Annons

Annons

Ikea storsatsar på miljö och hållbarhet


Ikea storsatsar på miljö och hållbarhet

Världens ledande aktör inom detaljhandeln av möbler har sedan tidigare satsat stort på hållbara investeringar. Nu avsätter Ikea 1 miljard euro som ska öronmärkas för investeringar i hållbarhet.

Totalt är det drygt 3 miljarder euro som ska användas till olika hållbarhetsinvesteringar inom Ikea-koncernen. Detta ska säkerställa långsiktig tillgång till hållbara material genom investeringar i skogsbruk och i företag som är aktiva inom återvinning och utveckling av förnybar energi och biomaterial.

Annons

Läs även: Ikea presenterar PS 2017 – se kollektionen här

– Det finns många möjligheter för företag att bidra till och dra nytta av utvecklingen av en ekonomi med låga lågdioxidutsläpp. Utifrån IKEAs vision om att skapa en bättre vardag för de många människorna, arbetar vi målmedvetet för att ha en positiv påverkan på människor och miljö, säger Peter Agnefjäll, vd och koncernchef för Ikeakoncernen.

Gilla Residence på Facebook

Läs även: Ikeas framtidsplan: Varuhus mitt i stan

Målet är att år 2020 producera lika mycket förnybar energi som motsvarar all energi verksamheten förbrukar. I Norden har målet redan nåtts.

Några av de satsningar Ikea-koncernen har gjort inom hållbarhetsarbetet är bland annat att all bomull och 61 procent av allt trä som används i Ikeas produkter kommer nu från mer hållbara källor. Alla ljuskällor i Ikeas sortiment är av den mer miljövänliga typen LED och nya investeringar i samma vind- och solenergiprojekt som Ikea har investerat i sedan 2009 fortsätter.

Källa: Dagens handel

(0)
(0)


AnnonsLaddar