Annons

Annons

Konstexpertens 5 måsten under Stockholm Art WeekStockholm Art Week pågår för fullt och har ett 50-tal evenemang under helgen. Vad ska man prioritera? Vad får ej missas? Vi bad konstexperten Paulina Sokolow lista sina 5 måsten.

Paulina Sokolow är creative director och kommunikationsansvarig på Bukowskis och programledare för Konstfolket, Sveriges första podd om konstmarknaden. Här delar hon med sig av sina fem favoriter under Stockholm Art week som fortsatt pågår under hela helgen.

 1. Färgfabriken

Färgfabriken, Bouchra Khalili, The Opposite of Voice-Over.

Annons
Photo credit- Bouchra Khalili

Foto: Bouchra Khalili.

– Ett unikt tillfälle att – bokstavligen – höra andra röster om det som berör mest idag: konsekvenserna av påtvingad migration. Bouchra Khalili, född 1975, är marockans-fransk konstnär och samtidigt visas även just nu en utställning med henne på MoMA i New York. Hur ofta händer det att vi får se så viktiga utställningar i Stockholm? Gå och se!

Gilla Residence på Facebook

Publik visning söndagen den 24 april. För mer information besök färgfabriken.se

2. Stockholms tunnelbana

– Visningar av världens största – och finaste – publika konstverk, Stockholms tunnelbana. Från en tid då konstnärer gavs betydelse och SL inte ägnade sig åt jakt på tiggare eller upplåtelse av reklamplats åt rasistiska partier. Bra att Art Week uppmärksammar det!

Visningar under lördagen varje timme från klockan 18-22, t-banan Kungsträdgården.

3. Tensta konsthall

Tensta konsthall – Standardlängden av ett mirakel.

New Visions. Foto- Jean-Baptiste Beranger

New Visions. Foto: Jean-Baptiste Beranger.

– Sällan har väl en utställning på ett så galet precist sätt förebådat en skandal av sådan galaktisk magnitud som Goldin+Senneby. De har under tio år speglat ekonomins olika strategier för undandragande och ”under cover”. Förra året lät de spökskriva en deckare om hur en journalist får i uppdrag att avslöja ett brevlådeföretag på Bahamas. I februari öppnade de sin första separatutställning på Tensta konsthall (och fyra andra ställen) och häromveckan landade Panama Papers på en redaktion nära dig. Vill du förstå hur det fungerar? Lär känna Goldin+Senneby.

Guidad tur lördagen den 23 april, klockan 14. För mer information besök tenstakonsthall.se

4. Super Market

Karl Georg Staffan Björk, “Uitzicht”, 2013, installation, wood, turf, 9,5×5,4×4,5 m

Karl Georg Staffan Björk, ‘Uitzicht’, installation.

– Super Market är alltid en härligt stökig upplevelse. Ge några extra minuter åt galleriet på ockuperad mark: Al Mahatta Gallery i Ramallah, Palestina.

Svarta Huset, Telefonplan. För mer information besök supermarketartfair.com

5. Market Art Fair

market

– Min eloge till teamet bakom Market Art Fair. Tycker att de för första gången löst monterproblematiken och mest skissat fram gränserna mellan gallerierna och skapat ett härligt rum för besökarna. Extra kärlek till galleri Andréhn-Schjiptjenko som lyft fram Siri Derkerts enastående skisser för Sverigehuset, sent sextiotal.

Market Art Fair, Malmtorgsgatan 8. För mer information besök marketartfair.com

(91)
(0)


AnnonsLaddar