Hur många vuxenpoäng får du – baserat på vad du äter?

Är du kräsen som ett barn fortfarande eller är du en riktig gourmand? Gör vårt test och se hur vuxna dina matvanor egentligen är.

Annons

Att vi är kräsna när vi är små är helt naturligt och faktiskt rentav nödvändigt för vår överlevnad. Barn är programmerade till att vilja äta söta, milda och lättuggade saker. Beskt däremot kan till exempel vara ett tecken på att något är giftigt, och därför bör man vara skeptisk till det. Samma sak är det med svårtuggade och annorlunda konsistenser och markanta eller starka smaker – det kan vara en indikation på att vi inte bör äta det.

VEM ÄR MEST KRÄSEN I BEKANTSKAPSKRETSEN?

Men, de flesta utvecklar sina smaklökar och vågar så småningom prova nya saker, och lär sig till slut tycka om många av dem. För vissa tar det dock lite längre tid än för andra. Vi har alla någon i bekantskapskretsen som är skeptisk till de flesta vuxna smaker. Eller är det kanske du?

KLASSISKA VATTENDELARE

Vissa av smakerna på listan är riktiga vattendelare. För visst finns det många vuxna människor som både pensionssparar, planterar om blommor och vet hur man byter däck, och som samtidigt inte tycker om koriander, råbiff eller lagrade ostar. Och å andra sidan är vissa små gourmander redan i tidig ålder och hugger glatt in på både oliver, sill och stark mat.

Annons

Vem av dem är du?

Läs mer:

7 inredningstrender vi kommer se mycket av 2021

Därför bör alla dödstäda – expertens bästa tips på hur du gör

14 DIY-kit och julklappstips som håller dig sysselsatt hemma

Publicerat 11 december 2020
Annons