Annons

Annons

Ikea satsar på t-shirts och tallrikar i nytt innovativt designsamarbeteIkeas nya designsamarbete med den belgiske modedesignern Walter van Beirendonck utforskar gränserna. Från den nya kollektionen Glödande kan du i sommar köpa t-shirts och tallrikar med innovativa tryck.

Det händer något magiskt när mode och inredning möts. Åtminstone är det tanken bakom Ikeas nya kollektion Glödande, som görs tillsammans med den belgiske modedesignern Walter van Beirendonck.

Annons

Van Beirendonk har ett förflutet i den avantgardistiska moderörelsen Antwerp Six på 80-talet, där även modeskaparen Dries van Noten ingick.

– När jag inledde projektet för Ikea ville jag göra på samma sätt som när jag skapar en modekollektion. Jag hämtade inspiration från många olika håll, funderade på berättelser och på idéer som kunde utvecklas till något annat. Jag ville berätta en historia, säger Walter Van Beirendonck.

Gilla Residence på Facebook

Resultatet blev fantasivärlden Wondermooi – ”underbart” på flamländska – som befolkas av fem figurer. Denna värld och dess historia har sedan gett upphov till de surrealistiska mönster som pryder kollektionens koppar, textilier, kontorsmateriel och t-shirts.

IKEA_GLODANDE_tallrikar_miljo

IKEA_GLODANDE_t-shirt_miljo

IKEA_GLODANDE_skalar

IKEA_GLODANDE_kuddfodral_morkgul_miljo

IKEA_GLODANDE_kollektion_miljo

IKEA_GLODANDE_bilder_miljo

foto: IKEA

IKEA_GLODANDE_lada_presentpase

IKEA_GLODANDE_kuddfodral_blandade_farger_miljo

IKEA_GLODANDE_Walter_van_Beirendonck

Här kan du höra den (något skruvade) historien bakom den kaxiga designen.

Den 3 juni finns Glödande i butik.

(13)
(0)


AnnonsLaddar