Eklund

Foto: Erik Lefvander

(0)
(55)


Annons

  • Anja Wik

    Hej, en fråga till Residence/Louise som jag hoppas kunna få svar på; vad är det för spottar/spotskenor som LL använder i detta projekt och även flera andra projekt som jag sett publiceras? Väldigt tacksam för råd. Vänligen, AnjaLaddar