Annons

Annons

Därför bör du undvika att bada badkar på hotellAtt doppa sig i ett hotellbadkar är inte så mysigt som man kan tro. Det är faktiskt inte ens så fräscht.

Enligt en amerikansk studie från 2012 där man kartlagt hotellstädning visade det sig, inte helt oväntat, att flest bakterier samlades i städredskapen som moppar och svampar. Varav de senare används till att rengöra badkar med.

Annons

Studien visar dock inte om det är bakterier som kan orsaka smitta, men förekomsten av dem kan ses som en indikator på att den generella renligheten på hotellet inte är på topp.

En annan studie, från resesajten Travel Math, visade att hotellrum inte är så rena som man tror. De är faktiskt smutsigare än vad folk generellt har hemma. De tog 36 prover på nio hotell i USA, resultaten visade att flest bakterier hittades i handfatet i badrummet följt av fjärkontrollen, skrivbordet och telefonen.

Så nästa gång du är på ett hotell och känner för att ta ett bad, se till att rengöra det själv först innan du tappar upp vatten – om du vill vara på den säkra sidan. Eller så nöjer du dig med en dusch.

Källa: SvD/The perfect Guide

FOTO IBL 

Läs också:

4 tips för att undvika vägglöss på semestern – checklista till hotellrummet

Så ofta bör du tvätta dina sängkläder och kuddar – egentligen

7 saker i köket som du måste rengöra oftare än du tror

Artikeln publicerades först på Femina.

(7)
(0)


AnnonsLaddar