Annons

Annons

Idyllisk 1800-talsgård i Skåne till salu – med stall och festlokalEget stall, gästhus och festlokal omgiven av en fantastisk tomt bara fem minuter från Malmö Airport. Nu är vackra Assartorps säteri till salu! Drömmer du om en traditionell skånegård? Nära till både Lund, Malmö och Sturups flygplats ligger Assartorps ståtliga mansgårdsbyggnad, flankerad av två gedigna gråstenslängor. Allt med kulturhistoriska värden.

Annons

 

Den gula gårdsbyggnaden har en stor lummig parkträdgård med egen damm och är omgiven av praktfulla träd, buskar och lövskog.

Själva bostadshuset är på 350 kvadratmeter. Därtill kommer flera karaktärsfulla ekonomibyggnader med välbevarade originaldetaljer: stall, loge, magasin med festlokal, gästhus, dubbelgarage, kontor, verkstad och smedja.

Till gården hör även åker-/betesmark på 11 hektar som med fördel kan hyras ut.

Huvudbyggnaden rymmer salong, vardagsrum, matsal, bibliotek, kök, arbetsrum och fyra sovrum i två plan, flera badrum och egen bastu.

En varsam renovering gör att originaldetaljerna och den alldeles särskilda karaktären består.

En inredningsdetalj som vittnar om gårdens historia är de välbevarade panelerna i vardagsrum och matsal, vävda och handmålade på 1930-talet.

De många fönstren, originalgolven, spegeldörrarna och kakelugnarna bidrar alla till husets vackra helhet. Här finns enorma möjligheter att omvandla gården till ett eget drömhem – perfekt för en stor familj!

Gården förmedlas via Skånegårdar – här hittar du annonsen.

Läs också:

Idyllen i Skottland till salu – nu kan du köpa en hel by

Sekelskifte i grå toner – inredd med designklassiker

Kika in i drömgården på landet – så skapar du stilen

Gilla Residence på Facebook
(267)
(0)


AnnonsLaddar