Annons

Annons

Filippa K presenterar ny kollektion genom konstnärlig tolkningFilippa K har låtit fotografen Julia Hetta och designern Åsa Stenerhag gestalta kollektionen AW16 genom olika illustrationer. Onsdagen den 3/2 klockan 12.00 slår Filippa K upp portarna till deras vernissage – som i år visas för allmänheten. Residence har intervjuat Filippa K:s chefsdesigner, Nina Bogstedt, om utställningen.

Stockholm Fashion Week är i full gång och runt om i Stockholm visas nya modekollektioner upp. I år har Filippa K valt att visa upp sin kollektionen på ett nytt sätt – genom en utställning där fotografen Julia Hetta och designern Åsa Stenerhag gestaltat Filippa K:s AW16 genom olika illustrationer. Det resulterade i fem verk i form av 25 fotografier och tio illustrationer.

Annons

Alla är välkomna till Filippa K:s vernissage. Den 3 februari klockan 12.00 öppnar utställningen för allmänheten på Floragatan 13 i Stockholm. Syftet, menar modehuset, är att engagera och involvera allmänheten.

– Vi vill i ett tidigt skede kunna inspirera och engagera våra kunder, så när vi bestämde oss för att göra en utställning och kunde ha öppet en extra dag var det ett självklart val. 

Varför valde ni att gestalta kollektionen på det här sättet?
– Vi försöker ständigt att utveckla oss själva och våra idéer och utmana våra traditionella ramar och förhållningssätt. Att presentera kollektionen genom en konstnärlig tolkning har varit en process av vårt DNA där vi funnit både nya och gamla brännpunkter, säger Nina Bogstedt.

Vad hoppas ni på att få för respons?
– Det finns många konceptuella idéer som återkommer både i kollektionen, fotografierna och de grafiska verken. De bildar tillsammans ett känslomässigt uttryck som vi hoppas många ska kunna ta till sig och på så sätt se våra kläder i ett annorlunda perspektiv. Kanske att Hettas och Åsas tolkning av vår höstkollektion kan utmana vår omgivning att experimentera mer med vår look och plagg? 

Ser ni någon trend i att modevärlden väljer att plocka in mer abstrakta kreationer i sina visningar?
– Allt är föränderligt och kommer och går. Det vi gör är inte unikt i sig, men för Filippa K är det här ett nytt sätt att utmana kollektionen och dess presentation. Vi är inte är ensamma om att lockas av den här typen av uttryck men jag tror att vi tillsammans med Julia Hetta och Åsa Stenerhag har skapat en unik tolkning av just Filippa K MAN & WOMAN. 

Utställningen är öppen onsdag den 3/2 mellan 12.00 och 19:00.

(7)
(0)


AnnonsLaddar