ANNONSSAMARBETE MED SAMSUNG NORDIC

Henrik Nero: ”TV:n är en möbel som kan vara snygg”

Henrik Nero är inredare och fotograf och han tycker att en TV ska vara en perfekt kombo mellan teknologi och design. Här delar han med sig kring hur han inreder med Samsungs design-TV The Serif.

Advertisement

Annonssamarbete med Samsung Nordic

Inredaren och inredningsfotografen Henrik Nero driver företaget Nero Interior med sin bror Ruben Nero där de inriktar sig på bostadsfotografering och homestyling. Dessutom är Henrik ambassadör för Samsung och har inrett hemma med deras Samsung-TV The Serif.

– Det är först på senare tid som jag börjat se TV:n som en möbel som faktiskt kan vara snygg. Eftersom jag gillar teknik så är The Serif den perfekta kombon mellan teknologi och design, berättar Henrik Nero.

Det första Henrik föll för när det kommer till The Serif var designen.

– Den är formgiven av bröderna Bouroullec som har skapat många andra av mina favoriter inom inredning. Designen var så bra att den fyller en funktion som vilken annan möbel som helst hemma.

Designduon och bröderna Ronan och Erwan Bouroullec står alltså bakom designen av The Serif och de har en vana att göra poesi av vardagliga objekt. TV:ns ikoniska form är inspirerad av bokstaven ”I” vilket också gör att TV:n är lika snygg från alla håll och kan placeras precis där den passar in.

”Låt den ta plats som en riktig inredningsdetalj”

The Serif
The Serif. Foto: Samsung Nordic.  

– Placera gärna The Serif i ett hörn eller en längre bit in i rummet för att låta den ta plats och förtjäna sitt eget "space". Det har blivit ett nytt sätt att tänka när det gäller elektronik, där man innan alltid velat gömma eller dölja den.

Vidare önskar Henrik Nero att fler skulle våga låta TV:n ta större plats i hemmet och göra den jämlik all annan inredning som soffan eller bokhyllan.

– Med The Serif kan man väldigt säkert göra det. Sen älskar jag Ambient Mode där man kan visa anpassat innehåll när TV:n inte används. Som en modern skärmsläckare.

Henriks 3 tips på hur du inreder med The Serif

Henrik Nero
Henrik Nero. Foto: Samsung Nordic.  

1. Börja med att ta reda på vilken färg som passar ditt hem bäst.
Du vill att TV:n ska smälta in och inte krocka med rummets befintliga färger. På så vis skapar man en röd tråd som binder ihop allt. Men just The Serif har dessutom en snygg design, så då kan man tillåta att den sticker ut på rätt sätt.

2. Förvara all hårdvara där den inte syns för att slippa alla fula sladdar.
Genom Samsungs One Invisible Connection kan du få alla signaler att gå genom en tunn transparent sladd, långt bort från själva TV:n. Alla anslutningar görs i en separat låda "One Connect Box" som du kan placera på en annan plats.

3. Utnyttja TV:ns stativ och placera den gärna lite mer ut i rummet.
Försök inte att göra den osynlig utan låt den synas och ta plats som en riktig inredningsdetalj.

Om bröderna Bouroullec står för designen är det Samsungs QLED-teknologi som ger liv åt själva innehållet. Den nya matta skärmen på modellen från 2022 minskar dessutom störande reflektioner när du tittar på TV eller pryder skärmen med bilder. Eftersom det är en smart-TV finns också ett brett utbud av appar för dig som gillar att ha koll på det mesta.

Tre extra bra saker med The Serif

The Serif
The Serif hemma hos Henrik Nero. Foto: Samsung Nordic.  

Matte Display
Njut av innehållet, inte av reflektionerna. Nya Matte Display minimerar störande reflektioner för en bättre bildupplevelse när du ser på TV.

Avtagbart TV-ställ
De avtagbara benen låter dig placera The Serif där du tycker den passar bäst. Se hur TV:n blir en vacker dekoration i bokhyllan såväl som på TV-bänken, eller låt den stå på egna ben som en designmöbel.

QLED-teknologi
Njut av film och tv-serier med den bästa möjliga färgåtergivningen Tack vare Samsungs Quantum Dot-teknologi får du 100 % färgvolym med realistiska färger i både mörka och ljusa scener.

Läs mer om The Serif hos Samsung

Publicerat 12 maj 2022