Annons

Annons

Charmig gård till salu – stall och lanthandel ingår


Charmig gård till salu – stall och lanthandel ingår

Sugen på miljöombyte? Just nu ligger Stora Klockaregården – ett av Jönköpings läns mest bevarade kulturbyggnader – ute till försäljning. Utöver den charmiga gården ingår också ett eget stall och en lanthandel – allt för två miljoner kronor.

Även om Stora Klockaregården i Öreryd, 30 minuter från Jönköping, genomgått renoveringar genom åren har man valt att bevara mycket av den miljö som sedan byggåret 1843 gör gården unik.

Foto: Erik Holm och Nicola Stanojevic för Svensk Fastighetsförmedling /mäklare: Henrik Holm

Annons

Träfasaden – och särskilt farstukvisten – vittnar om tidstypisk snickarglädje och de vackra entrédörrarna från 1700-talet finns kvar i sin prakt.

Stora Klockaregård till salu. Fasad Stora Klockaregård. Stora Klockaregård till salu. Närbild fasad och farstukivsten, Stora Klockaregård.

Insidan är charmig och öppen och de rymliga rumsytorna har målade trägolv och ljusa väggar.

Lantköket består av platsbyggda snickerier, marmorbänkskiva och diskho i porslin. Trots att köket är uppdaterat med moderniteter är vedspisen från förr fortfarande fullt fungerande.

Till den ljusa och fräscha basen kombineras toner av grått och rosa. Detaljer i antikguld, färggranna mattor i persisk stil, åldrat trä och iögonfallande tavlor adderar till den charmiga känslan.

Utgångspriset är 2 miljoner kronor, men då ingår också vinkällare, en lanthandel med lageryta, bakre rum och lager, samt ett stall med plats för två hästar och en ponny. I anslutning till stallet och lanthandeln finns en hage och runt knuten ligger ridklubbens banor och ridhus.

Mer information och bilder hittar du här.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs också: Finast på Hemnet: Nu kan du flytta in i ett unikt tingshus vid vattnet

(0)
(0)


AnnonsLaddar