Annons

Annons

Michelle Meadows: 7 prylar du behöver inför årets odlingssäsongOdlingssäsongen är i full gång. Här delar Residences redaktör Michelle Meadows med sig av 7 prylar du behöver under årets odlingssäsong.

I oktober 2013 gick jag från att vara en »tonåring med kreditkort« till fullfjädrad tant på otroliga fyra sekunder genom att signera ett papper. Att bli ägare till min extremt flygplatsnära kolonilott har i expressfart lärt mig vuxenlivets alla viktiga läxor. Planering, tålamod, prestigelöshet och förmågan att bita ihop kom på köpet när jag lärde mig snickra fasad och täckodla.

Annons

Men det mest fantastiska med min trädgård är ändå att den förvandlat mig från tjurig realist till hysterisk drömmare. Det pirrar i magen när jag övertygar mig själv om att jag nästa säsong äntligen ska få tomaterna att mogna före frosten, lyckas bygga det där perfekta växthuset och få till en fabulös och lättskött täppa där man lapar sol snarare än rensar kirskål. Därför är vårvintern min bästa odlarsäsong, för då odlar jag prunkande drömmar.

Här är Michelles 7 tips på prylar inför årets odlingssäsong

1. Miljövänlig stövel

stovel-miljovanlig-plasticana

Stövel tillverkad i återvinningsbar plast och hampa. 775:-, Plasticana.

2. Formgivet växthus

vaxthus-atelier

Växthus formgivet av Atelier 2+, 4 720:- för växthuset och 1 600:- för underredet, Design House Stockholm.

3. Doft av blommor

doftljus-other-stories

Ljus med doft av rosépeppar, blommor och mahognyträ, 300:-, & other stories.

4. Växter på höjden

vaxthylla-design-broberg-och-ridderstrale

Växthylla Planter Carl, design Broberg & Ridderstråle, cirka 14 995:-, Röshults.

5. Svart, svart, svart!

kruka-granit

Kruka, 79:-, Granit.

6. Odlingsinspiration

bok-den-asiatiska-kokstradgarden

Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för. Den asiatiska köksträdgården, 200:-, Natur & Kultur.

7. Gräv med stil

spade-granit

Spade, 49:-, Granit.

Läs även:
12 trendiga plantor som alla kan ta hand om

Här är de 5 trendigaste växterna just nu

(35)
(0)


AnnonsLaddar