Annons

Annons

Nu kan du ladda din mobil med hjälp av den här blommanAtt ladda din mobil med hjälp av en blomma, låter det både overklig och för bra för att vara sant? I december kan det bli verklighet. Du kopplar bara in din mobil till plantan och låter naturen sköta resten.

Det är det spanska företaget Arkyne Technologies som lanserat en planta som genom fotosyntes som laddar din mobil, var du än befinner dig.

Den tar tillvara på solljus och förvandlar koldioxid och vatten till syre och en organisk massa. Bakterier i krukan bryter upp massan och släpper loss elektroner som leds genom kablar till en USB-kontakt där du kan koppla in valfri sladd.

Annons

Plantan ska enligt företaget kunna leverera tre laddningar per dag, och den genererar ström både på dagen och natten. De menar också att det ska ta ungefär lika lång tid att ladda som om du kopplar mobilen till din dator. Dock är styrkan på 3.5 volt och 500 milliampere snäppet lägre än många USB-portar, skriver Yahoo tech.

Du kan själv välja vilken växt du vill använda som laddare, och eftersom vissa växter producerar mer elektricitet än andra kan laddstyrkan skilja, men kaktusar rekommenderas inte.

På crowdfunding-sajten Indiegogo har företaget i skrivande stund fått in 219 procent av målet på 15 000 Euro, och totalt har 56 personer förhandsbeställt plantan för 99 Euro, alltså runt 900 kronor. I december förväntas företaget kunna börja leverera dessa blommor

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)


AnnonsLaddar