Annons

Annons

Här är årets glögg från BlossaMango, spiskummin och chili sätter smak på årets årgångsglögg från Blossa, som hämtat inspiration från Indien. "I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna", säger Åsa Orsvärn från Blossa i ett pressmeddelande.

Ingen jul utan glögg! I år är det mango, spiskummin och chili som fått ge smak åt Blossas årgångsglögg, som traditionsenligt avslöjades under tisdagen.

–  I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa i ett pressmeddelande.

Annons
Gilla Residence på Facebook

Bild: Blossa

Det har blivit en tradition för Blossa att varje år ge ut en ny glöggsmak som bara finns till försäljning under en säsong. Varje år reser företagets experter till ett nytt ställe för att inspireras av annorlunda smaker och intryck. Tidigare har man rest till bland annat Japan, England, El Salvador och Norrland.

Bild: Blossa

Men i år är det alltså Indien, och närmare bestämt Khari Baoli i Old Delhi, som fått ge sitt avtryck på glöggen. På den färgstarka, gula flaskan finns platsens koordinater.

Årets smak presenterades på ett för Blossa lite annorlunda sätt. Under dagen kunde nyfikna följa en sändning på Blossas hemsida, där två indiska streetartkonstnärer sågs skapa en tavla med hjälp av sprayburkar och målarpenslar. Det var också där glöggen, ”Old Dehli”, presenterades under eftermiddagen.

Bild: Blossa

Flaskans färg och form är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning som är ett traditionellt hantverk i Indien, där allt från lastbilar till marknadsstånd och byggnader pryds av handmålade symboler och budskap. Det är Scandinavian Design Group som står bakom designen.

Fler nya smaker

Också tillverkaren Saturnus avslöjade sin nya smak under tisdagen.

Saturnus nya glögg, med smak av choklad och hjortron. Bild: Saturnus

Tillsammans med Åre chokladfabrik har företaget tagit fram en alkoholfri glögg med smak av hjortron och choklad.

– Vi är så glada över samarbetet med Åre Chokladfabrik eftersom de, liksom vi, gillar att överraska och utveckla sitt sortiment. Äkta, lokala råvaror och en stolthet över sitt svenska ursprung och ett gediget hantverk förenar oss också. Allt detta möts i vår glögg, till en härlig smak av mustig choklad toppad med en subtil ton av hjortron, Norrlands vilda guld, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus, i ett pressmeddelande.

Här är alla Blossas tidigare årgångsglöggar:

2016: Kråkbär

Blossa 16 – med smak av kråkbär

Så här såg årgångsglöggen, med smak av kråkbär, ut 2016. Bild: Blossa

 2015: Earl Grey

2014: Lavendel

2013: Dalecarlia (med smak av hallon och nypon)

2012: Yuzu och ingefära

2011: Arabica (med smak av kaffe)

2010: Saffran

2009: Clementin

2008: Blåbär

2007: Havtorn och kanel

2006: Lingon och enbär

2005: Hjortron och armagnac

2004: Vinteräpple

2003: Pomerans

Fynda från oss! Fina koppar i glada färger

Setet kommer i 6 delar och mäter 5 cm i diameter och 6 cm i höjd. HELT perfekta för drycker som espresso och glögg.

 

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

(184)
(0)


AnnonsLaddar