Snygga garderober

Se Chimi-grundaren Charlie Lindströms minimalistiska tvåa
1:00

Efter reklamen: Se Chimi-grundaren Charlie Lindströms minimalistiska tvåa

(1:00)

Slå på ljud

En funktionell garderob är A och O för ett lättstädat och ordningsamt hem. Hämta inspiration från de här snygga och smarta garderoberna och garderobslösningarna – och förvara dina kläder med stil!

1. Platsbyggda garderober kring sängen

Platsbyggda garderober

Foto: Andy Liffner. Stylist: Annaleena Leino. Syns i: "Hemma hos Trendgruppens VD och grundare Karin Sköldberg".

En platsbygd garderob är det perfekta botemedlet mot kaos och stök! Med förvaring från golv till tak har du gott om utrymme för dina kläder, samtidigt som inga kanter eller onödiga skarvar stör. Måla dörrarna i samma färg som väggen så smälter garderoberna in ännu mer.

Du som är sugen på att bygga klädförvaring, men har ett litet sovrum, kan låta garderoberna agera ram runt din säng.

2. Takhängd klädhängare

Snygg klädhängare

Foto: Sara Medina Lund. Stylist: Pella Hedeby. Syns i: "Hemmet utan lister och skarvar – sömlöst flytande inredning".

Har du ett outnyttjat hörn hemma – och är sugen på lite mer kreativ förvaring? Spana in den här takhängda hängaren Clothing Rail Rectangle från Annaleena. Såväl dekorativ som smart!

Antingen kan du njuta av åsynen av dina favoritplagg ute i det fria, eller så kan du använda hängaren till kläder som inte är rena nog för garderoben men inte heller tillräckligt smutsiga för tvättkorgen. Kort sagt kan du vinka hejdå till den berömda (men inte så snygga) "stolen" som verkar finnas i de flesta sovrum.

3. Klädkammare bakom skjutdörrar

Har du behov av mycket utrymme för dina kläder, eller är du helt enkelt bara sugen på en lyxig klädkammare? Även om du inte har nog med rum i din bostad för att omvandla ett till en klädkammare, så kan du faktiskt skapa dig en walk-in closet. Med ett par skjutdörrar delar du enkelt upp ditt sovrum i en sovdel och ett dressingroom.

Inspireras av 8 snygga små sovrum – som vi älskar

4. Platsbyggd men öppen förvaring

Öppen garderobslösning

Foto: Lina Östling. Stylist: Mari Strenghielm. Syns i: "Förvandlade förfallet ruckel till magisk dröm: Titta in i fabriken från Husdrömmar".

Är du ett fan av platsbyggda lösningar, medan hjärtat klappar för öppen förvaring? Det ena behöver inte utesluta det andra! Hemma hos tv-profilen Gustav Ovland hänger kläderna fritt men snyggt och ordningsamt, genom platsbyggda lösningar i sovrummets nischer.

5. Öppen förvaring med knopplist

En trend som vuxit sig stor på senaste tiden är knopplister – vi tycks se dem överallt numera! Men det är inte bara i ett kök eller en hall som du kan få nytta av de snygga listerna. Låt en knopplist löpa över en sovrumsvägg så möjliggör du lite öppen förvaring för dina kläder. Den där skjortan som inte riktigt är smutsig och den där blusen som bara var på som hastigast passar utmärkt på varsin knopp.

8 stylingtrender som dominerar på Hemnet just nu

6. Vackert vintage klädskåp

Vintage klädskåp

Foto: Kristofer Johnsson. Stylist: Pella Hedeby. Syns i: "Inspireras av sekelskifteslägenheten – med extra allt".

För dig som är i behov av mer förvaring och samtidigt vill ta in mer vintage i hemmet är ett äldre klädskåp perfekt. Vackert, stämningsfullt och funktionellt på samma gång! Och visst är det härligt att inte köpa nytt? Du hittar fina skåp på auktioner och loppisar.

7. Klassisk och rymlig byrå

Snygg byrå

Foto: Andy Liffner. Stylist: Thomas Lingsell. Syns i: "Kika in hemma hos Sandra Asplund på Lidingö".

Har du redan gott om plats för att hänga dina kläder, men är ute efter förvaring för vikta plagg? Då passar en snygg byrå perfekt! Spana in förvaringsserien Snö, ritad av Jonas Bohlin och Thomas Sandell. En tidlös klassiker som kan passa de allra flesta hem – och dessutom är tillverkad i Sverige.

Så skapar du ett sovrum att längta till – 28 tips!

8. Smart garderobslösning för ett litet sovrum

Garderob i litet sovrum

Foto: Mikael Lundblad. Stylist: Jessica Lagermnn. Syns i: "Designerns minietta i Stockholm – funktion och dynamik".

Vi älskar den här garderobslösningen för det lilla sovrummet! Här får det nödvändiga plats, med smart platsbyggd förvaring för såväl kläderna som småprylarna. Med hyllplan intill sängen maximerar du den befintliga ytan och får lika mycket utrymme för förvaring som ett mycket rymligt sängbord hade kunnat erbjuda – om inte mer.

9. Unikt klädskåp med karaktär

Är du ute efter förvaring med det där lilla extra? Här agerar ett Blocketfyndat skåp en unik och lekfull garderob. Förvaring behöver ju självklart inte innebära trista funktionsmöbler, utan kan vara dekorativt i sig! Våga tänka utanför boxen så kan du ta dina garderober till en ny nivå.

Se skandinavisk modernism hemma hos musikern Jimmy Källqvist
0:54

Efter reklamen: Se skandinavisk modernism hemma hos musikern Jimmy Källqvist

(0:54)

Slå på ljud