Annons

Annons

Ikea lanserar ny färgsprakande kollektionI den nya kollektion Avsiktlig går Ikea tillbaka till det som många anser vara det ”typiska Ikea”. Starka färger och former tar plats i en uppsjö av glada mönster på skandinaviskt vis.

Kollektionen Avsiktlig har tagits fram av Ikea i samarbete med 10-gruppen, ett kollektiv som grundades 1970 och som präglat svensk designhistoria.

– Som jag ser det kan idéerna och stilen som 10-gruppen representerar inte hitta ett bättre hem, säger Tom Hedqvist kreativ ledare för kollektionen och en av grundarna till 10-gruppen, om att Ikea tagit över textilvarumärket.

Annons

Läs mer: Snart släpps Ikea Stockholm 2017 – spana in kollektionen

Det är fem av originalmedlemmarna, två externa formgivare samt de tre nya formgivarna Ida Pettersson, Hanna Dalrot och Iina Vuorivirta som står bakom designen. I kollektionen finns fyra mönsterklassiker (Kuba, Djungel, Jamaica och Jazz) samt totalt 10 nya mönster.

Mantrat bakom designprocessen har varit dåtid, nutid och framtid och åldersspannet formgivarna emellan är stort. Färgerna i kollektionen har koordinerats, medan mönstren mixas fritt med varandra.

– Det har varit så roligt och spännande. Ett drömprojekt, säger den unga formgivaren Ida Pettersson.

Kollektionen lanseras i Ikea varuhusen och på ikea.se den 5 maj 2017.

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

Läs mer: Kika på bilder från Ikeas limiterade kollektion Jassa

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Gilla Residence på Facebook
(32)
(0)


AnnonsLaddar