14 snygga adventsljusstakar till julen 2019

Har mörkret redan blivit kännbart? Sätt ljus på höstens och vinterns mörka kvällar med en elljusstake. Här listar vi 14 fina alternativ i olika stilar.

Annons

Det bästa botemedlet mot mörkret på de norra breddgraderna är utan tvekan att inreda med ljus i alla dess former i hemmet. Särskilt fint är det i väntan på jul när man vill smygstarta julpyntandet.

Redan nu finns många snygga och stämningsskapande elljusstakar i olika stilar i butik – vilken blir din favorit?

1. Elljusstake båge, Granit

Bågformad adventsljusstake från Granit
 
Vit bågformad elljusstake från Granit
 

Bågformad ljusstake med sju elljus som ger ett fint sken i fönstret eller på bordet. Här i vitlackat trä, finns även i gråbetsat trä och i obehandlad furu. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

2. Adventsljusstake, Watt & Veke

Elljusstake till jul från Watt & Veke
 

Elegant ljusstake med bas i marmor och socklar i mässing med industriell känsla. Lampor köps separat, vilket gör det möjligt att personalisera ljusstaken ytterligare. Finns att köpa här (reklamlänk).

3. Milano adventsljusstake, Star Trading

Milano adventsljusstake i krom
 
Milano adventsljusstake i mässing från Star Trading
 

Den stilfulla adventsljusstaken Milano finns i högblank krom och mässing alternativt i matt svart. Ljusstaken har plats för sju valfria ljuskällor och ger därför gott om ljus oavsett var i hemmet den placeras. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

4. Adventsljusstake Uddebo, Star Trading

Röd klassisk elljusstake till advent och jul
 

Klassisk adventsljusstake i trä med fem elljus. Ljusstaken finns i traditionellt rött och vitt, men även i gult, svart och turkosblått för den som vill dekorera med mer okonventionella julfärger. Finns att köpa här (reklamlänk).

5. Elljusstake med fem ljus, Granit

Femarmad adventsljusstake i trä från Granit
 
Grå, stilren elljusstake från Granit
 

Stilren adventsljusstake, här i grålackerad björk, med fem elljus som ger ett varm sken. Elljusstaken finns även i en modell större med sju armar samt i obehandlad björk och i vitmålad björk. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

6. Elflugan, Elflugan

Elflugan adventsljusstake
 

Den populära Elflugan som är designad av Marie Lundgren-Carlgren och Kina Strandberg är ett snyggt och modernt val när det kommer till julbelysningen. Ljusstaken har nitton små ljuskällor som ger ett fint mysigt sken. Finns i vitt, ljusgrått, mörkgrått och svart. Finns att köpa här (reklamlänk).

7. Mäster bordsdekoration, Markslöjd

Mäster ljusstake i mässing
 

Stilfull elljusstake med fem små lampor och glaskulor som sätter guldkant på hemmet. Fin att ha framme under hela det mörka vinterhalvåret. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

8. Elljusstake, Granit

Modern elljusstake med inspiration av traditionell stil - från Granit
 
Elljusstake i obehandlat trä från Granit
 

Modern elljusstake vars formgivning flörtar med den traditionella stilen. Ljusstaken är gjord i obehandlad björk och har sju elljus som ger ett varmt sken. Finns att köpa här (reklamlänk).

9. Ljusstake, Star Trading

Ljusstake i ljusgrått med spetsig form från Star Trading
 

Stilren adventsljusstake i ljusbeige med sju ljus. Finns även med vit- eller svartmålad stomme. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

10. Trapp adventsljusstake, Star Trading

Trapp klassisk adventsljusstake i rött
 

Julröd adventsljusstake i klassisk, nordisk design. Elljusstaken har sju ljus och är gjord i målat trä. Ljusstaken finns i flera färger. Finns att köpa här (reklamlänk).

11. Adventsljusstake, SMD

Adventsljusstake från SMD
 

Minimalistisk och stilfull elljusstake med sju ljuskällor. Finns även i en mindre modell med fyra ljus. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

12. Ljusstake Glans, Star Trading

Glans elljusstake i mässing
 

Liten ljusstake i guldfärgad metall som ger mycket ljus i hemmet. Tack vare sin tidlösa design kan den stå framme under hela den mörka hösten och vintern. Finns att köpa här (reklamlänk).

13. December, Sabina Grubbeson för Konsthantverk

december elljusstake från konsthantverk
 

Minimalistiskt och industriellt i ett, den här ljusstaken har en tidlös design och är fin att ha framme i fönstret så länge mörkret dröjer sig kvar. Finns med fyra alternativt sex ljus samt i rå mässing, råjärn, vitt, vitt/råmässing och med antracit oxid yta. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

14. Quattro ljusstake, Star Trading

Quattro ljusstake från Star Trading
 

Lys upp hemmet med den här stilrena adventsljusstaken fram till jul. Elljusstaken har en fot i trä och rena, tidlösa linjer. Finns även i vitt och svart. Finns att köpa här (reklamlänk).

Läs mer:

Så ser julens inredning och dekoration ut i butik 2019

18 fina adventsstjärnor till jul – som finns i butik redan nu

Publicerat 22 oktober 2019
Annons