Annons

Annons

Kika in i de lyxiga alpstugorna i pittoreska Grimentz – nu till salu


Kika in i de lyxiga alpstugorna i pittoreska Grimentz – nu till salu

Är du sugen på att ett fritidsboende i ett schweiziskt vinterparadis? Nu har du chansen att köpa en av de vackra nyproducerade stugorna eller lägenheterna i den gömda off-pist-pärlan i Grimentz.

Grimentz är den Schweiziska lilla skidbyn som bjuder på en unik helhetsupplevelse när det gäller skidåkning i alperna, inte minst för off piste-entusiasterna.

Byn, belägen i Val D’Anniviers, har på senare tid lockat alltfler skandinaver på grund av dess närhet till populära omkringliggande skidorter som Verbier, Zermatt och Crans Montana.

Annons

Här råder till skillnad från grannorterna ett välgörande lugn, med getter och kor på bergstoppen, en gemytlig atmosfär inne i byn – men samtidigt sker en spännande utveckling av hotell- spa -och restaurangverksamhet.

Chalets d’Adelaide är den senaste nybyggnationen i byn som består av  exklusiva alpstugor och lägenheter i toppklass – till mer rimliga priser än i turistorterna.

Bakom satsningen står brittiska fastighetsutvecklaren Mark Warner Property, som tillsammans med den erkände arkitekten Grégoire Comina, tagit fram de vackra säsongsboendena som ligger i gångavstånd till det moderna skidsystemet.

Husen som är byggda av sten och återvunnet trä går i alpromantisk stil likt resten av byns bostäder, och finns i allt från tvårumslägenheter om 84 kvadratmeter till en egen chalet på fem rum och kök om 270 kvadratmeter.

Interiören med väggar och tak är genomgående i tall, men för den inredningsintresserade finns all möjlighet att personifiera sitt boende med olika inredningsalternativ.

Majoriteten av byns alla trähus som är uppförda på styltor på branta sluttningar vittnar om det lantliga bergslivet, vars historia går ända tillbaka till 1400-talet och bidrar till den gemytliga stämningen.

Den nya Zinal-linbanan som invigdes förra året har fördubblat det omedelbara skidområdet med totalt 220 kilometer vilket gjort att alltfler skidentusiaster upptäckt skidorten – som nominerats till en av de 10 vackraste skidorterna i Europa, enligt CNN travel.

Spana in de högklassiga boendena här:

Information om priser hittar du här.

(0)
(0)


AnnonsLaddar