Annons

Annons

Den här svenska drömön kan bli din – för 24 miljoner


Den här svenska drömön kan bli din – för 24 miljoner

Många drömmer om att köpa en egen ö, och nu går det faktiskt att förverkliga den fantasin. En ö på västkusten är till salu just nu och blir din om du har många miljoner över.

Har du alltid drömt om att bo på en egen ö, helt avskild från omvärlden? Har du 24 miljoner över? Då är det guldläge just nu. Rundö Kollen, en ö i Strömstad kommun, är nämligen till salu för första gången sedan 1600-talet.

Annons

Jesper Havsberg, mäklare hos Askengren Fastighetsmäklare, berättar att ön är fem hektar stor och består omväxlande av klippor, gammal betesmark och insprängda badvikar med sandstrand.

– I köpet ingår totalt fyra byggnader och två bryggor. Ett bostadshus, ett gästhus, ett brygghus och en lada. Själva ön består av strandlinje, strandäng, karga klippor och egen vik i vackra och privata omgivningar.

Rundö Kollen nås endast med båt, och från hamnen på Rossö tar det cirka fem minuter att åka dit. Ön har legat ute på Hemnet sedan augusti, men Havsberg tror inte att någon försäljning finns att vänta inom en snar framtid.

– Man måste ha med sig att det är extremt få som har möjlighet att köpa fritidsegendom i de här prisklasserna och att det därför kan ta lite tid att hitta en köpare, men det finns människor som är villiga att betala för att få något helt privat.

– Vi tror att köparen mest sannolikt kommer från utlandet, mest sannolikt norrman med tanke på att de utgör största delen av vår kundgrupp.

Nyfiken på hur ön ser ut? Här är ett par bilder:

Mer information om ön hittar du här.

Läs också:

Oscar Properties nya satsning: Industriella lyxbostäder utanför Stockholm

Kyrkolokal blev unik bostad i stan – med egen skateboardramp

Topp 10: Det vill bostadsköpare bo nära

Gilla Residence på Facebook
(29)
(0)


AnnonsLaddar