Annons

Annons

Det här är viktigast i hemmet – enligt stockholmarna självaEtt lättskött och tryggt hem som doftar gott – det är idealet för majoriteten stockholmare enligt en ny rapport.

Dyra designerprylar, nyrenoverat eller många kvadratmetrar är inte det som toppar listan över det som stockholmsborna anser viktigast när det kommer till hemmet.

Enligt rapporten Life at home report, utförd av Ikea, är det snarare ordning och reda som gör att vi känner oss hemma.

Annons

Ett idealt hem för stockholmarna är tryggt och enkelt att ta hand om och 62 procent av de medverkade svarar att de har för mycket saker hemma att det blir svårt att organisera.

13.-hall-700x854

Foto: Muuto

Läs mer: 7 smarta sätt att inreda hallen – förvaringsexpertens bästa tips

I Stockholm bor många människor och på mindre ytor med färre rum, vilket gör det svårare att hålla ordning. Därför är det kanske inte så konstigt att 37 procent svarar att de blir irriterade varje vecka över röran i hemmet och 27 procent grälar någon gång i månaden över städningen.

Enligt Ikeas rapport är även lukten en stor del av trivseln och hemkänslan och 30 procent associerar sitt hem med en speciell doft. Det kan vara en av anledningarna till att blommor och gröna växter är en viktig del av inredningen för huvudstadsborna. Inte minst för kvinnorna, där så många som 71 procent uppger att grönt höjer trivseln i hemmet.

Vardagsrum-2-700x468

Foto: Fredrik J. Karlsson Styling: Anna Backlund för Alvhem mäkleri

Startbild: Foto: Anna Malmberg Styling: Pella Hedeby, Livet hemma redaktionen/Ikea Livet Hemma

Läs mer: Här är de 5 trendigaste växterna just nu

LÄS OCKSÅ

(36)
(0)


AnnonsLaddar