Annons

Annons

Böljande väggar och vacker arkitektur i Aesops nya butik på SödermalmI december öppnade Aesop sin andra butik i Stockholm. Likt butiken på Östermalm var det arkitekterna på In Praise of Shadows som stod för designen.

I fjol öppnade hudvårdsföretaget Aesop sin första butik på Biblioteksgatan i Stockholm. I december var det dags för deras andra butik. Den här gången öppnade de en butik på Södermalm i Stockholm.

Annons

AESOP SE STORE SOFO 01AESOP SE STORE SOFO 02

Arkitektbyrån In Praise of Shadows var, likt buktiken på Östermalm, ansvariga för designen i den 33 kvadratmeter stora lokalen på Södermalm. Arkitekterna Fredric Benesch and Katarina Lundebergs inspirationskälla för projektet var arkitekten Gunnar Asplunds vackra kreationer i trä med enkla och naturliga material.

Gilla Residence på Facebook

AESOP SE STORE SOFO 03AESOP SE STORE SOFO 09

Inredningen karaktäriseras av ljusa träslag och böljande väggar som skapar ett tjusigt samspel mellan ljus och skuggor. Väggarna skapar naturliga sittplatser som rymmer läderklädda soffor. Originalgolven i betong har bevarats och och slipats för att skapa en kontrast till den i övrigt ljusa inredningen.

AESOP SE STORE SOFO 07 AESOP SE STORE SOFO 08

För mer information och inspiration, besök den nya butiken på Nytorgsgatan 36.

Foto: Ludger Pafrath

LÄS OCKSÅ

(37)
(0)


AnnonsLaddar